Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.334.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Toliko o rambox-ovoj retorici kako intel bezglavo tumara. Izdali 6-core procesor koji na vulgaris ploci sa vulgaris hladnjakom radi na 5.5 GHz...

Next, please 

Freak Show Inc.
16 godina
CPU chat tema

i?

da nije Zena, Intel bi strizao ovce još godinicu-dvije...

sad čekamo Zen2 ili Zen+ kako li će se već zvati...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
Lucidius kaže...

Samo kesovina malac, na karticu nikad u zivotu nisam ni platio, cak neznam ni gdje mi je kartica ni posjedujem li je jos uopce... Moram bas provjerit

Znači živiš kod mame i ne voziš? 

Nope.
17 godina
odjavljen
Stric_Jura kaže...

i?

Ma to je istina, ali po njegovom shitpostingu covjek bi pomislio da intel samo sto nije propao. Mislim ono... 

Freak Show Inc.
8 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Samo kesovina malac, na karticu nikad u zivotu nisam ni platio, cak neznam ni gdje mi je kartica ni posjedujem li je jos uopce... Moram bas provjerit

Pa to smo već utvrdili kad je snimao onaj video gdje pasivno hladi 7700K. U videu, osim buke vešmašine se čuje i prigovaranje sestre s kojom dijeli sobu. 

9 godina
protjeran
Stric_Jura kaže...

i?

eno spominje se Shallow Creek kodno ime za novu generaciju zena

14 godina
protjeran
Friday kaže...

Toliko o rambox-ovoj retorici kako intel bezglavo tumara. Izdali 6-core procesor koji na vulgaris ploci sa vulgaris hladnjakom radi na 5.5 GHz...

Next, please 

Mitovi o pregrijavanju, delidanju itd su zasjenili cinjenicu da su poboljsali proizvodni proces gdje je sad potrebno puno manje napona da se vrti tih 5.0Ghz na sesterojezgrenom procesoru, kako stvari izgledaju popravili su i majonezu malo, a izlaskom ryzena bili su prisiljeni spustiti cijene.

Stric_Jura kaže...

i?

Nije to strizanje ovaca, nego kad ti je konkurencija banana kao sta je amd tad bio s fx-om drzis maksimalnu cijenu koju smijes, izbacujes poboljsanja na kapaljku i ubires maksimalni profit, jako jednostavno.

14 godina
protjeran
Friday kaže...

Next, please 

Z cipset nikad nije bio vulgaris kao ni hladnjak od 600kn, nemoj ljudima mazat oci

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Z cipset nikad nije bio vulgaris kao ni hladnjak od 600kn, nemoj ljudima mazat oci

Ta zujalica je vulgaris hladnjak da ga jebes...

Ono sto ansha ima - e to ne spada pod vulgaris hladjenje.

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran

Vjerovatno je mislio jer je ploca entry level z, a kuler se sad moze nabaviti za 510kn, malo me svrbi da ga uzmem. 

14 godina
protjeran
Mozda kod tebe u Irskoj😎lp
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Mozda kod tebe u Irskoj😎lp

Ovdje su ljetne temperature 18-20 stupnjeva. Kad dodje do 25 masa ljudi ne ide raditi zbog elementarne nepogode (ne zajebavam se). Tak da mi ovdje hladimo procesore komadom pleha...

Freak Show Inc.
9 godina
protjeran

možda  i mene zasvrbi sad sa kavom, ovo je daleko najjeftinija ponuda koju sam vidio za njega...

14 godina
protjeran
Znaci kad buded prelazio na zalemljenog assripera smrznut ce ti se guzica tamo od temperatura😎👊
17 godina
chaselol kaže...

p.s. 

ovo je jako dobar video, razlika izmedju 360 vs 240 radijatora za TR 

Kad smo več kod hlađenja, navodno je Intelu podvaljena piratska Majoneza i eto sad sranja na kvadrat.Dakle isti CPU hladnjak hladi oba proca, i onda još nehče veli da i7 8700K vridi tolko šoldi smeče jedno majonezasto.

http://www.deepcool.com/product/cpucooler/2017-06/7_6732.shtml

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 12:39 (rambox).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo ga...

Freak Show Inc.
12 godina
war3_tft kaže...

Vjerovatno je mislio jer je ploca entry level z, a kuler se sad moze nabaviti za 510kn, malo me svrbi da ga uzmem. 

Mene prisilno zasvrbilo (Corsair H100i počeo štuckati) pa sam naručio ovo čudo 

MISCREATED
17 godina
rambox kaže...
chaselol kaže...

p.s. 

ovo je jako dobar video, razlika izmedju 360 vs 240 radijatora za TR 

Kad smo več kod hlađenja, navodno je Intelu podvaljena piratska Majoneza i eto sad sranja na kvadrat.Dakle isti CPU hladnjak hladi oba proca, i onda još nehče veli da i7 8700K vridi tolko šoldi smeče jedno majonezasto.

Naporan si.

Uspoređuješ temperature s dvije potpuno različite arhitekture.. ono wow intel na 80 stupnjeva, pa to nije nikakva novost niti će biti u budućnosti... I kakvo to sranje ?

A kad se već uspoređuje onda bi bilo zgodno vidjeti oba na istom taktu..

16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Friday kaže...

Next, please 

To je realno budget ploca a za validaciju bi ti bio dovoljan i lc cc 95 od <100kn... Al zasto bi bili realni...

14 godina
CPU chat tema

Toxic sad si najebao.

*Grabs popcorn...*

16 godina
protjeran
toxic kaže...
rambox kaže...

Naporan si.

Ajdeee? Sta je rambox postao naporan? Sta se sve dogodi kad covjek par sati ne prati forum...

17 godina
ansha kaže...
toxic kaže...
rambox kaže...

Naporan si.

Ajdeee? Sta je rambox postao naporan? Sta se sve dogodi kad covjek par sati ne prati forum...

Nije samo ono nego dosta ljudi koji stalno trube jedno te isto a nikad ne saznamo ništa novo.

Šta je tu big deal uopće ? Temperature ? Pa meni je veći deal što na Ryzenu ne radi memorija kako treba i što se gotovo pa nikako neda klokat iz 3.2ghz na 3.8ghz sa stock coolerom ne smatram nešto posebno.

9 godina
protjeran
CPU chat tema

Danas/sutra cemo vidjeti kako 8600k dise pod zracnim coolerom  od 300kn.

E da ako netko treba am4 mounting za scythe mugen max i dl. kit nek mi se javi na pm

17 godina
odjavljen
Paolo Maldini kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Pa to smo već utvrdili kad je snimao onaj video gdje pasivno hladi 7700K. U videu, osim buke vešmašine se čuje i prigovaranje sestre s kojom dijeli sobu. 

Talijanima je to normalno; s mamom se živi do 40-50, a mama često vodi obiteljski biznis s odvozom smeća, kockarnicama, kokainom... U takvim okolnostima, keš nije problem ni u velikim količinama pa se živi dobro; vozi se barem Alfa (do servisa i nazad), ponekad i Ferrari (vikendom), ali mi nikako nije jasno ovo s procesorima. Kad imaš te bijesne sume keša da ti ne trebaju kartice (koje trebaju kad si legalan milijunaš), opet ne kupuješ procesore za sirotinju, poput 8700K....

Nope.
8 godina
protjeran
Tonči kaže...

Talijanima je to normalno; s mamom se živi do 40-50, a mama često vodi obiteljski biznis s odvozom smeća, kockarnicama, kokainom... U takvim okolnostima, keš nije problem ni u velikim količinama pa se živi dobro; vozi se barem Alfa (do servisa i nazad), ponekad i Ferrari (vikendom), ali mi nikako nije jasno ovo s procesorima. Kad imaš te bijesne sume keša da ti ne trebaju kartice (koje trebaju kad si legalan milijunaš), opet ne kupuješ procesore za sirotinju, poput 8700K....

Mama, tata, braco, seka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 13:11 (Paolo Maldini).
17 godina
neaktivan
Paolo Maldini kaže...

Daj link da vidim, nešto mi je tmuran dan pa da se nasmijem malo.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
Tonči kaže...
Paolo Maldini kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Sam sebe kartoniraj jer si debelo otišao u offtopic, provociraš namjerno a moderator si. I sada vidim ostali te slijede. Užas!

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 13:15 (toxic).
14 godina
protjeran
rambox kaže...

Cestitam, upravo si sam sebe posr** jer si pokazao da obicni 120mm tower cooler drzi 8700k na 4.9ghz u aidi64 sto bi znacilo da netko tko ga koristi primarno za gaming bi imao jos kud i kamo manje temperature, osim toga covjek uopce nije rekao kakav je napon koristio tako da mu je video banana sto se tice kvalitete informiranja.

Ja ne znam tko bi kupio takav obicni kulercic za parsto kn kad daje 3k kn za cpu, to mozda neka teza seljacina koja zadnju lipu daje za cpu pa si ne moze priustiti ostatak komponenti kako spada. Uvijek se prica o nekakvom stock kuleru i nekih 3.8Ghz kod ryzena, a ne govori se o tome kako barem pola njih zamjeni taj stock kuler jer mozda zeli ici na 4.0Ghz, mozda zeli imati jos malo bolje temperature ili jednostavno uzima aftermarket kuler radi same estetike. Evo primjer covjeka preko u ryzen temi stavio 240 aio na ryzen 1600 kojem to uopce nije potrebno najvise radi estetike, al sta je najbolje nije uopce fulao s tom kupovinom jer ce mu taj aio opet ostati danas sutra kad ce mozda imati cpu koji zahtjeva malo bolje hladenje.

17 godina
war3_tft kaže...

Cestitam, upravo si sam sebe posr** jer si pokazao da obicni 120mm tower cooler drzi 8700k na 4.9ghz u aidi64 sto bi znacilo da netko tko ga koristi primarno za gaming bi imao jos kud i kamo manje temperature, osim toga covjek uopce nije rekao kakav je napon koristio tako da mu je video banana sto se tice kvalitete informiranja.

Ja ne znam tko bi kupio takav obicni kulercic za parsto kn kad daje 3k kn za cpu, to mozda neka teza seljacina koja zadnju lipu daje za cpu pa si ne moze priustiti ostatak komponenti kako spada. Uvijek se prica o nekakvom stock kuleru i nekih 3.8Ghz kod ryzena, a ne govori se o tome kako barem pola njih zamjeni taj stock kuler jer mozda zeli ici na 4.0Ghz, mozda zeli imati jos malo bolje temperature ili jednostavno uzima aftermarket kuler radi same estetike. Evo primjer covjeka preko u ryzen temi stavio 240 aio na ryzen 1600 kojem to uopce nije potrebno najvise radi estetike, al sta je najbolje nije uopce fulao s tom kupovinom jer ce mu taj aio opet ostati danas sutra kad ce mozda imati cpu koji zahtjeva malo bolje hladenje.

Iz mojeg iskustva i jedina WOW stvar kod Ryzena je upravo taj stock cooler, i s njim ide na 3.8ghz, sto je najbolje stavi se u silent mode i gotovo je necujan. Za gaming VRH.

Ja sam stavio AIO 240mm i maknuo ga jer mi je ukupno bio bucniji vjerovo ili ne, 2 x 120mm + pumpa (ne u loadu vec u idleu).

Kod Ryzena bar ovog r5 1600 ako vec nemas neki aftermarket hladnjak zaista ga ne moraš kupovati jer davati extra 500 kn da bi možda izvukao dodatnih 200mhz, no way..

Inace taj stock cooler pogotov ova RGB verzija izgleda jako dobro.

Čak mislim da ugradnjom neke nakaradne grdosije izgubiš tu lijepotu.

Nek mi neko veli da taj stock cooler ružan poslat cu ga u rodni kraj 

https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2017/02/AMD-Ryzen-Wraith-Max-RG-Demo.jpg

https://i.redd.it/558cyrlbkfhy.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 14:02 (toxic).
14 godina
protjeran

Ma kuzim ja to sve, naveo sam covjeka kao primjer jer dosta ekipe kuler uzmu radi esettike cak i kad ti ne treba kao npr na jednom ryzen 1600. Prica se vise odnosila na skuplje procsore i opcenito na to da je kupnja dobrog kulera uvijek pametno ulaganje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice