Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.330.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: CPU chat tema
ansha kaže...
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Ha bokte pa svi prodaju rizu, sta je ovo... Nije se u temi dugo ni spomenulo nesto oko ryzena, stiglo bolje i modernije za siru masu kraj se nazire polako.

qrc bi ti kupio 6 jezgri od intela da amd nije izbacio ryzena 

Intel od davno ima 6 jezgri po cijeni 8700K...

Da ne misliš na ovaj:

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819116491

17 godina
Chico12 kaže...
ansha kaže...
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Ha bokte pa svi prodaju rizu, sta je ovo... Nije se u temi dugo ni spomenulo nesto oko ryzena, stiglo bolje i modernije za siru masu kraj se nazire polako.

qrc bi ti kupio 6 jezgri od intela da amd nije izbacio ryzena 

Intel od davno ima 6 jezgri po cijeni 8700K...

Da ne misliš na ovaj:

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819116491

misli na ovaj sto on ima:

https://www.amazon.com/Intel-i7-5820K-Processor-Hyper-Threading-Technology/dp/B00MMLXIKY

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Apeliram da se preimenuje tema u "coffee lake owners deluxe club"

Što bi točno trebalo biti "deluxe" u svemu tome?

Nope.
12 godina
CPU chat tema

@toxic

Ne mogu se porediti te dvije platforme, jedna je mainstream a druga enthusiast.

i7 5820k je na izlasku koštao okruglih 400 dolara, a matične ploče su bile skupe kao suho zlato a i danas su.

Dok za 8700k možeš naći i neku običniju  ploču na kojoj će delati sasvim ok.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.11.2017 19:39 (Chico12).
14 godina
protjeran
honor8 je napisao dobru konstataciju, al ova tvoja da je razlika "par slicica" je fanboyevski tuzna, a i podosta salty.
12 godina
war3_tft kaže...
honor8 je napisao dobru konstataciju, al ova tvoja da je razlika "par slicica" je fanboyevski tuzna, a i podosta salty.

Zašto???

Ne pamtim kad sam zadnji put imao amd!!!

Nervira me konstantno sranje po amd-u iako su ljudi izbacili fenomenalan procesor koji je u stopu sa intelom.

Ne kužim vas(tebe i tvoju plavu ekipu) šta to pokušavate da dokažete a benchmarci dokazuju suprotno?!

Neprestano serendate proteklih 6. mjeseci na forumu, a ničemu konstruktivnom ne pridonosite.

18 godina
odjavljen
honor8 kaže...
Lucidius kaže...

Ko prodaje sem par entuzijasta koji ni sami neznaju šta bi sa kompom radili ?

Ko god prodaje nedavno kupljen ryzen da bi kupio kavu, a nema 144hz monitor i bar GTX 1080 je teški redikul, a ako je imao GTX 1080/ti i 144hz monitor, a kupio je ryzen, opet je redikul i zaslužio je malo po džepu dok se prešalta na intel.

Nije mi samo jasno zašto nakon izlaska Kave isti ti entuzijasti od Ryzena odjednom rade FX procesore.

Nema to veze sa porastom FPS-a. Kad intel druge godine izbaci novu seriju ponovno će mijenjati. Riječ je o ovisnosti o shopingu, želji da se nagradiš sa nečim novim što će te barem na kratko veseliti. Kao i svaka ovisnost vremenom se to samo produbljuje pa su potrebne sve veče doze...tu narovno ne spadaju oni koju kupuju to kao alat za posao. Pričam u kućnom korisniku. Ništa spektakularno u svemu tome...današnji biznis ovisi o potrošačkom društvu. Kupovati ne kad treba nego da bi te veselilo. 

14 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Zašto???

Ne pamtim kad sam zadnji put imao amd!!!

Nervira me konstantno sranje po amd-u iako su ljudi izbacili fenomenalan procesor koji je u stopu sa intelom.

Ne kužim vas(tebe i tvoju plavu ekipu) šta to pokušavate da dokažete a benchmarci dokazuju suprotno?!

Neprestano serendate proteklih 6. mjeseci na forumu, a ničemu konstruktivnom ne pridonosite.

Gle nemoj mene stavljati u isti kos sa onima koji doslovce samo namjerno trolaju, ja sam za ono sto sam mislio da je lose kod ryzena barem potkrijepio nekim obrazlozenjem zasto mislim da je to tako, a nikad nisam tvrdio da su losi il ne znam sta.

Jedini koji ovdje ocito ne prati benchmarke si ti, jer da pratis vidio bi da je razlika daleko od "par slicica", i to nije nesto sto su "plavi" s foruma ovdje izmislili nego je opce poznata cinjenica da intel trenutno daje dosta bolje rezultate po pitanju gaminga, naravno na 100+hz monitorima.

Ovo o konstruktivnosti ne zelim niti komentirati posto tvoje sirenje dezinformacija na forumu bi trebalo biti kaznjivo banom.

17 godina
Chico12 kaže...

@toxic

Ne mogu se porediti te dvije platforme, jedna je mainstream a druga enthusiast.

i7 5820k je na izlasku koštao okruglih 400 dolara, a matične ploče su bile skupe kao suho zlato a i danas su.

Dok za 8700k možeš naći i neku običniju  ploču na kojoj će delati sasvim ok.

I koliko je to jeftinije nego danas 8700K ? :) (5820K 09/2014 je koštao 2.850 Kn, nešto malo slabiji dolar nego danas)

Ok, Z370 ploče nisu skupe kao X99 ali nisu baš ni jeftine ... jeftinije tek trebaju doći.

Mene više brine što se DDR4 vratio na cijene iz tog vremena.

18 godina
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

otvorit mu temu klub deluxe peglača kreditne kartice i odlaska u minus zbog e-pimpeka

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Samo kesovina malac, na karticu nikad u zivotu nisam ni platio, cak neznam ni gdje mi je kartica ni posjedujem li je jos uopce... Moram bas provjerit

10 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Mozda operativnih 5.2ghz ili 5.3-5.4ghz sa delidom... Za single thread aplikacije i gaming masakr teski, a lagano ulazi u kostac i sa 8 jezgri iz Amd-a 

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Samo kesovina malac, na karticu nikad u zivotu nisam ni platio, cak neznam ni gdje mi je kartica ni posjedujem li je jos uopce... Moram bas provjerit

naravno kad se baustela placa samo na ruke 

mogao si parket sine srediti

p.s. 

ovo je jako dobar video, razlika izmedju 360 vs 240 radijatora za TR 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Vele da nije uopce los ovaj i5 8600k

single single
vs
multi multi
ostali.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 0:50 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Vele da nije uopce los ovaj i5 8600k

ostali?

Sta nisi uvrstio kojeg ryzena u grafikon jebo ga ti?

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
CPU chat tema

jesi sad sretan, cak sam stavio i 16core bas da izgledam koma, i ovak da budem na zadnjem mjestu jel to ok?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 0:52 (Stjepanj).
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Neznam sta rade u Intelu no sigurno znaju nesto sto u AMD-u neznaju

Zauzeo 2 mjesto

nisam mogao gledati a da ne probam vise od 4mjesta, malo prckanja po ovoj govnastoj ploci i ide validacija  kao od šale.

http://valid.x86.fr/4wtkz6

Intel s klokom ide u nebesa a napone svakom serijom smanjuju, primjetio sam da 8 generacija(coffe lake) bolje podnosi overklok s vise jezgara nego bilo koja serija prije tj vise nije toliko potrebno gasenje jezgara da bi se postigao veci overklok, steta sto je intel pozurio s zadnjim socketima, danak toga je nedostupnost i premalo informacija a zaista je zasluzio vise paznje nego bilo koja starija serija.lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 1:40 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Holy fakin shit 

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Zutanjak, nista to ne valja. Majoneza, ulozeno-dobiveno, upgrade path... Jesam nesto izostavio?

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Friday kaže...

Zutanjak, nista to ne valja. Majoneza, ulozeno-dobiveno, upgrade path... Jesam nesto izostavio?

Savrsenih 3.8Ghz (koje je daleko od savrsenog) hladis stock coolerom, cinebench, hobi renderanje, koristim 30% threadova al jednog dana ce zatrebati, fuckaj ga sad.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 9:16 (war3_tft).
12 godina
Friday kaže...

izostavio si najbitnije - farbanje 

17 godina
CPU chat tema

Izgleda da Vas jako muči taj Ryzen, pa nema posta u kojem ga ne spominjete.

Ne razumijem poantu ? Već i vrapci na granama znaju sve ali Vi konstatno imate pik na Ryzena iako ni sami ne znato zašto.

i7 i i5 su bolji procesori za gaming i završite više jednom za svaki put tu priču. 

12 godina
Friday kaže...

Zaboravio si najvažnije, nije džabe 

Na Ryzenima ne možeš ni surfati a na ovom ti kosa otpadne od brzine. Kupujem odmah, jest da mi ne treba ni tablet al nek se nađe. 

13 godina
CPU chat tema

Kupio sam Ryzen ovaj vikend, bas iz gusta.

Nisam profi gamer kao ovi ostali, pa mi ne treba najbolje od najboljeg kako se ne bih osjecao lose.

Ryzen r5 1600 F.T.W. :)

coffe,coffe,coffe.....
9 godina
protjeran
CPU chat tema

moja kavica spremna za preuzimanje, od večeras rokamo na 200 fps

13 godina
neaktivan

Javi jesi dobio 2 jezgre gratis :D

10 godina
protjeran
lav1000 kaže...

moja kavica spremna za preuzimanje, od večeras rokamo na 200 fps

To si trebao u Ryzen temu napisati, nama na intelu to ne predstavlja nesto posebno u ovoj temi 

13 godina

Javim ovaj vikend ako uhvatim vremena.

Do tad pozdrav uz jednu prigodnu!

zloglasni kopilot Ryzen zloglasni kopilot Ryzen
coffe,coffe,coffe.....
10 godina
protjeran
metallic kaže...

Javim ovaj vikend ako uhvatim vremena.

Do tad pozdrav uz jednu prigodnu!

Ouch 

9 godina
protjeran

pregazili smo summit ridge ko plitak potok 

Luci, ti bi Maminju trebao pripremati izjave za presice, ti kad odvališ sve odzvanja 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice