Molim vas,sve informacije o tom filmu,knjizi i igri da stavite ovdje jer mi se jako dopada... Bio bih vam zahvalan! Pozdrav!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakve informacije trazis?
google i wikipedia ce ti pomoci..
Film je izdan 2006, i planirani su nastavci, no zbog lošeg prijema kako kod pubilke tako i kod kritike, nastavci su za sad otkazani.
Zadnja knjiga je izašla 2008, čeka se posljednji dio tetralogije.
Film je izdan 2006, i planirani su nastavci, no zbog lošeg prijema kako kod pubilke tako i kod kritike, nastavci su za sad otkazani.
Tocnije bi bilo reci, zato sto su totalno izmasakrirali knjigu. Kad sam prvi puta gledao Eragona cinio mi se kao sasvim solidan film (slab sam na zmajeve), ali sam kasnije imao priliku popricati s par fanova koji su citali knjige te su me uvjerili da je ono sto sam vidio u filmu grozno, te da previse toga fali i/ili je lose intepretirano zbog cega bi bilo prakticki nemoguce snimiti nastavak filma po drugoj knjizi (Eldest).
20th Century Fox je rekao da ce nastavci filma ovisiti o tome kako ce Eragon proci u kinima, a film nije bas najbolje prosao.
P.S.
Knjige jos nisam procitao :D ali ako mi padnu saka budem...
igrao sam demo igre pola sata. nije mi se baš svidjela.
Kad sam prvi puta gledao Eragona cinio mi se kao sasvim solidan film (slab sam na zmajeve),
Ja sam slab na Siennu Guillory, pogotovo nakon Jill Valentine.
Očekivao sam bolje izvedbe Johna Malkovicha i Jeremya Ironsa.
Film je ispao kao da su se svi dogovorili "ajmo to napravit što brže".
Ja sam slab na Siennu Guillory, pogotovo nakon Jill Valentine.
Očekivao sam bolje izvedbe Johna Malkovicha i Jeremya Ironsa.
Film je ispao kao da su se svi dogovorili "ajmo to napravit što brže".
Ja nisam ni imao pojma da Sienna Guillory ima ulogu u filmu dok ga nisam pogledao. Inace dijelim tvoje misljenje o doticnoj dami. ;)
John Malkovich je i meni doista bio slab (netko je njegovu glumu u Eragonu opisao kao da je upao na set onako usput i par sati glumio negativca pa otisao), ali Jeremy Irons mi je bio cisto ok. Inace glumac koji je po meni stvarno sjao je bio glumac koji je glumio Durzu, totalno je zasjenio Malkovicha u ulozi negativca. Glumica koja je dala glas Saphiri je isto poprilicno dobro odradila svoj dio IMO.
Ovo sa brzinom se slazem, jednostavno je bolno ocito da fale djelovi gdje se razvija odnos medu likovima, kao da npr. netko premotava Gospodara prstenova i ostavlja samo akcijske djelove. A to je steta jer se vidi da je u efekte ulozen velik trud.
Jučer sam gledao film i bio sam ODUŠEVLJEN!
A sad zamisli koliko bi tek bio odusevljen da je snimljen kako treba ;)
Ak ti triba,haj na PM! Imam i kolekciju knjiga... Sve tri na hrvatskom...
nasljeđe mi je najdraza trilogija, Christopher Paolini najdrazi pisac, i sve se da srocit ovako
knjige su nesto savrseno, film je nedostojan spominjanja u istome kontekstu, igrica je zabavna, ali ju ne povezuj sa knjigom...
pitaj sta oces, ja sam sta napamet knjige ne ucim
Kako god... Ali, ako je ona Narnia dovukla do toliko nastavaka, onda mi nije jasno sto i Eragon nije dovukao bar jos jedan...
Ne bi rekao da je tu krivo to sto je krivo interpretirano, vec zato sto nije bilo nikakvog vjetra u ledja da on uspije, a i mora se priznati da i sama gluma nije bila nesto posebno.
I sto da covjek kaze na ovo 'balkansko' razmisljanje ?!?!
Aj', ako ti tako kazes....
star wars saga smjestena u gospodara prstenova. igra je ispljuvak radjen po filmu koji je unakazio i okrljastrio pricu iz knjige koja je zapravo skup tema iz pottera, LOTR-a i star warsa.
igra je toliko debilna da kad nakon 2 sekunde uberes potez jump+hit nece ti trebati ni jedan drugi potez do kraja, toliko nelinearna da ti se place, a lightsabere kad dobijete da ne govorim. jahanje sa zmajem se 2 (DVA) puta pojavljuje u cijeloj igri a i ono je samo sjedenje letenje i bacanje magicnih strijela na nelinearnom putu.
ovo su moji dojmovi odonda kad je ovo bio svjezi hit, a tad sam bio znacajno mladji i ipak dosao do ovih zakljucaka.
magije, spellovi, inkantacije - harry potter
mogucnost koristenja push pull sile, lightsaberi - star wars
kompletna prica - amalgam prstenova (svijet radnje) i starwarsa 456 (nova nada) jer je velik dio price u pozadini, POSLJEDNJI jahac - posljednji jedi, brom - obi wan kenobi, onaj glavni bad guy, car, posljednji zli jahac - imperator/darth vader... mislim, klinac je imao 17-18 godina kad je napisao prvi dio, sto ste ocekivali, originalnost?
svakom svoje, eli...
nije mi se ni dalo procitati treci dio, nakon onoga sa murtaughom kad je posiso zivot iz cijelog battlefielda i nabrijao se magijom nisam mogao to vise svariti...
nemoj me napasti ako sam fulao prvi ili drugi dio knjige, davno sam citao i opcenito se ne sjecam vise di sto spada.
znam da je detaljno ali je po mome cak i predetaljno, otisao je u takve tancine da samo jos fali izvjestaj kad je tko tocno isao na wc i kakva je bila kompozicija stolice... sto je meni bilo ocigledno popunjavanje stranica nevaznim materijalom koji je cinio knjigu dosadnom. govorim otprilike o dijelu kad je dosao na neki dodatni trening ili otpoceo pravi trening.
a puno si propustio, tek moras shvatiti pricu o murthagu, sve se objasni, kako je on njih skrsio, a bit ce i boljih djelova :)
no nazalost i onih tuznih, sve u svemi isplati se procitati :)
Ako postoji film, knjiga koja postoji opet ne postoji.
Pravi muskarac ne cita knjigu 15 puta.
Film je los, sama prica je bila nedostojna snimanja filma. Gluma Malkovich-a, u ulozi negativca, je bila toliko dobra da sam "navijao" za njega...
Ovo su gluposti. Magije i inkantanacije je popularizirao Harry Potter? Prije njega nisu postojale? Nigdje?
Ne znam gdje si vidio svjetlosne maceve u Eragonu, ali push i pull su neka vrsta telekineze, znaci daleko od toga da ih je izmislio George Lucas.
Gospodar prstenova je imao toliki utjecaj na svijet fantazije onako kako ga mi percipiramo da je malo neposteno to zamjerati Eragonu. Evo ti orci i vilenjaci u Blizzardovim igrama, i ne samo u igrama, nego i u filmovima, knjigama, glazbi... Bas kao npr. knjige o vampirima Ane Rice koje su definirale modernu percepciju vampira. Osim toga zasto si bas uzeo svijet radnje? Zar se Eragon odvija u Meduzemlju?
Slicnosti sa Star Wars pricom u Eragonu postoje, to stoji.
Iskreno, ja u Eragonu vise primjecujem igru Drakan (u igri se cak spominje i veza izmedu zmaja i jahaca slicna onoj u Eragonu). Igra je btw. genijalna.
Ono sto sam htio naglasiti je da svi kradu jedni od drugih i dodaju jos svoj input, to se zove umjetnost. Cak je i Tolkien pokrao neke stvari iz razlicitih mitologija...
Za knjugu sam mislio da je ok, dok nisam pročitao ASOIAF...
Sto je sad ovo? Tko te u sto uvjerava? Bas me briga sto ti se svida, a sto ti se ne svida, ali neki tvoji argumenti nisu bili tocni i jednostavno sam ih ispravio.