Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.331.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
Lucidius kaže...

Za dobrim konjem prasina se dize...

a za lošim još i više.

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Pa ti tvrdiš da mi kablovinje ometa protok zraka...ja ti tvrdim da mi sve radi savršeno i u najekstremnijim uvjetima u odlićne temperature bez obzira na glupu estetiku. Idemo usporediti da vidimo koliko to kod tebe kuha, ti si složio sve kako treba, zar ne? Odabrao si valjda i toplinski efikasne komponete, to je za očekivati od forumaša tvojeg  kapaciteta. Par stupnjeva različite sobne temperature više/manje. Ak želiš ja svoj komp mogu prisloniti i na vruči radijator 

A nes ti g4560 i gtx 1060 da nece imat temperature kak spada, to mozes stavit u kartonsku kutiju bez ventilatora i opet ce sve biti ok.

Ja ti govorim da bi ti jos bolje sve skupa radilo da si uzmes sat vremena truda, nisam uopce isao nekim napadackim tonom kad sam ti se prvi put obratio u vezi slika, ali s tobom ocito ne moze drugacije.

Ja se samo nadam da ti djeca ne citaju koliko se sramotis ovdje i ponasas u najmanju ruku kao balavac, a sad produzi i te fore odi prodavati u g4560 parkinson (referenca na mali stuttera/trese se i do 60fps) klub. 

10 godina
protjeran
CPU chat tema

I to stoji, vidis kolko si prasine digao sa tim neurednim kablovinjem. Mislim apsolutno nepojmljivo da netko tko prati informaticke znanosti i obitava po forumima o hardveru nezna 5 faking kablova provuci i sakriti kako treba, za mene ej to nista drugo nego jedan posten vritnjak i vrati se na forum komentirat o stvarima kad naucis osnove 

EDIT:

Ja za 30 minuta i slozim komp i sredim kablove da nevidis ni mrvu, ovo je cisto neznanje i neiskustvo, netko kome je to ustaljena radnja i tko je pravi hardveras u 10 minuta provuce sve kablove bez da ih ima potrebu smisljat kako ih sakrit, jedonstavno znas gdje sta provuci unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.11.2017 23:29 (Lucidius).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Kak su se uzvrpoljili. Jedan se boji testirati jer mu sve kuha u kućištu sa urednim kablovima a drugi slika stol sa pol metra jer znamo zašto  bolje da je i one zvučnike maknuo sa stola 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

netko kome je to ustaljena radnja

Onaj kome je to ustaljena radnja vjerojatno radi u servisu i nije bas neki baja. Ako ti je to kod kuce ustaljena radnja onda si bolesnik...

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Onaj kome je to ustaljena radnja vjerojatno radi u servisu i nije bas neki baja. Ako ti je to kod kuce ustaljena radnja onda si bolesnik...

Radio sam svojevremeno servis, al pod ustaljena radnja sam mislio na kompletno ciscenje 2 puta godisnje komplet komponenata, kucista, ventova itd.., zatim malo malo neke nadogradnje, otpajanje kablova, ponovno spajanje itd... dode to sa godinama na određen nivo, nemoras svaki dan to radit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.11.2017 23:39 (Lucidius).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ha ha zašto bi to radio....pa komponeta se vadi sam kad ju prodaš i mijenjaš sa novom, a čišćenje traje pet minuta sa srednjom penzlom...pa neki robuju tim kompovima 

14 godina
protjeran

Nije to nikakav strah, nego vrijedanje inteligencije. 

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Određena doza hobija ti je to, pa divljenje svemu nakon kaj finisiras tocno kak si zamislio itd... kao kad imas fin auto pa provodis po 4 sata samo na laštenje u garazi itd...

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Skim si, takav si 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Friday kaže...

Radio sam svojevremeno servis, al pod ustaljena radnja sam mislio na kompletno ciscenje 2 puta godisnje komplet komponenata, kucista, ventova itd.., zatim malo malo neke nadogradnje, otpajanje kablova, ponovno spajanje itd... dode to sa godinama na određen nivo, nemoras svaki dan to radit.

Usisavam kuciste iznutra jednom do 2 puta mjesecno. Imam poseban nastavak za usisavac koji mi omogucuje da dohvatim tesko dostupna mjesta. Iako, sa dust filterima kuciste je iznutra uglavnom savrseno cisto.

Nazalost, nemam kompresor. Dok sam zivio u HR nosio sam kuciste uvijek kod staraca. Stari je lakirer i ima ogroman kompresor. Apsolutno nista na svijetu ne moze ocistiti kuciste iznutra kao dobar kompresor. Znao sam donositi strojeve u kojima je bilo nevjerojatno puno prasine (toliko da se ventilatori ne okrecu vise). Nakon pola minute-minutu stroj izgleda kao iz trgovine.

Sve se nesto neckam da si uzmem ovdje jedan mali kompresor ali ne vidim bas nekog smisla za ta 3 zrnca sto uspiju uci mjesecno...

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Na ventovima kad se nalovi nemres ispuhat jer ostane kao "zaljepljena" ta prasina, trebas bas kistom ili papirom detaljno između lopatica proc da se cakli, također volim i radijator ispuhat i kao i njegove ventove ocistit svakih 6 mjeseci pa kad vec skidam to, nije problem ni sve ostalo maknut pa odradit kako treba, iako imam jako malo prasine i odlican pozitivan tlak unutar konfe svejedno nađe mjesta proc malo prasine tako da nije problem nekome tko to voli.

17 godina
CPU chat tema

Čini se da ipak odustajem od nadogradnje na Ryzena ili Coffee Lake.

Bez brige, zato ću u TV ipak malo više uložiti. Prvotno planirao 4000 za komp, 4000 za TV pa je palo na 3500 za komp i 2000-2500 za TV, a možda je najpametnije da bude samo TV za 3000-3500.

Twitter: @191x7
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Pa TV valjda kupuješ na razdoblje 3-5 godina pa nije loše dati više, a taj FX bu ti izdržao bez problema do kraja druge godine kad Intel izbacije 10 nm nove procesore, dolazi i Ryzen 2 itd. Imal buš više izbora, nije ti hitno.

15 godina
Friday kaže...

Usisavam kuciste iznutra jednom do 2 puta mjesecno. Imam poseban nastavak za usisavac koji mi omogucuje da dohvatim tesko dostupna mjesta. Iako, sa dust filterima kuciste je iznutra uglavnom savrseno cisto.

Nazalost, nemam kompresor. Dok sam zivio u HR nosio sam kuciste uvijek kod staraca. Stari je lakirer i ima ogroman kompresor. Apsolutno nista na svijetu ne moze ocistiti kuciste iznutra kao dobar kompresor. Znao sam donositi strojeve u kojima je bilo nevjerojatno puno prasine (toliko da se ventilatori ne okrecu vise). Nakon pola minute-minutu stroj izgleda kao iz trgovine.

Sve se nesto neckam da si uzmem ovdje jedan mali kompresor ali ne vidim bas nekog smisla za ta 3 zrnca sto uspiju uci mjesecno...

Imao sam dosta dugo vremena  kompresor.......dok ga izdajnički brat nije odnio u firmu pa sad isto sa usisavačem usisam jednom tjedno.

Ali nije to to, nema čistoće kao kad ga pošteno ispušeš

Sve izgleda da ću kad tad morati u nabavku kod brata u firmu

Battlelog: [G] pijana_carapa
17 godina
XXX kaže...

Pa TV valjda kupuješ na razdoblje 3-5 godina pa nije loše dati više, a taj FX bu ti izdržao bez problema do kraja druge godine kad Intel izbacije 10 nm nove procesore, dolazi i Ryzen 2 itd. Imal buš više izbora, nije ti hitno.

Točno tako i razmišljam.

Twitter: @191x7
17 godina
191x7 kaže...

Čini se da ipak odustajem od nadogradnje na Ryzena ili Coffee Lake.

Bez brige, zato ću u TV ipak malo više uložiti. Prvotno planirao 4000 za komp, 4000 za TV pa je palo na 3500 za komp i 2000-2500 za TV, a možda je najpametnije da bude samo TV za 3000-3500.

Da sam bio imalo pametan fxa ne bih mijenjao sada do ovog intela.

Tak da ti je kolega XXX dobro rekao.

Zato mi sada Ryzen, 4k reza ostaju jaaako dugo, po potrebi cu mijenjati samo grafu a ako baš uleti neka super prilika u oglasniku zamijenim i Ryzena a vjerujem da ce ih kroz 2 godine biti ko u prici

ali u pravilu mi je plan imati sve do isteka garancije i tako kako garancije istice mijenjati. Samo se nadam da cu izdrzati

Žao mi je kad vidim koliko ekipa tuce novaca s prelaska iz jedne generacije na drugu da bi dobila gotovo ništa pomaka. Ovdje mislim za ove kojima je gaming iskljuciva radnja.

Okey neki produ u zamjenama okey ba ne popuše puno ali je cinjenica da se uvijek popusi, nabere se tu kroz godine dosta love.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 8:17 (toxic).
17 godina
odjavljen
toxic kaže... 

Žao mi je kad vidim koliko ekipa tuce novaca s prelaska iz jedne generacije na drugu da bi dobila gotovo ništa pomaka. Ovdje mislim za ove kojima je gaming iskljuciva radnja.

Okey neki produ u zamjenama okey ba ne popuše puno ali je cinjenica da se uvijek popusi, nabere se tu kroz godine dosta love.

A ti se javi...  :D   

steam: skank666 origin:IhrvojeI
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Nema problema...jedino kaj si trebao odmaknuti metar iza da se vidi malo šira slika. Inače stol ti je debelo pre mali za kućište na stoli, izgleda nefunkcionalno a po mraku kad ovo upališ smeta.

https://s33.postimg.org/w725byrcf/20171109_202919.jpg

https://s33.postimg.org/ccg3q34hr/20171109_202828.jpg

Kutak stvarno super izgleda, al te kablove bi stvarno mogao rijesiti bolje, tu nisu u pitanju lampice i ne znam sta nego doslovce urednost i bolji air flow.

Imam ja isto govno od kucista, ali da se to srediti kak spada klik.

jest da si ponekad zadrti podje...vač, ali kučište ti je vrhunski složeno 

14 godina
protjeran

Hvala mic... kolega. 

Znas i sam kako je zaje**** posakrivat kablove, pogotovo ako se ima nemodularno napajanje, u to govance...

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Hvala mic... kolega. 

Znas i sam kako je zaje**** posakrivat kablove, pogotovo ako se ima nemodularno napajanje, u to govance...

kad sam kupio to kučište požalio sam odmah kad sam vidio kvalitetu materijala, ali po ovim tvojim slikama imam odličan predložak kako kavicu složiti unutru da bude cakum-pakum

9 godina
protjeran
CPU chat tema

MSI Z370 PC PRO, s.1151

jel ovo dobra ploča? 

17 godina
skank666 kaže...
toxic kaže... 

A ti se javi...  :D   

Upravo zato sam se i javio. (čitaj odmah prvu rečenicu)

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 9:08 (toxic).
14 godina
protjeran
toxic kaže...

Zato mi sada Ryzen, 4k reza ostaju jaaako dugo, po potrebi cu mijenjati samo grafu a ako baš uleti neka super prilika u oglasniku zamijenim i Ryzena a vjerujem da ce ih kroz 2 godine biti ko u prici

ali u pravilu mi je plan imati sve do isteka garancije i tako kako garancije istice mijenjati. Samo se nadam da cu izdrzati

Ti na 4k nemas razloga za brigom, barem je tebi jednostavno, sve pare u karticu i eventualno neki m2 ssd.

lav1000 kaže...

kad sam kupio to kučište požalio sam odmah kad sam vidio kvalitetu materijala, ali po ovim tvojim slikama imam odličan predložak kako kavicu složiti unutru da bude cakum-pakum

Meni nije problem kvaliteta materijala vec teska instalacija i zafrkancija sa cm-om, kad sam ubacio maticnu skupa sa coolerom morao sam izvest 3 joga poze da ustekam 8 pin za cpu. Kava zavrijeduje bolje kuciste kaj ti je. 

lav1000 kaže...

MSI Z370 PC PRO, s.1151

jel ovo dobra ploča? 

To ti je prakticki ista ploca kao Stjepkova, ova je nesto skuplja pa pretpostavljam da ima koji konektor vise ili je mozda samo razlika u ovom "Mystic light", nisam isao sad provjeravati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 9:26 (war3_tft).
17 godina
war3_tft kaže...
toxic kaže...

Ti na 4k nemas razloga za brigom, barem je tebi jednostavno, sve pare u karticu i eventualno neki m2 ssd.

Sada smo došli do ozbiljnih stvari.

Što ne bi ljudima danas trebalo biti važno na kojoj rezi igraju?

4k je za mene po pitanju kvalitete slike/grafike daaaaleko ispred ovih slabijih rezolucija.

Dakle

Uložiit u neki OK 4k monitor, danas ih imaš oko 3k kuna 60hz i kud koji mili moji. Ko ima za bolji još bolje ali za 3k kuna se nade solidan monitor.

Uložiti u neki solidni proc, maticnu itd..

I sve ostalo utuci u upravo ovo sto si naveo GPU

Razumijem ljude koji se natjecu u odrednim igrama CS GO i slično da trebaju 144fpsa ali brate mili danas sve SP igre su super na 60 hz monitoru.

Sve multiplayer igre mozes igrati super i na jednom i na drugom

S time da ce ti vizualno na 4k sve biti dosta bolje..

Eto to je upravo ono što sam ja sebi priuštio i baš mi je super gledati kako se ekipa nateže s raznim procesorima i tuce se ciji je veci ili bolji.

Narvno meni bi bilo super da sam uzeo gtx 1080ti ali za to ima vremena 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
toxic kaže...

lav1000 kaže...

Meni nije problem kvaliteta materijala vec teska instalacija i zafrkancija sa cm-om, kad sam ubacio maticnu skupa sa coolerom morao sam izvest 3 joga poze da ustekam 8 pin za cpu. Kava zavrijeduje bolje kuciste kaj ti je. 

lav1000 kaže...

MSI Z370 PC PRO, s.1151

jel ovo dobra ploča? 

To ti je prakticki ista ploca kao Stjepkova, ova je nesto skuplja pa pretpostavljam da ima koji konektor vise ili je mozda samo razlika u ovom "Mystic light", nisam isao sad provjeravati.

neće biti kava za premium membership, to će biti ova neka za silver/bronze coffee society, pa će izdržati nekako u z3 

17 godina
lav1000 kaže...

neće biti kava za premium membership, to će biti ova neka za silver/bronze coffee society, pa će izdržati nekako u z3 

Ček šta ti radiš pobogu?

imaš 4k rezu i prelaziš na Intela ili sam ja nešt krivo shvatio?

17 godina
CPU chat tema

Pikice padaju kad im pokažem airflow u mome kućištu.Ne može ni komarac proletit da ne zapne o kabele. Prašina u njem je prirodan proces,a u prirodu se ne smijemo dirat.

rotiraj monitor rotiraj monitor
kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.11.2017 9:47 (dery).
14 godina
protjeran
toxic kaže...

Krivo si me shvatio, nemam ja nista protiv 4k rezolucije, mislio sam da nemas problema po pitanju procesora posto do tih nekih 60 FPS svaki moze vrtit, to si i sam vise puta rekao...

9 godina
protjeran

imam i 2kom lenovo y27g(nisu spojeni), 4K imam kad sin ne gleda crtiće na youbitou, i kad svi spavaju :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice