Yap, valjda rucno provjeravaju sve narudzbe ili su povezani sa OFAC sistemom. Uglavnom prvi put se susrecem sa necim ovakvim, ali su svejedno lagano dobili odjeb uz opširnu email repliku.
Yap, valjda rucno provjeravaju sve narudzbe ili su povezani sa OFAC sistemom. Uglavnom prvi put se susrecem sa necim ovakvim, ali su svejedno lagano dobili odjeb uz opširnu email repliku.
Pitanjce naručio bi laptop recimo cjene oko 10 000 kn, e sad me zanima dal se to carini i dal mi je to bolje uzet od proizvođača (vjerovatno PayPal varijanta) il je bolja varijanta ebay + PayPal ?
Jel ima kave razlike ak bi išlo prek R1 Računa? Ne kao uvoz neg kao uredska potrpština.
Jel ima neko riješenje bez carine?? Nekako sumnjam da ima.
Imam pitanje, ako na primjer, naručujem dvije iste stvari od jednog stora..dali postoji mogućnost, da platim jedan shipping...ili je to kao da naručujem dvije stvari posebno?!?
Hvala unaprijed. :)
Imam pitanje, ako na primjer, naručujem dvije iste stvari od jednog stora..dali postoji mogućnost, da platim jedan shipping...ili je to kao da naručujem dvije stvari posebno?!?
Hvala unaprijed. :)
Piše ti to pod shipping and payments, kao npr. kod ovog proizvoda, koliko se plaća poštarina. Skrenuo bih ti pažnju da pogledaš pod Each additional item stupac. Znači, ako uzmeš više predmeta, za svaki idući predmet te toliko još košta poštarina. E sad, pogledaj što kod tvog predmeta piše tu pa ćeš znati točno da li je free ili ne. Ako nepiše, pročitaj opis proizvoda ili pitaj prodavača.
..a carina...će to naplatiti..za tenisice.cijena 55$ (sa postarinom je to)?!?
..a carina...će to naplatiti..za tenisice.cijena 55$ (sa postarinom je to)?!?
Po pravilu bi trebali, ali ako ćeš imati sreće, možda prođeš i bez carine.
.a kolika bi bila carina, od prilike, na tu svotu?
Za obuću je sljedeće
DODATNI TROŠKOVI U HRVATSKI (informativno):Administrativni troškovi carine: 50kn
ja cekam tenisice.sve skupa 57$.sad koliko sam skuzio za carinu najvise varira ovisi koliko imas srece.koliko sam ja bukvalno uspio skontat a da ne objasnjavam koliko i sta naplacuju je: 33% od robe koja je narucena plus 60 kn troskovi carine.tako da, znaci ja bi trebo platit jos 125 kn na to sve.i kad sve skupa zbrojim ustedjet cu 30-50 kn nego kod nas.tako da mi se i ne isplati.najvise zbog toga sto ju moram cekat i ic po nju na carinu.jednostavnije mi je spustit se u grad i kupit.
kupio sam to najvise za probu pa da vidim.
roba do 160 kn se ne carini barem pise na webu od carine.znaci do 30$ se kupuje bez carine.a ostale stvari..... kad sve zbrojis pa vidis koliko kosta tu kod nas vidis dal ti se isplati ili ne.
Ljudi molim vas brzo savjet. Dobila sam doma poziv da dođem na carinu sa računom kako bi preuzela robu koju sam naručila na
eBayu. Riječ je o dva komada sunčanih naočala koje su iste, jedne sam naručila bratovoj curi i jedne sestri. E sad, kad sam sebi naručila te iste jedan komad,
onda me nitko nije zvao nikamo da dođem, a sad me zovu nacarinu. Naočale su inače replika RayBanke, dva komada, platila sam ih 140 kn, imam PayPal račun.
E sad se bojim što ako me zove carina zato jer su replika, jer kao kopije se ne bi smjele kupovati. Ako me pitaju zašto su dva komada lijepo ću im reći istinu,
to mi nije prob, ali ostalo... Molim vas savjetujte me kako da riješim ovo
Ljudi molim vas brzo savjet. Dobila sam doma poziv da dođem na carinu sa računom kako bi preuzela robu koju sam naručila na
eBayu. Riječ je o dva komada sunčanih naočala koje su iste, jedne sam naručila bratovoj curi i jedne sestri. E sad, kad sam sebi naručila te iste jedan komad,
onda me nitko nije zvao nikamo da dođem, a sad me zovu nacarinu. Naočale su inače replika RayBanke, dva komada, platila sam ih 140 kn, imam PayPal račun.
E sad se bojim što ako me zove carina zato jer su replika, jer kao kopije se ne bi smjele kupovati. Ako me pitaju zašto su dva komada lijepo ću im reći istinu,
Vjerojatno nemaju račun pa te zovu da im pokažeš račun.
Vjerojatno nemaju račun pa te zovu da im pokažeš račun.
Hvala ti na odgovoru! Nadam se da je samo to! Zvala sam ih baš sad, pa mi je carinik rekao prvo neka im faksiram račun i da će onda dalje riješiti sve "kad dođem na red", ali mi ništa konkretno nije htio reći
Čist račun duga ljubav!
Čist račun duga ljubav!
molim vas za pomoc---
nesto sam cuo (jos prije) da na elektroniku (konzole.mobiteli...) nema carine ni PDV-a dali to i danas vrijedi???
pitam zato sto sam nasao vrlo jeftin proizvod- http://www.zavvi.com/games/consoles/xbox-360-250gb-bundle-includes-call-of-duty-black-ops/10285311.html s tim da je shipping besplatan tako da me samo muci carina i pdv....
i dali bi imao ikakavih problema sa boxom i live-om zato kj je konzola iz UK-a ???
kolko bi me otprilike dosla carina i pdv???
nisam nasao kolka je carinska stopa na konzole i video igre pa vas molim ako netko zna neka slobodno kaze
Ovo bi ti carinili, znaci 23 % poreza + carina!
Ovo bi ti carinili, znaci 23 % poreza + carina!
nisam nasao kolka je carinska stopa na konzole i video igre pa vas molim ako netko zna neka slobodno kaze
Čist račun duga ljubav!
Narucio sam wlan adapter koji mi dodje oko 130kn, i sada sam dobio od carine zahtjev za odobrenjem od HKOM-a za uvoz radio opreme.
Ima li tko iskustva sa ovakvom opremom tj. situacijom?
Narucio sam wlan adapter koji mi dodje oko 130kn, i sada sam dobio od carine zahtjev za odobrenjem od HKOM-a za uvoz radio opreme.
Ima li tko iskustva sa ovakvom opremom tj. situacijom?
Koji je adapter u pitanju?
Zaboravi na to, popusio si 100kn
Nemas dozvolu HAKOMA niti je mozes dobit..
Pokušat ću vidjeti sa njima ako su voljni rezonirati oko dogovora, uređaj ima dozvolu za EU ... pa ipak ljudi smo :)
hvala na asistenciji.
Pokušat ću vidjeti sa njima ako su voljni rezonirati oko dogovora, uređaj ima dozvolu za EU ... pa ipak ljudi smo :)
hvala na asistenciji.
:)
Jednostavno nemas srece, nekada ovakve stvari prodju bez problema...
Evo ti c/p s jednog foruma di su dečki nedavno raspravljali o tome, radilo se o tabletu i carini.
c/p
"Stvar s tabletima ti je kao i sa laptopom i mobitelima! Jednostavno - ako ga unosiš sa sobom nema problema!
Ako ako ga naručiš preko E-baya ili sl., na carini ti mogu tražiti dopuštenje za uvoz od HAKOM-a (a navodno na nekima ne traže).
Naime zbog WiFi-ja - spada u R&TT opremu (radio valovi i to....).
Do dozvole za uvoz možeš doćina sl. načine:
1) To dopuštenje već može postojati!
U HAKOMOVOJ bazi nađeš model računala koje je neki uvoznik "certificirao" (http://www.hakom.hr/default.aspx?id=413) otprintaš i faksiraš carini! Ne košta ništa, platiš dadžbine i stroj je tvoj :-)
2) Ako nije u bazi onda ti dostaviš HAKOM-u CE certifikat uređaja (to je izjava proizvođača o udovoljavanju tih normi...), i na osnovu toga + 200 kn dobijaš dozvolu za uvoz! Ova izjava često bude negdje odozad u knjižicama uz uređaj.
Moj je problem bio u tome što sam ja imao certifikat za USA, ali ne i ovaj Europski CE, te mi HAKOM nije htio dati suglasnoat, a bez toga je gospođa sa osječke carine, unatoč svim mojim molbama i kukanju odbila bilo kakvu mogućnost uvoza. I tako se moj tablet vratio kući...."
Preuzeto s painthr-a
Ovako, naručujem sa Ebay-a digitizer za BlackBerry, vrijednost je oko 60USD i prodaje ga tvrtka iz USA.Zanima me sa kolikom iznosom to carine, i da li to onda do mog preuzimanja i plačanja carine stoji na carinskom uredu.Thanks
@pipiboy
Jesi uspio išta rješiti?
Ja sam mislio uzeti Alfa AWUSO36H, pa sam se sada zamislio...
Hoće li i na Alfu tražiti papire od HAKOM-a? Dođe me nekih 150kn.
Poslao sam neku dokumentaciju jučer, a danas ću se čuti sa njima.
Javit ću detalje.