Čitate li knjige? Preporuke... izdvojena tema

poruka: 817
|
čitano: 349.095
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Čitate li knjige?
Sjećanje,tuga i trn su mi ostali baš u lijepom sjećanju. Nisu previše rastegnute,baš onako po mjeri.
14 godina
neaktivan
Koja je kronološki prva knjiga iz Baxterovog serijala Xeelee sequence?
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
18 godina
Čitate li knjige?

U ponedjeljak mi dolaze Endymion i Uspon Endymiona, da kompletiram kvadrilogiju... i da malo čitam :)
Hyperion i Pad Hyperiona već imam. Njih se dosta često i nađe po antikvarijatima, no Endymioni su rijetki. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Može preporuka nekih knjiga kao serijali Pjesma leda i vatre, LOTR? Taj "štih".

LoL acc THCJoshi
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Zanima me dal neko zna neku knjigu na foru apokalipticnih drami, di par ljudi prezivljava itd, nesto zanimljivo,odgledao sam sve serije tog tipa Survivors 2008...

i di se daju nabavit knjige u zagrebu (samo da nije novi zagreb) da ima velik izbor(za kupovinu naravno).-na to moze odgovor u pm, ako imate neki link isto je dobrodosao! :)

18 godina
kameni_zg kaže...

Zanima me dal neko zna neku knjigu na foru apokalipticnih drami, di par ljudi prezivljava itd, nesto zanimljivo,odgledao sam sve serije tog tipa Survivors 2008...

i di se daju nabavit knjige u zagrebu (samo da nije novi zagreb) da ima velik izbor(za kupovinu naravno).-na to moze odgovor u pm, ako imate neki link isto je dobrodosao! :)

Pročitaj "Smrt trave" Johna Christofera, to je jedan onako, pravi HC apokaliptični roman.

Inače, knjige kupujem po antikvarijatima, u centru ih imaš 2 vrijedna spomena, jedan je antikvarijat-studio, a drugi se nalazi pored knjižnice kod Cvjetnog, zaboravih mu ime. No kako čitam skoro isključivo SF, ostale niti ne posjećujem. Također se možeš zaputiti nedjeljom na Hrelić, tamo sam nerijetko kupio knjige po stvarno niskim cijenama (5kn komad!) - mislim da ću ovu nedjelju prošetati malo.

Također, Njuškalo. Nađe se dobrih naslova tamo.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
Jonja kaže...

Može preporuka nekih knjiga kao serijali Pjesma leda i vatre, LOTR? Taj "štih".

Imas od Tada Williamsa Sijećanje, Tuga i Trn. http://hr.wikipedia.org/wiki/Sje%C4%87anje,_Tuga_i_Trn ili ovo http://en.wikipedia.org/wiki/Otherland.

Sijećanje tugu i trn sam procitao, meni se svidjelo, iako je ponekad Tad znao malko previse opisivati za moj ukus. Ali definitivno preporuka. Ovu tetralogiju nisam procitao ali imam u planu.

Evo ja trenutno cekam dan kad ce u knjiznicu stic Oluja maceva. Dajte jos neku preporuku fantasy knjiga.

14 godina
Čitate li knjige?

Evo ja tek sad otkrio ovu temu {#} . A volim čitat, sad malo manje ali prije desetak godina za vrijeme srednje škole gutal sam knjige ko lud.Evo sad imam doma Parapsiholgija i spiritzam M. Matijaca i B. Matijaca jedan svečenik drugi psiholog, pa svaki sa svog gledišta objašnjava neke fenomene. Inače meni najdraža knjiga tj serijal su Humanoidi I nastavak Dodir humanoida od Wiliamsona, pročital sam ih bar 5 puta svaku, a jako volim i Kraj djetinjstva A. Clarka.

http://d-u-d.deviantart.com
18 godina
Čitate li knjige?

Kraj djetinjstva je odlična knjiga.

Nego, napokon.

200 kn, kvadrilogija popunjena.

Trenutno se čita Endymion.

16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Trenutno čitam od Daniela Defoea Robinsona Crusoea.

To je knjiga mog djetinjstva, pa reko zašto da malo ne ponovimo gradivo.

Jest lagana literatura, ali čisto da ubijem vrijeme.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
13 godina
Čitate li knjige?

Citam citam ... naravno :)..Evo bas sam nedugo procitao od Carlosa Ruiza Zafona Sjenu vjetra.I moram priznati da je knjiga poprilicno zanimljiva, sto po radnji, sto po stilu pisanja.Pa preporuka za sve one koji vole taj "misticni" stil.Knjiga me jednostavno vukla na citanje tako da sam ju procitao u cca dva i pol dana a ima preko 400 str.

P.S Da pitam odma dali mozda tko zna gdje bi se mogla nabaviti knjiga Andjelova igra od istoga pisca.LP i unaprijed hvala.

15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Gdje ih pronadje? Trazim vec odavno ali nikako da ubodem cijeli second hand pack.

18 godina
mcf kaže...

Gdje ih pronadje? Trazim vec odavno ali nikako da ubodem cijeli second hand pack.

Na forum.hr je bio neki lik koji ih je prodavao.

17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Odavno nisam nista procitao, poceo sam Tri musketira, ali nekako sam prestao i nisam nastavio, morat cu ponovo.

Imam na cekanju jos par knjiga, po preporuci, pa cu morati malo se vise zaloziti :)

Jel netko citao Igre gladi? Pogledao sam film neki dan i razocaran sam, lose, lose, ali gledajuci pricu i razmisljajuci o njom pomisljam da bi knjiga bila dobra, pa ako je netklo citao, moze preporuka?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
goodye kaže...

Jel netko citao Igre gladi? Pogledao sam film neki dan i razocaran sam, lose, lose, ali gledajuci pricu i razmisljajuci o njom pomisljam da bi knjiga bila dobra, pa ako je netklo citao, moze preporuka?

Pročitao sam ja prvi dio prije mjesec dana. Ideja knjige mi je zvučala zanimljivo, ali sama izvedba je meni osobno mlaka. Knjiga se lako čita i ima svojih trenutaka, ali za moj ukus je tu previše te dosadne romanse između dva glavna lika. Da sam žensko vjerojatno bi mi knjiga bila bolja, a ovako je kak je. Nije me dovoljno zainteresirala da bih krenuo čitati i nastavak. Jednostavno sam očekivao nešto drugačije štivo, pa me knjiga nije baš oduševila. 

Što se tiče same teme.

Da, čitam knjige. Bilo je to dosta izraženije kad sam bio klinac, posebno negdje do sredine srednje škole. Stvarno sam puno čitao. Onda je to nekako palo u drugi plan, primio se više filmova i video igara. Prije godinu dana sam nabavio e-reader i od onda ponovno čitam dosta često. Zadnja bolja knjiga koju sam pročitao je bila Grof Monte Cristo, pa ako netko slučajno nije čitao, definitivna preporuka. Trenutno sam inspiriran serijom, nabavio Sherlock Holmes Complete Collection, negdje oko 1200 stranica, pa sad idem polako s tim. 

17 godina
neaktivan
Hexfire kaže...

Pročitao sam ja prvi dio prije mjesec dana. Ideja knjige mi je zvučala zanimljivo, ali sama izvedba je meni osobno mlaka. Knjiga se lako čita i ima svojih trenutaka, ali za moj ukus je tu previše te dosadne romanse između dva glavna lika. Da sam žensko vjerojatno bi mi knjiga bila bolja, a ovako je kak je. Nije me dovoljno zainteresirala da bih krenuo čitati i nastavak. Jednostavno sam očekivao nešto drugačije štivo, pa me knjiga nije baš oduševila. 

Što se tiče same teme.

Da, čitam knjige. Bilo je to dosta izraženije kad sam bio klinac, posebno negdje do sredine srednje škole. Stvarno sam puno čitao. Onda je to nekako palo u drugi plan, primio se više filmova i video igara. Prije godinu dana sam nabavio e-reader i od onda ponovno čitam dosta često. Zadnja bolja knjiga koju sam pročitao je bila Grof Monte Cristo, pa ako netko slučajno nije čitao, definitivna preporuka. Trenutno sam inspiriran serijom, nabavio Sherlock Holmes Complete Collection, negdje oko 1200 stranica, pa sad idem polako s tim. 

Evo skinuo  sam pa cu probati, jer mi se prica cini ok, mislim, ima potencijala, a kako ce ispasti bumo vidjeli.

Takoder, Grof Monte Cristo sam davno citao i knjiga mi je ostala jedna od najboljih koje sam procitao. 

A sto se tice Sherlock Holmes, takoder sam inspiriran  serijom :D zelio procitati knjige, pa bih te zamolio, ako nije problem da mi posaljes kolekciju. Hvala

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
goodye kaže...

A sto se tice Sherlock Holmes, takoder sam inspiriran  serijom :D zelio procitati knjige, pa bih te zamolio, ako nije problem da mi posaljes kolekciju. Hvala

Imam u pdf-u, ali je na engleskom. Nisam uspio pronaći cijelu kolekciju na našem jeziku. Ako netko slučajno ima molim nek mi se javi {#}. Ako ti engleski ide, pošalji svoj mail na pp pa ti proslijedim.

13 godina
Čitate li knjige?

Tisina ovdje....nitko nista ne cita{#} ili ne zeli to poruciti svijetu -.- to nemre biti dobro  {#}

Errando discimus...Disce parvo esse contentus....Qualis vita, finis ita
15 godina
Čitate li knjige?

Čitam Zločin i kazna. Idem polako ali sigurno :D.

steam:hcplankton
17 godina
neaktivan
kameni_zg kaže...

Ne znam da li ti je netko preporučio ali knjiga The Road je top. Inače, postoji i film po knjizi ali budući da ga nisam gledao ne mogu komentirati.

http://www.goodreads.com/book/show/6288.The_Road 

Btw, ako nisi samo za SF onda obavezno pročitati sve od Cormaca McCarthya.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Kraj djetinjstva je odlična knjiga.

Nego, napokon.

Nego tvoje knjige su na engleskom ili hrvatskom? Vidim da Algoritam ima Hyperiona, a tamo su knjige na engleskom.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Šta se radi u tom Hyperionu?

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Trenutno čitam od Iana Christea: Urlik zvijeri: Potpuna povijest heavy metala.

U originalu Sound of the beast: The complete headbanging history of heavy metal. Odlična, odlična knjiga. Preporučujem svakom metalheadu da ju pročita!  {#} \m/

13 godina
Čitate li knjige?

Ajde barem sam malo temu ozivio  {#}.

Evo bas za rodjenda sam dobio od Carlosa Ruiza Zafona:Anjdelova igra i Princ magle.......tako da je sada to na repertuaru kada uhvatim malo vise vremena {#}

Errando discimus...Disce parvo esse contentus....Qualis vita, finis ita
15 godina
kikicacool kaže...

Trenutno čitam od Iana Christea: Urlik zvijeri: Potpuna povijest heavy metala.

U originalu Sound of the beast: The complete headbanging history of heavy metal. Odlična, odlična knjiga. Preporučujem svakom metalheadu da ju pročita! {#} \m/

Kupio prije par godina, OK je knjiga.

steam:hcplankton
18 godina
Jonja kaže...

Šta se radi u tom Hyperionu?

Uh, pa teško je to opisati. Sve četiri knjige su tijesno vezane jedna uz drugu, i vrlo je kompleksna radnja.

Ulazi u top 5 SF knjiga svih vremena, to garantiram svakome tko krene čitati.

16 godina
neaktivan
Ja sam pročitao lektiru Junak našeg doba (vjerojatno najbolja lektira dosad) pa sam si sad podignuo Hyperion :)
Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

evo, dopala mi se jedna knjiga

Replay - Ken grimwood..sad ako ima kakva stranica da skinem u pdf fileu da mogu citat, bia bih zahvalan :))

edit: na hrvatskom :)

antevukusic
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 0:20 (szx).
17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Čitam Metro 2033 sad, kupio sam ju prije par dana, sad sam napravio pauzu dok sam kući na produženom vikendu, sutra i idućih dana je dovršavam kad se vraćam na faks (i malo na busu).

14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Čitam stručnu literaturu, programiranje, administriranje, mikroelektronika... Romane rijetko.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 16:43 (royalhero).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice