Čitate li knjige? Preporuke... izdvojena tema

poruka: 817
|
čitano: 349.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Čitate li knjige?

Sve u Nakladi Ljevak - ne 5. nego onaj drugi paviljon (uvijek zaboravim da li je 6. ili 8. {#})

Vi veri veniversum vivus vici
15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

trenutno citam andeli i demoni Dana Browna.vrlo zanimljiva knjiga.

16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

jel moze netko preporuciti neku knjigu od nekih 50-ak stranica na engleskome

Tražim pozivnicu za yuwabits.net pa ko hoće poslati neka mi pošaljepm
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Curious Case Of Benjamin Button mi prva pada na pamet

14 godina
neaktivan
konflikt kaže...
 zanima me jedna stvarčica > gdje mogu naći repozitorij dobrih e-booksa

na netu - dizajnerske knjige (2011), aktualni časopisi (arhitektura),

znate na što mislim :)

Molim dobru dušu da podijeli izvor na pp.

Bogata nagrada :)

bump bump :)

16 godina
neaktivan
konflikt kaže...
konflikt kaže...
 zanima me jedna stvarčica > gdje mogu naći repozitorij dobrih e-booksa

na netu - dizajnerske knjige (2011), aktualni časopisi (arhitektura),

znate na što mislim :)

Molim dobru dušu da podijeli izvor na pp.

Bogata nagrada :)

bump bump :)

na warezu imas hrpu tih stvari

Tražim pozivnicu za yuwabits.net pa ko hoće poslati neka mi pošaljepm
14 godina
neaktivan
acmilan0083 kaže...

Trazim specifične repozitorije, ne tipične warez sajtove s hrpom

svega i svačega - čuo sam da postoji neki ludi sajt s knjigama koji

se "stalno seli" ... jeste čuli za taj mit ? Reganje je otvoreno, ali

provjeravaju mejl po mejl.

Nemam pojma :) Tony Soprano je rekao "ne vjerujem ničemu što

čujem, ni polovici onoga što vidim" - slažem se s njim :)

Znam da je na forumu zabranjeno navođenje određenih sajtova,

imam pristup i dobar ratio na jednom od najjačih dizajnerskih

repozitorija/trackera  pa možemo napraviti i trejd...

znači privatni tracker / repo za knjige / stripove / magazine

inače baš nisam vičan downloadu / warez sceni - pregazilo me vrijeme,

ne znam što je aktualno itd.

14 godina
neaktivan
konflikt kaže...
acmilan0083 kaže...

Trazim specifične repozitorije, ne tipične warez sajtove s hrpom

svega i svačega - čuo sam da postoji neki ludi sajt s knjigama koji

se "stalno seli" ... jeste čuli za taj mit ? Reganje je otvoreno, ali

provjeravaju mejl po mejl.

Nemam pojma :) Tony Soprano je rekao "ne vjerujem ničemu što

čujem, ni polovici onoga što vidim" - slažem se s njim :)

Znam da je na forumu zabranjeno navođenje određenih sajtova,

imam pristup i dobar ratio na jednom od najjačih dizajnerskih

repozitorija/trackera  pa možemo napraviti i trejd...

znači privatni tracker / repo za knjige / stripove / magazine

inače baš nisam vičan downloadu / warez sceni - pregazilo me vrijeme,

ne znam što je aktualno itd.

Probao sam ti poslat nešto linkovlja prije dan-dva, ali nešto me neće ti PM-ovi. Pošalji mi e-mail na adresu dolje pa ću ti poslat linkove u reply:

———

Sad vezano uz temu, da ne bude cijeli reply offtopic — čitam knjige, mada, bar što se fikcije i beletristike tiče, ni blizu onoliko koliko bih želio, jednostavno većinu vremena odvojenog za čitanje posvetim stručnoj literaturi (marketing i prodaja), dugoročno je isplativije. {#}

Eventualno mi se kakva zbirka poezije ubaci na listu čitanja... i tu najčešće prolazim po stoti put kroz iste knjige, iste pjesme; Jesenjin, Bukowski, Majakovski, Cesarić, Pessoa.

acmilan0083 kaže...

jel moze netko preporuciti neku knjigu od nekih 50-ak stranica na engleskome

Evo navesti ću neke kraće knjige, nisu tako kratke (~50 stranica), ali ako nema neki poseban razlog zašto bi trebale biti te duljine, ako je knjiga dovoljno zanimljiva, neće ti biti problem proći ni kroz puno više teksta.

- JD Salinger: Catcher in the Rye — klasik, dovoljno lako za čitanje, pisano neformalnim, konverzacijskim stilom, dosta ljudi se zainteresira za malo 'ozbiljnije' čitanje knjiga nakon toga.

- Ephraim Kishon: što god nađeš, većinom je pisano u obliku kratkih priča, i sve su maksimalno par desetaka stranica. Radi se o humoreskama i parodijama na račun prvenstveno vlade i tamošnjeg (izraelskog) naroda, pa onda i svega ostalog. Također preporuka. Ne znam sad koliko se toga može pronaći na engleskom, znam da je na našim jezicima lako naći njegove naslove, samo googlaš "ime + prezime + pdf", i eto ga, brdo linkova.

- Herman Hesse: Siddharta, Steppenwolf — kratke knjige, cca 100-150 str., sa jakim porukama i mislima, valja odvojit nešto vremena da možeš na miru aktivno čitat i razmišljat.

Eto, da ne nabrajam sad hrpu naslova, ovo je dovoljno.

In any moment of decision, the best thing you can do is the right thing, the next best thing is the wrong thing, and the worst thing you can do is nothing. —Roosevelt
16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

jim morrison je pisao neke knjige.... znali tko neka njegova djela i jeli iko cito....-

Igor
17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Znate onaj osjecaj kad prvi put odete na interliber pa si obecate da cete i iduce godine al onda nista pa onda opet iduce opet nista...itd e ja taj osjecaj mrzim:(

[img]http://www.danasoft.com/sig/229143.jpg[/img]
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 16:54 (juky).
15 godina
neaktivan
juky kaže...

Znate onaj osjecaj kad prvi put odete na interliber pa si obecate da cete i iduce godine al onda nista pa onda opet iduce opet nista...itd e ja taj osjecaj mrzim:(

na svu sreću ne XD, već 2 put zaredom idem. Kupio 1. broj zagora, to se traži :P

If applications are created with vb.net, what created vb.net ? R.I.P. Mr. Jobs, find your peace!
14 godina
Čitate li knjige?

Nisam neki velik 'čitač' knjiga. Ono u školskim danima ne brojim. Mislim da mi je prva veća knjiga koju sam pročitao bila Da Vincijev Kod i to taman prije nego je izašao film. Druga je Lovac u Žitu a treća Muškarci koji mrze žene. Sad trenutno čitam Anđele i demone i jednu manju od Čehova, Višnjik. Ugl., mislim da sam tek sad počeo cijeniti knjige.

17 godina
neaktivan
trenutno čitam Bauhaus od Frank Whitford-a o jednoj od najutjecajnih škola dizjna, industrijskog dizajna i rukotvorina... većina stvari koje gledate oko sebe danas bi ible puno drugačije bez njih...
moja preporuka
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

trenutno Michel Houellebeck: Karta i teritorij, nista posebno, tresh, cinizam, itd...

ipak preporuka

17 godina
Čitate li knjige?

Kupio novi smartphone pa sad si (čisto za probu) kratim vrijeme u tramvaju sa Robinsonom Crusoeom. Zanimljivo da ima samo stotinjak stranica... Nakon dva dana čitanja već sam preko pola prošao. Al dobro to mi je samo za probu. Htio sam samo vidjet jel će ići preko mobitela - nije baš kao na nekom e readeru al ide... Poslije Defoea mislim se bacit malo na Kinga ili nešto slično pa ako netko ima neku preporuku (i link za skidanje) nek mi se javi.

16 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Čitam, trenutno od Lee Childa naslove. Preodličan pisac.

15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Čitam trenutno od Dostojevskog Zločin i Kazna te The Great Gatsby od Fitzgeralda.

Sharing Is NOT Stealing!
17 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Trenutno čitam The Passage od Justina Cronina

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
18 godina
Čitate li knjige?

"Pjesme daleke Zemlje" Arthura Clarkea.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
13 godina
protjeran
Čitate li knjige?

Čitam knjige,i to svaki dan,barem jednu. Nisu mi jasna ona prepucavanja na prijašnjim stranicama o kvaliteti knjiga naspram filmova kao dva pravca u umjetnosti.

Moje je mišljenje da su knjige ,po tom pitanju bolji izvor informacija i bolji poticaj intelektualnog razvoja pojedinca. 

Inače ,trenutno čitam "Zločin i kazna " od Dostojevskog. Žao mi je što prije nisam obraćao pažnju na tu knjigu ,jer je riječ o vrhunskom djelu.Radnja je savršeno prezentirana,

likovi su karimatični ,Raskoljnikove moralne dvojbe drže čitatelja napetog cijelo vrijeme čitanja . Jedva čekam kraj da vidim što će izaći iz svega toga.  

Cogito ergo sum
16 godina
Čitate li knjige?

Čitam samo BUG :D

There is a troll in all of us!
13 godina
protjeran
nul-3 kaže...

Čitam samo BUG :D

A eto ,i takvo čitanje je edukativno i korisno xd

Cogito ergo sum
16 godina
Čitate li knjige?

Nekada i lektiru stamanim ako je zanimljiva :D

There is a troll in all of us!
13 godina
protjeran
Čitate li knjige?

Zastao sam sa "Zločinom i Kaznom".Morati ću nastaviti s čitanjem ovaj vikend. 

Dvoumim se bi li poslije te knjige ,pročitao "Don Quijote",ili pak "Moby Dick".

Roćka
14 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Može li mi netko preporučiti knjigu tipa Operacija sudnji dan od Sidneya Sheldona ("špijunski" roman, kao James Bond), ili neka knjiga mystery žarna (kao film Shutter Island)

Bitno mi je da radnja napeta i da je knjiga na engleskom jer želim ojačati znanje engleskog. Naravno i da knjige ima u većim knjižnicama Hvala!

18 godina
Čitate li knjige?

Trenutno čitam Gabriel Garcia Marquez - Dvanaest hodočasnika. Odlična knjiga, zanimljive priče.

18 godina
Čitate li knjige?

Ah, kulturo, svima li si teška...
Stanislav Lem - Nepobjedivi

Odlično za sada, Lem je majstor.

15 godina
RE: Čitate li knjige?
Moze preporuka neke avanturisticke (ili neke druge) prezanimljive i napete knjige. Ne citam inace pa mora bit bas zanimljivo
17 godina
neaktivan
matthewmilitare kaže...

Može li mi netko preporučiti knjigu tipa Operacija sudnji dan od Sidneya Sheldona ("špijunski" roman, kao James Bond), ili neka knjiga mystery žarna (kao film Shutter Island)

Bitno mi je da radnja napeta i da je knjiga na engleskom jer želim ojačati znanje engleskog. Naravno i da knjige ima u većim knjižnicama Hvala!

Uzmi nešto od Fredericka Forsytha - recimo The Fist of God, The Fourth Protocol ili Icon. Uz hrvatska izdanja, vidio sam (i pročitao) i engleska izdanja u knjižnicama u Puli, Rijeci i Zagrebu, pred desetak godina.

maxy0 kaže...
Moze preporuka neke avanturisticke (ili neke druge) prezanimljive i napete knjige. Ne citam inace pa mora bit bas zanimljivo

Nešto od avantura Dirka Pitta Clivea Cusslera - podosta ih je prevedeno na hrvatski u izdanju C.A.S.H.-a (također su prevedeni i neki romani iz The NUMA Files); popis je ovdje, a klikom na pojedini naslov dobit ćeš sažetak. Knjige sam vidio u većini knjižnica u kojima sam bio (u Puli, Pazinu, Rijeci i Zagrebu). Uz to, Dug časti (Debt of Honor) Toma Clancyja nisam mogao ispustiti iz ruku; nije iz avanturističkog žanra, ali zaslužuje preporuku, iako te moram upozoriti da je roman dvostuko duži od uobičajenih (ima cca 800-900 stranica, ne sjećam se točno).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 16:14 (hrx).
15 godina
neaktivan
Čitate li knjige?

Dan Brown - Da Vincijev Kod, Andjeli i Demoni, Izgubljeni Simbol

Simon Toyne - Sanctus

George R.R. Martin - Pjesme Leda i Vatre

Tolkien - Silmarillion i LOTR Trilogija

Stephen King - Mracna Kula itd...

Potpisao.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: