Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.341.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
Sale_ds kaže...
Zasto prelazite na 6 core?! Do nedavno su 4 jezgre bile svemir i sve iznad je bilo drkanje i kurcenje, a 7700 je bil i otac i majka i djed i baka gejminga.. pih!

Prelazimo zbog prelazenja i 50% boljeg cinebench score-a!

15 godina
neaktivan
Ah taj ponos xD

Bitno da je bolje od susedovog ;)
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
CPU chat tema

Meni moj siromasni Ryzen radi sve sto ocekujem od njega. 100% zadovljan igram se kao i oni s i7 8700k na 5ghz

17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Meni moj siromasni Ryzen radi sve sto ocekujem od njega. 100% zadovljan igram se kao i oni s i7 8700k na 5ghz

Svaki puta mi malo krvi spricne iz oka na monitor kad vidim da imas 1080-ku i 8 giga rama...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Lazes sam sebe i to jako dobro znas.

Igre su puno kvalitetnje na intelu neg na amd'u. I prica je bolja cak..
17 godina
Friday kaže...
toxic kaže...

Svaki puta mi malo krvi spricne iz oka na monitor kad vidim da imas 1080-ku i 8 giga rama...

ne brini dolazi novih 8gb :)

narucio jucer, u ponedjeljak bi trebali biti kod mene. super sam prosao svega 780 kn na kraju :)

inace je cijena jedne plocice od 8gb tih rama cca 850-950 kn kako gdje.

14 godina
protjeran
CPU chat tema

Joj Sale_ds rasprava je bila normalna dok ti nisi dosao, nitko nije spomenuo kurcenje, suseda i ostale trolajuce gluposti..yebo te Lucidus sindromlp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 12:18 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Jbte kakav je to ram za 900kn 8gb?

Taj bi na intelu ziher bolje radio..
15 godina
neaktivan
Jebiga, sve je van balansa dok njega nema. Netko je morao podmetnut leda..
17 godina
Sale_ds kaže...
Jbte kakav je to ram za 900kn 8gb?

Taj bi na intelu ziher bolje radio..

ovaj : https://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/ddr4/0704135/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

fora mi paše uz setup.

evo video samo sto su moji 3000mhz

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 12:21 (toxic).
15 godina
neaktivan
Jebeni su rami. Sad mi je zena vidjela i tjera me da ih kupim :/
13 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Lazes sam sebe i to jako dobro znas.

Igre su puno kvalitetnje na intelu neg na amd'u. I prica je bolja cak..

Ovo sam i ja primjetio dok radim na laptopu gdje kucka i5, nekako Minesweeper ima pravo dobru radnju, bas je intenzivno, pogotovo kad lupim onu zastavicu da je tu mina 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Pa velim ti ja. A vecina misli da se zajebavam..
15 godina
neaktivan
Pa velim ti ja. A vecina misli da se zajebavam..
17 godina
Sale_ds kaže...

+ dozivotna garancija iako nasi trgovci vele 60 mjeseci. Lifetime je tako da..

http://www.adata.com/en/ss/prowar/

http://www.adata.com/en/aa/newslist/2/2016/1/1325

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

60 mjeseci je isto što i doživotna, nije da će se ti rami proizvoditi i za pet godina. Ne misliš valjda da doživtna pokriva do kraja tvog života?

14 godina
protjeran
Viator kaže...

Evo mačka na 5ghz sa 1.320v,blender test u prilogu,max. temperatura 77c.Nažalost Kraken je zamjenjen sa postojećim Liquid freezer-om 240...deblji radijator,a masa je mama 

Možda vama to nije big deal,ali imati 4.5ghz na svim jezgrama sa 1.195v je fantastika za mene.

Jos jednom mit o temperaturama razbijen, barem do 5.0 GHz koji su cak i previse za potpunu dominaciju.

Stjepanj kaže...

U pm tak me svrbi da uzmem 8700k a netreba mi, jel isplativo uzeti samo zbog Lucidusa?lp

Nemoj bit lud, uzmi 8600k jer svi znamo da ces ionako zamijeniti taj cpu prije nego sto 8700k postane osjetno bolji u gamingu, razliku rade utrpaj u grafiku.

eywa33 

Sudeci po svim zivim recenzijama 8600k se stvarno bolje kloka, stvar je i u tome sto za klokove preko 5.0GHz trebas vise napona, a onda temp stvarno postaju problem na 8700k, dok kod 8600k nemas tih problema.

12 godina
odjavljen

Eventualno ako je stock majoneza onda će moći i5 sa manjim naponom postići stabilnost. No svejedno, ako hoćeš klokove za igre, ugasis ht i pucaj dokle ide sa manjim naponom.

Stvar je da je nakon 5,0 dobit od više mhz sve manja pa osim benchanja nema neke kosristi. Ako budem mogao na 5.0 do 85C, ostavljam na 24/7 and call it a day. 

Ja sam na 1080ti i 144hz, zato mi i5 nije dolazila u obzir. Platim grafu i monitor 13000kn i onda da se brukam za 1000kn više za i7... lol, ne

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
protjeran

U tom slucaju je stvar jasna kao dan.

17 godina
eywa33 kaže...

Ja sam na 1080ti i 144hz, zato mi i5 nije dolazila u obzir. Platim grafu i monitor 13000kn i onda da se brukam za 1000kn više za i7... lol, ne

isti je fps na 144hz za 8700k i 8600k pa zato nije dolazilo u obzir da da

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 15:46 (dery).
12 godina
odjavljen
dery kaže...
eywa33 kaže...

Kad si ti papiga, evo i ja ću malo da glumim papigu.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
eywa33 kaže...
dery kaže...
eywa33 kaže...

Kad si ti papiga, evo i ja ću malo da glumim papigu.

I koji je zaključak iz toga da u jednoj igri dominira ako je i to točno jer je razlika nelogična, a u sto ostalih su jednaki.Bug je testirao također oba jednaka.

kradem mine iz minskog polja
12 godina
odjavljen
dery kaže...

I koji je zaključak iz toga da u jednoj igri dominira ako je i to točno jer je razlika nelogična, a u sto ostalih su jednaki.Bug je testirao također oba jednaka.

Zaključak je da:

1. i7 =/= i5

2. 8700k ima ht, 8600k nema

3. neke igre (sve više njih) mogu iskoristiti HT što nas dovodi do zaključka br. 1:

8700k može biti samo bolji od 8600k. Ako igra ne koristi ht i donosi prednost i5ici, možeš ugasit HT u biosu.

zaklj. br.2

Tvoja izjava koju ponavljaš konstantno nije točna.

btw, dominira i u witcheru 3. Ne kao u Crysisu, ali pokazuje ono što je za očekivati: ako je engine napravljen da iskoristi sve dostupne resurse, i7 će pokazati prednost. Ne znam zašto se raspravljamo uopće oko nečega tako banalno očitog...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 16:13 (eywa33).
14 godina
CPU chat tema

eywa jel su to oba proca na istom taktku ili ?

14 godina
toxic kaže...
Sale_ds kaže...

Ne kontam zašto nisi uzeo Gskill FlareX 3200 koji je još jebeniji i zategnutiji.

+ bolestan kloker

https://www.hgshop.hr/memorija-g-skill-16-gb-2x8-gb-ddr4-3200-mhz-dimm-flare-x-za-amd-ryzen-f4-3200c14d-16gfx/proizvod/220072

Dakle 14-14-14-34 na samo 1.35 V

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:14 (DarthMarkus).
17 godina
DarthMarkus kaže...
toxic kaže...
Sale_ds kaže...

Ne kontam zašto nisi uzeo Gskill FlareX 3200 koji je još jebeniji i zategnutiji.

+ bolestan kloker

po recenzijama koje sam gledao ovaj adata je bolji ram ukupno gledano sve.

14 godina
CPU chat tema

Po čem je bolji ?

Adata 1.35 V 3000 Mhz cl 16 (!!!) vs gore navedeni

Bokte ja na Kingstonu 2133 njub edition imao sam 15-15-15-35 3000 Mhz OC ?

Stjepko na kingstonu 2400 nemora ni zatezat latencije ima isto ...S dva klika u biosu.

Koje recenzije ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 17:00 (DarthMarkus).
14 godina
protjeran
eywa33 kaže...
dery kaže...

Zaključak je da:

1. i7 =/= i5

3. neke igre (sve više njih) mogu iskoristiti HT što nas dovodi do zaključka br. 1:

8700k može biti samo bolji od 8600k. Ako igra ne koristi ht i donosi prednost i5ici, možeš ugasit HT u biosu.

zaklj. br.2

btw, dominira i u witcheru 3. Ne kao u Crysisu, ali pokazuje ono što je za očekivati: ako je engine napravljen da iskoristi sve dostupne resurse, i7 će pokazati prednost. Ne znam zašto se raspravljamo uopće oko nečega tako banalno očitog...

Imam osjecaj da si zaboravio da ovo nije stari i5 s 4 jezgre vec 6, razlika naprema i7 s 6core/12t je u par fps-a u svim naslovima.lp

14 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Po čem je bolji ?

Adata 1.35 V 3000 Mhz cl 16 (!!!) vs gore navedeni

Bokte ja na Kingstonu 2133 njub edition imao sam 15-15-15-35 3000 Mhz OC ?

Stjepko na kingstonu 2400 nemora ni zatezat latencije ima isto ...S dva klika u biosu.

Koje recenzije ?

Bome da, 800mhz oc(3200mhz) dignuo sam samo napon na 1.35v ostalo sve stocklp

10 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
dery kaže...

Zaključak je da:

1. i7 =/= i5

zaklj. br.2

Prema reviewima koje sam vidio HT dolazi do izražaja kod quad core cpu-a ali kod nove generacije intela bas i ne valjda zato sto su dodane 2 jezgre i5-icana.

Cudno mi je jedino sto je i7 7700k uglavnom bolji u benchnarcima od i5 8600k.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice