Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.365.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Lucidius kaže...

Ne koriste sigurno jer znaju da samo moze ujebat nesto (i kada je ugasen ima puno manje prilike da navuces nesto ili postanes zrtva nekog špijuniranja, pozadinskog mininga itd...), a sta se tice programa za ciscenje sistema tu su Ccleaner, Malwarebytes i Windows defender to je apsolutno sve sta trebas, zato je moj sistem uvijek zdrav kao dren i spreman za nabijanje rekorda po benchmark temama 

Za šta ti navedeni program treba ? Iskusni korisniče

Znači ti više vjeruješ Ccleaneru koji je dokazano bespotreban program i u koji je ubačen maliciozni programski kod nego microsoftu čiji OS koristiš.

Pa Lucinho dragi...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 8:54 (honor8).
10 godina
protjeran
honor8 kaže...

Za šta ti navedeni program treba ? Iskusni korisniče

Znači ti više vjeruješ Ccleaneru koji je dokazano bespotreban program i u koji je ubačen maliciozni programski kod nego microsoftu čiji OS koristiš.

Jedan od boljih programa za ciscenje cache-a, povijesti, cookiesa, windows log filesa-a i slicno...

Kao drugo zarazene su samo ove dvije verzije CCleaner v5.33.6162 i CCleaner Cloud v1.07.3191, tako da ja nisam imao ni jednu od tih jer ni ne updejtam cesto, a isto tako to je trajalo jako kratko oko tog takozvanog i razvikanog virusa koji nikome nije ni napravio stetu niti je bio neki kritican virus po korisnike, i svi su odma ubrzo dobili preporuku za brisanje tih verzija i deinstalaciju i instaliranje najnovijih verzija koje su ciste 

12 godina
Lucidius kaže...

I kako nisi imao problema sa auto win update kada si sad navukao taj štetni win update, i kako kazes kao korisnik si si sam kriv na tome, samo sta sam na sebi sada nebudes zaradio kao na drugima...

Cak razmisljas i o AMD-u, izgleda da te intekako potreslo moj Niki 

To koliko je štetan tek trebam utvrditi odnosno na "svojoj koži" osjetiti mane. Sigurno neću slušati vas "forumske stručnjake" i micati taj update bez da utvrdim da li mi i koliko šteti.

AMD sam ja znao povremeno kupiti (zadnji je bio FX8350 a to je bilo dok su neki iz ove teme još bili u vrtiću) tako da ta opcija kod mene nije nikad bila isključena.

A to da sam INTEL fanboy je ŽIVA ISTINA 

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 9:09 (nicky.sl).
13 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

evo primjer kako se lako moze iskoristiti ova greska kod intel procesora

isto tako komentar Linusa: https://lkml.org/lkml/2018/1/3/797

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Jedan od boljih programa za ciscenje cache-a, povijesti, cookiesa, windows log filesa-a i slicno...

Kao drugo zarazene su samo ove dvije verzije CCleaner v5.33.6162 i CCleaner Cloud v1.07.3191, tako da ja nisam imao ni jednu od tih jer ni ne updejtam cesto, a isto tako to je trajalo jako kratko oko tog takozvanog i razvikanog virusa koji nikome nije ni napravio stetu niti je bio neki kritican virus po korisnike, i svi su odma ubrzo dobili preporuku za brisanje tih verzija i deinstalaciju i instaliranje najnovijih verzija koje su ciste 

Iskusni korisnici ne brišu te stvari, to rade dječica kojima roditelji provjeravaju šta rade na internetu. Ako i obrišu jednom godišnje to odrade manualno upisivanjem magičnih slova u run komandu.

Samo te dvije verzije ? Onda je sve ok.

10 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

To koliko je štetan tek trebam utvrditi odnosno na "svojoj koži" osjetiti mane. Sigurno neću slušati vas "forumske stručnjake" i micati taj update bez da utvrdim da li mi i koliko šteti.

Da si slusao od pocetka sada nebi o tome ni razmisljao, a sada ti nista ne znaci micanje tog win updejta kada ti je CPU zarazen 

10 godina
protjeran
honor8 kaže...

Iskusni korisnici ne brišu te stvari, to rade dječica kojima roditelji provjeravaju šta rade na internetu. Ako i obrišu jednom godišnje to odrade manualno upisivanjem magičnih slova u run komandu.

Ajde ne pricaj gluposti, redovitim brisanjem tih stvari znatno ubrzavas rad sistema, pogotovo na slabijim kompovima, i preporuka je to raditi svakih tjedan dana kjer se vide ocite razlike u odzivu i brzini, ja savki put kada zavrsim na kompu pocistim sa Ccleaner-om u 2 sekunde i miran sam. I koji neandertalac jos koristi run command za brisanje tih stvari, cista sekirancija i zajebancija kada ovako brises sve u jednom klik-u

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 9:16 (Lucidius).
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...
honor8 kaže...

Ajde ne pricaj gluposti, redovitim brisanjem tih stvari znatno ubrzavas rad sistema, pogotovo na slabijim kompovima. I koji neandertalac jos koristi run command za brisanje tih stvari, cista sekirancija i zajebancija kada ovako brises sve u jednom klik-u

Ima bajica i7 8700k i ccleaner mu ubrzava kompjuter hahahahaha

Koji si ti meni kralj Lucinho !!! 

Da te nema trebalo bi te napravit.

12 godina
Lucidius kaže...
nicky.sl kaže...

Da si slusao od pocetka sada nebi o tome ni razmisljao, a sada ti nista ne znaci micanje tog win updejta kada ti je CPU zarazen 

Kupiću ja njemu Sumamed kolekciju proizvoda (kolekcija zima-proljeće 2018.) i sve će bit u redu, ozdraviće, jaki je on 

MISCREATED
10 godina
protjeran
honor8 kaže...

Ima bajica i7 8700k i ccleaner mu ubrzava kompjuter hahahahaha

Koji si ti meni kralj Lucinho !!! 

Da te nema trebalo bi te napravit.

Naravno da ubrzava, nije to kako ti mislis ralika od 10 sekundi u odzivu ali se skuzi, i dosta bitno uz sve to je i da su diskovi cisti a ne zatrpani kojecime zato se cisti.

Neda mi se raspravljat sa ocitim amaterom koji po godinu dana povijest, cache, cookies-e i ostale stavri en cisti na kompu...

12 godina
Lucidius kaže...

Naravno da ubrzava, nije to kako ti mislis ralika od 10 sekundi u odzivu ali se skuzi, i dosta bitno uz sve to je i da su diskovi cisti a ne zatrpani kojecime zato se cisti.

Neda mi se raspravljat sa ocitim amaterom koji po godinu dana povijest, cache, cookies-e i ostale stavri en cisti na kompu...

Kakvi pobogu diskovi pa valjda na takovoj bjesnoj mašini imaš SSD na kojem je sustav a on baš i nije osjetljiv na zaostalo smeće koje čistiš Ccleanerom. Tako da smatram da je to čudo od programa bespotrebno.

MISCREATED
10 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Kakvi pobogu diskovi pa valjda na takovoj bjesnoj mašini imaš SSD na kojem je sustav a on baš i nije osjetljiv na zaostalo smeće koje čistiš Ccleanerom. Tako da smatram da je to čudo od programa bespotrebno.

Imam, utjece Nicky moj ne brigaj se, tocno se osjeti svjezina kada recimo ne pocistis mjesec dana a napunis komp svacim u međuvremenu i onda pometec Ccleanerom.

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Imam, utjece Nicky moj ne brigaj se, tocno se osjeti svjezina kada recimo ne pocistis mjesec dana a napunis komp svacim u međuvremenu i onda pometec Ccleanerom.

Ja sam mislio da se šališ, a ti ozbiljan. 

Kak ti koristiš ccleaner, sam porihtaš šta da briše ili ga koristiš po defaultnim postavkama i samo rokneš run cleaner ?

10 godina
protjeran
honor8 kaže...

Kak ti koristiš ccleaner, sam porihtaš šta da briše ili ga koristiš po defaultnim postavkama i samo rokneš run cleaner ?

Imas masu toga kaj si mozes postelat da cisti, meni između ostalog cisti i zaostale datoteke od drajvera itd... Najnovije verzije su prilicno napredne i ciste sistem podefaultu od svega sta trebas.

12 godina
Lucidius kaže...
honor8 kaže...

Imas masu toga kaj si mozes postelat da cisti, meni između ostalog cisti i zaostale datoteke od drajvera itd... Najnovije verzije su prilicno napredne i ciste sistem podefaultu od svega sta trebas.

Pa dobro Luci vidiš li ti da on tebe zeza ???

MISCREATED
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ne zezam ga.
Aj meni za ljubav opali jedan defaultni run i probaj onda na desktopu lupat par puta refresh i gledaj u ikone da li se nešto čudno dešava dok refreshaš. 
10 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Pa dobro Luci vidiš li ti da on tebe zeza ???

Ja uvijek ozbiljno odgovaram a on nek poskrivecki instalira Ccleanera da i on osjeti kako je imat svjez sistem, zato se i raspituje 

10 godina
protjeran
honor8 kaže...
Aj meni za ljubav opali jedan defaultni run i probaj onda na desktopu lupat par puta refresh i gledaj u ikone da li se nešto čudno dešava dok refreshaš. 

Jesam i nisam nista cudno primjetio, sta si ti uocio nesvakidasnje kod sebe? 

17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
nicky.sl kaže...

Ti druže imašplacebo efekat, možda je imalo nekog učinka na HDD-ima + defragmentacija, ali reći da se osjeti "svježina" na SSD-u je smiješno. 

Možemo pričati samo o čišćenju zaostalog smeća tipa cookies, temporary i sl. i to je neka hajmo reći korist u vidu oslobađanja prostora. 

Pa moj sistem star 2 + godine radi isto brzo kao i prvog dana nakon clean installa i tačno se NE OSJETI nikakvo djelovanje tih programa osim što sam pobrisao zaostake i oslobodio nešto prostora. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Jesam i nisam nista cudno primjetio, sta si ti uocio nesvakidasnje kod sebe? 

Pronađi opciju thumbnail cache u tom programu i odznači ju, pa kad budeš radio reboot ili idući put upališ pc nakon gašenja stisni run cleaner sa odznačenom opcijom thumbnail cache i

probaj udarit refresh na desktopu.

Znači, zapamti ili snimi kako sad blinkaju ikone i kako kad ti taj moćni program ne dira thumbnail cache heh

Iskusan si ti , skužit ćeš 100%. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 10:09 (honor8).
10 godina
protjeran
boxer kaže...

Ti druže imašplacebo efekat, možda je imalo nekog učinka na HDD-ima + defragmentacija, ali reći da se osjeti "svježina" na SSD-u je smiješno. 

Možemo pričati samo o čišćenju zaostalog smeća tipa cookies, temporary i sl. i to je neka hajmo reći korist u vidu oslobađanja prostora. 

Pa moj sistem star 2 + godine radi isto brzo kao i prvog dana nakon clean installa i tačno se NE OSJETI nikakvo djelovanje tih programa osim što sam pobrisao zaostake i oslobodio nešto prostora. 

Nebih rekao, znam dok sam to cistio na laptopima koji su imali SSD i na drugom kompu doma koji također ima SSD vec nakon 2 tjedna se osjeti veca responzivnost, jbg ja svoj cistim svaki dan pa tesko da ce mi bit spor, al znam kada sam radio na ostalim racunalima kako je bilo. Nesto kao razlika između intela i AMD-a kod otvaranja programa i rada u winsima, osjeti se ta neka razlika u brzem pristupu.

10 godina
protjeran
honor8 kaže...

Pronađi opciju thumbnail cache u tom programu i odznači ju, pa kad budeš radio reboot ili idući put upališ pc nakon gašenja stisni run cleaner sa odznačenom opcijom thumbnail cache i

probaj udarit refresh na desktopu.

Znači, zapamti ili snimi kako sad blinkaju ikone i kako kad ti taj moćni program ne dira thumbnail cache heh

Iskusan si ti , skužit ćeš 100%.  

Probao, sa tim thumbnail cache-om ikone jace zablinkaju kad refresham, njega sam ja imao ugasenog od kada sam instalirao Ccleaner 

I sta je sad tu tolko kriticno?

16 godina
protjeran

A moj Luci ovo je za pokrit se usima sta ti pises. Brisanjem smeca/temp/cache-a ti dobijes na responzivnosti? Ranit cu se 

17 godina

Oh, trolaju Lucija, ima i toga u novoj godini :P

10 godina
protjeran
ansha kaže...

A moj Luci ovo je za pokrit se usima sta ti pises. Brisanjem smeca/temp/cache-a ti dobijes na responzivnosti? Ranit cu se 

Kaj da ti kazem, dok ne probas neznas 

EDIT:

Cak je i Linus to davno potvrdio, poslusaj od 1:10min do 1:50

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 10:33 (Lucidius).
12 godina
Lucidius kaže...
ansha kaže...

Kaj da ti kazem, dok ne probas neznas 

EDIT:

Cak je i Linus to davno potvrdio, poslusaj od 1:18min

Smrkne mi se kad vidim da linkate te nadriliječnike tipa Linus i njemu slične. 

Kao da je taj Linus bog bogova za PC tematiku .

MISCREATED
10 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Linus je debil to sam ja prvi rekao davnih dana, ali cak je i on znao za ovo o cemu trubi pola neta zato sam linkao anshi koji je neupucen

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.1.2018 10:41 (Lucidius).
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Probao, sa tim thumbnail cache-om ikone jace zablinkaju kad refresham, njega sam ja imao ugasenog od kada sam instalirao Ccleaner 

I sta je sad tu tolko kriticno?

Nisi ga imao ugašenog ako si koristio po defaultnim postavkama kao što si rekao.

Poanta je da taj program dira stvari koje nikako ne bi trebao dirat, a to da ubrzava sistem je apsurdna glupost i ne postoji teoretska mogućnost da je to istina, jer brisanjem cache-a, cookiesa, cache ikona i šta sve već čeprka po sistemu može samo u teoriji povećati access time aplikacijama, browsanju i svemu što sistem ponovo mora povlačiti i upamtiti.

Diranje registrya sa tim  programom je nonsens.

Što se tiče onoga da slabije konfe ubrzava, to može biti samo obratno, jer uz sve gore navedeno ako se ne varam taj program defaultno ima upaljen monitoring, svrsta se u programe koji se dižu sa sistemom, što konfu sa prastarim single-dual core procem samo dodatno opterećuje pri bootu i stalnom monitoringu, pa si stoga noob user kojemu je sistem spor iz nekog šestaestog razloga može samo dodatno usporiti rad računala.

12 godina
Lucidius kaže...
nicky.sl kaže...

Linus je debil to sam ja prvi rekao davnih dana, ali cak je i on znao za ovo o cemu trubi pola neta zato sam linkao anshi koji je neupucen

Pardonček, nije Linus debil štaviše daleko od toga, ja smatram da je on jako pametan momak koji dobro zna iskoristit debilizam svekolikog svjetskog pučanstva i na tome masno zarađivati. 

Ustvari divim se tom liku

MISCREATED
10 godina
protjeran
honor8 kaže...

Nisi ga imao ugašenog ako si koristio po defaultnim postavkama kao što si rekao.

Poanta je da taj program dira stvari koje nikako ne bi trebao dirat, a to da ubrzava sistem je apsurdna glupost i ne postoji teoretska mogućnost da je to istina, jer brisanjem cache-a, cookiesa, cache ikona i šta sve već čeprka po sistemu može samo u teoriji povećati access time aplikacijama, browsanju i svemu što sistem ponovo mora povlačiti i upamtiti.

Diranje registrya sa tim  programom je nonsens.

Što se tiče onoga da slabije konfe ubrzava, to može biti samo obratno, jer uz sve gore navedeno ako se ne varam taj program defaultno ima upaljen monitoring, svrsta se u programe koji se dižu sa sistemom, što konfu sa prastarim single-dual core procem samo dodatno opterećuje pri bootu i stalnom monitoringu, pa si stoga noob user kojemu je sistem spor iz nekog šestaestog razloga može samo dodatno usporiti rad računala. 

Nisam nigdje rekoa da sam ga imao na def postavkama, nesto si zabrljao.

Ovo kaj ti pricas ima i nema smisla zato jer moze povecati aces time kada ispraznis cache ali isto tako i oduziti ako je on zatrpan, a puno je vec razlika kada je zatrpan. A program sam po sebi ima mali impact na sistem i nije tezak, i uz to neznam koem treba taj monitoring retardirani kada ces ionako sam pocistiti sistem sa njime.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice