Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.381.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Gorstak79 kaže...
Onda najbolje ubost fx 8320. Kad dx12 pocne koristit svih 8 jezgri, to mi bi mogo bit vrh proc. Samo mi je malo cudno kako to da je na dx 11 i dalje toliki cpu usage na svim jezgrama, a ne samo na jednoj.

vrati se malo u realnost, bilo koji drugi CPU osim g4560 za 1080p 60hz gaming je bacen novac

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Dobar je I ryzen 3, nije skup.
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

vrati se malo u realnost, bilo koji drugi CPU osim g4560 za 1080p 60hz gaming je bacen novac

Bas i ne, bit ce situacija gdje ce g4560 dropat ispod 60 fps tako da on spada u teze budzet konfiguracije, isplati se izdvojit parsto kn vise za neku ryzen 1200 il 8100 konfiguraciju da se barem odrzava tih 60 fps-a, pa nismo valjda konzolasi. 

8 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema

you can check this also best ddr4 ram your pc

13 godina
neaktivan

Imao sam istu ploču, postoji opcija: monitor tab - cpu fan speed -> klikneš i postaviš na ignore.

10 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Dobro, ali dobijes ih 8 za 500 kn. Cini mi se bolji deal od ryzena. A kad se na naklokaju su kroz ok. Na passmark sajtu su pri vrhi sto se tice performansi za dolar.

cpu koji sam imaš je bolji 

18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

Dosadno. Kad se Luci vrača?

13 godina

Ne bi nas trebalo iznenaditi ako se jednom uopće ne vrati na forum. On i bug nisu baš kliknuli.

On topic: Uf što volim hardware! hahah

coffe,coffe,coffe.....
9 godina
odjavljen

nisam ni skužio da je dobio ban

a ja čekam cijeli dan da posta sliku kako je složio prednju stranu na kućištu sa mrežicom jer imam to isto u planu napraviti

8 godina
protjeran
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Bas i ne, bit ce situacija gdje ce g4560 dropat ispod 60 fps tako da on spada u teze budzet konfiguracije, isplati se izdvojit parsto kn vise za neku ryzen 1200 il 8100 konfiguraciju da se barem odrzava tih 60 fps-a, pa nismo valjda konzolasi. 

Prevelika razlika u cijeni, za nebitnu razliku u performansama.

18 godina
odjavljen

Opet ga ima po 500 kn. Za cijenu i3 8100 kupiš G4560+MBO. Nije crno/bijela situacija.

14 godina
protjeran
A di je sad nestao upgrade path itd? :D
18 godina
odjavljen

Koga briga kad 2018. izlazi opet sve novo.

14 godina
protjeran
Da i? Pa na am4 ce ici refresh, i3 8100 mozes nadograditi sa 8600/8700k, ispadne te skuplje uzimati plocu dva puta, a najvaznije ne krvare ti oci od dropova ispod 60 fps.
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
A di je sad nestao upgrade path itd? :D

Upgrade path je i dalje tu, 7700/k procesora ce biti ko kifli poslije novaka polovnjaka i po milju 

18 godina
odjavljen

war3_tft onda samo navali, meni se ne žuri nigdje 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 11:35 (XXX).
14 godina
protjeran
A dobro ti si poseban, tvoja kuna je valjda 10 puta teza od tudih :D

P.S. Naletio sam na ovu sliku pa sam te se sjetio.
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Gorstak79 kaže...
Nesto se mislim da ako dx12 ne ovisi o procu, mozda mi ne bude triba apgrejd mog golda dobar niz godina.

Mislim da si nešto krivo smislio :)

Glavni adut DX12 jest da omogućuje software-u da iskoristi puno više dostupne snage nego se moglo sa dx11. Primjer, moj cpu na dx11 bottlenecka grafičku na tomb raideru (slučaj sa haswellom, nisam  probava sa kavom) i to dobro, dok na dx12 fila grafičku bez problema. DX11 je iskorištavao recimo oko 40% procesora, dok je na dx12 cpu load bio do 80%... 

Dx11 ima, vele znalci, samo jedan thread za gpu, a ostali mogu bit za AI, fiziku... Na dx12 se na to gleda kao "pool" resursa koji se koriste kolko triba i kolko može...

TLDR:

Privjesak, pošto ima 2c/4t, i na dx11 će bit iskorišten često do maximuma, što znači da neće u dx12 imati toliko prostora jer se nema što više iskoristit.

Ovo s postotcima ovisi jako o CPU-u i jezgrama i brzini svake. Ovako nekako ovaj jedan dio promjena u DX12/Vulkan djeluje (opisao sam ukratko).

Tako da, "ne ovisi o procu" je dosta točno u tom kontekstu: ako je jezgra koja je zadužena za komunikaciju s grafikom dovoljno brza, a engine takav da može koristiti za grafiku više njih i uza sve ostalo, ne mora paziti da mu procesor po jezgri bude jako brz, jer će mu broj jezgara nadoknaditi takt.

Nope.
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
P.S. Naletio sam na ovu sliku pa sam te se sjetio.

moram si nabaviti i ovaj dolje držač. Vidio to u filmu Why Him? i sad mi se to stalno mota po glavi. Evo ti još jedna slika u kojoj me možeš zamišljati 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 13:51 (XXX).
13 godina
neaktivan

Opasno me trigeruje sto je papir okrenut naopako

8 godina
protjeran
Papir je okrenut naopako s razlogom. Kad obrises govno i posegnes za novim komadom papira jer nisi dobro obrisao, onda ti je dlan prirodno okrenut prema dolje. Kad zasranim prsticima uhvatis rolu, onda ces zasrat vanjski dio role, koji je grublji da bi lakse prionuo na dlan i da ti prstici ne kliznu u govna. Dakle, ne samo sto stedis na energiji, nego je prvotna slika daleko ergonomicnija i fecal friendly.
17 godina

nova verzija (za sad još beta..) nudi izbor orjentacije, pa i nastrano.. (kako se to već prevodi) uz EKO mod, tj bit će zelenija verzija.. tj neće biti silver nego neka modrozelena nijansa (boja), koja se toplinom i smirujućim efekom sinergijski udružuje u osjećaju ugode juzabilitija.. pa i 4-slojni papir samo nježno klizi.. uz EKO-green certifikat (dok se papir i dalje radi od drveta..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
odjavljen

Fokusirali ste se na manje bitan dio stalka  Poanta je kad ti netko dođe u WC da skuži kako si 100% geek, i da ništa ne prepuštaš slučaju. Nije sve u kućištu na stolu i sakrivenim kablovima 

8 godina
protjeran
Ja sam ljubicasti zewa fanboy (busa se u prsa)
18 godina
odjavljen

Ryzen 2 4.5 ghz 12/24 329$

Bit će zanimljivo ako je ovo istina i to več navodno za dva mjeseca.

14 godina
protjeran
XXX kaže...

molim brzo nek netko prevede vidim neke brojke s 5?! OMGdaj nemoj klatlp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 15:40 (Stjepanj).
15 godina
XXX kaže...

Ništa, ovima koji su pokupili i5 8600k, i7 8700k je opet vrijeme za promjenu. 

Treba već početi lagano razmišljati i o nekom kreditu lagano jer ovo ne može svatko pratiti. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.12.2017 15:54 (Valentin17).
13 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
XXX kaže...

Ništa, ovima koji su pokupili i5 8600k, i7 8700k je opet vrijeme za promjenu. 

Treba već početi lagano razmišljati i o nekom kreditu lagano jer ovo ne može svatko pratiti. 

Vrijeme za promjenu bude tek kad vidim bottleneck. Instantno po ryzen ako bude kao u slajdu... Po svemu sudeći, bottleneck neće još neko vrijeme . Još ako uspiju dx12 implementirat kao na ROTTR, bottleneck će nastupit na sudnji dan, ako i tad.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

molim brzo nek netko prevede vidim neke brojke s 5?! OMGdaj nemoj klatlp

5 kao 5 stotina kuna koliko ces moc dobit za 8600K ako ovo bude istina (a nece)...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice