Pa koji panj će staviti 4 pločice po 4gb rama koje su još dosta skuplje? Još spominješ budget ploča a na nju ćeš natovariti 4 najskuplja sticka rama, eto toliko o tvojim glupostima, svako normalan će kupiti stickove po 8gb rama i overclockati ih ukoliko se mogu
I kolika je razlika između dual channel 2666mhz i 3000mhz memorije? ZANEMARIVA
To da za ryzen treba ultra skupa ploča i ultra skupi ram je nastalo upravo od vas intel fanboya da bi ste se imali čime pravdat protiv ryzena
A to šećer za kraj, ne kužim te, ryzen uzimaju svi koji će raditi nešto produktivno valjda znaju i overclockati, a i ako je išta lako to je onda overclockati ryzen procesore, da je ista stvar sa intelom onda bi bilo nikome ništa, jel da?
I onda šta ti tu nisam pobio? Valjetaš gluposti, ali neka to sam navikao od tebe :D nego zaboravio sam pitati, koji je to čovjek?
Da, vrijeđa te jesam i nastavit ću dokle god budeš priča gluposti koje su većinom lažne i dokle god nastaviš bit takav iako ti je suprotno dokazano...
Fanboy si i tu se nemože ništa
EDIT: "Ryzen je nudio vise za svoje pare jedino kod ryzena 1600 (1700 donekle) prije izlaska coffee lejka" Svaki ryzen je bio daleko bolji od svoga konkurenta iz 7. generacije intel, od 50-60% do duplo kad se overclockaju, nego zaboravio sam pitat, na kojim si drogama? De reci mi da i mi nabavimo pa da vidimo kako nam je biti uvjeren u nešto što nije (da je intel isplativiji od ryzena hahaha)
Ne znam koji ce panj staviti 4 plocice, al znam da si ti pod "dobre b350 ploce" kao dobru karakteristiku i opravdanje naveo 4 ram slota, nemas pojma o cem pricas, al vazno da nas zabavljas :D
Covjek radio testove u ryzen temi na 4k tj nekom fps-u do 70 i vidjelo se da frekvencije itekako nisu zanemarive, a nisu zanemarive niti latencijie kojih se uopce nismo dotakli. Nije poanta kupiti 3000mhz ram sa srot lotencijama, nego sa dobrim latencijama a on kosta, al naravno da ti to ne kuzis :D
Ne trebaju ryzenu ultra skupe ploce, al ako namjeravas nadograditi npr sa 1200 na 1700 trebat ce ti barem ploca od 750kn, a ne onaj srot s kojim ti opravdavas niske cijene ryzena :D
Cinjenica da nisi razumio ovo "secer za kraj" mi je tvoja provala jos smijesnija tj tuznija :D
7400 sa srot plocom je peglao ryzen 1200 a combo je isto kostao, 7600k je vodio ryzen 1600 (i 1700) u vecini naslova, al 1600 je ipak bio bolja kupnja posto razlike nisu bile velike, 1700 je kao sto sam i bio rekao oduvijek bio samo za budzet produktivnost, a onaj tko je pucao na 100+fps je uzimao 7700k.
Hobi renderasu daj nas jos malo nasmijavaj, ide te maksimalno. 

te, daj skrati te citate, naročito kad komentiraš sa jednom rečenicom. Spamaš čitavu stranicu i moram trošit energiju skrolajući pola sata