Državljanstvo

poruka: 10
|
čitano: 4.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Državljanstvo

Interesuje me da li je neko upućen u moj problem.

Naime, rođen sam u Republici Srpskoj 1993.godine, otac mi je Srbin, majka Hrvatica.

Međutim majka nikada nije imala Hrvatsko državljanstvo.

Ja se osijećam kao HRVAT, interesantno, moja braća ne.

Navijam za Hrvatsku, omiljeni mi klub Dinamo i sve me vuče na tu stranu.

Sada, da Vas pitam, da li postoji neki način da dobijem Hrvatsko državljanstvo? Još se nisam nigdje izjasnio (ni kao srbin,ni kao hrvat)

Imam od majke dokumente, rodni list, krštenicu u kojoj piše rubrika: nacionalnost - HRVATICA

Dok su dokumenti od djeda i babe, njenih roditelja, uništeni, jer im je kuća zapaljena ubrzo posle njihove smrti.

Tako da nemam djedovu vojnu knjižicu, niti rodni list, ništa.

Ako neko zna, šta bih mogao da uradim, neka ovde odgovori ili pp. 

Hvala

This party's gettin' crazy! Let's rock!
15 godina
neaktivan
Re: Državljanstvo
Moras se izjasniti kao hrvat,npr moja rodbina iz australije(oni mladji) nisu nikada bili u hr ali im je nacionalnost hrvatska i na temelju toga imas pravo btw mozes zadrzati bh drzavljanstvo za koje je dovoljno samo da ti je jedan roditelj rodjen u bih,ja natemelju toga ima oba drzavljanstva
13 godina
neaktivan

A gdje bi se to trebao izjasniti?

This party's gettin' crazy! Let's rock!
17 godina
Državljanstvo

Sve će ti lijepo objasniti u najbližem konzulatu RH.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
14 godina
Nazovi bilo koje predstavništvo RH i sve će ti objasnit.
Nije bitno je li konzulat ili generalni konzulat
robimarko@gmail.com
10 godina
neaktivan
Državljanstvo

Živim u BiH, predala sam zahtjev za Hrvatsko Državljanstvo, je li zna netko koliko se točno čeka ? :)

17 godina
T123 kaže...

Živim u BiH, predala sam zahtjev za Hrvatsko Državljanstvo, je li zna netko koliko se točno čeka ? :)

Pa zavisi po kojim kriterijima želiš državljanstvo, ili državljani BiH imaju automatski pravo na državljanstvo RH po nekim kriterijima???

Mislim da se državljanstvo ne dobiva samo na temelju najobičnijeg zahtjeva, barem ne u razvijenijim državama.

15 godina
Ovaj što je rođen u manjem entitetu, nemaš pravo na državljanstvo. Hr je u EU i ti si za njih sad Bošnjak ili ti ga Bosanac.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
10 godina
neaktivan
Državljanstvo

stari mi je hrvat, mama bosanka i imam oba drzavljanstva 

s tim da sam bih drzavljanstvo dobio bez ikakvih problema, a takodjer sam rodjen 1993 u hrvatskoj.

Clueless gamers shouldn't judge
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 14:22 (csgoplayer).
10 godina
neaktivan
csgoplayer kaže...

stari mi je hrvat, mama bosanka i imam oba drzavljanstva 

s tim da sam bih drzavljanstvo dobio bez ikakvih problema, a takodjer sam rodjen 1993 u hrvatskoj.

Osobe rođene u određenim državama dobivaju automatski državljanstvo te države u kojoj su rođeni, skup s državljanstvima prebivališta roditelja koliko sam ja upoznat.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice