Fantastika i SF (knjige) izdvojena tema

poruka: 997
|
čitano: 526.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Fantastika i SF (knjige)
RonoN kaže...

Lagano citam Expanse - treca knjiga krece cim zavrsim s kratkom pricom Drive

Nasao sam preporuku redosljeda citanja knjiga, novela i prica, pa se toga drzim... 

A sto se Malazana tice, nakon njega mi niti jedan fantasy vise nije "ono"... toliko mi je zabavan, kompleksan i brutalan da ga moram imati u HC izdanju na polici, samo nikako da nadjem komplet od istog izdavaca/dizajna, uvijek neka fali ili drugacije izgleda ili su druge dimenzije

Al bude :D

edit: A completely redesigned uniform 10-book paperback edition has been officially announced by Tor. It begins releasing in February 2027, with one book every month through November 2027

nije hard cover, ali ce posluziti...

pa šta ne naručiš od Broken Bindinfga izdanja? hardcover, odlična su

16 godina
Fantastika i SF (knjige)

Počeo Abercrombieov The trouble with peace, prvu pročitao davno pa se valjalo malo prisjetiti. Za sada odlična, klasičan Abercrombie, super likovi, gradi se i petlja. Za razliku od Devilsa koji su mi daleko najlošija njegova knjiga do mjere da sam ju skoro DNF-ao, ovo je užitak. Te Devilse kao da je napisao jer je imao rok izdavača do idućeg utorka ili će mu urezati krvavi križ.

Slušam Words of radiance na audio, isto odlična, pašu mi naratori.

The most interesting information comes from children, for they tell all they know and then stop.
10 godina

@MasterG

Probaj sa The emperors soul, A brightness long ago ili Old mans war za kraće standalone knjige, to mi jedino pada na pamet.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 6:54 (Levistej).
18 godina
Bitanga kaže...
RonoN kaže...

Nasao sam preporuku redosljeda citanja knjiga, novela i prica, pa se toga drzim... 

Baš su mi došle druga i treća knjiga collector's edition danas, iako imam kindle verzije kupljene isto već odavno.

Ali neću još početi s čitanjem.

Te dodatne priče su u onoj Memory's Legion knjizi?

aha, 8 prica i ne sluze (bar za sada) kao filleri, vec prosiruju neke spomenute događaje i daju širi kontekst

Knowledge is power!
18 godina
Cansee kaže...
RonoN kaže...

A sto se Malazana tice, nakon njega mi niti jedan fantasy vise nije "ono"... toliko mi je zabavan, kompleksan i brutalan da ga moram imati u HC izdanju na polici, samo nikako da nadjem komplet od istog izdavaca/dizajna, uvijek neka fali ili drugacije izgleda ili su druge dimenzije

edit: A completely redesigned uniform 10-book paperback edition has been officially announced by Tor. It begins releasing in February 2027, with one book every month through November 2027

Razmisljao sam o tome jos kad je krenulo, međutim frendica išla probiti led i naručila potpisano izdanje... nije ga nikad dobila :( bar otkako smo to zadnji put komentirali... i sad gledam, 126 funti za drugu i trecu knjigu mi je ipak puno atm

Knowledge is power!
11 godina
RonoN kaže...
Cansee kaže...
RonoN kaže...

Razmisljao sam o tome jos kad je krenulo, međutim frendica išla probiti led i naručila potpisano izdanje... nije ga nikad dobila :( bar otkako smo to zadnji put komentirali... i sad gledam, 126 funti za drugu i trecu knjigu mi je ipak puno atm

Nije joj dostavljena knjiga?? To me baš čudi, meni je vrlo uredno sve stiglo, kao i hrpetini ljudi. Broken Binding je vrlo pristna knjižara na društvenim mrežama, ljudi stalno sve oko njih komentiraju, nisam nikad vidio da se netko žali da nije dobio naručeno.

11 godina
Gajotres kaže...
Cansee kaže...

ekipa jel se čita štagod, ljeto ovo ono?

ja se slabo javljam, jer sam stalno u Malazanu. A glupo mi stalno pisati isto, kako je sve super (a je). Nakon preko 3500 stranica mi nije dosadilo, dapače zanimljivije je nego ikad. A tek sam na četvrtoj knjizi. Ako pročitam do kraja godine bit će super, iako po dosadašnjem tempu ne čini se baš tako. Uzme ti jedna knjiga mjesec dana ako imaš obaveza u životu. S tim da ja imam i dobar tempo, većina slobodnog vremena mi ode na čitanje. Tu i tamo malo gaminga.

Pokušao sam audiobook Malice (The Faithful and the Fallen, #1) i ne ide, nakon 2/3 jedva razumijem radnju. Pa rekoh jesam li retardiran WTF. Na kraju sam našao i autora koji se žali na naratora. Nije mogao birati naratora a jako puno likova u knjizi imaju slična imena mušli i ženski likovi budeš izgubljen. Radnja mi je onako meh klasika good vs evil gdje imaš chosen one. 

Od istoga pisca čitam na kidlu The Shadow of the Gods (The Bloodsworn Saga, #1), fantasy vikinzi. Ok je knjiga ali mi fali WoW efekt. Mislim da me i to malo omelo ove godine u čitanju, fali mi to. Onda pročitam DCC i tek nakon njega mi treba nešto barem malo bolje. 

Manje više čekam Age of Wrath #3 Upon the Forge of Battle,  koji uskoro izlazi.

Plus bilo je par dobrih igara na PC i PS5 

Ma kloni se Gwynna, to nije za tebe. To ti je za tinejdžere ili za one koji nemaju nikakvog iskustva u fantasyu. Njega su neki booktokeri promovirali, nahvatali se klinci koji nisu pročitali ni Gospodara prstenova i onda hvale njegove knjige kao nešto neviđeno, a tip zapravo nema ništa.

On eventualno napiše dobre scene borbe, ali ništa drugo mu knjige nemaju. Lore i elementi fantastike su mu katastrofa. Bolje bi mu bilo da piše povijesnu fikciju, a ne fantasy.

On je ok čovo, tip ima četvero djece, a jedno mu je umrlo, sav je neki ponizan i fin i dobar, ako netko treba zaraditi neku knjigu na upitnim knjigama radije bi da on zaradi nego netko drugi, ali iskreno smatram da nije nikakav pisac

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice