Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.527.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
war3_tft kaže...

Meni to izgleda kao teze govno od enginea.

A nije nesto engine ocigledno, al ovo je bas najgori slucaj. Prosjecni framerate od kad igram igru mi je valjda 59.9, sa ukljucenim vsyncom naravno...

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Meni to izgleda kao teze govno od enginea.

Izgled je pitanje odabira stila i za XCom je super, a i kao igra je odlična. Međutim, ima nekakav bug na toj misiji koju ansha igra ili s nekim efektom koji se pojavljuje u više misija. Može biti milijun razloga. Ja imam cca. 180 sati odigranih i nikad vidio probleme.

Nope.
14 godina
protjeran
Nisam toliko o vizualnom izgledu mislio, vec mi nije jasno sto na toj sceni moze toliko zaklat cpu.

Bio sam te ranije danas pitao za dropove u hotsu, na kolko ti fps padne u team fightovima? Pretpostavljam da do dropova dolazi zbog cpua posto je igra cisti single core, zanima me kako se tvoj 8700k nosi s time na 5.1 il kolko ga vec drzis.
17 godina
odjavljen

HotS fluktuira od 165-350, tako nekako. CPU0 je stalno na 100% (5.0). Ne znam sad na pamet, ali to je otprilike.

Nope.
14 godina
protjeran
Po tome izgleda da je do kartice onda, a ne do procesora kako sam ja sumnjao. Budem bas smanjio gpu bound postavke, a ostavio cpu bound postavke (sva sreca na svakoj postavci pise kakva je) pa cu vidjeti do cega je.
14 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Cisto ako se itko pitao gdje su sve Vege 64 liquid(ima nesto i sirotinjskih 56-ica)

76 komada...

Samo jako!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2018 13:06 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Cisto ako se itko pitao gdje su sve Vege 64 liquid(ima nesto i sirotinjskih 56-ica)

76 komada...

Samo jako!

lijepo uređen interijer, nema se što reći , štakori će kabele izjesti 

samo jako 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2018 13:10 (lav1000).
14 godina
protjeran

Jbga u podrumu je najhladnije, klima uspjeva drzi na 26°c temperaturu u sobi! grafe su sve na stocku...Nedavno dosla elektra ugraditi limitatorlp

17 godina
Stjepanj kaže...

Jbga u podrumu je najhladnije, klima uspjeva drzi na 26°c temperaturu u sobi! grafe su sve na stocku...Nedavno dosla elektra ugraditi limitatorlp

Koliko ti treba da vratiš investiciju? Godinu? Dvije?

It is always darkest just before the dawn.
9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
Stjepanj kaže...

Stjepko je na maxwellima zavrtio para koliko ove VEGE neće izmajnati 10 godina 

17 godina

Ma baš me zanima jer sam mislio uložiti krajem 2017. pa sam odustao... računam da su ga kartice morale sigurno oko 400k kn izaći, pa neka zaradi 30k kn mjesečno minus struja (ako je plaća).. opet mu treba godinu i pol stabilne zarade da bi samo kartice isplatio.

17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Stjepanj kaže...

7-8 mjeseci u najboljem slučaju, što nije strašno ako tržište ne nastavi tonuti. 

Hrabra investicija doduše. Moglo se i pametnije uložit 50k eura, ali ako ga veseli...

Nope.
9 godina
protjeran

A jel mozes umjesto te hladnjake od grafika, napraviti da crijeva idu u veliki radijator,

i da napravis protocni bojler sa akumulatorom, ili podno/radijatorsko grijanje?

Kad vec grafike toliko griju, da tu toplinu odvodes nekud korisno, em ces manje morati

koristiti klimu, em ces imati ugodno s korisnim.

Samo je pitanje isplativosti takvog projekta, jer mora biti na duze staze.

17 godina
Tonči kaže...

7-8 mjeseci u najboljem slučaju, što nije strašno ako tržište ne nastavi tonuti. 

Hrabra investicija doduše. Moglo se i pametnije uložit 50k eura, ali ako ga veseli...

Mislim da je i malo više od 7-8 mjeseci ako bude plaćao porez na povučenu lovu

13 godina
Stjepanj kaže...

Koja to napajanja pogone kad nema sleeved kabela?

I najbitnije koju klimu imas, kad drzi ambijent na 26, da li si je vec OC-ao i zamjenio pastu? ;)

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen

Buduci da se suska da ce i google zabraniti oglasavanje sadrzaja koji su u vezi sa kriptovalutama od lipnja ove godine mogao bi tzv. ROI otici u nebesa...

9 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Ma baš me zanima jer sam mislio uložiti krajem 2017. pa sam odustao... računam da su ga kartice morale sigurno oko 400k kn izaći, pa neka zaradi 30k kn mjesečno minus struja (ako je plaća).. opet mu treba godinu i pol stabilne zarade da bi samo kartice isplatio.

ma moš misliti kako su to Stjepanove kartice....

evo ti izračun

računao sam VEGA čupa oko 40ak MH na eth...ne znam koliki je power cons, ali nije manji od ovog sigurno

https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth?HashingPower=3040&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=7000&CostPerkWh=0.16&MiningPoolFee=1

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2018 13:42 (lav1000).
13 godina

@stjepanj, daj proslijedi jednu 64 liquid odma u zamjenu za gtx1080ti, da pomognes kolegi augi80. 

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
metallic kaže...

@stjepanj, daj proslijedi jednu 64 liquid odma u zamjenu za gtx1080ti, da pomognes kolegi augi80. 

nisam vidio da je igdje izričito rekao da je to njegov rudnik

mislim da stjepko malo trola ekipu, tim više jer nakon tog bombastičnog posta dalje zagonetno šuti što mu inače i nije običaj  

17 godina
picajzla0707 kaže...
metallic kaže...

mislim da stjepko malo trola ekipu, tim više jer nakon tog bombastičnog posta dalje zagonetno šuti što mu inače i nije običaj  

Ma nebi dvaput rekao da nije njegovo, on mi djeluje kao netko tko bi mogao tako nešto napravit :)

Ako nije njegovo onda jbg... lako je tudjim k**cem slamu mlatit'

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
metallic kaže...

to mu je u podrumu od susjeda koji spaja struju za 500kn na crnjaka 

17 godina
odjavljen
Mrgud Veliki kaže...

Buduci da se suska da ce i google zabraniti oglasavanje sadrzaja koji su u vezi sa kriptovalutama od lipnja ove godine mogao bi tzv. ROI otici u nebesa...

Misliš, k vragu? :)

lav1000 kaže...
mrsmith kaže...

ma moš misliti kako su to Stjepanove kartice....

evo ti izračun

računao sam VEGA čupa oko 40ak MH na eth...ne znam koliki je power cons, ali nije manji od ovog sigurno

https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth?HashingPower=3040&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=7000&CostPerkWh=0.16&MiningPoolFee=1

Joj što si velikodušan s cijenom struje. 

Nope.
14 godina
protjeran
Investicija je isplacena u roku 3mj, sve je kupljeno polovno od druge firme za jako povoljnu svotu😎lp
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Dobra mu je cijena struje, oko kunu izadje kod nas prosjek..

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Investicija je isplacena u roku 3mj, sve je kupljeno polovno od druge firme za jako povoljnu svotu😎lp

Strpi se jos malo do 1. Aprila...

17 godina
Stjepanj kaže...

3 mjeseca? Nekako mi je teško u to povjerovati, ali ako je tako svaka čast... onda samo da Vege prodaš zaradiš pola milijuna kn sada dodatno.

9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ovdje na forumu svaka druga šuša ima mukte struju pa sam možda i pretjerao 

Ma uglavnom nisam baš fulao ceo futbal, vjerujem da su ove brojke unutar 5-10% od stvarnog stanja, nisam ni rekao da je sad ovo egzaktno u lipu

17 godina
odjavljen

Profitabilnost Vege 64 je oko $40-45 dnevno za 76 komada. To je 32-35 eura. Dnevno. Cijena 76 komada, bez cijene ostale opreme je u najboljem slučaju 45.000 eura (~<600€ po kartici). Samo da vrati cijenu kartica, treba mu 1285 dana da zaradi kartice. O tome da mora odraditi ploče, napajanja i prostor... i da mu je sve ostalo besplatno.... "pametna investicija". 

Nope.
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

kupljeno od preduzeća obitelji Topalović, oni su pioniri posla koji uključuje lopate 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Dobra mu je cijena struje, oko kunu izadje kod nas prosjek..

Nije. 20kW plaćaš par stotina kuna. 30kW dodatno plaćaš i tako dalje. Ne računaš samo cijenu kWh, jer to nije jedini trošak. 76 kartica troši solidnu količinu struje. Ove kartice s klima uređajima lupaju između 20 i 30 kW snage. Stalno, 24/7.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2018 14:53 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice