Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.359.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

Izgubih pol zvjezdice zbog istine. 

Uzmem procesor i ne zeli sjesti u socket,gledam u pinove 40 minuta oci me peku nema znakova iskrivljenog pina. Sto bi moglo biti?

14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Timo kaže...

ovo je ziva komedija 

sve entuzijasti i gejmeri, vise vise na forumu nego sto uzivaju u gejmanju i entuzijazmu

pravi kralj ne mora nikome govoriti da je kralj

ma nije istina, evo jedan "stari" video sam si ostavio da se vidi kak decki u "srednjim" godinama znaju uzivati:

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Zemi si ga doma onda

Ekšli taman sam kontaktirao dell da vidim kad će bit dostupan u eu ;)

ne brini ti za mene. tata će uvijek imat neki pošten monitor jer je shvatio  da je džaba premium konfa  bez monitora koji ti to može učinit vidljivim. radije zemi sebi jedan pošten monitor umjesto tog office monitora :P

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

ne brini ti za mene. tata će uvijek imat neki pošten monitor jer je shvatio  da je džaba premium konfa  bez monitora koji ti to može učinit vidljivim. radije zemi sebi jedan pošten monitor umjesto tog office monitora :P

Polako znas da sam ja probirljivog tipa 

9 godina
protjeran
Kolacic kaže...

Uzmem procesor i ne zeli sjesti u socket,gledam u pinove 40 minuta oci me peku nema znakova iskrivljenog pina. Sto bi moglo biti?

moglo bi biti da je došlo vrijeme da baciš te fx drekece u smeće i uzmeš pošteni digitron kako sam ti rekao 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Aha, znaci odjednom nije bitna cijena i sta ima 5 puta skupljih monitora pa je i ovo premium... okreces vodu na mlin kako ti pase u kojem slucaju, ajd barem se onda slazemo da je 8700k pravi premium enthusisast cpu za igranje jer nema boljeg, a nikakav mainstream kako si tvrdio do sada u losem pokusaju trolanja 

Ne, ne, tebi piše "premium pc", a ne "pc s premium gejmerskim procesorom", tu je razlika. Cijena nikad nije bitna, nego kvaliteta.

8700K jest najbolji CPU za igre, bez pogovora. Ali 'premium pc' trebao bi uključivati sve.

Ali da, igračke poput njega jesu mainstream. :)

eywa33 kaže...

Luci ne izvaljuj napamet. Asusov uw koji spominjes je nativni 60hz panel, a ovaj dellov je nativno na 120hz i bolji je od ovog asusa bez ikakve dvojbe. 

Nisam siguran da je najbolji. Probao sam ga, govnaviji je od Acera i Asusa 16:9. To je opet LG 100Hz, a ne 120. Panel je 100Hz overclockan na 120. Kontrast mu je znatno lošiji od uobičajenih 1000 za dobar IPS, a gamma mu je totalno išla k vragu. Za 34" je "ok" i bolji znatno po odazivu - tek je malo lošiji od PG279Q. Najbolji 21:9 ekran koji sada možeš kupiti, ali ne općenito, samo u kategoriji širokih.

Nope.
10 godina
protjeran
Tonči kaže...
8700k je premium procesor i najbolji odabir za jednog gejmera entuzijasta, a Lucijev komp je zadnja zelja pokojnika, ostvarena zelja samo uskog dijela sretnika na kugli zemljaskoj a i šire 

Hvala 

12 godina
odjavljen

Imaš pravo za rr. Nativno je 100hz sa oc na 120hz, što je opet dosta bolje od nativnih 60hz sa oc na 100hz ;P

Što se tiče panela, ne vidim nijednu "lošu" karakteristiku osim uobičajenih problema koje ips ima inherentno... blb, lošiji black... Gamma se štima, odziv je odličan za veliki ips, na kontrast se recenzenti ne žale kolko vidim.... ticks all boxes afaik

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
protjeran

Ma zlatan je...

Inace KLIK 

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ma zlatan je...

Inace KLIK 

Ma jok, šta ti je... Bolji je taj tvoj Office pro monitor 

10 godina
protjeran

Taj je prošao sito i rešeto u gaming vodama i jos ima mlađahnog duha u njemu, đabe tebi tih 144Hz kad ih ionako nemozes natjerat ako ne spustis osjetno postavke ili nabavis jos jednu 1080ti... al dobro sta je tu je 

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Taj je prošao sito i rešeto u gaming vodama i jos ima mlađahnog duha u njemu, đabe tebi tih 144Hz kad ih ionako nemozes natjerat ako ne spustis osjetno postavke ili nabavis jos jednu 1080ti... al dobro sta je tu je 

Lol. možda da igram na slabašnoj 1080ki, onda bi mi 144fpsa bili nemoguća misija na ultri. Ali na svu sreću, igram na 1080ti, kojoj je 144 ko dobar dan. Eno imaš snimke bf1 gdje dropove ispod 144 moraš tražit povećalom. morao sam je obuzdati brnjicom jer frejmovi idu preko 144 ko iz... 

11 godina
neaktivan
lav1000 kaže...
Kolacic kaže...

moglo bi biti da je došlo vrijeme da baciš te fx drekece u smeće i uzmeš pošteni digitron kako sam ti rekao 

Kaj bi to uzeo za soma kuna da mi gura cs:go na very high prek 200fps. Mislim na cijeli pc kao kaj sam ovaj platio? 

10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Lol. možda da igram na slabašnoj 1080ki, onda bi mi 144fpsa bili nemoguća misija na ultri. Ali na svu sreću, igram na 1080ti, kojoj je 144 ko dobar dan. Eno imaš snimke bf1 gdje dropove ispod 144 moraš tražit povećalom. morao sam je obuzdati brnjicom jer frejmovi idu preko 144 ko iz... 

Ide ide ahaha, vidio sma Witchera 3 na 80FPS kad si stavio 

Nista bez smanjivanja burki, a BF1 nije ni neki zahtjevan naslov...

Witcher 3

Destiny 2

Fallout 4

Mass Effect Andromeda

Watch Dogs 2

Sniper Ghost Warrior 3

Koga farbaš milo, pa nismo deca 

Ja bar imam savrseno balansiran RIG, iskoristim sta imam do maksimuma a ne na pola, pa jos prodajem pricu o 144 FPS, da 144 ali kad se dobro spuste detlji sta mi je NO NO 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 7:32 (Lucidius).
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...

Ide ide ahaha, vidio sma Witchera 3 na 80FPS kad si stavio 

Nista bez smanjivanja burki, a BF1 nije ni neki zahtjevan naslov...

Vidiš, legendo, gsync je komad hw koji košta ko tvoj office monitor i služi da u slučajevima koje spominješ igra i dalje bude oku ugodna. Lock na max rr je nebitan, bitno je da imaš dovoljno frejmova. A 80 frejmova na prilično lijepoj i zahtjevnoj igri koju igraš gamepadom je više nego potrebno. 

Usvakom slučaju, imam oko 25% više nego ti... i ja tih 25% više i vidim na monitoru, a ne samo u fps counteru :P

smanjivao burke nisam još na nijednom naslovu... ponavljam, ne igram na maleckom gp104 čipiću.

10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Vidiš, legendo, gsync je komad hw koji košta ko tvoj office monitor i služi da u slučajevima koje spominješ igra i dalje bude oku ugodna. Lock na max rr je nebitan, bitno je da imaš dovoljno frejmova. A 80 frejmova na prilično lijepoj i zahtjevnoj igri koju igraš gamepadom je više nego potrebno. 

Usvakom slučaju, imam oko 25% više nego ti... i ja tih 25% više i vidim na monitoru, a ne samo u fps counteru :P

smanjivao burke nisam još na nijednom naslovu... ponavljam, ne igram na maleckom gp104 čipiću.

Eto editirao sam pa vidimo kakvo je stanje, nema potrebe da se izmislja, i nebitno je kaj ti imas Gsync kad je prvensveno cilj kod tog monitora biti na 144 FPS ili u uskom krugu zato si ga valjda i uzeo zbog brzine...

Tako da ono, uzmi jos jednu 1080ti, onda mi mozes rec da si opravdao investiciju i da stvarno igras na tih 144, dotle je sve sviranje qurcu 

EDIT:

Kao sta rekoh meni je 60FPS dovoljno i to postizem u 90 posto vremena, i vise cijenim kvalitetu slike i prikaza nego neku brzinu koja mi nista ne znaci jer ni ne igram natjecateljske naslove. Jbg 1440p je izlizana reza koju je tata pregazio uzduz i poprijeko jos od 2015te, vrijeme je za visu stanicu vrijeme je za 4K ELITE GAMING 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 7:41 (Lucidius).
12 godina
odjavljen

Savršeno izbalansiram rig lololo... i fićo je savršeno izbalansiran.

ponavljam. gsync je modul koji košta ko tvoj office monitor i s razlogom da poništi nuspojave fpsa manjeg od rr-a. tu trzavicu od 60hz na 24" nazivat nekakvim "balansiranim" strojem... danu me poškaklji.

10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

ponavljam. gsync je modul koji košta ko tvoj office monitor i s razlogom da poništi nuspojave fpsa manjeg od rr-a. tu trzavicu od 60hz na 24" nazivat nekakvim "balansiranim" strojem... danu me poškaklji.

Kakvu trzavicu na 60FPS kaj baljezgaris ti, odi na pocinak bit ces pametniji kad se probudis 

Velim, uzeo si monitor da igras na 144FPS a jbg vidimo kako to prolazi sa tvojim sistemom, il smanji posteno postavke il igraj na cca 80FPS... čaos

16 godina

Luci jel' ti to dečko poslao sliku iz teretane da pokažeš narodu?

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Kakvu trzavicu na 60FPS kaj baljezgaris ti, odi na pocinak bit ces pametniji kad se probudis 

Velim, uzeo si monitor da igras na 144FPS a jbg vidimo kako to prolazi sa tvojim sistemom, il smanji posteno postavke il igraj na cca 80FPS... čaos

Ne znaš ti šta je propisan monitor. I govno valja onome tko ne zna za bolje ;)

Stavi u opis "premium office PC", bolje će pristajat činjeničnom stanju.

10 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Javi gdje se nađemo da se uvjeriš ;)

12 godina
odjavljen

Nije vam ovo dating forum... 

10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Nije vam ovo dating forum... 

Ja bi ga roknuo, gle kak je sladak 

14 godina
protjeran

Naravno da kolega eywa33 nece neke igre gurati na 144fps 1440p, al cak i da gura 80-100 fps to je opet nebo i zemlja od 60fps, razlika za oko je velika, a opet ima brdo naslova koje ce gurati oko 144fps-a. Uostalom cemu forsiranje nekih max postavki u slucaju kad je razlika izmedu very high i ultra samo placebo efekt, a dosta cesto to bude tako.

Lucidius Ti pricas o maksimalnoj iskoristenosti komponenata, a tvoj 8700k samo sto ne zaspe na tom 60hz monitoru... Osim ako se nisi poceo bavit renderanjem kao nasi ryzen kolege. 

16 godina
Lucidius kaže...
mrsmith kaže...

Javi gdje se nađemo da se uvjeriš ;)

EDIT: Čekamo još sliku piše za potpun profil osobe

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 9:00 (mrsmith).
12 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Naravno da kolega eywa33 nece neke igre gurati na 144fps 1440p, al cak i da gura 80-100 fps to je opet nebo i zemlja od 60fps, razlika za oko je velika, a opet ima brdo naslova koje ce gurati oko 144fps-a. Uostalom cemu forsiranje nekih max postavki u slucaju kad je razlika izmedu very high i ultra samo placebo efekt, a dosta cesto to bude tako.

Lucidius Ti pricas o maksimalnoj iskoristenosti komponenata, a tvoj 8700k samo sto ne zaspe na tom 60hz monitoru... Osim ako se nisi poceo bavit renderanjem kao nasi ryzen kolege. 

Ma pusti fantazera... Pokušava reć kako je bolje zapravo igrat na 1440p@60hz na 1080ki, nego 1440p@144hz na 1080ti... jer je tako, pazi ovo - veći balans. Smijeh. 

Još tamo linka igre i na svakoj 1080ti gura debelo iznad 60fps-a, koje se na 144hz monitoru i vide i tako se iskoristi svaki potencijal pc-a, do kapi. Ali ne, bolje je imat lošiji monitor i lošiju grafu... veći je balans. 

I to što veliš, kupi 8700k da vozi 60hz na 1440p... a to bi izgurao i privjesak

Ništa, moram uzet neku 960ku i vozit 1080p na 30fps-a, tražim balans.

10 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Jednom sam vec ponudio prije par strana pa je tonci zeznuo akciju 

14 godina
protjeran

Druga stvar je sto kupnja 1440p 144hz na kraju kakti ispada losa kupnja, kao da nece izaci nova generacija kartica koja ce gurati tu rezoluciju na 144fps, monitor se ne mijenja svako malo...

Meni osobno je 1440p neki sweet spot, a posto 144fps na 4k necemo gledati jos poduze (da ne pricamo o cijenama) 1440p zapravo ostaje jedina rezolucija za uzivanje na 144hz jos duze vrijeme.

16 godina
Lucidius kaže...
mrsmith kaže...

Jednom sam vec ponudio prije par strana pa je tonci zeznuo akciju 

Ahh, bude valjda još koja prilika.

Btw kaže internet da ti je procesor mainstream - just sayin'

10 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Ne neke nego nijednu iole noviju i poznatiju ;) a i da stavi na very high opet nebude dobio dodatnih 50FPS... ima se tu sta detalja za smanjit  i posebno mi ja napeto kad krene sa hvaldbom o tom igranju na 144FPS a vidi ih svake prijestupne ili smanji detalje pa gleda kvalitetu prikaza kao na Skyrimu iz 2011te 

Jbg ja odo na 4K među ozbiljniju populaciju dosta mi je ove 1440p izlizane rezolucije, vrijeme je za next level 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice