Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.334.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

sto ste tocno dobili s tim overklokom, osim temperature? Ima li to uopce neku uporabnu vrijednost?

Ima li brzi cpu uporabnu vrijednost? Ja scenu koju renderam 80 min. na stocku sa clockanim cpu-om odradim u manje od 60 min... Pa ti vidi jel to nekome moze bit bitno...

Znaci bitniji je takt od broja jezgri za renderiranje? To u nekom specificnom programu ili je to tako svugdje? Da li to znaci da bi 8600k bio bolji za render od i7 ako se da klokat vise?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 11:46 (Gorstak79).
14 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Nekuzim neke forumase koji se konstantno hvataju za najmanju sitnicu da bi neki proizvod bio predstavljen kao nevaljao, pa pokrenite si te svoje haswelle na 5-5.2ghz pa javite temperature ma na 4.5 ce biti dovoljno? Ovo nije haswell i jedno s drugim se nemoze usporedivati jer po tome je haswell i sve ostalo totalno smece naprema ovome i intel se doslovno popisao po svojim proizvodima, neznam na koju foru no oni izbacuju proizvode kao na traci kad zatreba, coffe lake je rasturio to je jedina cinjenica a oni koji traze i7 s 12 thredovs da im vrti linx na 5ghz nek se bave necim razumnijim.lp

Slazem se, jedino te malo jebe cinebench score, kad si na 5.2ghz opet ti fali 120 bodova do mog hase ;-)

Kaj samo 120? A na kojem taktu je 5820k? Mislim ici cu jos gore naponi i temp mi jos nepredstavljaju problem tocnije imam jos cca 10°c lufta do limita.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Gorstak79 kaže...
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

sto ste tocno dobili s tim overklokom, osim temperature? Ima li to uopce neku uporabnu vrijednost?

Ima li brzi cpu uporabnu vrijednost? Ja scenu koju renderam 80 min. na stocku sa clockanim cpu-om odradim u manje od 60 min... Pa ti vidi jel to nekome moze bit bitno...

Znaci bitniji je takt od broja jezgri za renderiranje? To u nekom specificnom programu ili je to tako svugdje? Da li to znaci da bi 8600k bio bolji za render od i7 ako se da klokat vise?

Za rendanje je bitan klok ali bitne su i jezgre (što ih je više to je bolje).

MISCREATED
14 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

U igrama se visi klok najvise manifestira u nizim dropovima u FPS-u tj boljoj fluidnosti.

8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Gorstak79 kaže...
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

Za rendanje je bitan klok ali bitne su i jezgre (što ih je više to je bolje).

Dakle, neki xeon ili threadripper bi bio idealan? Zasto onda kupujete gejmersku platformu ako rendate, a ne recimo x299 ili x99?

16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

Lol, gdje sam ja to rekao? Bitno je jednako i jedno i drugo, rendering performanse linearno rastu i povecavanjem takta i broja jezgri. 

6 jezgras na 4ghz i 12 jezgras na 2ghz ce imat slicne performanse, ako clockas 12 jezgrasa na istih 4ghz, onda ce bit duplo brzi.

5820K koji imam je do izlaska ryzena, a ne racunajuci polovne xeone, bio najbolji omjer ulozeno/dobiveno za cpu rendering..

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

Lol, gdje sam ja to rekao? Bitno je jednako i jedno i drugo, rendering performanse linearno rastu i povecavanjem takta i broja jezgri. 

6 jezgras na 4ghz i 12 jezgras na 2ghz ce imat slicne performanse, ako clockas 12 jezgrasa na istih 4ghz, onda ce bit duplo brzi.

5820K koji imam je do izlaska ryzena, a ne racunajuci polovne xeone, bio najbolji omjer ulozeno/dobiveno za cpu rendering..

Aha, znaci uzimate gejming platformu radi overclocka i i7 radi kolicine dretvi? Ok, sad kuzim...Meni to sve skupa mirisi na neki specificni altcoin koji se da rudarit samo sa cpu-om, nekako mi je sumnjivo da svi renderirate

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 12:02 (Gorstak79).
16 godina
CPU chat tema

Ja uzimam intela zato sto sa puno manje jezgri daje bolje gejmerske preformanse za razliku amd-a

16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

Aha, znaci uzimate gejming platformu radi overclocka i i7 radi kolicine dretvi? Ok, sad kuzim...

Koja je to gaming platforma? Ne kontam...

8 godina
protjeran
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

Aha, znaci uzimate gejming platformu radi overclocka i i7 radi kolicine dretvi? Ok, sad kuzim...

celeron, pentium i core spadaju pod gejming platformu, ili ako hoces, desktop, atom i itanium pod mobilnu, a xeon pod servere...

doduse, rade oni mixeve, ali na ark intelu se nekad mogla jasno vidjet raspodjela...sad mi ju je problem nac

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 12:08 (Gorstak79).
16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...
ansha kaže...
Gorstak79 kaže...

celeron, pentium i core spadaju pod gejming platformu, ili ako hoces, desktop, atom i itanium pod mobilnu, a xeon pod servere...

doduse, rade oni mixeve, ali na ark intelu se nekad mogla jasno vidjet raspodjela...sad mi ju je problem nac

Desktop nije samo gaming, mislis da je 18 jezgreni 7980x gaming cpu? 

9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

P materinu, moja meni kupi jebenu duksu za godišnjicu.

ja skroman čovjek tražio CoD za rođendan, a sila nečista mi kupi timberlandice 

dogodine mi je 6. godišnjica, ide joj printscreen što prave žene kupuje muževima za 6.godina, i to bez da pitaju što mu treba...

nego suma sumarum zadnjih par stranica je da Stjepan ima dobar frižider gdje je strpao kučište? Beko, electrolux ili nešto treće???? 

šalu na stranu, pa tih 60°C u loadu je super, očekivano, znači neki middle range zračni cooler će to držati do 70°C

Stjepan daj sliku kučišta i noctua razmontirana pokraj njega da razbijemo mit 

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Stvar dobrih  temperatura je samo u dobro razmazanoj pastilp

14 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

picajzla0707 

Cisto da ne bi bilo dosadno.

9 godina
protjeran

Zrno riže, zrno graška ili fažola pa razmaz?

Nismo se toga dotakli 😂

12 godina
war3_tft kaže...
Stjepanj kaže...

picajzla0707 

Cisto da ne bi bilo dosadno.

ma nema on pojma... 

8 godina
protjeran
CPU chat tema

sad sam otisao na ipon (radi lakse pretrage) i lagano dizao slajdere taktova i jezgri....ispalo mi je da je najbolji fx 8350 sa svojih 8 jezgri i 4 ghz a kosta 850kn

14 godina
protjeran
CPU chat tema

kakav te mjehur spopao ja kad namazem pastu skoro se vide slova na ihs-u, vise me zabrinjava montaza liquida 120 tj sarafi na pumpi jer ja vrtim a oni nikako do kraja??

17 godina
CPU chat tema

Kako ga stjepko lagano diže preko 5ghz izgleda da će sljedeče generacije imat veči base clock.8700k je trebao skinit sa trona 7700k ali izgleda nije.

Skinio ga stjepko sa svojim pulenom.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 12:42 (dery).
14 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

kakav te mjehur spopao ja kad namazem pastu skoro se vide slova na ihs-u, vise me zabrinjava montaza liquida 120 tj sarafi na pumpi jer ja vrtim a oni nikako do kraja??

Vjerovatno je to tajna dobrih temperatura, nije sigurno intel obavio dobar posao sa 8600k.

12 godina
ansha kaže...

Desktop nije samo gaming, mislis da je 18 jezgreni 7980x gaming cpu? 

Kod mene bi bio 

MISCREATED
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Nope.
14 godina
neaktivan
CPU chat tema

toxic - ryzen ostaje supruzi,razmisljam o prodaji drugog proca...neznam da li je cijena od 2800kn ok...nikad klokan samo isproban.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 13:08 (Viator).
13 godina
neaktivan

Jel ti treba posudit delid tool?

14 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Jel ti treba posudit delid tool?

Pretospravljam da mislis na mene a ne na Toncija ...za sada ne temperature su odlicne,ima dva moja videa u bf1 i pubg...medjutim hvala na ponudi mozda se i odlucim ali nebih da posudis free pa ti uplatim nes "za ruke" majstoru.

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ploca jos nix?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Bilo je pitanje za "Tonču", nemam pristup toolu za mainstream iako ako ti zatreba mogu ti dat kontakt od čovjeka koji ima. Za gaming ti ne treba delid.

9 godina
protjeran

Daj ga meni za 2800 i napravit cemo anti ryzen party, bacit cu r5 na rostilj svi ste pozvani

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Zašto si ugasio bodove za rezultat na hwbotu?

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

Daj ga meni za 2800 i napravit cemo anti ryzen party, bacit cu r5 na rostilj svi ste pozvani

Nece se moc ispec zbog dobrog lema.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice