Mislis mx2?
To mu ostala tuba kad je mijenjao pastu na rivi tnt2
Mislis mx2?
eywa ajde baci cijeli CB multi i single da vidimo mp ratio
Na mom FX-u MasterGel Maker šije MX-4 za cca 2 stupnja.
Mislis mx2?
Imao sam rivu tnt2, mislim sa vrtoglavih 16mb, iako tada nisam znao da sadrzi ikakvu pastu. :)
ja bi gore namazal malo svinjke masti pa kad se ugrije da mirisi po čvarcima
(G)jokaCRO ingame
uf, tegla svinjske masti, najbolja zamjena za djevojku....did I say that out loud?
Stigla kavica. Odmah boot u bios, ratio x50, voltaža sa ofsetom na 80mV, memorija na xmp 3000mhz: bootao winse u sekund isprve - čudo jedno. Driveri se instalirali (bravo MS), lupio CB, temp do 70. Voltaža sa ofsetom ide do 1.328V pa ću sad gledat smanjivat. "stabilnost" nisam testirao, a ni nemam vremena extra pa ću kad stignem.
E, i stigao mi sok za sve to - hx1200i. Tih i bez coil whine-a
, ma divota.
Frend odvrtio aida fpu test na stocku pa temperature idu preko 80 sa noctuom nhu14s. Doduse sve je na silent ali svejedno mi se to cini nekako previse...
Cekamo Stjepka da vidimo Arctic liquid 120 u akciji...po ovome sto kazes na 8700k nista osim 240mm AIO ne dolazi obzir
Ja sam imao onu sa 32Mb vrtoglavih 125Mhz core clock 
Nisam znao sto je pasta, osim plidente
Cekamo Stjepka da vidimo Arctic liquid 120 u akciji...po ovome sto kazes na 8700k nista osim 240mm AIO ne dolazi obzir
Razlika izmedju 120 i 240 nije veca od 5-6° tako da ce drzat i AC 120...
Imate test u Bug casopisu razlika je mislim bila 1°c
Neki rezultati?
Evo mrcine i5 8600K@5Ghz
( stvarno se u Intelu ne šale), za sad najmanji napon sto ide u light testovima tipa cpu-z bench je 1.176
edit. jel zna netko zasto cpu-z validacija stalno pokazuje 1.448? to neki bug?
LP
Pa master Gel Nano i je najbolja termalna pasta koju mozes kupiti, sljedece nesto bolje je jedino tekuci metal!lp
Dobar primjerak znaci moglo bi se lako doci do 5,4ghz
To je ili prekratko testirano ili s cpu-om niskog tdp-a.
A kupi pa procitaj
evo tu imas test oba:
https://www.eteknix.com/arctic-liquid-freezer-240-aio-cooler-review/5/
lp
Kakve su temp prime/aida na tih 5.0GHz?
A kupi pa procitaj
evo tu imas test oba:
https://www.eteknix.com/arctic-liquid-freezer-240-aio-cooler-review/5/
lp
Stjepko dragi, pozivas se na test u kojem je noctua 14°C bolja od tvog AC-a koji je debelo iza hrpe zracnih hladnjaka. Jesi siguran da to zelis?
Kava mi se oladila. Dobio sam trubu, nakon onog posta (prvog) sistem ušao u boot-loop. Nikako da posta do kraja. Povremeno uđe u win load screen pa se locka. Uglavnom smrzava nakon nekog vremena, i u biosu čak?! Probao reseat procesora, mijenjao rame, slotove, vadio grafu, backup bios, clear cmos... nema šta nisam probao, neće kurva da posta i gotovo. Vratio sam staroga hasu, pa ćemo vidit šta dalje.
Ne mogu točno odredit što bi mogao bit problem. Prvi boot je protekao, kako rekoh, glatko. Radio je u windowsu neko vrijeme, išao restart nakon nekog drivera kad ono truba. Memoriju mi, kad uspijem ući u bios, očita uredno. Sad kad dođem u zg za par dana, moram kod nekoga testirat i otkriti što je propuvalo, a onda rma... Uf, tih reklamacija mi je puna kapa više.
molim kolege koji su voljni (vas par sa kavom) da se javite kako bi mi pomogli da rješim problem ovaj vikend da znam šta slat na reklamaciju, plaćam pivu i ćevape.
A sad idem napokon zaigrat nešto sa grafom na max power target mirne glave. Ajd bar mi hx1200i radi kako Bog zapovida...
ma zaboli me nisam ni gledao bazirao sam se da imas oba, velim kupi casopis pa citaj! imam doma i nhd15 a i naporan si s tim izdrkavanjem
LP
Pa master Gel Nano i je najbolja termalna pasta koju mozes kupiti, sljedece nesto bolje je jedino tekuci metal!lp
Ja bih se zakleo u Grizzly Kryonaut.
Inace ploca me iznenadila (MSI z370-A PRO)pregrst opcija za oc, krasan setup za fanove s live view monitoringom, ploca sve automatski radi ako bilo sta zasteka(poput asusa) i pita te kaj zelis napraviti nakon crasha, ima cak i pozadinsko osvjetljenje, takoder pored ram-a ledice za dijagnostiku, LLc u 8 levela itd..za sad preporuka, Hvala jos jednom war3_tft na linku za review od dera8udera!
LP
Aj drago mi je da je ploca ispala dobra na kraju. 
a temperature tog i5 na 5.3 ghz tipa cb ili aida test jesi zadovoljan
a temperature tog i5 na 5.3 ghz tipa cb ili aida test jesi zadovoljan
Aida fpu? Salis se?
Ma hebo vas Prime
!
Evo na 5.3Ghz
idemo dalje kad stignem pohvatati budget plocu
, za sad iznimno zadovoljan!
LP
Ovo jede malu djecu heh
Znači ta MSI ploča svakako bolji izbor od ASRock Z370M Pro4 koje koštaju jednak novac ?
Ovo jede malu djecu heh
Znači ta MSI ploča svakako bolji izbor od ASRock Z370M Pro4 koje koštaju jednak novac ?
pa dera8der je dao preporuku za tu Msi od tih jeftinih Z370-tki, pregrst opcija za oc kao i najveci postignuti oc medu njima, takoder da napomenem bez obzira sto ima manje naponskih faza bolje je hladen tj doticni hladnjak je zasarafljen pa time moguc veci oc poradi boljeg kontakta mosfeta s hladnjakom.lp
edit. za sad idem dalje na 5.4Ghz pokusava jadnicak uci u windowse s 1.35V
kako da ne..