Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.330.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: CPU chat tema
zuper kaže...
Ja tu ne vidim nikakav problem i5 8400 sa BF1...
Stvarno je najbolji mid-range gaming CPU.

isto tako ne vidis problem sto je ryzen na 3.4ghz zar ne ?

odmah na prvu sam skuzio ovo

na witcheru lik testira ryzen stock i ryzen oc a na bf1 ne, koja je logika testiranja takoder?

ne velim da video nije dobar ali ovaj lik nije dosljedan niti malo.

isto sam sada skuzoo da je u divisionu kod ovog lika ryzen oc bolji od i5 8400 a kod 95% drugih nije

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2017 23:33 (toxic).
10 godina
protjeran
DiRT kaže...

Luci, otkud tebi sad da će Ice Lake ići na s1151 v2 tj kavu? Predecessor Desktop: Coffee Lake (Optimization)

Baš me zanima...

Imaju vec leak-ovi za Ice Lake sa 8 jezgri kao flagship iduce godine na mainstream platformi i ici ce u kompletu sa z390 chipsetom koji je kompatibilan sa z370 ali donosi PCI-e 4.0 kao glavni feature 

10 godina
protjeran
Tonči kaže...

A što je 8700K, nego budget gaming? 

Nauci trolat, nije bitna cijena proca za namjenu nego performanse, a i7 8700k je bolji od svih tih tvojih radnih konjeva kojima je 4.7GHz MAX takt u gamingu.

17 godina
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Nauci trolat, nije bitna cijena proca za namjenu nego performanse, a i7 8700k je bolji od svih tih tvojih radnih konjeva kojima je 4.7GHz MAX takt u gamingu.

Upitno.

Nije OC baš danas jednostavan.  ako imas ryzena i nije

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Ma znas da tonci kupuje jedino intel i nvidia, samo voli malo zatrolat ekipu kada pise lijepo o AMD-ovim proizvodima 

16 godina
toxic kaže...
dreadmoore kaže...
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

Ja se mogu kladiti da lik koji je pravio video nema uopce taj i5 8400

s tobom se necu niti raspravljat, tek si nedavno shvatio za pojam procesor, bn, oc

Nemoras se ti samnom raspravljati ja ti samo kazem da taj koji je pravio nema i5 8400 

Niti jedan koji je pravio video nema i5 8400 svi su lagali i izmisljali..

sve i jedan kojeg sam zakacio su cisti lazovi..

No da svasta je moguce.. Pa likovi fejkaju danas sve zivo.. no velim nije ovo jedini video...

A sta cu ti ja bas mi te zao sto sad nemozes opravdati svoju kupnju malo prije nego sto je izasao coffelake 

17 godina
CPU chat tema

A ništ odo ja malo Horizon odigra pa malo GT Sport i tak na 30 fpsa i sve to vjerovali ili ne na AMD platformi.

u ovom svijetu smo svi jednaki :)

17 godina
dreadmoore kaže...

A sta cu ti ja bas mi te zao sto sad nemozes opravdati svoju kupnju malo prije nego sto je izasao coffelake 

Koji racku ja imam opravdavati na 4k rezoluciji majstore?

Daj bar kada pokusas trolati upali mozdane vijuge

16 godina
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

Negledam tko sta ima pod moj pc pa da znam u datom trenutku kako se tko igra i na cemu a o tebi mi je jedino poznato da si zadnjih 2 mjeseca plakao na forumu da imas problema sa memorijom i ryzen 1600.

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Pa jest budget gaming bez 200Hz monitora. Daj barem nekog 144Hz?

Lucidius kaže...

Ma znas da tonci kupuje jedino intel i nvidia, samo voli malo zatrolat ekipu kada pise lijepo o AMD-ovim proizvodima 

Nope.
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ti si se prvo dotkanuo 8700k sa time o budzet opciji, sad posto si ispao popisan spominjes monitor, a ja sam vec odavno rekao ovdje da mi nije ni bitno jesam li ista dobio vec sam iskoristio slabu informiranost ljudi sa njuske pa sam prodao 7700k i plocu za dobru cijenu i za 1000kn nadoplate uzeo novu plocu i 8700k.

Kaj se tice monitora vise palim na vecu rezu nego veci refresh rate, tako da ce dogodine pasti neki 32" 4K dok se ponuda popuni.

9 godina
protjeran
CPU chat tema

radi mi memorija na i 3200 cl16

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Naravno, pa to je intel, sta ti je 

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Što je onda privjesak gaming sa 1050ti na fullhd i 30fpsa? To spada u "djeca iz biafre" gaming? Prosjački gaming? "ej imaš kunu za pivu" gaming? Ili "deložiraju me iz kuće, zovi Pernara" gaming? Ili "nemam za intela pa kupujem amd" gaming? (ovo zadnje je samo za zadrte fanbojčiće, normalni ljudi će shvatiti sarkazam)...

mislim, samo da ovako ugrubo odredimo kategorije i uskladimo terminologiju...

8700k je high end gaming procesor. hedt procsori nisu nikad bili gejming procesori. monitori su stvar preferencije. Dakle, ili 4k@60hz ili 1440p@144hz. 1080p je odavno završena priča za high end setupe. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
dreadmoore kaže...
toxic kaže...
dreadmoore kaže...

Negledam tko sta ima pod moj pc pa da znam u datom trenutku kako se tko igra i na cemu a o tebi mi je jedino poznato da si zadnjih 2 mjeseca plakao na forumu da imas problema sa memorijom i ryzen 1600.

Čak ti ni fore nisu fora. Plakao nisam to je sigurno jer ne bih naknadno kupio još jednu plocicu od 8gb, opet fali malo sivih stanica za dobro jutro?

Drugo je razmijeniti svoja iskustva s forumašima da znaju što ih čeka a drugo je plakati.

Plakao sam kada sam nabavio NZXT H630 kučište, iskusna ekipa zna što je plakanje.

17 godina
Lucidius kaže...

Naravno, pa to je intel, sta ti je 

Kak kod okreneš Intel platforma je zakon.

Procesori su druga stvar, nisu svi okey :)

Iako iznenadit ćeš se s ovim mojim low budget za siromašne kako to sve lijepo vrti :)

16 godina
CPU chat tema

po x-ti put...

NIKAD mi se nije rasuo RAID na AMD chipsetu/makini

ali na Intelu, prečesto...

Ta mantra o Intelu kao rock-solid platformi mi ne drži vodu 100%

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Stric_Jura kaže...

po x-ti put...

NIKAD mi se nije rasuo RAID na AMD chipsetu/makini

ali na Intelu, prečesto...

Ta mantra o Intelu kao rock-solid platformi mi ne drži vodu 100%

Eh vidiš, ovakve stvari ne vidim jer ekipa zatrpava s glupostima non stop. (malo sam i ja jučer poceo jer se smije )

Na žalost ja nisam nikada probao RAID na AMD-u, imao sam ga sada zadnje jako dugo na i7 3770k i sve je ferceralo odlicno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 8:52 (toxic).
14 godina
protjeran

Toliko o tome da je 1600x bolji od 8400 u novom AC-u 

. Istina da 1600x nije overklokan, al njegov all core boost je 3.7Ghz sto bi znacilo da bi se eventualno izjednacio sa 8400 kad bi se stavio na 3.8-3.9Ghz, ali nikako prestigao.

Kolega chaselol je isto tako tvrdio kako je ryzen 1300x jednak sa 7600k u ovoj igri, a ovdje se vidi da je 7600k brzi cak i od 1500x koji je 4/8 cpu. 

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Baš dobar video...i koji je sad komp potreban za 144 hz gaming na prastaroj 1080p rezoluciji? 

17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Neznam sta rade u Intelu no sigurno znaju nesto sto u AMD-u neznaju

Pa i nije neka mudrost. Rastegli su čip i gate tranzistora te povećali potrošnju u mirovanju (idle) da postignu tu frekvenciju, jer ih je konkurencija sustigla. Sad troše više materijala po čipu i imaju nešto manje zarade. Ništa što AMD također ne može napraviti u sljedećem ciklusu. 

Coffee Lake CPUs are built using the second refinement of Intel's 14nm process (14++). It features increased transistor gate pitch for a lower current density and higher leakage transistors which allows higher peak power and higher frequency at the expense of die area and idle power.

Prava bitka za tržište je zapravo u serverima. Tamo povećanje potrošnje nije opcija. Evo nam i Qualcomma u igri

https://www.anandtech.com/show/12025/qualcomm-launches-48core-centriq-for-1995-arm-servers-for-cloud-native-applications

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 9:33 (hrvooje).
14 godina
protjeran

Ocito nijedan. 

Stvar je u tome kad vec ne mozes imati 144fps pokusavas imati sto vise ako vec imas 144hz monitor, kao sto sam vec vise puta rekao na 144hz monitoru nije pravilo da imas 144fps lock, nije to 60fps lock gdje je sve ispod 60 bolno za gledat. Na high postavkama coffee ide do 107, bilo bi zanimljivo vidjeti kolko bi to skocilo kad se overkloka.

hrvooje Ma naravno, AMD samo pucne prstima i eto ti bolje i efikasnije arhitekture. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 9:35 (war3_tft).
16 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Pa i nije neka mudrost. Rastegli su čip i gate tranzistora te povećali potrošnju u mirovanju (idle) da postignu tu frekvenciju, jer ih je konkurencija sustigla. Sad troše više materijala po čipu i imaju nešto manje zarade. Ništa što AMD također ne može napraviti u sljedećem ciklusu. 

Prica o proizvodnji procesora pa kaze: "Pa i nije neka mudrost" 

16 godina
CPU chat tema

Ja sam si upravo slozio novo uredsko racunalo sa ASRock B350 Pro4 i Ryzenom 1600 (16GB G.Skill 3000Mhz kit radi normalno na XMP profilu) i stigao mi je nekakav jebacki primjerak ocito... radi na 3.7Ghz uz samo 1.175V na stock cooleru :D U prime torturi ne ide preko 68c sto je za Wraith Cooler strava uz OC. Dolazim u napast ubosti neki posteni cooler i vidjeti koliko ide max ali mi je bed jer nije moje

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 10:11 (mrsmith).
9 godina
ansha kaže...
hrvooje kaže...

Prica o proizvodnji procesora pa kaze: "Pa i nije neka mudrost" 

Meni kao neukom seljaku, njegovo objasnjenje zvuci uvjerljivo. Cak i da grijesi, pokusava bit konstruktivan. 

Umjesto da pljucas po svemu slobodno ga pobij sa cinjenicama, ili barem linkaj nesto sta necu razumit....

Zvucis kao da se procesori rade kombinacijama vilinske prasine, sismisevih krila, zabljih ociju.... ma bolje da neznamo....

14 godina
protjeran

Ajd molim te ako nije problem reci tocan model tog kita, puno ljudi slaze ryzen konfiguracije bas sa tom plocom pa bi bilo dobro znati koja memorija tocno radi bez problema na 3000MHz i to cak out of the box.

16 godina
CPU chat tema

...hmmmm da, CPU proizvodnja je prosta ko pasulj...

jeste li vidjeli da Intel sad ide na 14nm + tehnologiju? malo su podebljali spojeve, a ne stanjili

znači ipak Mooreov zakon lagano lupa u zid...

dok se ne prijeđe na nano-tehnologiju, nema napretka...

ako pogledate shrinkage faktor iz generacije u generaciju je 1.41 oliti korijen iz 2...

sam layout tranzića se radio u tzv. Manhattan rules - svi vodovi su išli  samo pravocrtno u dvije linije, okomito i vodoravno....

i ako si htio smanjiti litografski postupak, smanjivao si na pola po jednoj osi - zato je korijen iz 2 kao faktor smanjenja bio pravilo...

e sad, znam da su radili da se spojevi mogu raditi i dijagonalno, 45 stupnjeva...

Ju je je? Je ju je!
16 godina
war3_tft kaže...

Ajd molim te ako nije problem reci tocan model tog kita, puno ljudi slaze ryzen konfiguracije bas sa tom plocom pa bi bilo dobro znati koja memorija tocno radi bez problema na 3000MHz i to cak out of the box.

Evo ga, ovaj kit radi out of the box na 2933 (XMP default) i 3066 Mhz bez problema, overclockan na 3200 Mhz isto tako.

https://www.links.hr/hr/memorija-pc-24000-16-gb-g-skill-trident-z-series-f4-3000c15d-16gtzb-ddr4-3000mhz-kit-2x8gb-051200002

Testirao na Asrock B350 Pro4, Asus B350 Prime i Asus X370 Prime, ja koristim kuci isti kit samo 3200 verziju na X370 Asusovoj Prime ploci i radi out of the box na 3200 preko XMP profila.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 10:06 (mrsmith).
12 godina
XXX kaže...

Baš dobar video...i koji je sad komp potreban za 144 hz gaming na prastaroj 1080p rezoluciji? 

Očito neki sa kvantnim procesorom

MISCREATED
17 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
war3_tft kaže...

Evo ga, ovaj kit radi out of the box na 2933 (XMP default) i 3066 Mhz bez problema, overclockan na 3200 Mhz isto tako.

https://www.links.hr/hr/memorija-pc-24000-16-gb-g-skill-trident-z-series-f4-3000c15d-16gtzb-ddr4-3000mhz-kit-2x8gb-051200002

Testirao na Asrock B350 Pro4, Asus B350 Prime i Asus X370 Prime, ja koristim kuci isti kit samo 3200 verziju na X370 Asusovoj Prime ploci i radi out of the box na 3200 preko XMP profila.

Jebo te led koje su to cijene...

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice