Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.330.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
ansha kaže...
mrsmith kaže...

Najtužnije od svega je što je to brandirano računalo koje prodaju kao preconfigured

Ma neki teski amateri, na naslovnoj slici u clanku se vidi da fitting s gornje strane graficke nije stegnut ni blizu koliko treba, u kombinaciji sa ubitacno visokim temperaturama vode, to ce propisat na sve strane jako brzo...

Ima jamstvo valjda

It is always darkest just before the dawn.
9 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

moraš uplatiti osiguranje od poplave prilikom kupnje, da baš se vidi da fiting ima lufta da bude stegnut do kraja 

14 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...

Sad se treba malo o oznojiti da se popopodne mogu opuštati uz non-peasant rezoluciju i glatkih 75 fpsova u Life is Strange.

Samo ti opustaj na "glatkih 75 fpsa" sa prijateljem Casperom. 

17 godina
war3_tft kaže...
Paolo Maldini kaže...

Sad se treba malo o oznojiti da se popopodne mogu opuštati uz non-peasant rezoluciju i glatkih 75 fpsova u Life is Strange.

Šta smo svi postali picajzle?

Sjecam se nekada su najbolji skill igraci igrali na 30+ fpsa :)

BTW pozdrav ekipa

9 godina
protjeran
toxic kaže...
war3_tft kaže...
Paolo Maldini kaže...

Šta smo svi postali picajzle?

Sjecam se nekada su najbolji skill igraci igrali na 30+ fpsa :)

BTW pozdrav ekipa

pa pozdrav gospon Otrof 

14 godina
protjeran

Iskreno lijepo te ponovno vidjeti s nama kolega. Da budem preciziniji falio je i onaj tvoj iskreni i  jednom rijecju najbolje za opisati umirujuci ton kojim si znao umiriti zahuktale rasprave. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 15:51 (war3_tft).
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Iskreno lijepo te vidjeti ponovno s nama kolega. Da budem jos iskreniji falio je i onaj tvoj iskreni i nekako najbolje za opisati jednom rijecju umirujuci ton kojim si znao umiriti zahuktale rasprave. 

jbt kao da čitam nekog bisera iz ryzen armade koji se uguzuje modovima 

šalu na stranu, kolega Toxic je vrh ponude na ovom forumu u smislu znanja i iskustva oko HW-a, a ima i neke Zen moći, to ne znam jel dobio kad je kupio ryzen ili mu je od ranije 

17 godina

Evo jedna umirujuca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 15:57 (toxic).
9 godina
protjeran
toxic kaže...

Evo jedna umirujuca.

nego, jel gamerski HW ostao na okupu ili je pobjedio razum? 

vidim sliku sve jasno 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 15:58 (lav1000).
17 godina
lav1000 kaže...
toxic kaže...

Evo jedna umirujuca.

Sve po starom.

Iskreno zamalo završio na novoj ploci i novom Ryzenu ali eto odustao.

9 godina
protjeran
toxic kaže...
lav1000 kaže...
toxic kaže...

Evo jedna umirujuca.

Sve po starom.

Iskreno zamalo završio na novoj ploci i novom Ryzenu ali eto odustao.

To se zove karakter, sad ti je jedno 8-9 mjeseci na riži...

17 godina

iskreno najbolji potez koji sam povukao je kupnja ovog monitra iako to mozda cjenovno ne opravdava ali...

Nema osobe koja je bila na njemu nije odusevljena ukljucujuci ljude koji imaju gsync@144hz... ovo je nesto više..

sada je izašao i 34p model s 120hz-a. Koristi isti panel kao i Alienware dok ovaj koristi isti panel kao i konkurentni Asus...

Super je što sam uzeo ovaj model jer ima isti stalak 34p verzije i bolju out of the box kalibraciju slike...

16 godina
protjeran
lav1000 kaže...

To se zove karakter, sad ti je jedno 8-9 mjeseci na riži...

Sta sve covjek prezivi, ovo svjedoci o nepokolebljivosti ljudskog duha, kolegi Toxicu cu osobno udjeliti orden!

18 godina
odjavljen
toxic kaže...

Evo jedna umirujuca.

21:9 naravno, sve drugo je za ljude iz 20. stoljeća.

Samo majketi skrati ta svjetla na nulu, izgleda kao da je darth vader u sobi upalio laserski mač

16 godina
protjeran
XXX kaže...

Uz pristojnu dijagonalu, taj tvoj pedalj visoki je za 19. stoljece..

18 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Uz pristojnu dijagonalu, taj tvoj pedalj visoki je za 19. stoljece..

Imao prije toga 27" i 24" ali ovo je 22. stoljeće

9 godina
protjeran
lav1000 kaže...

ekipa, ovaj kabel bi trebao biti OK?

https://www.links.hr/hr/kabel-delock-displayport-m-na-displayport-m-4k-2m-200600265

koliko vidim dovoljan bandwith za 240Hz?

ekipa, kabel iz ovog posta radi, evo ukopčan na njega sve frekvencije vrti ko pič... dim

17 godina
XXX kaže...
toxic kaže...

Evo jedna umirujuca.

Samo majketi skrati ta svjetla na nulu, izgleda kao da je darth vader u sobi upalio laserski mač

Izgaseno je to sve, recimo ovo ispod monitora uopce ne svijetli a svijetla na tipkovnici i misu su na minimum cak niti ova iz kucista nisu jaka...

ova crvena slika to podebljava izgleda :)

No poanta je i bila da svijetli ko taj mac tako da je ipak bilo efekta :)

16 godina
protjeran
XXX kaže...

Definitivno 22. stoljece, postapokalipsa mad max varijanta...

18 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Definitivno 22. stoljece, postapokalipsa mad max varijanta...

Otprilike je tako kul i kultni

9 godina
protjeran

Sutra se lipo ko covik igram sa ryzenom na 240fps a ne ovi drekeci 8400 i sl. 

18 godina
odjavljen

Ideš na K-plus?

9 godina
protjeran
XXX kaže...

Ideš na K-plus?

K-plus FTW!!!!

14 godina
protjeran
I lave kakva je razlika 140 vs 240hz?lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

krucijalna 

17 godina
Stjepanj kaže...

Sve se to vidi ukoliko se hoce vidjeti.

Naveo sam vec prije par mjeseci, mozda prelazak s npr 144hz na 240hz-a nije vidljiv ali treba se igrati na tom rr-u cca par sati i onda nek se vrati na 144hz sigurno ce vidjeti razliku.. tako je svugdje, nekad prelazak na bolje ne primjecujemo ali povratak na losije uvijek.

14 godina
protjeran
Festus kaže...

Meni je stock hladnjak dovoljan za 3.7GHz/1.16V, a poviše toga se niti ne isplati ić. Nadalje, svoju tezu baziraš na skupoj memoriji koja većini ljudi nije potrebna te isto tako ima smisla samo za one neograničenog budžeta kojima su i ostale komponente na razini. Osobno ne bih nikad preplatio RAM na taj način, radije bih kupio najjeftiniji i uložio u bolju grafičku ili bolje bilo-šta-drugo, makar se već može nać 3000/cl16 relativno jeftino za današnje pojmove. Šta se toga tiće, osobno bih svakako kupio polovan RAM jer nema smisla kupovat novi pod teškom inflacijom, no to sam samo ja. 

Ti si sebi zacrta nekakav apsurdan scenarij koji smatraš pravilom iako su prioriteti malo je reć pogrešni. U principu tvrdiš da je većini ljudi ograničenog budžeta nužno kupit skupu memoriju, cpu hladnjak i valjda najskuplju matičnu kojoj je svrha da osigura toj memoriji 3600MHz ili 3200/cl14. To sve skupa je poprilična cifra i kad se zbroji sa nerijetko 300kn jeftinijim procesorom koji već ima sasvim dobar hladnjak, dobije se skok sa gtx 1060 na 1070 i još ti ostane. Može li tvoj skupi RAM sa 200MHz višim taktom procesora pružit takav performans ?

Za takav slabasni oc je stock hladnjak dovoljan, o tome sam i pricao, a to da se ne isplati ici gore se samo tjesi...

Baziram tezu na brzoj memoriji iz par razloga. Prvi je taj da se pozivate na nekakvu dugotrajnost AM4 platforme, a razliku izmedu jednog 1600 i 2600 ces jedino osjetiti sa brzim ramom, ako nemas takav ram onda ti je tako svejedno uzeo prvu il drugu generaciju, razlike su minimalne. Drugi razlog je taj sto se uvijek pozivate na testove i rezultate u idealnim uvjetima gdje su ryzeni na nekakvom max oc-u 4.1-4.2ghz upareni sa skupom memorijom i maticnom, a sa druge strane koristite argument kako je ryzen jeftiniji.

Zasto sam zacrtao taj standard sam ti objasnio gore, ako ne ulozis u ryzen imat ces samo hrpetinu sporih jezgara koji medusobno komuniciraju kao da pricaju na razlicitim jezicima. Ako imamo linearnu radnju kao sto je rendering to je ok, ali kod primjerice gaminga rezultati su u prosjeku od 36 igara 18% veci kad se sve odradi kako spada klik. U testu je stock ryzen koristio 2933 cl14 memoriju koja je opet bolja od vecine sto koriste prosjecni korisnici pa toliko o tome da oc i dobra memorija ne pridonose...

Ovo tvoje manje vise stoji i ja ne kazem da se moraju uzimati skupi ram i ploca, ali se onda prestanite pozivati na takve rezultate dok u istoj recenici navodite kako je ryzen jeftiniji itd. 

16 godina
toxic kaže...
Stjepanj kaže...

Naveo sam vec prije par mjeseci, mozda prelazak s npr 144hz na 240hz-a nije vidljiv ali treba se igrati na tom rr-u cca par sati i onda nek se vrati na 144hz sigurno ce vidjeti razliku.. tako je svugdje, nekad prelazak na bolje ne primjecujemo ali povratak na losije uvijek.

I nije baš toliko vidljivo koliko npr. 60 - 144

Svaka promjena iznad 144 je dosta suptilna. Vidi se razlika, ali daleko daleko manje nego kad se isproba 60 i 144.

It is always darkest just before the dawn.
14 godina
war3_tft kaže...

Zasto sam zacrtao taj standard sam ti objasnio gore, ako ne ulozis u ryzen imat ces samo hrpetinu sporih jezgara koji medusobno komuniciraju kao da pricaju na razlicitim jezicima. 

17 godina
mrsmith kaže...
toxic kaže...
Stjepanj kaže...

I nije baš toliko vidljivo koliko npr. 60 - 144

Svaka promjena iznad 144 je dosta suptilna. Vidi se razlika, ali daleko daleko manje nego kad se isproba 60 i 144.

Iskreno meni je najveća razlika 30-60 i dosta osjetna

Mislim pa znaš kad gledaš pron 30 vs 60 što je bolje :) hahah

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice