Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.341.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
CPU chat tema

Da Stjepko, sa defaultnom 15-15 latencijom. Ja sam morao otpustiti jel je latencija bila na 14. Dakle isto kao i ti samo mi je išao top 3000 Mhz.

Zato sve ovo velim. S ovim hvaljenim Gskillom doslovno imaš stock 3200 na 1.35V, a na 1.4 se hvata 3600 ili 3800. još je Samsung b-die.

Ne kontam baš Toxica, al aj ok.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:12 (DarthMarkus).
13 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema

3200 14-34 je na 1.35v, 2400 je na 1.2v.

Anyway, jel imamo dovoljno ljudi sa odgovarajućim hardverom za country cup na hwbotu? Bilo bi lijepo da se organiziramo pa bacimo nekoliko rezultata. Ne mora bit ništa ekstremno niti neko guranje hw-a do granica, čak i ako submitamo relativno loše rezultate, ako imamo dovoljno rezultata, ukupni score bi nam mogao biti respektabilan.

http://oc-esports.io/#!/round/country_cup_2017

14 godina
CPU chat tema

Da ispravio sam. Stock 1.35 3200

Radim neke tablice u "Ekselu" pa mi brojevi iskaču.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:23 (DarthMarkus).
17 godina
DarthMarkus kaže...

Po čem je bolji ?

Adata 1.35 V 3000 Mhz cl 16 (!!!) vs gore navedeni

Bokte ja na Kingstonu 2133 njub edition imao sam 15-15-15-35 3000 Mhz OC ?

Stjepko na kingstonu 2400 nemora ni zatezat latencije ima isto ...S dva klika u biosu.

Koje recenzije ?

https://www.teckknow.com/adata-xpg-dazzle-ddr4-3000mhz-review/4/

tu je usporedba s gskillovom memorijom.

Po ovome je ovak kak sam rekao.

edit: ah ti si linkao druge rame...

ma i ovo mi je bilo nategnuto s lovom a gskill je ukupno 300kn skuplji - ak se ne varam cijena je bila cca 2000 kn.

ovi su me ukupno dosli 800 + 780

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:18 (toxic).
14 godina
CPU chat tema

Pa nije bokte.

Ja ti ovdje dajem FlareX za usporedbu, ti meni Ripjawse V i TridentZ sa vrlo vjerovatno istim timigsima.

To je bar jednostavno - viša frekfencija , zetegnutiji timing, niža voltaža = bolje.

Nema tu neke filozofije. Još ako je b-die Samsung imaš jebačkog klokera (FlareX).

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:21 (DarthMarkus).
8 godina
protjeran
17 godina
DarthMarkus kaže...

Pa nije bokte.

Ja ti ovdje dajem FlareX za usporedbu, ti meni Ripjawse V i TridentZ sa vrlo vjerovatno istim timigsima.

To je bar jednostavno - viša frekfencija , zetegnutiji timing, niža voltaža = bolje.

Nema tu neke filozofije. Još ako je b-die Samsung imaš jebačkog klokera (FlareX).

ali kak ne razumijes da meni ovo zapravo nema ulogu, meni je svejedno radio mi ram na 2400 ili 3200mhz..

o to me sam vec pricao.

razlika izmedu ovog na recimo 3000mhz i ovog od 3200mhz cak i na nizim rezama je neprimjetna a kud meni na 4k..

kako god nisam pogrijesio jer mi se vizualno rami dopadaju, imaju sve sto sam htio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:24 (toxic).
14 godina
CPU chat tema

Znam Nikola, ali ovog možeš bolesno klokat (opet ja),a ovaj A Data takt možeš dobit sa najeftinijim Kingstonom .

Jebiga prika mislim da si se sjebao. Ali naravno tvoj izbor, tvoj novac, tvoje pravo.

I ja se budem sjebao sa i7 8700k iza nove :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:26 (DarthMarkus).
17 godina
DarthMarkus kaže...

Znam Nikola, ali ovog možeš bolesno klokat (opet ja),a ovaj A Data takt možeš dobit sa najeftinijim Kingstonom .

Jebiga prika mislim da si se sjebao. Ali naravno tvoj izbor, tvoj novac, tvoje pravo.

I ja se budem sjebao sa i7 8700k iza nove :-)

ovaj ram se isto da klokat, vidio sam brzine od 3400 do 3600mhz ali cemu pitam te ja ?

meni je ovaj adata 100 puta lijepsi od toga gskilla kojeg si linkao.

17 godina
eywa33 kaže...

3. neke igre (sve više njih) mogu iskoristiti HT što nas dovodi do zaključka br. 1:

8700k može biti samo bolji od 8600k. Ako igra ne koristi ht i donosi prednost i5ici, možeš ugasit HT u biosu.

Ako bf1 koristi sve resurse zašto su onda jednaki.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:54 (dery).
14 godina
CPU chat tema

Pa tako reci cigo :-)

Ljepše su mi i ZATO, jebe mi se za brzinu.

17 godina
DarthMarkus kaže...

Pa tako reci cigo :-)

Ljepše su mi i ZATO, jebe mi se za brzinu.

pa ja kad sam kupovao skoro sam uzeo corsair 2400mhz ali eto odgovorili me, kad ono uopce mi nema ulogu al eto.

No kako god uvijek se moze bolje tak da..

Pitanje je isto koji racku sam uzeo aourus kada sam mogao uzeti neku jeftiniju gtx 1080 i dobiti isto itd... itd... itd...

14 godina
CPU chat tema

Al pazi ovo

http://ocxtreme.net/viewtopic.php?t=48

4000Mhz 1.35 17-19-19-39. Iso Miki, ako to čika Marko ne upikne iza nove.

15 godina
neaktivan
CPU chat tema

Nije stvar u tome jel igra zna koristit HT nego jel zna koristit 12 threadova.... Ako ne zna onda naravno neće bit razlike izmedu 8600k i 8700k ak su na istom taktu. Isto tako razlike neće biti ako je i 8600k dovoljan da vrti gpu na 100%, što je gotovo pa sigurno, pogotovo na 1440p.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:44 (Roby.C).
17 godina
DarthMarkus kaže...

Al pazi ovo

http://ocxtreme.net/viewtopic.php?t=48

4000Mhz 1.35 17-19-19-39. Iso Miki, ako to čika Marko ne upikne iza nove.

jos da imas koristi od toga na Intelu :)

moras uzeti Ryzena pa ajde..

14 godina
CPU chat tema

Pogledaj od Eywe onaj link. Kava itekako ima koristi od bržeg rama.

17 godina
Glavas_ZG kaže...

Cudno mi je jedino sto je i7 7700k uglavnom bolji u benchnarcima od i5 8600k.

Al zato ga sašije kod bf1 gladnog jezgri

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Za one zabrinute temperaturom i koji ne žele da im napon konstantno drži sve jezgre na max,evo dva testa BF1 MP i PUBG gdje se mogu vidjeti temp. i fps.Procesor je na 4.7Ghz,dok su u BIOS-u postavke C1E,C3 i EIST omogućene,ostali C state su disabled.Kada nema opterećenja proc će se downclockati na 2.03Ghz i smanjiti napone osim u slučaju High Performance plana.

Windows Balanced Power Plan....i to zato jer sam zaboravio prebaciti na High performance....

Prvi kratki dio BF 1 je na 1440p i Ultra postavkama,FOV 120,malo duži dio je,čini mi se onaj interesantniji korisnicima 1080p monitora.U PUBG na 1080p (Competitive graphic settings) tek počinje biti zanimljivo nakon što se dotakne tlo,u smislu fps-a.

Prije snimanja odigrana je jedna kompletna BF1 MP mapa u trajanju od 25min.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 19:33 (Viator).
17 godina
Viator kaže...

Za one zabrinute temperaturom i koji ne žele da im napon konstantno drži sve jezgre na max,evo dva testa BF1 MP i PUBG gdje se mogu vidjeti temp. i fps.Procesor je na 4.7Ghz,dok su u BIOS-u postavke C1E,C3 i EIST omogućene,ostali C state su disabled.Kada nema opterećenja proc će se downclockati na 2.03Ghz i smanjiti napone.Windows Balanced Power Plan....i to zato jer sam zaboravio prebaciti na High performance....

Prvi kratki dio BF 1 je na 1440p i Ultra postavkama,FOV 120,malo duži dio je,čini mi se onaj interesantniji korisnicima 1080p monitora.U PUBG tek počinje biti zanimljivo nakon što se dotakne tlo,u smislu fps-a.

mozes li mi pojasniti zasto fps pustas iznad 144 tj 165 ako ti je 165hz monitor ? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 19:25 (toxic).
14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Da se vidi maxima inače vratim limiter kod dnevnog igranja.

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Imam osjecaj da si zaboravio da ovo nije stari i5 s 4 jezgre vec 6, razlika naprema i7 s 6core/12t je u par fps-a u svim naslovima.lp

Heh, ma nisam zaboravio. Svjestan sam da će razlike bit minimalne, kao i uvijek između i5 i i7. Ali Crysis 3 koji je star, kolko, 5 godina, pokazuje nadmoć "običnog" ht-a... Witcher 3 isto. Da ne duljimo bzvz, pogledaj 3dmark koji pokazuje koliko ht može prednosti na testu physics-a. Toliko je moguća razlika i u igrama - tehnički. Realno, neće je bit toliko, ali može. Svakako da bi onaj koji kupuje i gpu bolje prošao da umjesto i7 8700k i gtx 1080 uzme i5 8600k i 1080ti. Ja nisam u toj poziciji pa mi nije greda dat još soma i kusur. 

Ah sad to čekanje. Trebalo bi mi stić sljedeći tjedan do sride sve. Dakle cpu-mobo-ram, plus dolazi mi HX1200i u zamjenu za prozujalog RM1000i... Nisam ovu matičnu i proc izvadio otkad sam kupio kombo. Dakle ima 3+ godine... Zaboravio sam kako to ide :P

I Stjepko, što si ti odlučio onda? Oće li drug morat vadit kesu ili ne?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Neznam jos, malo sam u guzvi no 6 core i5 s boljim oc mi se cini boljim izborom za mene, 1000kn razlike da dajem zbog jednog forumasa da ga osramotim nije vrijedno(nemislim na druga titu:), žena bu sretna s novim stiklama a ja s novom i5 taman ide zima da mu dusu izvadim posto mi je osobni rekord 5320mhz volio bi to srusit. Eto nadam se samo da cu dobit barem prosjecan primjerak ostalo je na menilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 20:56 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Sve preko 6 jezgri je manje vise nepotrebno za gaming, HT je apsolutno nepotreban u tom slucaju 

Ubodi to i uzivaj 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ubodi to i uzivaj 

Ženu ili...?

14 godina
protjeran
Viator kaže...

Za one zabrinute temperaturom i koji ne žele da im napon konstantno drži sve jezgre na max,evo dva testa BF1 MP i PUBG gdje se mogu vidjeti temp. i fps.Procesor je na 4.7Ghz,dok su u BIOS-u postavke C1E,C3 i EIST omogućene,ostali C state su disabled.Kada nema opterećenja proc će se downclockati na 2.03Ghz i smanjiti napone osim u slučaju High Performance plana.

Windows Balanced Power Plan....i to zato jer sam zaboravio prebaciti na High performance....

Prvi kratki dio BF 1 je na 1440p i Ultra postavkama,FOV 120,malo duži dio je,čini mi se onaj interesantniji korisnicima 1080p monitora.U PUBG na 1080p (Competitive graphic settings) tek počinje biti zanimljivo nakon što se dotakne tlo,u smislu fps-a.

Proc smanjuje napon samo kad ides preko offseta klokat sta ne? Il si ti samo upalio onaj enhanced turbo za tih 4.7 pa je ostao automatski napon i sve ostalo?

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ako ideš preko offseta smanjivati će napon,ali ako se uključe C state opcije downclockat će cpu kod Balanced i Power saver plana te u idle smanjuje Vcore a samim tim i VID napon,bez obzira da li je offset unesen.Enhanced turbo i intel boost je isključen,za 4.7ghz postavljen je ručno napon na 1.2550v. i naravno utipkano x47.

Recimo sada dok ovo pišem VID je 0.646v (uz marginu pogreške),takt je na 2.13ghz a Vcore na 1.117v,ukoliko izaberem Performance plan svi naponi idu "gore" i stalni su,pa je Vcore zadanih 1.2550v.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 22:50 (Viator).
14 godina
protjeran

Vidis nisam znao da ce balanced plan smanjivati napon, znam da frekvencija pada, al mislio sam da napon samo poada kad se ide preko offseta pa sam onda ja sebi tako i namjestio.

14 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ako matična,iz nekog razloga,nema opcija mijenjanja C state,jednake mogućnosti imaju Intel XTU i AMD Master Utility ako se clocka preko njih,što znači da će downclockati i smanjiti napone kada nema opterećenja.

Ukoliko konstantan napon na svim jezgrama nije potreban preporučuje se u bios-u ostaviti uključene opcije C1E,C3 i EIST kod OC-a,ali čitam da ima i onih koji omoguće sve C-state opcije kao C6/C7/C10 kao "dublju hibernaciju" kada nema opterećenja.Vjerojatno i utječe na performanse kod opterećenja međutim Intel SpeedShift tu uskače u pomoć ,ali opet do koje mjere treba provjeriti ovisno za što se koristi pc.

Eto,tako sam ja to shvatio,ispravite me ako griješim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 8:51 (Viator).
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Ekipa narucena Asrock z370pro4 i i5 8600k nije iz "gold member" drustva  no posluzit ce.. sad cekamo..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
CPU chat tema

Sirotinjo i bogu si teska...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice