Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.330.995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Paolo Maldini kaže...

Malo si butthurt, ali kažem više poštovanja s hendikepiranima, ja se ne rugam s fizičkim nedostacima pojedinaca (daltonizam) . Konzolaška je 30 FPSa na FHD (to je ta tvoja) a ja sam na 75, i na većoj rezoluciji.

Onaj trenutak kad ti pripadnik butthurt armade kaze da si hendikepiran i onda te prozove da si butthurt. 

Tebi kad se sve dodatne slike od ghostinga zbroje nisi na 75hz nego na 400hz. 

8 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

predator je vrh...ne znam na koji stos si njega ukebao i za kolko para, ali ne daj to nikome...izmedju tn, ips i va matrice ima razlike medju bojama, ali cak i ips koji ima najbolje boje nije dovoljno dobar za graficku obradu. Za kompetetivni multiplejer mozda imas i najbolji monitor na svijetu...ja sam cirio na x34 predatora kad je izasao i ostao paf, ali kao i uvijek, ako ne zagrizes na prvu, poslije ima izbora...

Jel se vi isto uzbudite dok brojite ovce da bi zaspali?
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 8:57 (Gorstak79).
16 godina
Gorstak79 kaže...

ali cak i ips koji ima najbolje boje nije dovoljno dobar za graficku obradu

Čuj ovog grafičara majko draga.. a nije nego Paint u životu otvorio. Bože me sačuvaj idiota na ovom forumu...

Bitno da ti "ćiriš" na predatora a u drugoj temi pričaš kako si nezaposlen i nemaš za kruh. Ti si jedno obično niškoristi bez pameti... prosipaš gluposti gdje god se pojaviš, daješ loše savjete, loše odgovore, da ne spominjem ostalo.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 9:01 (mrsmith).
8 godina
protjeran
mrsmith kaže...
Gorstak79 kaže...

ali cak i ips koji ima najbolje boje nije dovoljno dobar za graficku obradu

Čuj ovog grafičara majko draga.. a nije nego Paint u životu otvorio. Bože me sačuvaj idiota na ovom forumu...

je, nek i mene ocuva od degenerika

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 9:23 (Gorstak79).
8 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Paolo Maldini kaže...

Malo si butthurt, ali kažem više poštovanja s hendikepiranima, ja se ne rugam s fizičkim nedostacima pojedinaca (daltonizam) . Konzolaška je 30 FPSa na FHD (to je ta tvoja) a ja sam na 75, i na većoj rezoluciji.

Onaj trenutak kad ti pripadnik butthurt armade kaze da si hendikepiran i onda te prozove da si butthurt. 

Otkrit ću ti tajnu, ja sam team blue već godinama, samo nisam ekstremist kao ti  

Samo SP na najjače na best buy monitoru u univerzumu. Nikakav crno bijeli svijet, to je so last century.

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Paolo Maldini kaže...

Evo na, sad cemo opet poceti dobivati prijetnje da ce nas istuci 

8 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Evo na, sad cemo opet poceti dobivati prijetnje da ce nas istuci 

Ja sam miran i obteljski čovac.

14 godina
protjeran
Da bi bio pripadnik ryzen armade nije nuzno imati ryzen, puno bitnije je hw guru znanje i sposobnost da u isto vrijeme izazoves grcenje i smijeh kod kolega forumasa.

Slazem se da je best buy, ako si mazohist i nemas trunke samopostovanja. :))
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 9:08 (war3_tft).
8 godina
protjeran

mislim da nekoga decko vec danima odbija :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 9:09 (Gorstak79).
9 godina
protjeran

ekipa, ovaj kabel bi trebao biti OK?

https://www.links.hr/hr/kabel-delock-displayport-m-na-displayport-m-4k-2m-200600265

koliko vidim dovoljan bandwith za 240Hz?

16 godina
lav1000 kaže...

https://www.links.hr/hr/kabel-delock-displayport-m-na-displayport-m-4k-2m-200600265

Ako je DP1.2 standard, trebalo bi raditi na 240Hz bez obzira na dužinu

9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

Ako je DP1.2 standard, trebalo bi raditi na 240Hz bez obzira na dužinu

nije baš svge kako piše.... jučer isprobavali i vidjeli svašta na svoje oči....

recimo original kabel od AOC-a 2460pf daje do 200hz ali na 240 nije htio dati čistu sliku, 

ovaj drek od DP kabela iz future sa radeonkama daje do 144hz ali dalje neće, taj isti sa gtxicama ne daje više od 60Hz, tek dobio sve kako spada sa originalom od predatora...

8 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Da bi bio pripadnik ryzen armade nije nuzno imati ryzen, puno bitnije je hw guru znanje i sposobnost da u isto vrijeme izazoves grcenje i smijeh kod kolega forumasa.

Jako si se dobro opisao, svjestan si problema, još kad se prihvatiš daltonizam bit će nešto od tebe. Sad se treba malo o oznojiti da se popopodne mogu opuštati uz non-peasant rezoluciju i glatkih 75 fpsova u Life is Strange.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 9:27 (Paolo Maldini).
16 godina
lav1000 kaže...

recimo original kabel od AOC-a 2460pf daje do 200hz ali na 240 nije htio dati čistu sliku, 

ovaj drek od DP kabela iz future sa radeonkama daje do 144hz ali dalje neće, taj isti sa gtxicama ne daje više od 60Hz, tek dobio sve kako spada sa originalom od predatora...

Hmm, sranje :/ pa di si stavio to kućište kad ti standardna dužina nije dovoljna? Da nije u frižider da se ohladi dobro

8 godina
protjeran

https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#1.4

1.4 je najnoviji standard, i podrzava 4k pri 120 hz i hdrom....nigdje se ne spominje 240hz

9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

Hmm, sranje :/ pa di si stavio to kućište kad ti standardna dužina nije dovoljna? Da nije u frižider da se ohladi dobro

ma fali jebenih po metra, nisam ga gurnuo u fridž, nema problema sa hlađenjem 

ovaj stolić na kojem mi je monitor mi je taman uz kauč, kauč gaming FTW!!!!!!!!!!!!!!

zasad riješio tako što kućište okrenuo suprtno prema zidu, pa je ovaj kabel dovoljno dug...

8 godina
protjeran

usput, koji tocno predator imash? Koji tochno model? Ako imas ovog predatora od keku kuna, cisto sumnjam da ide na 240hz...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 9:40 (Gorstak79).
16 godina
Gorstak79 kaže...

https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#1.4

1.4 je najnoviji standard, i podrzava 4k pri 120 hz i hdrom....nigdje se ne spominje 240hz

Je, samo ni jedan monitor nije na tom standardu još. Čak i ovi 240hz monitori su još uvijek DP1.2.

Gorstak79 kaže...

usput, koji tocno predator imash? Koji tochno model? Ako imas ovog predatora od keku kuna, cisto sumnjam da ide na 240hz...

Jel' ti pratiš uopće? Pa ima Predatora od 240hz i radi tako sa original kabelom. Čovjeku treba kabel od 2m+ s kojim će monitor također raditi na 240hz kao i s original kratkim. Uostalom, spominje se i 240hz samo ti ne vidiš dobro tablicu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 9:45 (mrsmith).
13 godina
neaktivan

Gorane, odmori malo 

8 godina
protjeran

hmmm, ispricavam se, nisam toliko skrolao nit gledao tablice, samo procitao tekst u prvom odlomku...

16 godina

Uglavnom Lave, ja koristim miniDP na DP 1.2a kabel od 1.5m i normalno radi monitor na 144hz (nVidia).

Ako te baš toliko zeza 240hz, probaj uzeti 2m DP1.3-1.4 kabel s duplo većim bandwidthom nego 1.2. To bi trebalo raditi da ga j***s.

Ima ih na amazonu po 10-15$. DP je backwards compatible tako da možeš uštekati koji god hoćeš u što hoćeš (tj. iako je monitor 1.2 raditi će s 1.3-1.4 kabelom).

Na tvome mjestu ja bih najprije pokušao s Delockom kojeg si linkao, oni imaju dobre kabele (1.2 je, bandwidth ima dovoljan za 240hz.. u najgorem slučaju ćeš izgubiti 50kn).

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 10:00 (mrsmith).
9 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Uglavnom Lave, ja koristim miniDP na DP 1.2a kabel od 1.5m i normalno radi monitor na 144hz (nVidia). Ako te baš toliko zeza 240hz, probaj uzeti 2m DP1.3-1.4 kabel s duplo većim bandwidthom nego 1.2. To bi trebalo raditi da ga j***s. Ima ih na amazonu po 10-15$.

hvala

ma ne igra meni tih 240Hz kao da ću ih ikada vidjeti osim ako ne pokrenem CSGO ili neki tako sličan drek po zahtjevnosti od igre...

Bar da dobijem da mogu bez problema koristiti 144 i ja miran, više mi ne treba...

kupio taj u futuri za 60kn kojeg sam koristio za freesync monitor, 0 bodova na predatoru, kupio u subotu neki drek u instaru za 30kn isto 0 bodova.... danas ako ovaj što sam linkao iz linksa DELOCK ne bude radio, onda ću naručiti ovo što si rekao 

16 godina
lav1000 kaže...
mrsmith kaže...

Uglavnom Lave, ja koristim miniDP na DP 1.2a kabel od 1.5m i normalno radi monitor na 144hz (nVidia). Ako te baš toliko zeza 240hz, probaj uzeti 2m DP1.3-1.4 kabel s duplo većim bandwidthom nego 1.2. To bi trebalo raditi da ga j***s. Ima ih na amazonu po 10-15$.

hvala

ma ne igra meni tih 240Hz kao da ću ih ikada vidjeti osim ako ne pokrenem CSGO ili neki tako sličan drek po zahtjevnosti od igre...

Bar da dobijem da mogu bez problema koristiti 144 i ja miran, više mi ne treba...

kupio taj u futuri za 60kn kojeg sam koristio za freesync monitor, 0 bodova na predatoru, kupio u subotu neki drek u instaru za 30kn isto 0 bodova.... danas ako ovaj što sam linkao iz linksa DELOCK ne bude radio, onda ću naručiti ovo što si rekao 

Ma moraš ga na 240hz voziti - nema odustajanja. Džabe ti premium za 240hz ako ga voziš na 144hz.. bez obzira na fps. Sredi to kako spada :)

9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...
mrsmith kaže...

hvala

Ma moraš ga na 240hz voziti - nema odustajanja. Džabe ti premium za 240hz ako ga voziš na 144hz.. bez obzira na fps. Sredi to kako spada :)

samo jako nema predaje !!!!!!!!

prema ovom iskustvu sa kabelima koje sam maloprije opisao, kvalitetniji kabel će dati 200hz...tako da ću oprostiti tih 40Hz bez greške samo da mogu mašineriju rasporediti po stanu kako spada, neka bude i 144Hz poslužit će za svrhu koju je nabavljen 

16 godina
lav1000 kaže...

prema ovom iskustvu sa kabelima koje sam maloprije opisao, kvalitetniji kabel će dati 200hz...tako da ću oprostiti tih 40Hz bez greške samo da mogu mašineriju rasporediti po stanu kako spada, neka bude i 144Hz poslužit će za svrhu koju je nabavljen 

Jedno glupo pitanje ali vrijedi pokušati - jesi provjerio da je odabran DP1.2 u OSD postavkama monitora nakon što si ga spojio s tim šrot kabelima? U većini slučajeva ide automatski ali zna se dogoditi da bude odabran DP1.0/1.1

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 10:21 (mrsmith).
9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
lav1000 kaže...

Jedno glupo pitanje ali vrijedi pokušati - jesi provjerio da je odabran DP1.2 u postavkama monitora nakon što si ga spojio s tim šrot kabelima? U većini slučajeva ide automatski ali zna se dogoditi da bude odabran DP1.0/1.1

ovaj Predator uopće nema tu opciju, valjda mu je default 1.2 i to je to... na ovom AOC-u freesync je toga bilo 1.1 ili 1.2....

16 godina
lav1000 kaže...

ovaj Predator uopće nema tu opciju, valjda mu je default 1.2 i to je to... na ovom AOC-u freesync je toga bilo 1.1 ili 1.2....

A vjerojatno je default onda :/ bah, vrijedilo je pokušati.

16 godina
protjeran

Evo jedan epic fail od kompa za 10k €, neki biser je mislio da ce u malenom kucistu sa jednim tankim 240 radiatorom s niskim rpm-ima hladit 7980xe  i Titan V 

Da bude gore, mislili su i da je ok polegnut pump/rezervar kombo u kojem fali tekucine 

Rezultat svega je ugodnih 80°C gpu-a pod vodenim blokom i temperatura vode od koje ce vrlo brzo riknut pumpa i cijevi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2018 12:02 (ansha).
16 godina
ansha kaže...

Evo jedan epic fail od kompa za 10k €, neki biser je mislio da ce u malenom kucistu sa jednim tankim 240 radiatorom s niskim rpm-ima hladit 7980xe  i Titan V 

Da bude gore, mislili su i da je ok polegnut pump/rezervar kombo u kojem fali tekucine 

Rezultat svega je ugodnih 80°C gpu-a pod vodenim blokom i temperatura vode od koje ce vrlo brzo riknut pumpa i cijevi...

Najtužnije od svega je što je to brandirano računalo koje prodaju kao preconfigured

16 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Najtužnije od svega je što je to brandirano računalo koje prodaju kao preconfigured

Ma neki teski amateri, na naslovnoj slici u clanku se vidi da fitting s gornje strane graficke nije stegnut ni blizu koliko treba, u kombinaciji sa ubitacno visokim temperaturama vode, to ce propisat na sve strane jako brzo...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice