Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.340.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
XXX kaže...
mislioc kaže...

Daj link baci da vidim kaj si naručil

https://edigital.hr/monitor/lg-29wk600-ips-fhd-led-monitor-p544834

HDR 10 tehnologija 

21:9 

TN se prodal 

Obavezno nakon par dana javi dojmove jer i ja važem dal da ga kupim.

Sam da znaš to ti nije pravi HDR..ali nema veze jer je bolji i jeftiniji od prijašnjeg modela(29UM69).

18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Nema veze kaj nije pravi, bolji je nego nikakav 

Pravi bu na OLED-u, kupio buraz pošteni TV i kad to vidiš sve drugo nema smisla. Jedino mi je 21:9 donekle zanimljivo.

14 godina
protjeran

Napokon neka pametna upotreba za Inteovu intergrirku osim za pokretanje bug foruma dok se ceka na novu karticu

.

Rezultati su dosta impresivni.

14 godina

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-kartica-neotvorena-1080-8gb-oglas-25492763  3500kn ko zmaj

9 godina
protjeran

ja baš nađem trenutak za freesync eksperimente, sve ću šiknut kroz prozor s 8.kata uzet PS4 pro i kauč/krevet gaming FTW ko pravi ljudi 

14 godina
lav1000 kaže...

ja baš nađem trenutak za freesync eksperimente, sve ću šiknut kroz prozor s 8.kata uzet PS4 pro i kauč/krevet gaming FTW ko pravi ljudi 

Najbolje to i ja razmišljam.Kad pogledaš da je jedna gtx 1060 do nedavno bila oko 3000kn Ps4 pro se čini kao da se dijeli.Kaj nevalja sa freesyncom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 9:51 (mislioc).
9 godina
protjeran
mislioc kaže...
lav1000 kaže...

Najbolje to i ja razmišljam.Kad pogledaš da je jedna gtx 1060 do nedavno bila oko 3000kn Ps4 pro se čini kao da se dijeli.Kaj nevalja sa freesyncom?

ma ništa freesync to ćemo popodne se igrati kad uzmem kabel, nego ovo sve poludlio ... nvidia su fino pojeftinile, vege opet cijene idu gore a vega 64 majna jedva 2$ bez utroška struje, znači ne majna ništa, digne s kita nekom žući iz Samsunga pa kaže nema memorije, dižemo cijene 1000%, jbt ne znaš hoćeš li sutra karticu moći prodati/kupiti za 100 ili 500 eura 

PS4, kauč i krevet  se čine kao najbolji lijek protiv toga 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 9:59 (lav1000).
14 godina

https://www.anandtech.com/show/12750/intel-releases-z390-chipset-product-information 

18 godina
odjavljen

Na ovom monitoru ti freesync radi u rasponu 40-75 fpsa a to buš sa rx 480 držao još dugo vremena...najmanji problem. U driverima moraš ograničiti max fps na 74 ali to pretpostavljam znaš.

14 godina
protjeran
Covjek misli na 144hz, pricali smo bas o tome, toksicni intel huligani se druze i van foruma, sad moramo bit jaci nego ikad ;P
9 godina
protjeran
XXX kaže...

Na ovom monitoru ti freesync radi u rasponu 40-75 fpsa a to buš sa rx 480 držao još dugo vremena...najmanji problem. U driverima moraš ograničiti max fps na 74 ali to pretpostavljam znaš.

ma nisam freesync u životu  pokrenuo ni probao do evo prije 10 dana, kad sam imao teoretski i praktični uvod u freesync tehnologiju od kolege...

za bf1 smo probavali malo više postavki dok se uštima, u početku bilo opakog tearinga, ali smo ga zagladili fino iz 2-3 pokušaja,  ako zapne štokod zovem upomoć 

18 godina
odjavljen

14 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 10:35 (mislioc).
12 godina
XXX kaže... 

TN se prodal 

deda sad moraš nabaviti ovako nešto, jer ti sva ona priča o gejmanju iz kauča ode nizbrdo 

18 godina
odjavljen

Ma kakvi, tv ostaje....ovo je tek toliko da vam pijem krv na slamku kak sve izgleda bolje na 21:9 u HDR-u samo zbog toga se isplati 

14 godina
protjeran

Znam da sam jos prije pogledao ovaj video o HDR-u

.

Sve nesto puno bugova, a kad radi kako spada opet ovisi od igre do igre. 

evincar kaže...

Sam da znaš to ti nije pravi HDR..

Kakva je onda tek situacija sa "ne pravim" HDR-om?

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Znam da sam jos prije pogledao ovaj video o HDR-u

.

Sve nesto puno bugova, a kad radi kako spada opet ovisi od igre do igre. 

evincar kaže...

Sam da znaš to ti nije pravi HDR..

Kakva je onda tek situacija sa "ne pravim" HDR-om?

U bf1 taj hdr 10 nit radi niti ne.... ukljucis ga i sve isto ostane...isprobavao na onom razbijenom tvu koji je podrzavao hdr

8 godina
protjeran

Ako monitor ispunjava onaj prihvaćeni HDR standard onda su bugovi isključivo problem igre a ne monitora. Bilo je o tome riječi ili u Bug časopisu ili Hard reportu, sada se više ne sijećam.

14 godina

Daleko je taj monitor od HDR-a. 300cd/m2 brightness je daleko ispod standarda za pravi hdr koji je 1000cd/m2.Znači ukratko svjetlina koju može bacit je poprilično niska i daleko ispod standarda. Panel je 6bit+frc nategnuti 8bitni kao iako to nije.

Ali nije skup i boje su sigurno odlične s obzirom da je ips.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 11:37 (mislioc).
13 godina
neaktivan

za PC monitore VESA DisplayHDR standard:

DisplayHDR 400:   8bit, 400 cd/m2 peak

DisplayHDR 600:  10bit, 600 cd/m2 peak

DisplayHDR 1000: 10bit, 1000 cd/m2 peak

na LINKU imate aplikaciju za testiranje monitra, pa se mozete sami uvjeriti za koliko vas je proizvodac prevario 

14 godina
protjeran
Pa normalno da su bugovi vezani za igre i aplikacije... Monitor ako je tvornicki ispravan radit ce mu hdr tamo gdje je podrzan.
8 godina
protjeran
mislioc kaže...

Daleko je taj monitor od HDR-a. 300cd/m2 brightness je daleko ispod standarda za pravi hdr koji je 1000cd/m2.Znači ukratko svjetlina koju može bacit je poprilično niska i daleko ispod standarda. Panel je 6bit+frc nategnuti 8bitni kao iako to nije.

Ali nije skup i boje su sigurno odlične s obzirom da je ips.

Nisam uopće gledao sepicifikacije one Samsungove kobasice, zato sam napisao ako

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 11:39 (Paolo Maldini).
16 godina

Evo posto mi je stjepko popljuvao po tome da mi je graficka nfrljana sa brzinom ventova malo sam se stavio da napravim mod  klokanja i napravim neki video.Pa sam uzeo za primjer BF1 gdje je rekao da nijedan pascal nece moci izdrzati 2000mhz 10 min.

Sto se tice graficke stara je skoro 1,5 godinu od toga zadnjih 4-5 mjeseci model msi armor oc bez backplate jedna jeftina armorica  najvise koristim za kopanje kripto valuta jos je pod garancijom tako da ne pomisljam da joj mjenjam pastu ili skidam ventilatore.

Slika sve govori isao sam na fiksiranje ventilatora znaci nemoze preci vise od 57% brzine ili 1314 rpm.Video sam snimao na BF1 mp prazan server od trajanja 20 min,

posto sam imao problema sa BN  na 1920x1080 isao sam na 2560x1440 rezoluciju medium postavke resolution scale 110%.

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 16:29 (dreadmoore).
9 godina
protjeran
mislioc kaže...

Lave odmah sam skužio da si na 1ms pa ti postovi lete sad.Ovakva brzina postanja je do sada neizmjerena.A kaj će tek bit kad spojiš sa Display Portom.

evo mislioc spojeno sa DP, 75hz čiste ljubavi uz 1ms odziva, sad vidim pixele koji se još nisu pojavili na ekranu, osjećam neku sreću i ushit.

Idem staviti neku virtualku da se vrti dok slavim 

hvala Deda XXX 

14 godina
Paolo Maldini kaže...

Nisam uopće gledao sepicifikacije one Samsungove kobasice, zato sam napisao ako

mislio sam na dedin hdr10 29 ultrawide

16 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Ma govorili su da niti jedan pascal na stocku nece drzat preko 2000mhz. Clockano svaki drzi...

Sta ne ubrzas malo ventove na kucistu kad igras?

16 godina
Ovo je bio samo test da sa 1300rpm moze drzati klok na 2000mhz
AMD AntiBoy
16 godina
Ovo je bio samo test da sa 1300rpm moze drzati klok na 2000mhz
AMD AntiBoy
8 godina
protjeran

negdi san procita da je neka firma, hp mislim, lansirala jedan svoj printer u svemir....valjda im je toliko na zivce ishao da su ga odlucili shupirati koliko god je dalje moguce, ahahahahhaha....

Lifes a piece of shit, when you look at it, so always look on the bright side of life...
9 godina
protjeran

odmah se vide te čari gamerskih monitora, čekamo Stjepana da organizira dvoboj, streamamo na twitchu, Shroud je rekao da će mu pomoći ako zatreba 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice