Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.359.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Tonči kaže...

Da, skupo je i nedostižno za ove jeftine, mainstream platforme i zbog kapaciteta i cijene memorije danas, ali na HEDT-u se može. 128GB je praktički nužno za moderne igre. A i 4-kanalna memorija, jer ti treba bandwidtha, to je smisao.

Boldano - za gejming? 128GB rama? 4kanalna mema? Ajde? Ček, ti trolaš malo sad... To me vučeš da odem na x platformu? Ako će mi garantirat fps lock bez ovih dipova na 130fps, kupio si me 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran
Ja na svojoj tesli uopce nemam fps drop.
17 godina
Gorstak79 kaže...

niti ja kada stavim da je 30 lock :) hahaha

12 godina
odjavljen
toxic kaže....

Ja bih mu radije zazelio da ima sluzbeni auto nego svoj osobni, to je valjda najbolja stvar koju mozes imati

A i biti solo uopce nekad nije losa stvar.

Sjecam se vremena kada nisam imao kredita a radio sam. Doduse vec sam tada bio s sadasnjom zenom/tada curom pa sam bio malo "aktivniji" tu na forumu s komponentama. Starija ekipa zna :) A realno nisam bas zaradivao neku lovu.. ali imao sam je def. vise nego sada.

Eh, šta ti je žena. Jesi bome, mijenjao si hw ko čarape. Al baš, ti i 4mal... Ja mijenjam hw ovisno o monitoru. Prvo sam rokao 770ku na 1080p, pa sam uzeo još jednu u sli i shvatio poslije da mi na 60fps-a rade na jedva 60% usage-a. I onda je krenula ljubaf. Reko danu taj 144hz da vidimo šta on može... Rest is history . Lol, da mi žena ovo vidi  odma headshot papučom XDDD

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Po količini, mislim. 128GB ti treba da ti stane igre od 50GB i normalan RAM da nije jad od 16GB. Treba ti za swap file par GB, zatim po kartici njen VRAM itd.  Četverokanalna ti treba jer na taj kapacitet ne možeš baš gurati 4GHz RAM pa da dobiješ već na 2,6 oko 70GB/s.  - Naravno da ti za igre kao takve ne treba. :)

Ali da, jedan 7980XE ne ide preko 4,5GHz pa ćeš sigurno izgubiti sa 170 FPS na 153 FPS...

I da - smisao jest da nemaš dropove zbog šetanja igre po disku za swap i učitavanje. I naravno, mnogo je kraće. :)

Gorstak79 kaže...

Nisi nikad vidio teslu ni na slici, jelda? :P

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 0:02 (Tonči).
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ali da, jedan 7980XE ne ide preko 4,5GHz pa ćeš sigurno izgubiti sa 170 FPS na 153 FPS...

Jel stigao behemoth?! Daj par slika nama jadničcima na bužet konfama!

Tonči kaže...

I da - smisao jest da nemaš dropove zbog šetanja igre po disku za swap i učitavanje. I naravno, mnogo je kraće. :)

Ma, jedan obični ssd odradi posao jako dobro još uvijek. Kad budemo imali 8K teksture na low opciji, tad bude nešto značio read od par GB/s

17 godina
eywa33 kaže...
toxic kaže....

Ja bih mu radije zazelio da ima sluzbeni auto nego svoj osobni, to je valjda najbolja stvar koju mozes imati

A i biti solo uopce nekad nije losa stvar.

Sjecam se vremena kada nisam imao kredita a radio sam. Doduse vec sam tada bio s sadasnjom zenom/tada curom pa sam bio malo "aktivniji" tu na forumu s komponentama. Starija ekipa zna :) A realno nisam bas zaradivao neku lovu.. ali imao sam je def. vise nego sada.

Eh, šta ti je žena. Jesi bome, mijenjao si hw ko čarape. Al baš, ti i 4mal... Ja mijenjam hw ovisno o monitoru. Prvo sam rokao 770ku na 1080p, pa sam uzeo još jednu u sli i shvatio poslije da mi na 60fps-a rade na jedva 60% usage-a. I onda je krenula ljubaf. Reko danu taj 144hz da vidimo šta on može... Rest is history . Lol, da mi žena ovo vidi  odma headshot papučom XDDD

Hm, mislim da ti nisi jos bio na forumu pa vidio o cem ja pricam. ja ne govorim o ovom novijem vremenu :)

ja govorim o vremeni kad sam bez problema kesirao pare za tek izaslu gtx 295 ili hd5970 + 3 x 9800gtxice + prvo zalmanovo vodeno hladenje + silvesrstone zeus.

Sjecam se da sam sumu love za golden sample q6600 :)

imao sam eyefinity s 3 x 1920 x 1200 monitora itd... svasta je tu bilo. u godini danas sam znao promjeniti 10 headsetova itd... :)

zesci kupac sam bio.. jbga volim to i nekad tu nema nikakve logike.

Meni bi bilo idelala kada bih neke stvari mogao unajmiti pa platiti tipa za mjesec dva i onda vratit natrag. Nista mi ne ostaje dugo jer s nicim nisam sretan, Danas je to vise manje mislim sjelo u glavu ali opet se kupuje iako realno nemam potrebe...

8 godina
protjeran
Kak ne, ima coek brcice, izgleda ko da ga je sin podbocio da primi penziju.
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Jel stigao behemoth?! Daj par slika nama jadničcima na bužet konfama!

Tonči kaže...

I da - smisao jest da nemaš dropove zbog šetanja igre po disku za swap i učitavanje. I naravno, mnogo je kraće. :)

Ma, jedan obični ssd odradi posao jako dobro još uvijek. Kad budemo imali 8K teksture na low opciji, tad bude nešto značio read od par GB/s

Neću više nikad, osjećam se tada kao neki forumaši kojima je to personifikacija penisa pa mi je i samome gadljivo. 

Ma normalno. Iako, ima smisla i sad, 4K teksture su već 8K i 16K... Ali, onaj tko zarađuje igranjem, neka kupuje. Ili onaj tko može. Tko ne zarađuje tjedno jedan 8700K, ne bi ga smio ni kupovati za igre. To su preseravanja i bacanje novca.

toxic kaže...

Meni bi bilo idelala kada bih neke stvari mogao unajmiti pa platiti tipa za mjesec dva i onda vratit natrag. Nista mi ne ostaje dugo jer s nicim nisam sretan, Danas je to vise manje mislim sjelo u glavu ali opet se kupuje iako realno nemam potrebe...

Poznato mi je ovo... skakao od sreće kad sam otvarao prošvercanu 3Dfx Voodoo, a danas mogu gledati u 100k€ grafičkih k'o u kiseli kupus. :( - Ubilo mi neke gušte. -- A i kad odrasteš, polako se stvori desetak važnijih stvari od hardvera pa teže i dolazi na red (ni za kupovini ni igranje...).

Nope.
12 godina
odjavljen
toxic kaže...

Hm, mislim da ti nisi jos bio na forumu pa vidio o cem ja pricam. ja ne govorim o ovom novijem vremenu :)

ja govorim o vremeni kad sam bez problema kesirao pare za tek izaslu gtx 295 ili hd5970 + 3 x 9800gtxice + prvo zalmanovo vodeno hladenje + silvesrstone zeus.

Sjecam se da sam sumu love za golden sample q6600 :)

imao sam eyefinity s 3 x 1920 x 1200 monitora itd... svasta je tu bilo. u godini danas sam znao promjeniti 10 headsetova itd... :)

E, to je bilo dok sam ja lupao po laptopićima na faxu i sanjao da pokrenem Crysis 1... Na low :) Al najveća fora je što sam ga i preša na 30fps-a... Poor me.

Vrhunska šema!!! Ovo s iznajmljivanjem. Valja počet neki biznis s tom šemom, viš da ima kupaca XD

I meni se često čini kako trošim bzvz na hw, a ne gejmam kolko bi htio... Al opet, onda izađe neka bomba od igre koja me zarobi. I onda je isto gušt kad znaš da lipo moš odvrtit sve detalje na max i vozit bez kompromisa. Zadnja je bila witcher3, prije toga dvica, a jedinicu sam pokušavao na staroj 8600m gt, i vozilo je to. Teški sam witcher fan. Urokao sam nekih 100tinjak sati u w3, a nisam više od pola sadržaja prošao. Sad počinjem polako opet. Neki dan sam uša u igru i samo pičio po šumama, nalazio neke nove pizdarije... ma bolesno dobra igra.

Tonči kaže...

Neću više nikad, osjećam se tada kao neki forumaši kojima je to personifikacija penisa pa mi je i samome gadljivo. 

Ma normalno. Iako, ima smisla i sad, 4K teksture su već 8K i 16K... Ali, onaj tko zarađuje igranjem, neka kupuje. Ili onaj tko može. Tko ne zarađuje tjedno jedan 8700K, ne bi ga smio ni kupovati za igre. To su preseravanja i bacanje novca.

LOL. Ma ok, nisu mi bitne slike. Imam ih po netu. Nego, kažeš ne ide preko 4.5ghz? Bit će da povuče na tom taktu ko grijalica? Al i 4.5ghz, na 18 jezgri? ThreadR.I.P.per 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 0:30 (eywa33).
10 godina
protjeran
Mirogojček kaže... 

Neko će radije to potrošiti za automobil, netko za nekretninu, neko na djecu itd. Ti pretpostavljam da radiš za neku prosjećnu plaću od 4000 kn, živiš sa mamom i tatom i to je već velika ušteda, siguran sam da nemaš ni curu i tu već uštediš poprilično, a vjerojatno nemaš ni bog zna kakav društveni život sudeći po količini vremena provedenim na ovom forumu i zato si možeš priuštiti te komponente. Kada budeš imao svoju nekretninu, dobar automobil u svom vlasništvu, curu, društveni život onda ćeš vidjeti šta je 3500 kn izdvojit za komponente, a ako uspiješ naći i za komponente uz sve to navedeno onda možemo pričati dalje...

Bome je tvoja mama bila u pravu kad mi je rekla da si se pokvario otkad se druzis sa onim klipanima iz srednje druze Shockwave, morat cu ja doc pod odmorom nekom uši izvuc sta su od tebe napravili... 

18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

8 godina
protjeran
Stvarno, odma se na testu vidi da je nepristran i profesionalno odradjen. Jedino fali prikaz kamere da gledam testera kako si grize nokte na nogama dok editira video. Ja bih bio zadovoljan tvornickim podatcima koliko koji gflopsa razvija, eventalno popraceno snimanjem linx testa.
8 godina
protjeran
Ne mora biti linx test, moze i intel burn test, skor je isti. Vidjam neke cudne skorove po netu, tipa 74 gflops za ryzen 1700.
18 godina

Mislim da si ti tu jedini koji se opterecuje gflopsima :)

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
18 godina

tu samo ne postam tako cesto uz gaming(kak je reko toxic puno konzola),posao i real life 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.11.2017 14:43 (4mal).
14 godina
protjeran

Jbga morao sam jos malo muciti svog i5 8600k

5.621ghz, nazalost(za neke:) samo s 1 jezgrom morao sam vidjeti do kud zaista ide iako srednja zalost sto se tice "kakav je primjerak" no nemogu se pozaliti stvarno me zabavio kao niti jedan do sada

netko drugi?LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
odjavljen

i to na onoj mrljavoj ploči za 900kn, svaka čast ...

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Jbga morao sam jos malo muciti svog i5 8600k

5.621ghz, nazalost(za neke:) samo s 1 jezgrom morao sam vidjeti do kud zaista ide iako srednja zalost sto se tice "kakav je primjerak" no nemogu se pozaliti stvarno me zabavio kao niti jedan do sada

netko drugi?LP

Jedno pitanje. Kad radiš tako visoki OC - ne ovaj nego one sa svim jezgrama - jel pokušaš išta zavrtit od programa, igara i sl. ili samo želiš boot u winse?

14 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Jedno pitanje. Kad radiš tako visoki OC - ne ovaj nego one sa svim jezgrama - jel pokušaš išta zavrtit od programa, igara i sl. ili samo želiš boot u winse?

trenutno je ovaj 8600k na 5ghz@1.24V jer tu prolazi prime95, cinebench i ostalu sintetiku kao i igre a da mu nije prevruce tako da vrtim, zasto nebi? razliciti testovi razlicito opterecuju cpu, cca 5.3 je najvise sto mogu s trenutnim hladenjem sve najzahtjevnije bencheve na preko 1.40V ako treba(neki idu i na 5.4, cpu-z cak na 5.5..)...nije to strasno.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
protjeran
A gle guglaj top 500 supercomputers. Mislim da ces primjetit da se ravnaju po flopsima, najjaci razvija priko teraflops. I7 radi priko 400 gflops valjda, a ryzen 74. Ispada da je ryzen kukavicje jaje, optimizirano za pojedini softver.
16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...
A gle guglaj top 500 supercomputers. Mislim da ces primjetit da se ravnaju po flopsima, najjaci razvija priko teraflops. I7 radi priko 400 gflops valjda, a ryzen 74. Ispada da je ryzen kukavicje jaje, optimizirano za pojedini softver.

Najjaci superkompjuta dakle je jak skoro kao 3 i7-mice? Vau, stvarno ludo!

16 godina
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

Najjaci superkompjuta dakle je jak skoro kao 3 i7-mice? Vau, stvarno ludo!

😂

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
8 godina
protjeran
https://www.top500.org/lists/2017/11/

93 tflops razvija najjaci
16 godina

I7 8600k

Scientific Analysis (Single Precision):61.41 GFLOPS
Scientific Analysis (Double Precision): 32.11 GFLOPS

To sam na netu nasao neznam gdje si 400 izvukao

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
8 godina
protjeran
Pade mi na pamet da bi buduci kompovi mogli bit dvoprocesorski. Jedan good cop, jedan bad cop, rezultat uvijek sredina, i eto vam kvantno racunalo.
8 godina
protjeran
Imas post od anshe na ovoj dretvi. Njegov i7 radi blizu 300 gflops u linx testu, a triba bi toliko radit i u intel burn testu. No njegov i7 je starija gen.
10 godina

sad će amd sljedećih godinu dana bit pod paljbom :D

intel najavio coffee lake mobilne procove, i3 4/4, i5 6/6, i7 6/12 i i9 6/12 koji će se moći overclockati

taktovi su nepoznati a tdp će biti 45w (može se konfigurirat na 35w)

onda ice lake kada izađe s 8 jezgri

i ako volta dogodine pokopa novu liniju vega grafičkih ili navi biti će ajme meni :D

i da, negdi sam vidio da kava na laptopima neće imati integrirane od amda

edit: pentiumi ostaju 2/4, najjači će biti na 3.9ghz

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.11.2017 18:14 (petarjukic).
18 godina

Nova generacija Ryzena imati će veće taktove, a time i bolje performanse po jezgri, uz istu potrošnju.

Meni je to dovoljno da pričekam proljeće za nadogradnju.

Twitter: @191x7
18 godina
odjavljen
petarjukic kaže...

sad će amd sljedećih godinu dana bit pod paljbom :D

intel najavio coffee lake mobilne procove, i3 4/4, i5 6/6, i7 6/12 i i9 6/12 koji će se moći overclockati

taktovi su nepoznati a tdp će biti 45w (može se konfigurirat na 35w)

onda ice lake kada izađe s 8 jezgri

i ako volta dogodine pokopa novu liniju vega grafičkih ili navi biti će ajme meni :D

i da, negdi sam vidio da kava na laptopima neće imati integrirane od amda

edit: pentiumi ostaju 2/4, najjači će biti na 3.9ghz

Zato sad ne treba ništa ni kupovati 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice