- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo što ansha kaže je neobični. Normalne temperature... valjda u Kanadi na sobnih 5°C. Ja testirao na 26-27°C.
I da je kod tebe 10°C toplije, kao sta nije, opet bi temperatura vrm-ova bila daleko od kriticne...
A ko zeli ekstremno clockat 7900x i jace, normalno da ce stavit monoblock...
Oces se onda pocet bavit preprodajom i svercom hardwarea?
Ma no, trebam si samo kupiti novi NAS i mozda threadrippera 
Pogledaj hotukdeals, vidio sam jučer 2 threadrippera na jako lijepom popustu
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Stvarno, koji qurac rade s tim hladnjacima na maticnim plocama? Em je gadno em se ne cini bas ucinkovito...
Bilo bi dobro uskoro viditi Ryzen+, za potvrdu pravog puta, na istim plocama naravno!
Ne govorim za Ryzen+, nego za ryzen 2 i dlje, ima onih sta su se obradovali kako ce na starim chipsetovima vrtit ryzen 4.
nixass Ja jos uvijek cekam neku pametnu od tebe.
Ne uključivanje u vaše "rasprave" je pamet sama po sebi
Ja sam upravo škicnio u slaganje PC konfi (upper/high lvl). Bolje da nisam.
Dakle, imaš lika koji slaže svima konfe, a ne konta razliku socketa i chipseta, a memoriju odabire kako padne grah.
Jedina konstanta su mu Ryzen 1600, Fortron Hexa 550W i Samsung EVO 250 gb.
Isto sam se mislio uključit, ali tema je usrana kao i donedavno "preporuka monitora".
Bolje bit pametan i ostat sa strane, te lagano krinđat.
Stvarno, koji qurac rade s tim hladnjacima na maticnim plocama? Em je gadno em se ne cini bas ucinkovito...
Koga briga. Samo da je RGB bajo moj.
Nije mi jasno ko tu laze al u puno testova imaju normalne temperature vrm-a sa clockanim 7900x i nema nikakvog throttleanja..
Ovo je relativno jeftinija ploca pa ima super temperature i sa 7900x sa svim jezgrama @4.6ghz.
Ovo što ansha kaže je neobični. Normalne temperature... valjda u Kanadi na sobnih 5°C. Ja testirao na 26-27°C.
Onda ocito veliku pozornost treba obratiti prema tome kakve heatsinkove ploce imaju. Kad smo vec kod heatsinkova evo sto ce navodno evga ponuditi po piTanju x299 platforme
(ak forum zeza za link odite na 6:58), zanimljivo je kako Kingpin (navodno manga na overkloking sceni) kaze kako je za x299 VRM dovoljan i "light airflow", a gore na videu covjek zakacio ml 120...kingpin koristi evga plocu
kingpin koristi evga plocu
....
Treba mu uvalit 8400 umjesto "k" i gledat kako se znoji.
Još nisam dobio info - zašto je sabirnica ograničena na 100?
Još nisam dobio info - zašto je sabirnica ograničena na 100?
Nije 100 nego par mhz vise, al ista stvar. Zato sta u intelu ne zele da to radis.
Nisam dugo imao mainstream platformu, ali nisam znao da su to ubili. Na X99/X299 bez problema mijenjaš što hoćeš, a sabirnica ide stabilno i ima strapove (za pcie) na 100, 125 itd.)
Mislim se ako je Gold member Gentleman premum pass kluba sa i7 8700k, onda onaj sa dva neka bude Diamond?A sa tri Royal..ali njegov glas da vrijedi kao 2?
Kada bi sada prodavao i7 8700k koliko bih mogao tražiti,dajte neke brojke...informativo.
Sljedeci korak - i3
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Vec je svrsio po kutiji
kaze se, delidao je kutiju...
Nisam dugo imao mainstream platformu, ali nisam znao da su to ubili. Na X99/X299 bez problema mijenjaš što hoćeš, a sabirnica ide stabilno i ima strapove (za pcie) na 100, 125 itd.)
Moze i Z370, do procesora je..
Stigla kavica. Odmah boot u bios, ratio x50, voltaža sa ofsetom na 80mV, memorija na xmp 3000mhz: bootao winse u sekund isprve - čudo jedno. Driveri se instalirali (bravo MS), lupio CB, temp do 70. Voltaža sa ofsetom ide do 1.328V pa ću sad gledat smanjivat. "stabilnost" nisam testirao, a ni nemam vremena extra pa ću kad stignem.
E, i stigao mi sok za sve to - hx1200i. Tih i bez coil whine-a
, ma divota.
Stigla kavica. Odmah boot u bios, ratio x50, voltaža sa ofsetom na 80mV, memorija na xmp 3000mhz: bootao winse u sekund isprve - čudo jedno. Driveri se instalirali (bravo MS), lupio CB, temp do 70. Voltaža sa ofsetom ide do 1.328V pa ću sad gledat smanjivat. "stabilnost" nisam testirao, a ni nemam vremena extra pa ću kad stignem.
E, i stigao mi sok za sve to - hx1200i. Tih i bez coil whine-a
, ma divota.
Frend odvrtio aida fpu test na stocku pa temperature idu preko 80 sa noctuom nhu14s. Doduse sve je na silent ali svejedno mi se to cini nekako previse...
A mislim uzimati cb r15 kao mjerilo temperature bi bilo neozbiljno to je ugrubo bar 10°C gore kod pola satnog opterecenja i sl.
Lijepa je aourusica pa makar i zapinjala dok se montira
prvo jednu, pa onda drugu 
Mislis mx2?