Ovih dana kako sam pratio nabavu je 8600k bio oko 2300kn kaj ne?
Da i sad ga ima u mallu za tu lovu.
Ovih dana kako sam pratio nabavu je 8600k bio oko 2300kn kaj ne?
Da i sad ga ima u mallu za tu lovu.
Da, nikako se za gaming ne isplati pokraj i5 8400 koji je 1600kn a imaju gotovo iste performanse.
Miris loseg humora u zraku.
Stvarno neznam sta takvi rade na forumu, nikad nista u vezi hardvera nisu napisali i samo spamaju sa kojekavim besmislenim postovima i redovito cmizdre modertaorima oko svakog kur_a
Ma mogu napisati i 1kn..
nema nigdje nicega..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Evo da javim nestrpljivima - 8700k dostupan. Otkantao sam jedan shop koji mulja sa stanjem na lageru i naručio odavde.
Eto vidis da zna tata, pusti padobrance ;)
EDIT:
Imas ga sada i u Linksu dostupnog za 3324kn...
Da, nikako se za gaming ne isplati pokraj i5 8400 koji je 1600kn a imaju gotovo iste performanse.
Dobro kažeš ali sad kad je sa otključanim normalno vozit 5ghz ne možemo više prigrlit tu sporost oko 3.8ghz. Ramazili nas.
Dobro kažeš ali sad kad je sa otključanim normalno vozit 5ghz ne možemo više prigrlit tu sporost oko 3.8ghz. Ramazili nas.
Normalno 5ghz? 99% foruma u zivotu nije natjeralo 1 svoj cpu na te mhz nemoj molim te
lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Kaj su tebe razmazili sad najedanput, idi nastavi kakit o ryzenu kao do sada, sta sad mijenjas strane?
Vidim Ryzen vise nitko i ne spominje, kratko je trajalo moram priznat 
mislim da će ansha odmah shvatit moju ironiju
Ako Der8auer veli da bi je on uzeo onda neka bude tako, narucena Msi z370 A Pro
tx.lp
Stjepko pravo mi drago što ti slažeš neku buđet verziju kave.
Znači ploča 900 proc 2500, za 3400 fina pila.
Da, morao je nadoplatit samo 900kn a dobio je fini downgrade. i5 i budget ploca i to za ne falit boje govna 
pa di si luci, jesi naklokao tu svoju zvijer ovih dana kako si imao dopust? daj malo mesa nama smrtnicima da slinimo na 8700k...neki bench, neku snimku gdje pržiš gta V.
Samo sereš ovdje bez točke i zareza, primi se posla i benchaj 
pa di si luci, jesi naklokao tu svoju zvijer ovih dana kako si imao dopust? daj malo mesa nama smrtnicima da slinimo na 8700k...neki bench, neku snimku gdje pržiš gta V.
Samo sereš ovdje bez točke i zareza, primi se posla i benchaj 
Vrtim sta god oces od testova na 5.3GHz... Igre nemogu grafa na reklamaciji
Vrtim sta god oces od testova na 5.3GHz... Igre nemogu grafa na reklamaciji
Bome fini takt. Ajd sad se skuliraj da ne zaradiš opet crvenii pukni koji cpu bench. Na koliko volti držiš 5ghz stabilno?
Vidim u potpisu sad, 1.26. Ajde CB na 5.3, molim lijepo.
Bome fini takt. Ajd sad se skuliraj da ne zaradiš opet crvenii pukni koji cpu bench. Na koliko volti držiš 5ghz stabilno?
Vidim u potpisu sad, 1.26. Ajde CB na 5.3, molim lijepo.
5GHz je stabilno na 1.248v u Prime 95 30min, nakon toga se srusi. Ja ga drtim na 1.26v i sa time ga mogu vrtit par dana da se ne srusi u Prime 95, znaci kameno stabilno za apsolutno sve sta pozelim.
Odvrtit cu ti cinebench R15 cekaj da nastelam kaj treba u BIOS-u pa dobis screenshot.
Odvrtit cu ti cinebench R15 cekaj da nastelam kaj treba u BIOS-u pa dobis screenshot.
Postaj u temu, šta se stidiš.
Luci, kako mislis vrti se par dana stabilno?
Pa šta misliš šta je radia ovih par dana dok se hladio? 
Nece na 5.3GHz odvrtit do kraja, ali na 5.2GHz vrti bez problema. Treba jos poneki updejt BIOS-a doc da se izglancaju sve stvari oko napona i određenih postavki do daske pa onda testirat.
Eto, Cinebench R15, 5.2GHz @1.44v KLIK 1708cb, ide ovo jos gore (preko 1720) da klokam ram i utegnem latencije i da povecam brzinu cache-a koja je bila na 4.5GHz.
Na ovome naponu mi je vrtilo i na 5.3GHz ali neke musice jos imaju pa nece do kraj pustit vec se samo smrzne ekran na pola testa, nakon toga samo u BIOS-u promjenio takt na 5.2GHz, napon nisam ni mijenjao i odvrtio bez jebemti.
Postat cu u temu al nisam bas zagrizen za te CPU testove gdje ces odvrtit i molit boga da prode samo da stavis rezultat, vise volim da se natjecem u real life scenarijima gdje je ciji proc stabilniji na sto manjem naponu za 24/7 u stress testu ili igrama i ponekom renderu, to su prave stvari i sa time ces moci koristit proc za svakodnevnu upotrebu, a ove validacije sa debilnim pucanjem napona samo da udes u winse i pokazes takt su mi meh, samo s eradi degradacija procesora bezveze a u stvanoj upotrebi to nikad nebus vidio, tako da i budala sa najvecim srotom od CPU-a moze nabijat napon samo da dode do nekog takta i pohvali se.
Upalis Prajm i pustis komp da radi 48 sati recimo....
Nepotrebno al eto, dok me nema doma vikendom komp ionak nema kaj za radit pametnije, pa sma ga malo ostavio da crnci 
Nece na 5.3GHz odvrtit do kraja, ali na 5.2GHz vrti bez problema. Treba jos poneki updejt BIOS-a doc da se izglancaju sve stvari oko napona i određenih postavki do daske pa onda testirat.
Eto, Cinebench R15, 5.2GHz @1.44v KLIK 1708cb, ide ovo jos gore (preko 1720) da klokam ram i utegnem latencije i da povecam brzinu cache-a koja je bila na 4.5GHz.
Na ovome naponu mi je vrtilo i na 5.3GHz ali neke musice jos imaju pa nece do kraj pustit vec se samo smrzne ekran na pola testa, nakon toga samo u BIOS-u promjenio takt na 5.2GHz, napon nisam ni mijenjao i odvrtio bez jebemti.
Postat cu u temu al nisam bas zagrizen za te CPU testove gdje ces odvrtit i molit boga da prode samo da stavis rezultat, vise volim da se natjecem u real life scenarijima gdje je ciji proc stabilniji na sto manjem naponu za 24/7 u stress testu ili igrama i ponekom renderu, to su prave stvari i sa time ces moci koristit proc za svakodnevnu upotrebu, a ove validacije sa debilnim pucanjem napona samo da udes u winse i pokazes takt su mi meh, samo s eradi degradacija procesora bezveze a u stvanoj upotrebi to nikad nebus vidio, tako da i budala sa najvecim srotom od CPU-a moze nabijat napon samo da dode do nekog takta i pohvali se.
Koja temperatura ti je na 5,2@1,44V nakon sat Primea small fft?
Koja temperatura ti je na 5,2@1,44V nakon sat Primea small fft?
Aj citaj molim te
Pa ne piše, dakle, smznuo se nakon pola sata? :( Šteta. Više sam očekivao od 5.2. Ali napon je nenormalan pa... Cache je slabašan na 4,5...
Mislim da su uspjeli sa kavom postić da je 5ghz dostižnije, k tome su nabili još 2 jezgre. Da uspijem držat 5ghz na takvom naponu ja sretan ko malo dite. To prepucavanje sa voltažama mi nikad nije bilo napeto. Jesam jednom kad sam tek uzeo ovog haswella nabio 1.4 i uspio 5.2ghz na cpuz bench odradit. Nakon toga nije on vidio iznad 1.32 napon.
Pa ne piše, dakle, smznuo se nakon pola sata? :( Šteta. Više sam očekivao od 5.2. Ali napon je nenormalan pa... Cache je slabašan na 4,5...
Maloprije čuo od, mislim der8auera, da taj cache i nije nešto važan kod klokanja... Sad, jel to spominješ samo da lucija nabriješ da ganja 5ghz na cacheu ili šta?
btw luci na koliko držiš LLC? mislim da je "1" maximalni calibration.
Kaj ne pise, pa na prosloj stranici sam rekao da sam vrtio 2 dana 5GHz @1.26v, neznam odakle tebi da sam vrtio prime na 5.2GHz...
Prvo sam vrtio cinebench na 5.3GHz i smrznuo se nakon pola testa na 1.44v, nakon toga sam restartao, usao u BIOS i samo stavio na 5.2GHz bez da sam mijenjao napon jer mi se nije dalo a i nije bilo ni bitno posto sam vrtio samo radi rezultata, radio bi d ami se da zajebavat sa cinebenchom sigurno i na 1.4v, jer je na 1.44 vrtio na 5.3GHz pola testa.
Ni Der8auer nije sa puno brzim RAM-om na 5.2GHz i delidanim primjerkom puno bolji
Znaci ima vrhunski primjerak u rangu mog, napon mu je 1.408v bio, na tome i ja mogu odvrtit.
EDIT:
I jos mi nije jasno kakav je to nenormalan napon? pa to ryzen ekipa redovno koristi za 4GHz, a 1.4v na 8700k je tek za 5.1GHz kod prosjecnih primjeraka, moj na tome ide na 5.2GHz...lupas gluposti 
Svaki, kolko vidim, udara u zid nakon 5.0ghz. Traži previše napona. Mislim, luci drži 5.0 na 1.26v, a za 5.2 treba 1.4. Ne vridi tih 200mhz toliko volti da se na trepavice okreneš.
Luci, 1.4v je nenormalan napon za 24/7 za intel, još od haswella. Idealno je do 1.3v. Ja iznad ne bi išao, možda mrvu tek za stabilnost ako je potrebno, za peak loadove.
Svaki, kolko vidim, udara u zid nakon 5.0ghz. Traži previše napona. Mislim, luci drži 5.0 na 1.26v, a za 5.2 treba 1.4. Ne vridi tih 200mhz toliko volti da se na trepavice okreneš.
Nije bas, recimo ja svog mogu na 1.32v imat na 5.1GHz za 24/7 skroz stabilnog u PRIME 95, a to je inace kod vecine napon za 5GHz.
Nije bas, recimo ja svog mogu na 1.32v imat na 5.1GHz za 24/7 skroz stabilnog u PRIME 95, a to je inace kod vecine napon za 5GHz.
1.32 na 5.1 i 1.26 na 5 - uzeo bi drugo, svaki put :)
1.32 na 5.1 i 1.26 na 5 - uzeo bi drugo, svaki put :)
I ja, zato tako i stoji.
Kaj se tice brzine cache-a, nema nikakve koristi od forsiranja njegove brzine jer ce ti klok biti nestabilan kod vecih taktova i obaranja rekorda riskiras brze rusenje, a uz to jako neprimjetni su boost-evi od njegove brzine. To je i sam Der8auer izjavio.