Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.883.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Lucidius kaže...

Kada tebi redakcija ustupi komponente da se vratis i dizes citanost foruma onda mozemo pricat, dotle trt mrt 

Šta da ti kažem, prilično si jeftin za jednog premium entuzijasta kad te se kupi za privjesak i ramom radi kojeg ti i office trza. 

Lucidius kaže...

Odem sada uzivat u gejmingu iz naslonjaca, nemam vremena za dijeljenje savjeta kako steci popularnost...

Stjecanje popularnosti je nešto što radiš iz ili narcisoidnog poremećaja ili ako si srednjoškolac koji se nosi sa hormonalnim promjenama... a onda odrasteš. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina

Naziv Lucijevog kompa:

Champion light weight gaming PC

AHHAHHAHAH  

9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Naziv Lucijevog kompa:

Champion light weight gaming PC

AHHAHHAHAH  

AND STILLLLLL UNDISPUTED BOL HW CHAMPION LUCIDIOUS 

18 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

eywa33 

sta se ti opterecujes vidis da su popadali ko kokice pod pritiskom 

17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
picajzla0707 kaže...

razočaranje samo za entuzijaste i pomorce, nama ostalima dovoljno je i natjecanje u srednjoj klasi 

vas neka nevidija dere, ionako se ne bi osjećali dovoljno "premium" da vam počnu spuštat cijene 

Ah ti mediokriteti. 

Danas je high end suludo skup kad govorimo o gpu ponudi. Da danas uzimam komp from scratch, gotovo sigurno ne bi uzeo 1080ti za 8 somova, naročito SADA kada smo: 1. još uvijek u cjenovnom apsurdu uzrokovanim mining ludilom; 2. par mjeseci od nove generacije. Zato, valja znat (kada) ubost, i također valja se suzdržat od preprodaje istog komada hardvera 5 puta u procesu nekog čudnog traženja sreće u novoj istoj kartici.

Što se tiče AMD-a i ovog tobožnjeg razočarenja... idiotično je naslađivati se na takvom "failu". AMD će ponovo odradit dobar posao u mid segmentu i bit tu konkurentan. A ja sam tužan jer ću sljedeću karticu gledat u cjenovnom razredu od soma eura nadalje jer amd očito nije u stanju napast top segment nevidije. To ne čudi, ali ujedno to je čisto sranje za one koji bi htjeli imat vrh ponude u tehnologiji jer zeleni u punom smislu riječi imaju monopol u top segmentu.

Samo, kako sada stvari stoje, 1080ti me služi više nego dobro i mogla bi još jednu generaciju ako pomak bude nedovoljno dobar (što je vrlo moguće). Kad sam uzimao 1080ti, em je koštala osjetno manje nego sada, em mi je nudila proječno 50% bolje performanse od 980ti, a u nekim slučajevima i skoro duplo više. Dvojbe nije bilo. Realno, sve i da izbace 100% bržu karticu, dok se ne prebacim na 4k@144hz ili dok igre ne postanu šrotani developerski isprdak po pitanju optimizacije... nema potrebe za nadogradnjom onome koji trenutno ima 1080ti. Al fakat. Tako da, zeleni neće dobit moju zelenjavu dok se određeni parametri ne poklope. Nisam ja veslo sisao moj Jensene.

Već sada možeš kupiti iduću generaciju, već neko vrijeme. Košta, zove se TITAN V i brži je 30% ili više od TITANA Xp. Performanse ničega što stiže krajem ljeta, neće biti tolike, jer ćeš dobiti srezanu verziju sa sporijom memorijom i možda nešto malo većim taktom. Titan V se može i ubrzati ako napraviš shunt mod, a to znači da ćeš maknuti power limit i ideš do 2200MHz i preko. Kako su stvari krenule, dok nam daju nasljednika 1080Ti, načekat ćemo se i gledati prema proljeću 2019. i posljednjoj sezoni Game of Thronesa. 

Napredak kartica je malo zapeo zbog AMD-a koji ne konkurira snažno koliko bi trebao, jer nema novca. Međutim, dovoljno je da održava status quo i grabi novac u srednjem segmentu i na rudarenju.

A i računaj da će, padne li kripto opet, stići hrpa jeftinih kartica na crno tržište. Bit će 1080Ti i za manje od 1000 eura. :P

Nope.
13 godina
odjavljen

Moj stav je uvijek bio da je Titan kartica porez na budale. To prosječan Joe ne kupuje, koliko god entuzijastičan bio. Granicu moraš povući negdje.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Čuj, gledaš to s krive strane: Titan (prvi) i TITAN V su praktički TESLA/Quadro za 35% cijene. Ako si i gejmer i imaš novca, nije te briga. Dok obična raja dobije priliku iskeširati "samo" 1000 eura za nešto u tom rangu 2019. godine, naigraš se godinu dana na budućoj kartici. U to vrijeme već si blizu novom Titanu, a to u praksi znači da si s Titanom godinu ispred svih.

Ima smisla, pogotovo na Zapadu gdje se zarađuje mnogo više nego ovdje. Realno, 3000 eura je manji novac jednom Ameru i Englezu, nego 1000 eura Hrvatu. Istim putem, dati 1000 eura za 1080Ti u Hrvatskoj je ludilo u negativnom smislu.

Nope.
16 godina
Tonči kaže...

Istim putem, dati 1000 eura za 1080Ti u Hrvatskoj je ludilo u negativnom smislu.

Pa da se razumijemo ovdje 90% forumasa nije nista kesom isplatilo nego je sve na krediti i odgodu placanja kupljen hw tako da to nije ludilo ali je ludilo ako pljunes 1000€ to samo mogu tatini sinovi

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2018 9:56 (dreadmoore).
13 godina
dreadmoore kaže...

...ali je ludilo ako pljunes 1000€ to samo mogu tatini sinovi

ma daj, pa ne pričamo o desecima ili čak stotinama tisuća eura što neki pljucnu, primjerice za gušte na četiri kotača

soma eura zaradi klinac za manje od mjesec dana sezonskog posla kao konobar 

17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...
Tonči kaže...

Istim putem, dati 1000 eura za 1080Ti u Hrvatskoj je ludilo u negativnom smislu.

Pa da se razumijemo ovdje 90% forumasa nije nista kesom isplatilo nego je sve na krediti i odgodu placanja kupljen hw tako da to nije ludilo ali je ludilo ako pljunes 1000€ to samo mogu tatini sinovi

Ovo si sarkastičan ili...? (teško se kuži online)

picajzla0707 kaže...
dreadmoore kaže...

...ali je ludilo ako pljunes 1000€ to samo mogu tatini sinovi

ma daj, pa ne pričamo o desecima ili čak stotinama tisuća eura što neki pljucnu, primjerice za gušte na četiri kotača

Ne znam što cmizdre onda po medijima ovih dana. 1000 eura u manje od mjeseca je prilično visoko za konobara.

Nope.
17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...i

Je, kako da ne... Samo malo je takvih mjesta di moš dobit 1000 eura za manje od mjesec dana rada... A pogotovo ne za nekog klinca...

steam: skank666 origin:IhrvojeI
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2018 11:18 (skank666).
13 godina
Tonči kaže...

Ne znam što cmizdre onda po medijima ovih dana. 1000 eura u manje od mjeseca je prilično visoko za konobara.

skank666 kaže...

Je, kako da ne... Samo malo je takvih mjesta di moš dobit 1000 eura za manje od mjesec dana rada... A pogotovo ne za nekog klinca...

ne govorim samo o plaći, nego i o tringeltu/manči, što je sve zarada konobara

znam klinca koji je prošle godine u turisthotelu prošle godine za sezonu stavio na stranu preko dvije tisuće eura, ako je "zagrizao" za novu grafu - eto ti love bez pomoći "tatice"

osobno sam kupio amigu 500 prije skoro 30 godina radeći u autoprani, prodajući knjige na placu i dva mjeseca preko učeničkog servisa rmbajući na ledovoj traci za špinat na žitnjaku

deset godina kasnije u četvrtom mjesecu sam se zaletio do zrča i tražio posla kao konobar i dobio ga, na kraju te sezone vratio sam se doma sa preko 30 tisuća kuna

dakle, može se do tih soma eura i bez da si "tatin sinčić", samo treba zagristi i crnčiti

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

ne govorim samo o plaći, nego i o tringeltu/manči, što je sve zarada konobara

Zarada konobara, ako mu to dozvoli vlasnik objekta. Ti znas neke primjere, ja pak znam masu upravo suprotnih primjera i tu ljudi konobare sada izvan HR.

Mislim da je istina daleko tuznija od one o kojoj ti pises. Ne kazem da nema svjetlih primjera, vec su to vise iznimke nego pravila.

14 godina
protjeran
Mamin i tatin si sincic dok god zivis pod njihovim krovom, dok ti oni placaju hranu i struju, dok ti mama pere prljave gace...place radnika se nisu pomakle s mjesta jos od 91", konobari se traze na svakom cosku no pocetna placa je 3500kn pa se ti misli..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Mrgud Veliki kaže...

Zarada konobara, ako mu to dozvoli vlasnik objekta. 

znam ja i takve primjere, osobno sam to osjetio na koži i opet sam dolazio do svoje manče

još je lik instalirao kamere za praćenje u restoranu i to prije nekih 20 godina, australac povratnik

pa sam brojao manču u glavi, kad bi se skupilo sto kuna otprilike, za kusur gostu od 200 kuna na računu od 180 bi iz kase uzeo 120 kuna, 20 vratio gostu, a stotku zgužvao u ruci i u wc-u stavio u džep

iznos računa gazda nije mogao vidjeti preko kamere i nikad nije posumnjao, a kasa je uvijek štimala

majmunčina, hebote, manča je u cijelom svijetu zarada konobara, a on će meni zabranjivati uzeti je... oš kurac

13 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
može se do tih soma eura i bez da si "tatin sinčić", samo treba zagristi i crnčiti

Da, samo, onda kad crnčiš za tu lovu bit ćeš puno obzirniji gdje, koliko i kako to potrošit. Al u sustini se slazem. Meni je isto takva situacija bila dok sam studirao, ali od sve te zarade ja sam morao financirat i dio faksa, pa si itekako pazio što ćeš kupit jer na umu nemas samo svoje fix ideje vec i roditelje koji crnce za tebe da se skolujes. Tada se moraš zadovoljit sa laptopčićem o par somova. Ili ćeš bit snob... 

9 godina
protjeran

jedna od većih trauma iz djetinjstva mi je kad mi mama nije htjela kupiti mastersa Čovjek Oružje , sjećam se tog dana ko jučer, a ima skoro 30godina od toga

tada sam si rekao, sam ću si kupovati što god hoću 

13 godina
eywa33 kaže...
picajzla0707 kaže...
može se do tih soma eura i bez da si "tatin sinčić", samo treba zagristi i crnčiti

Da, samo, onda kad crnčiš za tu lovu bit ćeš puno obzirniji gdje, koliko i kako to potrošit. Al u sustini se slazem. Meni je isto takva situacija bila dok sam studirao, ali od sve te zarade ja sam morao financirat i dio faksa, pa si itekako pazio što ćeš kupit jer na umu nemas samo svoje fix ideje vec i roditelje koji crnce za tebe da se skolujes. Tada se moraš zadovoljit sa laptopčićem o par somova. Ili ćeš bit snob... 

ma ne kažem ja da će netko 100% zaraditi soma eura za manje od mjesec dana i sasvim kužim tvoju situaciju - ja sam studirao od doma, ali na mom faksu (agronomija u zg) imao sam jako puno kolega iz like, dalmacije, slavonije i drugih mjesta, koji su itekako kuburili s kovom, prodavali čak i bonove za hranu koje su dobivali kao izbjeglice

...ali i u moje vrijeme hrpa ekipe u kvartu je kukala za lovom, a malo njih je pomaklo guzicu da tu lovu i zaradi

malo njih bi išlo u ponoć na trg po sutrašnji plavi oglasnik i dizala se ujutro u pet da stigne prvi do mogućeg posla... da ne govorim kako je danas, pošalju iza podne kad se ustanu tri bezlična mejla na tri adrese i sljedeća tri mjeseca kukaju kako se nemere naći posao

16 godina

Evo trenutno nemam neko primanje da mogu bas soma eura pljunuti samo tako dok sam u hrv radio na bausteli davne 2008-09 prosjecno sam izlazio izmedju 6000-7000kn kao pomocni radnik (strujic).Maksimalna moja zarada je tad bila 2-3 mjeseca ljetnog perioda da prebacim na 8k stim da samo morao imati preko 300h jer sam po satu bio placen danas je to puno bolje placeno nego nekad prije 10 god bar ja mislim.Trenutno neradim nista u vojsci sam svakako ce pricati da oni nista nerade.

AMD AntiBoy
9 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Evo trenutno nemam neko primanje da mogu bas soma eura pljunuti samo tako dok sam u hrv radio na bausteli davne 2008-09 prosjecno sam izlazio izmedju 6000-7000kn kao pomocni radnik (strujic).Maksimalna moja zarada je tad bila 2-3 mjeseca ljetnog perioda da prebacim na 8k stim da samo morao imati preko 300h jer sam po satu bio placen danas je to puno bolje placeno nego nekad prije 10 god bar ja mislim.Trenutno neradim nista u vojsci sam svakako ce pricati da oni nista nerade.

eto vidiš, ništa ne radiš a plaćica ide  zajebavam te malo

mislim glupa ti je izjava da samo tatin sin može dati 1000 eura za GPU, dobro to je istina ako se radi o nekom 15 godišnjaku, ali puno ljudi  te pare želi i može zaraditi tako da je glupo u toj mjeri generalizirati

dosta puta sam se iznenadio kako neki studentski poslovi znaju biti jebeno plaćeni... jednom prilikom sam u jedan vikend natukao skoro 5000kn, a totalno glup posao, za neku tukicu u banci trebalo složiti par excelica i prezentaciju sa podacima koje su mi dali...

OK nije to svakodnevnica da ćeš naletiti na takav posao, ali zivkali su me poslije za svašta, vozati poklone njihovim klijentima 500injak  kn dnevno i sl. gluparije a lova ko u bajci za to vrijeme jednom studentu... 

i nakon studiranja sam promjenio 5 poslova dok nisam našao "pravi"...tko ima volje, trudi se i želi kad tad će naći pravu stvar...bar mogu tako reći iz svog primjera

13 godina
lav1000 kaže...

....dobro to je istina ako se radi o nekom 15 godišnjaku

mogu i 15-godišnjaci raditi preko ljeta - u tim godinama sam ja zaradio amigu 500, kad je ona u odnosu na prosječnu plaću bila poprilično veći zalogaj za zaraditi nego je danas neka high end grafa ili konfa za soma eura

dobro, možda se danas nemere na crnjaka raditi u autopraoni, ali preko učeničkog servisa sam tukao duplo veću plaću od šljakera koji su radili isti posao u ledu, jest da je trebalo na žitnjak doći u pola sedam, a doma se ustati u pet ujutro, da se radilo jebački, jer traka ne čeka nikoga i nije to lako raditi 15-16 godišnjaku, ali lova je bila odlična i ako te drži ideja i motiv da ćeš si sam kupiti nešto takvoga, ima se i volje

9 godina
protjeran

trolaju me iz Tomshardwarea, šalju mi neke drloge na obavijesti koje iskaču

17 godina
odjavljen

Zbog ovoga AMD ima itekako dobar track record u srednjem segmentu: https://wccftech.com/rumor-amd-navi-mainstream-gpu-to-have-gtx-1080-class-performance/

Nope.
14 godina
protjeran
Ajme smak svijeta se sprema ak to izbace po toj cijeni..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zbog ovoga AMD ima itekako dobar track record u srednjem segmentu: https://wccftech.com/rumor-amd-navi-mainstream-gpu-to-have-gtx-1080-class-performance/

Zbog majnanja Tonci, prije svega zbog majnanja...

15 godina
Nece se moci kupiti zbog minera i cijena ce otici u nebesa.
17 godina

Mislim da više nikad nečemo vidit normalne cijene gpu-a jer će rudarenje uvijek bit aktualno.Polovne grafe od rudara nečeš vidit po maloj cijeni jer će ih držat dok ne izgore a onda kupuju opet nove i tako u krug.

kradem mine iz minskog polja
18 godina
odjavljen

I tak su samo na konzolama dobre eskluzive, čeka se PS5

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Zbog majnanja Tonci, prije svega zbog majnanja...

Pomiješalo ti se što pričamo: dakle, s ovim cijenama i ponudom AMD će i dalje držati dobru poziciju u srednjem segmentu kartica. Iako, meni osobno se cijena čini nemoguća.

Nope.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Jos prije sam pogledao ovaj video 

gdje covjek objasnjava zasto je AMD morao ici na HBM2. Stvar je u tome da je Vega cip sam po sebi jako gladan struje, da su ubacili gddr5 koji uz svoje kontrolere i ostale komponente koje idu uz njega zahtjeva dosta vise struje od HBM2-a kartica bi imala ogroman tdp te kao takva ne bi imala nikakvog smisla. 

Kada na red dode taj mainstream Navi i dalje ce postojati problem sa cijenom HBM-a, jedini nacin da postignu ovu cijenu o kojoj se prica je da taj 7nm cip drasticno manje vuce nego Vega pa da ga mogu kombinirati sa puno jeftinijim gddr5.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice