Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.528.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
war3_tft kaže...

Ovaj gad lav1000 ima srece hw lutrijom za ne povjerovati, taj da kupi plej stejsn imao bi 100 fps.

ma koja lutrija uzeo je iste rame koje i ja imamlp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Ovaj gad lav1000 ima srece hw lutrijom za ne povjerovati, taj da kupi plej stejsn imao bi 100 fps.

Rijesio se riže i onda me krenulo 

Stjepanj kaže...
war3_tft kaže...

ma koja lutrija uzeo je iste rame koje i ja imamlp

Sto ti nemas hx424cl15? 

Moji su hx421cl14

18 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

Ekipa,

kupio sam si Ikea kutni stol, vise manje zbog toga sto je ogroman i sto je kutni i na njega ide monitor i fakat mi je sad daleko od ociju.

Ono sto sam primjetio da dosta prenosi vibracije te mi se monitor tilta kada pisem ili trznem misem itd.. Ne smeta mi to ali ne znam jel se smije tako polako tresti?

17 godina
odjavljen

Kako misliš "smije li se"? Vibracije čega? Pikamera u ulici?

Nope.
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kako misliš "smije li se"? Vibracije čega? Pikamera u ulici?

:)

pa kaj nisam jasno napisao?

Ne znam gle, do sad nisam imao stol na kojem sam vidio da se bilo sto trese tako da eto pitam radi nekog eventualnog kvara itd, moze li to prouzrociti bilo kakav problem ili ipak ne? 

Dakle to su sitne vibracije jbga a vibraciju prouzroci cak i tipkanje po tipkovnici. evo dok sam ovo pisao monitor je cijelo vrijeme polako vibrirao, pogotov kada "lupim po spejsu" 

17 godina

Pričvrsti ga za zid.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
protjeran
XXX kaže...
prvo mjesec dana drobite o vodenim hlađenjima i sada ste se primili memorije 😝

Čak ste i Luciju dosadni.

normalno da ti je dosadno kad nis ne radis s tim racunalom, malo da to raskopas, overklokas, benchas ko neki nebi ti bilo dosadno imao bi o cemu pricati

Inace ovo ste procitali?

AMD blames board makers for Ryzen's memory problems. Some say that's unfair

https://www.pcgamesn.com/amd/amd-ryzen-memory-compatibility

sudeci po bespucima interneta ovo je totalno tocno za b350 ploce, iskustva bug forumasa su takoder stala na 2900+mhz

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2018 11:27 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen

Ah, da, pogotovo osjetiš na 21:9 monitoru ovisno o stalku... da, ako je stol nestabilan, vibrira... Ja sam stol radio po mjeri s tri točke oslonca i još pričvrstio za zid zbog toga. Ako nemaš HDD, nema veze zbog kompa, ako na to misliš.

Nope.
14 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Inace ovo ste procitali?

AMD blames board makers for Ryzen's memory problems. Some say that's unfair

https://www.pcgamesn.com/amd/amd-ryzen-memory-compatibility

sudeci po bespucima interneta ovo je totalno tocno za b350 ploce, iskustva bug forumasa su takoder stala na 2900+mhz

lp

Ima smisla, al vazno da se ekipa odmah ponadala imat ne znam kakve rezulatte na plocama od 600-700kn. 

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ah, da, pogotovo osjetiš na 21:9 monitoru ovisno o stalku... da, ako je stol nestabilan, vibrira... Ja sam stol radio po mjeri s tri točke oslonca i još pričvrstio za zid zbog toga. Ako nemaš HDD, nema veze zbog kompa, ako na to misliš.

Nije nestabilan vec nema dovoljno tereta na njemu a ogroman je... Na zid ne ide.. ne zelim maknuti taj predivni fukncionalni stalak koji dolazi origigi s monitorom..

Budem ovako ostavio za sad pa cu vidjeti ..

12 godina
neaktivan

Mijenjaj dok mozes je moj savjet. Cini ti se da nije nestabilan, ali je, makar to bila ikea. Tak i ja imam stol koji je bio stabilan u izlogu di je perfektno ravan pod. Stari navario dodatne noge, opet malo nestabilan, ali bolje. Ispod stola je sad gust tepih pa je jos bolje, ali nije idealno. Isto imam 21:9, ali 29" i manje se trese dok je na Vonhaus nosacu, nego na svom stalku. Npr. dok pisem malo se trese lampa do monitora, ali ne i monitor. Tako da je po meni bolje da to rjesis, ako si u roku od 10 dana od kupovine, i kupis nekaj stabilnije/bolje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2018 12:17 (The_Fichek).
18 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mijenjaj dok mozes je moj savjet. Cini ti se da nije nestabilan, ali je, makar to bila ikea. Tak i ja imam stol koji je bio stabilan u izlogu di je perfektno ravan pod. Stari navario dodatne noge, opet malo nestabilan, ali bolje. Ispod stola je sad gust tepih pa je jos bolje, ali nije idealno. Isto imam 21:9, ali 29" i manje se trese dok je na Vonhaus nosacu, nego na svom stalku. Npr. dok pisem malo se trese lampa do monitora, ali ne i monitor. Tako da je po meni bolje da to rjesis, ako si u roku od 10 dana od kupovine, i kupis nekaj stabilnije/bolje.

ali mene zanima razlog zasto, i zato sam pitao tu u temi. kaze se mijenjaj ali zasto? ima li neki specifican razlog ili samo zato jer malo vibrira pa je kao "bolje"?

12 godina
neaktivan

Mozes linkati taj stol? Kolko nogu ima? Se to meni cini ili ima samo 3 noge?

18 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mozes linkati taj stol? Kolko nogu ima? Se to meni cini ili ima samo 3 noge?

5. nogu, nisam isao na klasicni uredski stol s ladicama i iza sper plocom nego. kutna ploca + 5 nogu i to je to.

Cini mi se da tu nema pomoci sto se tice vibracija.

dakle uzeo sam 5 x ovo : http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/90217972/

i ovu plocu : http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/50251133/

ploca dolazi s tih 5 rupa za tih 5 nogica

12 godina
neaktivan

Nije to puni celik pa otuda nestabilnost. Ono sto ce ti sigurno pomoci je da barem desnu stranu stola nabijes skroz do zida da se dio vibracija prenese na zid pa kablove od kompa prebaci skroz s desna. Zatim probaj namjestiti noge, ako vec nisi., mozda staviti nesto gumeno ili toalet papir ispod nogu i ispod kucista, iako taj sharkon pretpostavljam ima gumene nogice.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2018 12:44 (The_Fichek).
18 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nije to puni celik pa otuda nestabilnost. Ono sto ce ti sigurno pomoci je da barem desnu stranu stola nabijes skroz do zida da se dio vibracija prenese na zid pa kablove od kompa prebaci skroz s desna. Zatim probaj namjestiti noge, ako vec nisi., mozda staviti nesto gumeno ili toalet papir ispod nogu i ispod kucista, iako taj sharkon pretpostavljam ima gumene nogice.

Sta je najbolje kada HARD DISK okrece na stol se s kucista ne prenose vibracije kao na starom stolu(tise je).. Ima nogice ali plastice koliko vidim.

budem vidio sto pametnog napraviti.. ono sto sad vidim da mi je fucking pod neravan :)

12 godina
neaktivan

Zajebano je imat ravan pod hehe, meni je problem bio manji s tepihom, ali prvo i osnovno zabij barem jednu stranu stola skroz do zida.

16 godina
18 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Zajebano je imat ravan pod hehe, meni je problem bio manji s tepihom, ali prvo i osnovno zabij barem jednu stranu stola skroz do zida.

jesam def stabilnije.

kad bih obje stavio do zida :)

14 godina
protjeran

Molim da se tema preimenuje u chat tema ljubitelja drvenarijelp

18 godina
neaktivan

ETo slozeno :)

malo preslozio sobu, obje stranice nagnuo na zid podesio nozice i sada je to svedeno na minimum minimuma.

Dakle kad pisem ne pomicem monitor, potrebna je dosta veca sila...

14 godina

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
17 godina
odjavljen
sstrmi kaže...

Vrlo veliki šupci su, da. Nemam inače bias prema nekome, ali ovo nije prvi i vjerujem ni zadnji put da se Nvidia ponaša ovako. AMD te stvari nije nikad radio, čak ni kad je mnogo bolje kotirao.

Nope.
17 godina

Ma samo zbog ovoga bi s guštom kupio AMD karticu... ali kako kad su loši za poludit Dati 5-6k kn za poluproizvod koji kuha, zuji i ima lošije performanse... problem je što zaista nema nikakve alternative nVidiji u high-end segmentu. I nažalost, ne nazire se neka razlika u skoroj budućnosti.. nVidia radi što želi bez straha i to je očito.

It is always darkest just before the dawn.
17 godina
odjavljen

Svatko kome baš ne treba 1080Ti, nema razloga ne ići na Vegu, ako je nađe po dobroj cijeni. 

Nope.
17 godina
Tonči kaže...

Svatko kome baš ne treba 1080Ti, nema razloga ne ići na Vegu, ako je nađe po dobroj cijeni. 

Pa mislim da definitivno ima razloga ne ići na Vegu - recimo u usporedbi s GTX1080 3rd party modelima, em je skuplja, em je bučnija, em je toplija - a performanse iste, zar ne?

14 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Dati 5-6k kn za poluproizvod koji kuha, zuji i ima lošije performanse... problem je što zaista nema nikakve alternative nVidiji u high-end segmentu.

Malo si ga previse nalaprdao i preuvelicao. Nitko ne kaze da Vega nije dosla prekasno sa performansama koje su tu vec postojale duze vrijeme, ali nemaju nista losije performanse od kartica koje im konkuriraju, vega 56 je cak i nesto brza od gtx 1070 dok je vega 64 u rangu sa 1080. Ovo za kuhanje i zujanje nadam se da mislis na referentne modele za koje ionako ljude zaboli kuki osim ako na njih ne misle staviti blok. Evo ti recenzija aftermarket vege 56

.

Na 7:39 se vidi potrosnja koja je najveca mana tih kartica, ali kad pogledamo temperature vidi se da tu nema nikakvog kuhanja. Istina da se radi o vrhunsko hladenom modelu, ali da se na te rezultate doda jos 5-7 stupnjeva sa nekim slabijim aftermarket hladnjakom opet su to super temperature.

Vidio sam da si takoder bio prigovarao za freesync u drugoj temi, o nekih "5 parametara" koje treba zadovoljiti da bi freesync radio, o cem pricas ti? Jedini problem kod freesynca se poceo javljati kod Adrenalin drivera gdje nije radio kako spada, ja freesync koristim skoro god i pol dana i nikakvi problemi ili parametri koje trebam zadovoljiti ne postoje, u amd driverima upalis freesync, namjestis fps limit i vozi...

17 godina

Oh da... naravno, hvalospjevi o 3rd party karticama koje je doslovno, i to bez preuveličavanja nemoguće kupiti. Ajde molim te... Uostalom, ni jedna AMD 3rd party kartica nije bila niti tiša niti hladnija u usporedbi s nVidjiom... ikada - a nije da ih nisam imao i isprobao. Kladim se da je ista stvar s Vegom.

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
mrsmith kaže...

Dati 5-6k kn za poluproizvod koji kuha, zuji i ima lošije performanse... problem je što zaista nema nikakve alternative nVidiji u high-end segmentu.

Malo si ga previse nalaprdao i preuvelicao. Nitko ne kaze da Vega nije dosla prekasno sa performansama koje su tu vec postojale duze vrijeme, ali nemaju nista losije performanse od kartica koje im konkuriraju, vega 56 je cak i nesto brza od gtx 1070 dok je vega 64 u rangu sa 1080. Ovo za kuhanje i zujanje nadam se da mislis na referentne modele za koje ionako ljude zaboli kuki osim ako na njih ne misle staviti blok. Evo ti recenzija aftermarket vege 56

.

Na 7:39 se vidi potrosnja koja je najveca mana tih kartica, ali kad pogledamo temperature vidi se da tu nema nikakvog kuhanja. Istina da se radi o vrhunsko hladenom modelu, ali da se na te rezultate doda jos 5-7 stupnjeva sa nekim slabijim aftermarket hladnjakom opet su to super temperature.

Vidio sam da si takoder bio prigovarao za freesync u drugoj temi, o nekih "5 parametara" koje treba zadovoljiti da bi freesync radio, o cem pricas ti? Jedini problem kod freesynca se poceo javljati kod Adrenalin drivera gdje nije radio kako spada, ja freesync koristim skoro god i pol dana i nikakvi problemi ili parametri koje trebam zadovoljiti ne postoje, u amd driverima upalis freesync, namjestis fps limit i vozi...

Treba zadovoljiti iste one parametre koje treba zadovoljiti i G-Sync razlike nema, fala Bogu oba probao, G-Sync trenutno imam.. ne znam razliku.

9 godina
protjeran

Smithu je cijelo kućište zakuhalo kako je zamjenio lagano kuhanu al dente rižu, umjesto da se uhvati entuzijazma/novčanika, tu se nas uhvatio terorozirati s nekim mudrolijama 

VEGA da je dostupnija sigurno bi se prodavala, a kako je krenuo majning možda i dočekamo veću zastupljenost VEGE da se uopće može raspravljati o njima kao gaming kartici, par komada koje imamo na forumu su sve u rudnicima, 

a dok je tako, jedino možemo o recenzijama raspravljati, a to je već prožvakano milion puta

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice