a sad? na vijestima nisam nkj primjetio da ima :)
Jel se riješio ovaj misterij ?
Rusi pustili plin pa malo škripi.
Glasnoca i odjek tog zvuka daju naslutiti da je izvor nesto ogromno (kad se usporedi sa gradskom bukom). Kako jos nisam vidio visekilometarske svemirske brodove zakljucit cu da je rijec o obicnoj montazi.
P.S.
Mozda je Putin poslao ovo na Ukraince 
My God it's full of stars
a za HAARP "goloruk nemožeš ništa",izuzev FLIP THE MAIN POWER SWITCH in OFF POSITION ...
i to bi bilo to ,jer se možeš skoro slobodno prošetati kroz zgradu...
stoga efekt skrivanja i tajne tu ne pali ,kad je dostupna za turiste a ne da se čuva 15m visokom ogradom i vojskom sa dugim cijevima....
a za kompom možeš saznat sve što te zanima o studiji i kompleksu i "utjecaju" na okolinu
Ne siri dezinformacije!!!
The HAARP facility regularly (once a year on most years according to the HAARP home page) hosts open houses, during which time any civilian may tour the entire facility. IZVOR: wiki
Evo jos primjera po svijetu s cudnim zvukovima:
Glasnoca i odjek tog zvuka daju naslutiti da je izvor nesto ogromno (kad se usporedi sa gradskom bukom). Kako jos nisam vidio visekilometarske svemirske brodove zakljucit cu da je rijec o obicnoj montazi.
P.S.
Mozda je Putin poslao ovo na Ukraince 
jaaaoooooo kako NE skolovanooo.....to ti je kopač zemlje ili ti bagger 288 mislim....i sto ce putin sa time!?!?!?
jaaaoooooo kako NE skolovanooo.....to ti je kopač zemlje ili ti bagger 288 mislim....i sto ce putin sa time!?!?!?
Znam dobro sto je to. Ali ti ne znas sto je humor...
a za HAARP "goloruk nemožeš ništa",izuzev FLIP THE MAIN POWER SWITCH in OFF POSITION ...
i to bi bilo to ,jer se možeš skoro slobodno prošetati kroz zgradu...
stoga efekt skrivanja i tajne tu ne pali ,kad je dostupna za turiste a ne da se čuva 15m visokom ogradom i vojskom sa dugim cijevima....
a za kompom možeš saznat sve što te zanima o studiji i kompleksu i "utjecaju" na okolinu
Ne siri dezinformacije!!!
The HAARP facility regularly (once a year on most years according to the HAARP home page) hosts open houses, during which time any civilian may tour the entire facility. IZVOR: wiki
Evo jos primjera po svijetu s cudnim zvukovima:

i šta je tu dezinformacija ?čitati sa razumijevanjem....
napisao sam kao i ti ,da je moguče ući u zgradu i razgledati ,samo nisam napisao koliko puta godišnje puštaju u razgledavanje ,jer nakraju ,nije ni bitno ,
bilo je u kontekstu razgovora da su zvukovi od HAARP-a ,a njega nigdje miljama u blizini Kijeva 

napisao sam kao i ti ,da je moguče ući u zgradu i razgledati ,samo nisam napisao koliko puta godišnje puštaju u razgledavanje ,jer nakraju ,nije ni bitno ,
bilo je u kontekstu razgovora da su zvukovi od HAARP-a ,a njega nigdje miljama u blizini Kijeva 
Skrati citate!
Ono sto si ti napisao i ono sto kaze wiki su dvije razlicite stvari, ili ti moram prevodit?
Naprotiv, jako je bitno za utvrdivanje necije djelatnosti da se moze u svakom trenutku provjerit ista, u suprotnom (jednom godisnje?) tvrtka je podlozna manipulaciji.

Skrati citate!
Ono sto si ti napisao i ono sto kaze wiki su dvije razlicite stvari, ili ti moram prevodit?
Naprotiv, jako je bitno za utvrdivanje necije djelatnosti da se moze u svakom trenutku provjerit ista, u suprotnom (jednom godisnje?) tvrtka je podlozna manipulaciji.
OffTopic
gle ,naveo sam par redova i dao par linkova (jer je ionako bilo offtopic),bilo je čisto u svrhu (humorističnijeg) dokazivanja da danas HAARP nije tajna i da se može slobodno razgledati kompleks...
šta se moraju studije pisati na temu ? ,da se netko nebi našao uvrijeđen i odma,na temelju 1 "krivog" navoda , išao u dublju diskusiju??
tema nije bila HAARP , a ako je nekoga detaljnije zanimalo, slobodno se mogao pozabaviti sam .....
hvala na linku ,ali sam ga odavno pročitao...
gle ,naveo sam par redova i dao par linkova (jer je ionako bilo offtopic),bilo je čisto u svrhu (humorističnijeg) dokazivanja da danas HAARP nije tajna i da se može slobodno razgledati kompleks...
Jos uvijek ne kuzis da ti dokazi nemaju cvrstu podlogu.
Zadnji OT od mene.
Zasto ne bi pogledali cime se HAARP tocno bavi?
Evo i sto Wiki kaze za HAARP
http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program
Koliko sam ja shvatio, teoreticari zavjera drze da je HAARP tajno superoruzje namjenjeno izazivanju razornih potresa na bilo kojoj lokaciji na planetu? Mozda bi bilo dobro da ovu raspravu nastavimo na temi koja se bavi teorijama zavjera jer je ona rasprava o WTC-u vec postala dosadna...
Čuje se po zvuku da nisu nikakvi radovi. Čuje se da je baš nešto veliko. Vjerovatno ćemo saznat kakav je to zvuk poslije.
Jos uvijek ne kuzis da ti dokazi nemaju cvrstu podlogu.
Zadnji OT od mene.
očito se nisi dovoljno informirao (ili si pobornik teorija zavjere o HAARPu), o kakvoj čvrstoj podlozi ti pričaš?!kakvi dokazi?
pisao sam na temelju aljaške HAARP stranice (gdje BTW ne navode da se može pogledati samo 1 put godišnje)
,a na wiki se navodi da se rade pregledi 1 godišnje ,znači kako god okeneš ,KOMPLEKSI SE MOGU RAZGLEDATI ,kako koji ,ne traži mi se za Nizozemski pogon....
http://www.haarp.alaska.edu/haarp/faq.html
Can I visit HAARP?
The HAARP Research Station does not employ sufficient on-site staff to allow routine tours of the facility. Entry to the facility is normally restricted to those having a need to conduct business at the facility.
We recognize that there is great interest in the scientific work of the facility. In response to this interest, HAARP schedules open houses at which any and all are invited to visit the site. Several scientists are usually present at these open houses so that visitors can talk directly with those who use the facility for research. Open houses have been held most years since 1995 and have proven to be a popular event. The most recent open house was held on July 17, 2010.
How can I find out about the Open Houses?
Open Houses are generally held during the summer season. The dates and times are announced in advance in Alaska newspapers and on the HAARP Home Page.
i rest my case...
Zasto ne bi pogledali cime se HAARP tocno bavi?
Evo i sto Wiki kaze za HAARP
http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program
Koliko sam ja shvatio, teoreticari zavjera drze da je HAARP tajno superoruzje namjenjeno izazivanju razornih potresa na bilo kojoj lokaciji na planetu? Mozda bi bilo dobro da ovu raspravu nastavimo na temi koja se bavi teorijama zavjera jer je ona rasprava o WTC-u vec postala dosadna...
Hvala ,mislim da sam isti wiki link dao par stranica ranije. ali izgleda da se ljudima neda potražiti ,a hvataju se na 1ili2 riječi 
teoretičari mogu slobodno pisati kaj hoće ,ali se zna za šta se koristi haarp i na šta on "utječe"...
te stvari se vuku iz '90tih ,kada ljudi nisu bili niti približno informirani niti je toliko stvari bilo dostupno javnosti i medijima ,a čim se spomenulo da mornarica i air force ulaže u to, "neuki i neznalice" teoretičari zavjera su se odma digli na noge ,jer zašto bi ulagali u to ,a da nema nekakve koristi (čitaj = oružje)
za vas kojima se ne da čitati kilometar teksta, ukratko = HAARPom se istražuje IONOSFERA
http://en.wikipedia.org/wiki/Ionosphere
The ionosphere is a part of the upper atmosphere, comprising portions of the mesosphere, thermosphere and exosphere, distinguished because it is ionized by solar radiation. It plays an important part in atmospheric electricity and forms the inner edge of the magnetosphere.It has practical importance because, among other functions, it influences radio propagation to distant places on the Earth
http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_propagation
boldano - zato su navedeni krenuli u zajedničko istraživanje ,jer im je sigurna i brza razmjena informacija i podataka vrlo važna....

tko drugi