Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.359.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
mrsmith kaže...

Btw kaže internet da ti je procesor mainstream - just sayin'

E moj mladac, mainstream se gleda na tu kategoriju jer postoji i HEDT kategorija, ali u svakoj od njih imas high end procesore

9 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

13 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Let me get my popcorns 

Mislim kad luci negdje procita da je i7 mainstream, iskoci mu vena na celu i pocne da pulsira 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 9:21 (chaselol).
16 godina
Lucidius kaže...
mrsmith kaže...

E moj mladac, mainstream se gleda na tu kategoriju jer postoji i HEDT kategorija, ali u svakoj od njih imas high end procesore

Znači kažeš da imaš high-end procesor mainstream kategorije? Aaaa sad mi je jasnije, pa ja onda mogu reći da vozim "supercar" ali u rangu do 350k kn

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 9:26 (mrsmith).
10 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Dobro jutro, da cujem taj lavlji urlik za dobro jutro 

Neki se digli neki odose na spavanje, jbg nocna sam ptica pozzz

10 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Znači kažeš da imaš high-end procesor mainstream kategorije? Aaaa sad mi je jasnije, pa ja onda mogu reći da vozim "supercar" ali u rangu do 350k kn

Ne, ocu rec da imam high end gaming procesor, dok u HEDT kategoriji imas high end i9 7980XE procesor za rendanja, virtualke, programere itd... oba su high end-ovi za svoje namjene i drze tron bez premca 

16 godina
Lucidius kaže...
mrsmith kaže...

Ne, ocu rec da imam high end gaming procesor, dok u HEDT kategoriji imas high end i9 7980XE procesor za rendanja, virtualke, programere itd... oba su high end-ovi za svoje namjene i drze tron bez premca 

Sve ok, razumio sam te.

Btw. moja žena koristi G4560 za 60 fps lock na sličnom monitoru kao tvoj... u biti to je high-end procesor budget kategorije

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 9:35 (mrsmith).
10 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Btw. moja žena koristi G4650 za 60 fps lock na sličnom monitoru kao tvoj... u biti to je high-end procesor budget kategorije

Da, za terrariu, šah, biljar dusu dao, moze i minecraft, 60 FPS lock 

16 godina
Lucidius kaže...
mrsmith kaže...

Btw. moja žena koristi G4650 za 60 fps lock na sličnom monitoru kao tvoj... u biti to je high-end procesor budget kategorije

Da, za terrariu, šah, biljar dusu dao, moze i minecraft, 60 FPS lock 

Više Overwatch/Destiny 2 i poneki PUBG, ide to uz dobru grafu i na high 60 fps

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ne neke nego nijednu iole noviju i poznatiju ;) a i da stavi na very high opet nebude dobio dodatnih 50FPS... ima se tu sta detalja za smanjit  i posebno mi ja napeto kad krene sa hvaldbom o tom igranju na 144FPS a vidi ih svake prijestupne ili smanji detalje pa gleda kvalitetu prikaza kao na Skyrimu iz 2011te 

Jbg ja odo na 4K među ozbiljniju populaciju dosta mi je ove 1440p izlizane rezolucije, vrijeme je za next level 

Nevjerojatno je koliko se trudiš pokazat lošiji pc boljim od onog koji je činjenično bolji, a to te boli. Stavi kreme malo 

I kad već ideš na 4K, valja ti uzet pošteniju grafu, a procesor slobodno prodaj i uzmi ryzena, da postigneš veći balans... zapravo i privjesak bude dovoljan ;)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
eywa33 kaže...
 Nevjerojatno je koliko se trudiš pokazat lošiji pc boljim od onog koji je činjenično bolji, a to te boli. Stavi kreme malo 

I kad već ideš na 4K, valja ti uzet pošteniju grafu, a procesor slobodno prodaj i uzmi ryzena, da postigneš veći balans... zapravo i privjesak bude dovoljan ;)

Jbg.. čovjeku je očito "premium pc" nešto što košta kao malo bolji frižider, dok je normalnim entuzijastima "premium" nešto što košta kao omanji auto

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Onako u skaldu pravog barabe i razbijača, nestanem u ove raomanticne vestice i uske poderane traperice sa sjajnim cipelicama lutalicama 

tesko ces me fulat drugar, jedna sa treninga KLIK (Kutjevo sponzor  )

U treningu si nema šta. Tak i treba.

Što se prepoznavanja na ulici tiče.

Ne bih nikada rekao za isklesanu osobu sa reklamnom majicom jednog alkoholnog pića da posjeduje ili da je ultra premium gamer, pomislio bih prije da su mu zadnji komp starci kupili u njemačkim markama, da je uglavnom švorc jer mizernu plaću zaštitara troši na suplementaciju, a da bi bio glavni baja uzima svake dvije godine na pretplatu ultra skupi smartphone i obavezno ga stavlja na stol 3 sekunde nakon što sjedne u bilo koji kafić.

Generalno baš i nisi odgovorio na pitanje.

12 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Jbg.. čovjeku je očito "premium pc" nešto što košta kao malo bolji frižider, dok je normalnim entuzijastima "premium" nešto što košta kao omanji auto

Ne smiš se dirat u njegov "premium enthusiast" status. To što je zaboravio stavit "office" na kraj je drugi par opanaka :)

Meni monitor i grafa sa hlađenjem dođe ko njegova čitava konfa, al njegov je pc bolji jer je balansiran ko točak formule 1.

ps tek sad vidim da imaš taj uw 144hz. Jel ti pixelasto previše na 34'' ili je prihvatljivo? 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
eywa33 kaže...
mrsmith kaže...

Ne smiš se dirat u njegov "premium enthusiast" status. To što je zaboravio stavit "office" na kraj je drugi par opanaka :)

Meni monitor i grafa sa hlađenjem dođe ko njegova čitava konfa, al njegov je pc bolji jer je balansiran ko točak formule 1.

A šta da ti kažem :) U mom dnevnom samo OLED TV na kojem se isključivo gledaju turske sapunice i eventualno kakva utakmica hr repke košta 2.5k eura... tako da ..a naučit će dečko, ima vremena - čekaj samo show-a kad krene na 4K.

eywa33 kaže...

ps tek sad vidim da imaš taj uw 144hz. Jel ti pixelasto previše na 34'' ili je prihvatljivo?

Iskreno, za moje gušte, mrvicu prepixelasto ipak - iako je kvaliteta slike što se tiče boja i samog panela odlična. Doduše, za GTX1080 taman rezolucija da gura preko 100 fps.

Uglavnom, gledam utopit iako je bio poklon i uzet ultrawide 1440p 34" jer mi je dijagonala savršena - najvjerojatnije pričekam neki HDR uz 144Hz, ali onda bude i nova konfa išla uz to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 10:08 (mrsmith).
12 godina

.

MISCREATED
18 godina
odjavljen

Nvidija izbacila pošteni monitor od 65" tak da vam je to kaj imate u rangu mobitela.

17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Imaš pravo za rr. Nativno je 100hz sa oc na 120hz, što je opet dosta bolje od nativnih 60hz sa oc na 100hz ;P

Što se tiče panela, ne vidim nijednu "lošu" karakteristiku osim uobičajenih problema koje ips ima inherentno... blb, lošiji black... Gamma se štima, odziv je odličan za veliki ips, na kontrast se recenzenti ne žale kolko vidim.... ticks all boxes afaik

Nisam baš siguran:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_alienware_aw3418dw.htm

Tek nekoliko izvadaka. Ima loš kontrast, nema ULMB (mnogo važnije od G-Synca) i tek na 120Hz je upotrebljiv bez overshoota i s prihvatljivim latencijama.

Ovo posljednje mu je osjetno lošije nego na PG279Q:

Pogotovo kad ubacimo ULMB u igru.

A na kontrast se moraju žaliti. Ja sam odmah primijetio da je slabiji, a i recenzenti:

Najbolji 34" tj. 21:9 ultrawide monitor za igre, to svakako, ali najbolji monitor za igre je još uvijek AOC-ov panel 16:9, 27" - koji imaju Acer i Asus.

Što se tiče G-Synca kojeg spominješ, igranje na lockanih XX frejmova s ULMB-om je superiorno bilo kakvom syncu, makar to bio i G-Sync. Ne mora biti 120, može i 100 ili 90 ili 80, ali bitno da je to minimum i da je zalockano. 

Tako da, bitna je kvaliteta, a ne cijena. :) 

Nope.
10 godina
protjeran
honor8 kaže...

U treningu si nema šta. Tak i treba.

Što se prepoznavanja na ulici tiče.

Ne bih nikada rekao za isklesanu osobu sa reklamnom majicom jednog alkoholnog pića da posjeduje ili da je ultra premium gamer, pomislio bih prije da su mu zadnji komp starci kupili u njemačkim markama, da je uglavnom švorc jer mizernu plaću zaštitara troši na suplementaciju, a da bi bio glavni baja uzima svake dvije godine na pretplatu ultra skupi smartphone i obavezno ga stavlja na stol 3 sekunde nakon što sjedne u bilo koji kafić.

Generalno baš i nisi odgovorio na pitanje.

Sta da ja tebi kazem, oblacim se sportski, casual... I to sta bi ti pomislio je jedno a realnost sasvim drugo, samo na stvari oko teretane koje trebam trosim 4000kn mjesecno, gdje su tu jos hobiji kao recimo da sam zaljubljenik u pistolje, ratne nozeve i sl... Komp mi onako usput u svemu tome ;)

I nisam bas tip od tih mobitela i quraca palaca, ako vec idem sjest negdje da privucem pozornost onda cu stavit 9mm da me dobro registriraju :D

Oko place nemam zalbe kao ni nitko drugi tko je u okruzenju sa pravim glavama i ljudima iz miljea, meni je 100e sasvim u redu dnevnica 

Eywa

Komp ti je skuplji od mog cca 3500kn, monitor od mog 3500kn, ajd ljepo izgleda kad preuvelicas, poznat mi je osjecaj pa ne zamjeram.

Eto kad stigne volta i 4k monitor onda ja tebe sisam pa tako u nedogled...

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Oko place nemam zalbe kao ni nitko drugi tko je u okruzenju sa pravim glavama i ljudima iz miljea, meni je 100e sasvim u redu dnevnica 

Da ti imas takvu dnevnicu ne bi zivio kod staraca u podrumu 

12 godina
odjavljen

Overshoot je prisutan i na 27" sa overdriveom na extreme. Na normalu je ok. Ulmb nije toliko važniji kad imaš jako mal ghosting. Pogotovo nije isplativ kad košta i brightnesa i 24/45hz i najvažnije - gsynca. a sve to samo zato da smanjis ghosting koji je ionako jako slab... govorim o ovom au optronics panelu u 27". Ovaj 34" panel je slabiji, ali je uw i to je trade-off kojeg će netko prihvatit, drugi ne... na temelju preferencije i zahtjeva. Iskreno, extra sam zadovoljan ovim panelom i nemam prijeku potrebu za promjenom. Promjena će vjerojatno bit 4k@144 kad jedna kartica to bude mogla gonit. Dao Bog da to bude još ove godine, al svi znamo da neće. 4K@60hz mi je meh... doživio bi to kao downgrade.

9 godina
protjeran

stigle nove lijane, pola metra radijatora ide u kejs pa nek mi netko kaže da nemam ultra mega giga premium enthusiast hlađenje 

sirotinja monitora ni nemam 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 11:00 (lav1000).
10 godina
protjeran
chaselol

Da ti imas takvu dnevnicu ne bi zivio kod staraca u podrumu 

Za razliku od tebe koji zivis u podrumu od drzave a kamoli stana, nemam sta raspravljat, kvadrat mog prljavog wc-a samo u jednom stanu u centru Zg-a kosta vise nego cijela tvoja plemenska koliba. Gdje se guras kad si niza liga, kupit cu tebe i cijelo selo da malo vidite kako je u gradu 

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

Nvidija izbacila pošteni monitor od 65" tak da vam je to kaj imate u rangu mobitela.

Znam ja da si zaslinio kad si vidio. Zamisli to sa tog kauča tvog a? 

Ja bi isto uzeo neki 32" 4k sa istim ostalim speckama :) za ovog bi trebao prebacit konfu u dnevni ko ti :)

16 godina
Lucidius kaže...
I nisam bas tip od tih mobitela i quraca palaca, ako vec idem sjest negdje da privucem pozornost onda cu stavit 9mm da me dobro registriraju :D

Aha super kul - znači nisi tipičan izbacivač nego notorna cajkaška seljačina Bože me sačuvaj, pa koliko imaš godina? Tlinaest?

Tonči kaže...
Tek nekoliko izvadaka. Ima loš kontrast, nema ULMB (mnogo važnije od G-Synca) i tek na 120Hz je upotrebljiv bez overshoota i s prihvatljivim latencijama.

Ček, pa koliko sam ja upućen (možda nisam dovoljno, sorry u tom slučaju) ULMB i G-Sync ne mogu biti aktivni u isto vrijeme zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 11:25 (mrsmith).
16 godina
mrsmith kaže...
Lucidius kaže...

Aha super kul - znači nisi tipičan izbacivač nego notorna cajkaška seljačina Bože me sačuvaj, pa koliko imaš godina? Tlinaest?

mozda ima nekih 25 po izgledu ali po ponasanju ima tih Tlinaest

AMD AntiBoy
9 godina
protjeran

Isječak iz Lucijevog obraćanja Chaselolu 

13 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

Isječak iz Lucijevog obraćanja Chaselolu 

Nisam mislio da na svog decka gledas k'o na tog sabana sa slike 

16 godina
dreadmoore kaže...

mozda ima nekih 25 po izgledu ali po ponasanju ima tih Tlinaest

Ne razumijem kako može očekivati da ga netko shvaća ozbiljno nakon ovakvih ispada... pa jedino curicama iz osnovne škole može biti zanimljiv. Ovo baš silazi na razinu dvorske lude..

12 godina

.

MISCREATED
8 godina
protjeran
chaselol kaže...

Nisam mislio da na svog decka gledas k'o na tog sabana sa slike 

Ko šaban ?

E-mail:
Lozinka: