Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.330.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
mrsmith kaže...

Noooooup :) Odbijam! Ali puno hvala za info.

Vidim trebam te nagovoriti. Hoćeš da te nagovorim da to kupiš? Svi znamo da to želiš, samo pokušavaš reći sebi da "nije potrebno" :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
eywa33 kaže...
mrsmith kaže...

Vidim trebam te nagovoriti. Hoćeš da te nagovorim da to kupiš? Svi znamo da to želiš, samo pokušavaš reći sebi da "nije potrebno" :)

Pa da, upravo to si ponavljam cijelo jutro :)) Jer NIJE potrebno

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ovi ML120 ventovi su fenomenalni, to je do njih. Na maksimalnih 1600 RPM imaju nevjerojatno ugodan zvuk u toj mjeri da ih mogu držati na 1600 da ih čujem i ne smeta mi. A smetaju mi, inače odlične, Noctue na 1200.

Hehe, znaci da noctua nije odlicna nego prilicno smecasta :)

12 godina
odjavljen

Ma zezam te, neću te nagovarat. Ali većina ovog sto imamo u kantama i nije prijeko potrebno. Rijetki baš trebaju vodeno. Ovo radimo jer je gušt, kako kome naravno. Meni je ovo prvo vodeno koje sam inače prilično kritizirao kao nepotreban trosak. Ali sad je navlakusa. A i lijepo je vidjeti gpu temperature ispod 40 na full loadu... a tisina totalna. 

e, kad smo kod tisine. rekao si da te brine buka. ovako, vuk na grafi doslovno ne mozes čut sa zatvorenim kućištem, sve da ti nijedan vent me vrti, nećeš cut. medo ma cpu bloku se čuje, ali sa zatvorenim kućištem, možda jedva, ako ne vrti nijedan vent. za temeperature, ja komotno mogu stavit najmanji rpm i imat ispod 40 gpu temp, a cpu uglavnom ispod 60. ventovi ma oko 600rpm... toliko o buci.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
eywa33 kaže...
mrsmith kaže...

Pa da, upravo to si ponavljam cijelo jutro :)) Jer NIJE potrebno

eto kad ti vrag neda mira, pa ideš mijenjati dobrog starog ryzena, čim dođe intel krenu problemu, te grije cpu, te se grije grafa... i tako u nedogled, uzmeš ryzena i nemaš brige 

16 godina
lav1000 kaže...

eto kad ti vrag neda mira, pa ideš mijenjati dobrog starog ryzena, čim dođe intel krenu problemu, te grije cpu, te se grije grafa... i tako u nedogled, uzmeš ryzena i nemaš brige 

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ovi ML120 ventovi su fenomenalni, to je do njih. Na maksimalnih 1600 RPM imaju nevjerojatno ugodan zvuk u toj mjeri da ih mogu držati na 1600 da ih čujem i ne smeta mi. A smetaju mi, inače odlične, Noctue na 1200.

čekaj dok te Friday čuje... 

12 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

lav1000e moj, u gpu bloku mi bio kubik zraka ... Tiltao sam case, dovukao bubble u 240 radijator i napunio još jedno dec vode. Zavrtio valley na 1440p x8 msaa... Jedva jedvice se popela temperatura na 30°C 

ps. evo pada snig, zaladilo lipo, morat ću iskoristit ovo da više ne dijelimo tron na superpositionu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 15:38 (eywa33).
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

lav1000e moj, u gpu bloku mi bio kubik zraka ... Tiltao sam case, dovukao bubble u 240 radijator i napunio još jedno dec vode. Zavrtio valley na 1440p x8 msaa... Jedva jedvice se popela temperatura na 30°C 

jbt jesi amater  vidio sam ja odmah da si ti tamo nešto smrdao, odmah prvi video...

kako si skužio? jel ti pumpa zavrtila na 4000-5000 rpm?

pošalji drugi put da ti ja spojim skalameriju, još će ti nešto unutra eksplodirati 

imaš sad jedinstvenu priliku, jer sljedeća high-end grafička koju uzmem će biti diamond sample, ne namjeravam dijeliti tronove samo tako 

eno tvom imenjaku je otišla, nađi ga pa se benčmarkirajte, u istoj ste županiji mislim...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 15:46 (lav1000).
9 godina
odjavljen

mrsmith ako već naručuješ vodeno možda bi ti bilo bolje uzet neko vodeno sa nekim univerzalnim GPU blokom jer ako budeš u budućnosti mijenjao grafu odgovarat će ti sve na šaraf 

ili tog corsaira namontiraj na GPU 

lav1000 vidim sve si rasprodao, sad 360mm radijator skuplja prašinu? 

9 godina
protjeran
phanteks kaže...

mrsmith ako već naručuješ vodeno možda bi ti bilo bolje uzet neko vodeno sa nekim univerzalnim GPU blokom jer ako budeš u budućnosti mijenjao grafu odgovarat će ti sve na šaraf 

ili tog corsaira namontiraj na GPU 

lav1000 vidim sve si rasprodao, sad 360mm radijator skuplja prašinu? 

hahahahahahahaahahah vidi ovog entuzijasta što vreba, ne skuplja, hladi moćnog delidanog privjeska 

čovjek mi uzeo grafu sa 120mm radijatorom, htio je popust pa sam samo tako ga mogao dati...

za privjeska mi dovoljan llc95, ali ovo mi baš dobar komplet.

9 godina
odjavljen

ma nije baš da vrebam ali bi radio izbacio 120mm i 240mm i ubacio jedan 360mm, ima prostora i ljepše bi izgledalo a i bolje hladilo

EDIT:

ovo su temp na max rpm

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 16:40 (phanteks).
12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...
eywa33 kaže...

jbt jesi amater  vidio sam ja odmah da si ti tamo nešto smrdao, odmah prvi video...

kako si skužio? jel ti pumpa zavrtila na 4000-5000 rpm?

pošalji drugi put da ti ja spojim skalameriju, još će ti nešto unutra eksplodirati 

imaš sad jedinstvenu priliku, jer sljedeća high-end grafička koju uzmem će biti diamond sample, ne namjeravam dijeliti tronove samo tako 

eno tvom imenjaku je otišla, nađi ga pa se benčmarkirajte, u istoj ste županiji mislim...

Pa ti fakat sve prodao. Velis i Luci prodo grafu... masovni drop u postotku prem. enth. bug.hr pučanstva. Al evo, sad ćemo da primimo jednog novog člana. samo da ga nagovorimo da baci pare na vodu :)

Za zrak... ma nisam stiga bleedat prvi put, al cinilo mi se da sam vecinu zraka iz blokova bleedao u rad gdje ne utječe bas na temp... ipak nisam. sad nagnuo case kad ono zracni čep od 20cm u tubi... 

ti znaci planiras ampera metnit kad izađe, ako uspijes ubrat prije rudara :)

ja cu vidjet koliko ce bit upgrejd u odnosu na ovu strojku pa cemo onda kalkulirat. 

12 godina
eywa33 kaže...

Pa ti fakat sve prodao. 

ti znaci planiras ampera metnit kad izađe

hebeš entuzijasta koji već sad prodaje grafu i onda tri mjeseca glođe nokte 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 16:59 (picajzla0707).
12 godina

Koja 3 mjeseca. Kaj se ne predstavljaju nove gtxice na GTC 2018 za mjesec dana?

12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Ma bravo :)

Mislim da je za vlasnike 1080ti skok na ovaj ampere navlakuša, kao i uvijek. Tvrdo me zanima koliko će performanse ići gore. Maxwell 980ti>pascal 1080 je bio osjetan skok al i dalje ne toliko isplativ za one koji su bili na 980ti. Za one koji se nazivaju "premiumom", ići na išta manje od xx80ti je grijeh tbh. Valja čekat full fledged amper/volta u verziji xx80ti. To će bit real deal. Ovo što će sada izać je samo jako kvalitetna mužnja para, i u suštini - kvalitetan ekonomski potez kojeg su zeleni ispraksirali do savršenstva. Samo, taj potez znači da nećemo gledat velike amper/volta čipove do cirka početka 2019. 

The_Fichek da. Za mjesec je GTC, ali dok dođu na police kod nas, uz sav ovaj mining craze... dobro veli picajzla ja mislim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 17:09 (eywa33).
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
picajzla0707 kaže...

Mislim da je za vlasnike 1080ti skok na ovaj ampere navlakuša, kao i uvijek. Tvrdo me zanima koliko će performanse ići gore. Maxwell 980ti>pascal 1080 je bio osjetan skok al i dalje ne toliko isplativ za one koji su bili na 980ti. Za one koji se nazivaju "premiumom", ići na išta manje od xx80ti je grijeh tbh. Valja čekat full fledged amper/volta u verziji xx80ti. To će bit real deal. Ovo što će sada izać je samo jako kvalitetna mužnja para, i u suštini - kvalitetan ekonomski potez kojeg su zeleni ispraksirali do savršenstva. Samo, taj potez znači da nećemo gledat velike amper/volta čipove do cirka početka 2019. 

The_Fichek da. Za mjesec je GTC, ali dok dođu na police kod nas, uz sav ovaj mining craze... dobro veli picajzla ja mislim.

Titaniumka ce sjesti nazad u case za dan dva, doduse iz malo lakse kategorije, ipak je ova integrirka privjeskova za entuzijasta poput mene prava pokora, ne podrzava 4k@60hz uopce

Vidjet cemo sto ce ponuditi ovaj prvi val iz gtx amper/volta/turing ili kako ce se vec zvati, ako to bude lose nista od toga, preskacemo.

U svakom slucaju narucujem foundersicu odmah preorder, jbt gledam malo unazad recenzije 1080ti svaka foundersica isla 2100+ za dobar dan, a ne se jebavati sa cipovima sa dna kace, obarati rekorde sa poluproizvodima, za dobiti 2100 treba se pomoliti se bogu overklokinga Lucidiusu, i zrtvovati 3 mlade djevice 

Bit ce opet premium hardwerstva u izobilju, ja se onako ko mrSmith svaki dan tjesim, ne treba tebi delidani 8700k ni grafa za 4K, nemas ti vremena za to od drugih obveza 

12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Titaniumka ce sjesti nazad u case za dan dva, doduse iz malo lakse kategorije, ipak je ova integrirka privjeskova za entuzijasta poput mene prava pokora, ne podrzava 4k@60hz uopce

Vidjet cemo sto ce ponuditi ovaj prvi val iz gtx amper/volta/turing ili kako ce se vec zvati, ako to bude lose nista od toga, preskacemo.

U svakom slucaju narucujem foundersicu odmah preorder, jbt gledam malo unazad recenzije 1080ti svaka foundersica isla 2100+ za dobar dan, a ne se jebavati sa cipovima sa dna kace, obarati rekorde sa poluproizvodima, za dobiti 2100 treba se pomoliti se bogu overklokinga Lucidiusu, i zrtvovati 3 mlade djevice 

Bit ce opet premium hardwerstva u izobilju, ja se onako ko mrSmith svaki dan tjesim, ne treba tebi delidani 8700k ni grafa za 4K, nemas ti vremena za to od drugih obveza 

Koja titaniumka? Nije valjda 1050ti :)

Istina, danas čovik sa poslom i familijom ne može imat vremena za sidit za igrama toliko... Ali kad ima vremena, onda igra ko beg, ko tata. 

Na ovo treba gledat kao bilo koji drugi hobi. Moja ekipa iz bivšeg benda, ne svira više toliko, ali isto imaju gitare od 10k kn i neko solidno pojačalo... Šta će im - pitaš se; nit imaju vremena, kamoli bend, jedino tu i tamo sjednu zasvirat sebi za gušt... Al kad zasviraju - uživaju 

16 godina

Jel moze netko napraviti sa ryzen 1600 ili 1700 V-Ray Benchmark i treba mi jedan test sa 8700k moze i 8600k

AMD AntiBoy
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...

Koja titaniumka? Nije valjda 1050ti :)

Istina, danas čovik sa poslom i familijom ne može imat vremena za sidit za igrama toliko... Ali kad ima vremena, onda igra ko beg, ko tata. 

Na ovo treba gledat kao bilo koji drugi hobi. Moja ekipa iz bivšeg benda, ne svira više toliko, ali isto imaju gitare od 10k kn i neko solidno pojačalo... Šta će im - pitaš se; nit imaju vremena, kamoli bend, jedino tu i tamo sjednu zasvirat sebi za gušt... Al kad zasviraju - uživaju 

baš ta, lijepo za lagani medium/high na fhd@60hz će biti i više nego dobra...

gitare od tvojih frendova će i za 20 godina biti dobre gitare uz neko minimalno održavanje, a jbg ove naše "gitare" će biti drek na šibici za 2-3 godine, 

ja se tješim da uskoro klinjo biti ufuran u gaming pa će mi biti veći gušt ovih stvari se zezati, ovako me brzo napusti entuzijazam kad kupim nešto, i izguštam se na tome i onda nastane praznina, niti gušta niti zabave, eto odigraš koju da kartica od par k kn ne idla cijeli dan

16 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Jel moze netko napraviti sa ryzen 1600 ili 1700 V-Ray Benchmark i treba mi jedan test sa 8700k moze i 8600k

Gledaj Ciebench score-ove, odnos snaga je podjednak u svim cpu rendererima..

12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

gitare od tvojih frendova će i za 20 godina biti dobre gitare uz neko minimalno održavanje, a jbg ove naše "gitare" će biti drek na šibici za 2-3 godine, 

ja se tješim da uskoro klinjo biti ufuran u gaming pa će mi biti veći gušt ovih stvari se zezati, ovako me brzo napusti entuzijazam kad kupim nešto, i izguštam se na tome i onda nastane praznina, niti gušta niti zabave, eto odigraš koju da kartica od par k kn ne idla cijeli dan

Aiiii. Sa rakete na romobil. Samo ne znam šta će OC God reći na to... Bude ti zapovjedio da isprazniš medu i slušaš ga u suho za pokoru. 

Gitare, istina. One će za 20 godina bit i dalje strojke. Ali zato se troši na pedale, rekove, zvučne kartice za snimat etc... uvik se ima di potrošit ne brini. Sad kad si nabavim neko pošteno kućište, morat ćeš mi prodat taj radijator nema druge. Ovo je sad skoro sub 30°C gaming. 31°C max. Sljedeći izazov je gpu temp = ambient. 

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
lav1000 kaže...

Aiiii. Sa rakete na romobil. Samo ne znam šta će OC God reći na to... Bude ti zapovjedio da isprazniš medu i slušaš ga u suho za pokoru. 

Gitare, istina. One će za 20 godina bit i dalje strojke. Ali zato se troši na pedale, rekove, zvučne kartice za snimat etc... uvik se ima di potrošit ne brini. Sad kad si nabavim neko pošteno kućište, morat ćeš mi prodat taj radijator nema druge. Ovo je sad skoro sub 30°C gaming. 31°C max. Sljedeći izazov je gpu temp = ambient. 

Hahahaha eno OC God prodaje i napajanje, ne znam sto planira ukljuciti komp u guzicu, ili ima na lageru on isto neki backup

Ajde brani cast aorus xica, nemoj da nas neki tutleki preteknu u benchevima.

Ja se prikljucim kad se opet zahuktaju utrke sa novim cudesima koja slijede, lav uvijek vreba dobru lovinu 

18 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Usporedba bi držala vodu kada bi ekipa kupovala novu gitaru svakih par godina...ali istina je da gitara potraje nekoliko desetljeća. Gaming i popratno je hobi samo ako si tepaš...u stvari je ovisnost kao i svaka druga. Vremenom su potrebne sve veće doze a sve slabiji učinak. Pričam ovo kao ovisnik koji je još uvijek u stanju povuči crtu na količini FPS-a. Još uvijek dovoljna količina endorfina pri 45-60 fpsa na prapovijesnoj 1080p rezi

8 godina
protjeran

slozio bih se da ima veze s narkomanijom po tom pitanju sto igre korisniku daju gust, i drugo, zahtijevaju odredjenu kolicinu novaca za taj gust...no nije klasicna ovisnost, ja sam od igranja jednostavno nekako fade away s vremenom, izblijedio ko majica koji su previse puta opra...svaka igra koju probam me asocira na nesto sto sam vec igrao i ako doticna ne izaziva kolicinu gusta koju je ta originalna stvarala, jednostavno ugasim i kazem da nije dobro napravljena...mozda i nisam tu u pravu, ali cinjenica je da su prije 20 godina igre radili profici, a danas ih radi svaka shusha...i prije su se radile by mutants for mutants, danas se rade by slaves for money....ista stvar mi je i s primjerice turskom kavom...ako mi je cef popit je, i vidim da ima i mlika i cukra i kave u zdjelicama, ta mi kava bude vrh, a cim nesto nije ko po spagi, vec mi nije to to...drugim rijecima, ako je radjeno s ljubavlju, puno je bolje....

nadrobih svasta, ali eto, danas sam se rijesio vjerojatno zadnje grafe koju cu imati u zivotu, i shvatio da se necu igrati i sa 90 godina starosti, kako sam se nekad zamisljao...

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Usporedba bi držala vodu kada bi ekipa kupovala novu gitaru svakih par godina...ali istina je da gitara potraje nekoliko desetljeća. Gaming i popratno je hobi samo ako si tepaš...u stvari je ovisnost kao i svaka druga. Vremenom su potrebne sve veće doze a sve slabiji učinak. Pričam ovo kao ovisnik koji je još uvijek u stanju povuči crtu na količini FPS-a. Još uvijek dovoljna količina endorfina pri 45-60 fpsa na prapovijesnoj 1080p rezi

Ma imaš pravo, nije najbolja usporedba. Poanta je bila da se danas može potrošit na svašta bez obzira jel ti to potrebno. Ne zagovaram slijepi konzumerizam, no isto ne želim bit hardcore konzerva, rezanje, manje mesa više kruva, steži kajiš i te šeme. Nećemo svest živote na plaćanje režija i štednju za crne dane. Kad čoek ima za ženu, dicu, stan-kuću, auto, koje putovanje... ostatak može potrošit gdje mu prdne - ja tako mislim. Naročito ako se ne troši na cigarete, mantanje po kafićima, klubovima, kladionicama i ostaloj pošasti. Gledaj ovako: netko popuši i popije u godinu dana što drugi uloži u hardver. Sad, kako tko voli. Prvo sam prošao, i dosta mi je. Sad su vodena u điru, a frejmovi... 144 je i dalje heroin. Prek/jučer bio snimao bf1 da ovdje zalijepim uber temperature, pa sam morao povećat resolution scale jer mi na 1440p ne puni grafu konstantno na 99%.. Uglavnom, kako sam nabio scaling fps je naravno pao na nekih 70-100... Pogledaj video kolko sam izdržao... Stvarno ne mogu

18 godina
odjavljen

Ma kužim te...samo treba biti oprezan da na karju ne završimo ko ovaj lik

12 godina
odjavljen

Teško, racing igre mi nikad nisu bile napete. 

8 godina
protjeran
XXX kaže...

Ma kužim te...samo treba biti oprezan da na karju ne završimo ko ovaj lik

heh, vjerojatno mozes pravo cestovno prometalo nabavit za manje sholdi nego ovo koshta...

usput, u prvom broju bugovog mastera je bila vijest za Thunderseat, pilotsku sidalicu sa dva joysticka i zvucnicima...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.2.2018 22:33 (Gorstak79).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Pa ne bih se baš složio. Blizu su, ali ML se izdvajaju time što su jako ugodnog zvuka. Sve je to isti zrak, ali ovi baš struje ugodno. Možda je individualno, ali meni šuštanje zraka na njima najbolje zvuči. Evo, probao sam Silent Wings 3, ML120, stock ML120 (s radom) i Noctue NF-F12 i NF-F12x15 i ML120 su najtiši, k tome jedini koji mogu na 0 RPM kroz PWM (dakle, bez da ih baš ugasim ručno na kontroleru), što je za "male" strojeve poput 8700K fantazija, jer ga na 5.2GHz5.0 uncore u idleu i laganom korištenju (desktop, 1-3 jezgre) samo pumpa drži ispod 45°C. U igrama, gdje radi samo 1 jezgra na max, 55°C je s fanovima na 0 RPM, a pumpa je na ~1000 RPM (quiet, 1/3). Nemamo info koji flow je u pitanju, ali dovoljan je.

eywa33 kaže...
picajzla0707 kaže...

Ja sam od 4 1080Ti već prodao dvije, sad ću još dvije i vjerujem da ću dugo, dugo koristiti samo Titane V. Problem Amperea je što odmah neće izaći ništa brže ili bitno brže od 1080Ti/XP/Xp, a sigurno neće izaći ništa brže od Titana V. Ampere nije i ne može biti nova arhitektura, a sigurno neće imati 5120 jezgara, a kamoli više od toga.

Titan V je cca. 22% brži od Titana Xp normaliziran na 2GHz i uzimajući razlike u memoriji as-is. (Testirano na ~1875MHz koliko TV boosta na zraku i Titana Xp na ~2012MHz).

To je s 5120 jezgara naprema 3840 jezgara, što je 33%.

Puna Volta ima 5376 jezgara, SM svaki ima FP32 x64, imamo 14 SM-ova po GPC-u kojih ima 6. Jedan GPC je onesposobljen za Titan Voltu. 

Pretpostavka je da će Ampere umjesto HBM-a imati GDDR6 i da će imati onesposobljene FP64 i Tensore, tj. neće postojati pa će čip biti bitno manji. No, arhitektura je ista. To znači da ćemo vjerojatno dobiti 6 GPC-a za xx80 karticu Ampere tipa, ali s po 2 SM-a onesposobljena (vjerojatno), a to znači možda 4608 jezgara.

Ako budu takve, na 2GHz boosta, Ampere 1080 bi mogle biti oko 20% brže od Titana Xp, što je super. Međutim, bojim se da je tih 4608 vjerojatnije namijenjeno xx80Ti Ampereu i da će prvo stići malo efikasnijih 5 GTC-a po 13 SM-ova, dakle nekih 4160 jezgara ili čak 4 puna GTC-a pa dalje.

Uglavnom, xx80 Ampere teško da će biti puna arhitektura, što znači da mogu ciljati na sve od "isto kao Titan Xp", do malo brža od toga. GDDR6 će dati malo, jezgre malo i brži su cca. 7-8%. Možda koji SM više da dobiju 15%-20% u odnosu na 1080Ti. AMD je nepostojeći na tržištu, a u najbržem segmentu ga uopće nema, što znači da Nvidiji ni ne treba ništa, nego se mogu natjecati sami sa sobom.

Možda izdaju Titan Ampere u rangu malo manjem od Titana V, taman da milkaju malo love od vjernih kupaca svakog Titana do sada. Na ljeto ili čak zimu jeftinija verzija toga. Ne žuri im se, Božić je blizu. :)

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice