Fantastika i SF (knjige) izdvojena tema

poruka: 937
|
čitano: 408.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Fantastika i SF (knjige)

Mistborn je fenomenalan.

Za drugu eru mi je trebalo malo vremena da se "sinhronizujem" sa novim likovima i okruženjem, ali stvari brzo sjednu na svoje mjesto i konačni utisak je da te 4 knjige nisu ništa slabije od prve 3.

12 godina
CyberK kaže...

Jedna iznimka, osim gore spomenutih, je "Revelation Space" trilogija od Alastaira Reynoldsa. Ne znam ima li HR prijevod i koji je. Autor je doktorirao astronomiju i radio za ESA-u jedno vrijeme, i jako se drzi fizike, tipa nema FTL brzina i slicno. Glavna premisa trilogije je meni zanimljiva teza o Fermijevom paradoksu da ne spoilam.
Prije par godina je izasao 4. nastavak (Inhibitor Phase), zapravo mislim da se ne smatra dijelom trilogije, a i s 4 knjige bi prestala bit trilogija, ali je isti "universe". Tek sam nedavno skuzio i upravo je citam, a procitao sam i zbirku kracih prica (Galactic North) koji imaju onako "Black Mirror" zicu.
Pa ju preporucam onima koji vise vole hard-sci. Mozda bi ga usporedio s Andyjem Weirom s time da je Reynolds ipak potkovaniji u fizici. Cisto na osnovu filma, planiram jednog dana procitat "Hail Mary" kad dodje na red.

Preko praznika sam zavrsio Inhibitor Phase, malo mi je "slabija" knjiga od ostatka trilogije, par zapleta su mi se cinili kao filleri, no jos uvijek solidno, tip pazi na detalje i cak i minorne stvari dobiju svoje objasnjenje, nikad ne ostavlja repove.

Nakon toga sam procitao i Project Hail Mary - nekad mi se cini da autor radi show-off svog znanja, ali sve skupa mi se jako svidjelo, rekao bih jedna od najzanimljivijih knjiga koje sam procitao. Film dolazi u trecem mjesecu, obvezno cu ga pogledat.
Gledao sam Marsijanca, pa mi se nije dalo citat knjigu, ali sad sam dobio zelju da procitam i nju, svidja mi se njegov stil. Jednog dana, trenutno citam jednu non-fikcijsku.

17 godina
CyberK kaže...

Preko praznika sam zavrsio Inhibitor Phase, malo mi je "slabija" knjiga od ostatka trilogije, par zapleta su mi se cinili kao filleri, no jos uvijek solidno, tip pazi na detalje i cak i minorne stvari dobiju svoje objasnjenje, nikad ne ostavlja repove.

Nakon toga sam procitao i Project Hail Mary - nekad mi se cini da autor radi show-off svog znanja, ali sve skupa mi se jako svidjelo, rekao bih jedna od najzanimljivijih knjiga koje sam procitao. Film dolazi u trecem mjesecu, obvezno cu ga pogledat.
Gledao sam Marsijanca, pa mi se nije dalo citat knjigu, ali sad sam dobio zelju da procitam i nju, svidja mi se njegov stil. Jednog dana, trenutno citam jednu non-fikcijsku.

Pročitaj svakako, u knjizi je puno više detalja i događaja koji se niti ne spominju u filmu. Ja sam pogledao film odmah nakon čitanja knjige pa sam ostao zatečen koliko zanimljivih stvari je izbačeno. Iako je film poprilično dobar.

Te dvije knjige od Andy Weira će svakako uskoro biti dio moje fizičke kolekcije iako sam ih već pročitao.

15 godina
Fantastika i SF (knjige)

Dugo ocekivano napokon docekao 😀

Cradle animatic movie

17 godina
antagonist kaže...

Cradle animatic movie

Uh, sad sam pogledao 2h u dahu. Makar je tek skica.

Kako me nabrijalo :-)

Thanks!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2026 23:46 (Bitanga).
14 godina
antagonist kaže...

Cradle animatic movie

Hvala ti što si podijelio ovaj video, idem to odmah pogledati. Respect!

15 godina
Fantastika i SF (knjige)

Ma nema na cemu. Ovdje sam i cuo za taj serijal. Procitao ga u dahu i cekao ovo dugo dugo. Bas je gust. Dode mi sada da ponovno pocnem citati 😀

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice