Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.345.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: CPU chat tema
war3_tft kaže...
Gorstak79 kaže...

a cuj, mozda sam se krivo izrazio, ali sve do jedna je cvilila u radu...kak se to zove?

Dobar je naziv, al to je pojava kod grafickih kartica, nema tog kod maticnih.

Mislim da ćeš dobiti srčani, ali ne samo da se pojavljuje kod grafičkih nego i kod matičnih a bome i kod napajanja, zavisno o sreći

Battlelog: [G] pijana_carapa
16 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Gorstak79 kaže...

errr, ja radije ne bih asrockicu...bilo amd bilo nevidija, imao sam ih 6 i sve su imale coil whine...

coil whine na maticnoj 

Sta se cudis? Imao sam i ja coil whine sa serverskom asusicom...

17 godina
zuper kaže...
Neš ti otključanog Ryzena na kojem dobiješ max 300MHz i 5% performansi
Z370 su zasad jedine dostupne i zato takav combo. I cjenovno ispada jednak R5 1600 i poštenoj B350 ploči. Kada dođu H370 i B370 to će još biti 300-400kn manje.

Kojih 300mhz, sramotiš se i to na veliko skup sa dječijim vrtičem koji ti stiska palce.

R5 1600 ima 3.2ghz defolt CPU frekvenciju, i na stock CPU hladnjaku ide bez problema na 3.8ghz.

Srečom za tebe, tvoja smješna neupučenost neče bit globalno vidljiva.

U slučaju Australskog Jutubera Steve, njegove brčkarije ipak vidi jako puno ljudi. Ali ok barem je priznal grešku, da se ipak zeznul pa onda ok nek mu bude oprošteno.

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=421&jumpto=5516871&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:44 (rambox).
10 godina
protjeran
ansha kaže...

Sta se cudis? Imao sam i ja coil whine sa serverskom asusicom...

Jos nisam cuo za coil whine da se netko zalio na mainstream plocama, eventualno na onim teskim high end modleima koje su imale mali ventic na sebi.

8 godina
protjeran
CPU chat tema

jebatga, moje asrockice nisu imale ventove ali je sve doti jedna cvilila...nijedan drugi brend iz mog iskustva, samo asrock...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:47 (Gorstak79).
10 godina
protjeran
Granzon kaže...

Mislim da ćeš dobiti srčani, ali ne samo da se pojavljuje kod grafičkih nego i kod matičnih a bome i kod napajanja, zavisno o sreći

Pojavljuje se i na monitorima, mozemo tako u nedogled, hocu samo rec da prije da mu je zujala graficka nego maticna, a niti je coil whine cest slucaj kod maticnih ploca, naravno kod onih skupljih sa malim venticem na sebi je lako moguce, ali opet takve ploce ima jako malo ljudi.

Jos mi ej fascinantnije da je njemu na sve 4 ploce cvrljalo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:50 (Lucidius).
10 godina
odjavljen
CPU chat tema

Meni je z77 zujala ...

15 godina
CPU chat tema
Dobro rambox, i5 ima boost svih 6 jezgri na 3,8GHz što je opet brže od R5 zbog IPC.
I još jedna bitna stvar. Većina korisnika ne radi OC jer uglavnom ne znaju niti žele. A tu je još i poštelavanje RAM brzine na Ryzenu. Dakle puno više posla za dobiti maksimum. Većina želi maksimum out of the box.
8 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Meni je z77 zujala ...

meni trenutno samo neka shugava muha zuji po sobi...stra me opizdit je nekom majicom da ne ostetim hardver slucajno...grrrr

15 godina
Lucidius kaže...

Pojavljuje se i na monitorima, mozemo tako u nedogled, hocu samo rec da prije da mu je zujala graficka nego maticna, a niti je coil whine cest slucaj kod maticnih ploca, naravno kod onih skupljih sa malim venticem na sebi je lako moguce, ali opet takve ploce ima jako malo ljudi.

Jos mi ej fascinantnije da je njemu na sve 4 ploce cvrljalo...

Nije imao sreće

Ali ozbiljno, mislim da bih trebao snimiti svoju staru 280x (kod brata trenutno) pa da čujete što znači pravi coil whine....jbte dečki su mislili da se nuklearni reaktor raspada kod mene kad bi god igrali bf

Battlelog: [G] pijana_carapa
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Kojih 300mhz, sramotiš se i to na veliko skup sa dječijim vrtičem koji ti stiska palce.

R5 1600 ima 3.2ghz defolt CPU frekvenciju, i na stock CPU hladnjaku ide bez problema na 3.8ghz.

Srečom za tebe, tvoja smješna neupučenost neče bit globalno vidljiva.

za neupučene, r5 1600 radi na 3.4ghz full opterećen zbog turboa, dakle nije 300mhz kako je zuper rekao nego 400mhz tj. ogromnih 10 posto. 

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Plus sta je on zescu kramu od ploce uzeo u obzir i onda dize u nebo razliku od 300kn na kompletnom kombou... tu plocicu od mATX formata bez pola featura i ulaza i zahrdalom zvucnom na sebi kupuje samo najtvrdokornija K plus ekipa 

8 godina
protjeran
CPU chat tema

skor moje grafe u catzilla 720p = 14k

skor 280X u catzila 720p = 22k

a lik tvrdi da je necujna iznad 30% venta...

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Gorstak79 kaže...

errr, ja radije ne bih asrockicu...bilo amd bilo nevidija, imao sam ih 6 i sve su imale coil whine...

coil whine na maticnoj 

Iako je najčešći na PSU-u i grafi, coil whine se tehnički može pojavljivat na svim komponentama koje imaju kondezatore - vele stručnjaci. Možda kiwi_91 može objasnit. Znam da je uvijek voljan .

btw. dobro je spomenuti da Corsair ima odličnu RMA politiku što se tiče coil whine-a. Naime, javio sam im na mail sa snimkom coil whine-a u akciji na napajanju i odgovor je bio u stilu: Šalji na ovu adresu, na naš trošak". Ja sam svejedno poslao Asbisu (ovl. serviser Corsaira u RH), odn. adm-u koji su to promptno i odobrili. Nakon jednog krepanog RM1000i, drugog koji je prozujao, treći je HX1200i. Ovo je ujedno i treća i zadnja šansa koju dajem Corsairu. Inače, da nemaju CLink gdje mogu pratiti potrošnju, namještat brzinu venta i multi-single rail mod, već bi otišao na neku Sisu Prime, ali Link mi je zakon.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
8 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...
Gorstak79 kaže...

coil whine na maticnoj 

Iako je najčešći na PSU-u i grafi, coil whine se tehnički može pojavljivat na svim komponentama koje imaju kondezatore - vele stručnjaci. Možda kiwi_91 može objasnit. Znam da je uvijek voljan .

btw. dobro je spomenuti da Corsair ima odličnu RMA politiku što se tiče coil whine-a. Naime, javio sam im na mail sa snimkom coil whine-a u akciji na napajanju i odgovor je bio u stilu: Šalji na ovu adresu, na naš trošak". Ja sam svejedno poslao Asbisu (ovl. serviser Corsaira u RH), odn. adm-u koji su to promptno i odobrili. Nakon jednog krepanog RM1000i, drugog koji je prozujao, treći je HX1200i. Ovo je ujedno i treća i zadnja šansa koju dajem Corsairu. Inače, da nemaju CLink gdje mogu pratiti potrošnju, namještat brzinu venta i multi-single rail mod, već bi otišao na neku Sisu Prime, ali Link mi je zakon.

moj cx450m je necujan, doduse moj je model za uk trziste, dosao je sa troglavim prikljuckom za struju sa uk amazona...a prije desetak godina sam imao HX 1000, platio ga 2000kn, najbolje napajanje ikad...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 22:07 (Gorstak79).
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ma znam sve da moze, napisao sam vec, ali obicno ljudi rade zabunu jer im grafa cvrlji pa onda svale krivnju na nesto drugo, recimo jedan mi se javljao da mu cvili proc, a cvilila graficka 

Nego, htio sam ti dat savjet za maticnu...

ASRock z370 extreme 4 modeli su skocili za 120kn u zadnjih tjedan dana, nas par je prosli tjedan slagalo nove platforme i svi smo uzeli z370 extreme 4 ploce za 1230kn, odma nakon toga su digli cijene, međutim dok extreme 4 drzi tu cijenu od cca 1350kn imas ASRock z370 gaming K6 za 1414kn, uglavnom identicna ploca samo sa nekim kozmetickim razlikama (boja ploce, boja BIOS-a) ali dobijes recimo onaj LED senzor koji ti prikazuje temperatru proca na maticnoj (i ostale kodove ako ima neka greska), i dobijes jedno dugme na ploci za paljenje i dugme za reset (znam nebus nikad koristio ali ljepo se vidi i svijetli ) i od toga je i treci slot na maticnoj ojacan metalno (također nebitno). 

Eto za nekih 60-70kn vise mozes i nju uzet, pa kako hoces.

8 godina
protjeran
CPU chat tema

nije to nitko nigdje javno napisao, ali na pcekspert forumu starosjedioci kupuju gigabyte ploce i ljama monitore...nisam prokljuvio razlog, ali sam naknadno ubro da se radi o kvalitetnim brendovima...da kucnem o drvo, moja gigabajtica je perfettamente...

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Gigabyte je koma zadnje 2 godine, od problema sa auto nabijanjem ogromnih napona na proc dok je sve default, pa onda problemi sa grijanjem VRM-a, izdavali su stetne BIOS updejte, em stede na kvaliteti komponenata i precijenjuju ploce, ali bitno da imaju LED-ica na sebi vise nego betlehem, tu napreduju 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
chaselol kaže...

Ti mora da si zaljubljen u mene kad cuvas screenshote mojih izjava, javi se u private da ti posaljem DNA.

Enivej i dalje ista prica, 8 jezgri sa HT se osjetno manje grije, osjetno manje trosi, ne treba ti delid, ne treba ti skupo hladjenje, ne treba ti skupa ploca. 

Intel kupis danas, sutra si bez garancije cim ga izvadis iz kutije.

Bar high end.

Tih osam jezgri je kao intelovih 6 to govori dovoljno o kvaliteti, nema AVX, nema iGPU, ima prethistorijske taktove na ulasku u 2018.g, ocajan je u single threadu itd itd...

Dok intela vozis na 5.1-5.2GHz bez ikakvog delida, 5GHz bez problema ide na svim cipovima, maticna ti je uvrh glave od 1200kn (znam da je to za tebe puno), hlađenje ovisno o taktovima i koliko zelis iscjedit proc, recimo za 4.7GHz ti je dosta LC CC 120.

Kad intel delidas ganjas 5.4GHz, sa temperaturama do 60-65c 

i pokazujes koliko je zapravo bolji od ryzena kada su oba zalemljena (ako delid hipotetski uzmemo kao lem, iako ce lem biti jos malo bolji).

Velim problem ryzena su i veliki naponi (1.4v+) potrebni za tih smijesnih 4GHz, i cipovi ce ubrzano degradirati i spasti na jos smijesnije taktove.

Čitam tekst i mislio sam da je ovo Luci napisao.

edit: Gle, jest Luci napisao... 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 22:33 (Tonči).
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Gigabyte je koma zadnje 2 godine, od problema sa auto nabijanjem ogromnih napona na proc dok je sve default, pa onda problemi sa grijanjem VRM-a, izdavali su stetne BIOS updejte, em stede na kvaliteti komponenata i precijenjuju ploce, ali bitno da imaju LED-ica na sebi vise nego betlehem, tu napreduju 

ocito nisam toliko zahtijevan korisnik...ja kad kupujem plocu, gledam samo da ima djidja midje koje su mi potribne...trazio sam kaby lake compatible ddr3 plocu sa m.2 utorom i usb 3.0 za front panel i ova je bila najjeftinija takva, cca 100 eur...nikakvih problema s njom, load optimized defaults, podesio ventove na silent i vozi....

9 godina
protjeran

To je bilo za skylake ja sam imao i5 6400 klokan na 4.3Ghz

Nisam uspio viditi da je itko uspio klokati zakljucane kaby-e.

Sumljam da bude nonK oc-a za coffe... Ako bude onda bi 8400 bio jebena kupnja.

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Pa di si Tonči kuco stara 

EDIT:

Neznam koji ti dio nije jasan, pa da odma razbijemo mit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 22:35 (Lucidius).
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ma znam sve da moze, napisao sam vec, ali obicno ljudi rade zabunu jer im grafa cvrlji pa onda svale krivnju na nesto drugo, recimo jedan mi se javljao da mu cvili proc, a cvilila graficka 

Nego, htio sam ti dat savjet za maticnu...

ASRock z370 extreme 4 modeli su skocili za 120kn u zadnjih tjedan dana, nas par je prosli tjedan slagalo nove platforme i svi smo uzeli z370 extreme 4 ploce za 1230kn, odma nakon toga su digli cijene, međutim dok extreme 4 drzi tu cijenu od cca 1350kn imas ASRock z370 gaming K6 za 1414kn, uglavnom identicna ploca samo sa nekim kozmetickim razlikama (boja ploce, boja BIOS-a) ali dobijes recimo onaj LED senzor koji ti prikazuje temperatru proca na maticnoj (i ostale kodove ako ima neka greska), i dobijes jedno dugme na ploci za paljenje i dugme za reset (znam nebus nikad koristio ali ljepo se vidi i svijetli ) i od toga je i treci slot na maticnoj ojacan metalno (također nebitno). 

Eto za nekih 60-70kn vise mozes i nju uzet, pa kako hoces.

Da znam, vidio sam da su samo te razlike koje si naveo. Na ovoj giginoj gaming 7 imam te šeme i bome ih niti koristim niti mi služe. Onaj led kao error check mi je jednom poslužio kad sam dobio defektnu memoriju pa sam na priručniku vidio da je memorija u pitanju... I to e to, dakle ne treba. Uostalom već sam naručio tako da je done deal. Nego, papci u instara naveli da je dostupnost artikla "na skladištu", a onda mi na mail jave da će biti poslano kroz 5-6 radnih dana + dan-dva dostave... Mislim, pa mogli su napisat da će bit dostupan tad i tad, a ne vako... Ponadaš se evo sad će, kad ono truba.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
CPU chat tema

Eywa brate, kakav je DAC na to Gigi ? Šo ne ode na peticu ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 22:46 (DarthMarkus).
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Nego, papci u instara naveli da je dostupnost artikla "na skladištu", a onda mi na mail jave da će biti poslano kroz 5-6 radnih dana + dan-dva dostave... Mislim, pa mogli su napisat da će bit dostupan tad i tad, a ne vako... Ponadaš se evo sad će, kad ono truba.

A zasto bas u Instaru (na nabavi ni ne pise da ima u instaru), imas u Linksu ako ciljas da ti je blize za reklamaciju posto si u dalmaciji.

Imas u MALL.hr sada dostupan i7 8700k za 3324kn, neznam koliko ti placas i gdje ga kupujes....

12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Eywa brate, kakav je DAC na to Gigi ? Šo ne ode na peticu ?

Zadovoljan sam zvukom inače. Ali u igrama uglavnom koristim sluške koje imaju svoj usb dongle sa zvučnom... Ja mislim da onda ne ide preko daca, jelda? Zašto ne na i5? Štajaznam... I danas imaš igrara koje mogu iskoristit HT, a vjerujem da će ih bit sve više... Plus ne znam kako bi spavao da imam i5-icu, morao bih istupit iz PCM-rase, ekskomunikacija ipso facto.

edit: računam da misliš na integriranu zvučnu u matičnoj, da? Jer ne koristim DAC. Sve digitala.

Lucidius kaže...

A zasto bas u Instaru (na nabavi ni ne pise da ima u instaru), imas u Linksu ako ciljas da ti je blize za reklamaciju posto si u dalmaciji.

Imas u MALL.hr sada dostupan i7 8700k za 3324kn, neznam koliko ti placas i gdje ga kupujes....

U instara je jedino pisalo "na skladištu", a mall.hr veli 8.11. dostupno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 23:26 (eywa33).
14 godina
CPU chat tema

Mislio sam na gaming peticu. Ploču. 

Ček nisam te sad ni ja skontao ? Jel ideš opet na giginu ploču ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 23:57 (DarthMarkus).
17 godina
Lucidius kaže...

Za degradaciju ti je sve jasno kada je koliko se sjecam i sam AMD rekao da je 1.35v max sigurni napon za Ryzen, a kamoli 1.42-1.45v koliko ustavri treba prosjecno za 4GHz.

Svašta ti proizvođači kažu. Jednom je jedan od tih proizvođača rekao da se K procesori ne bi trebali klokat. I tko ih je poslušao, nitko! Što su forumaši učinili: uzeli bolje hlađenje :)

https://www.extremetech.com/computing/248908-intel-responds-i7-overheating-issue-cluelessly-suggests-stop-overclocking

Izgleda da je #degradirati novi forumski buzzword

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
17 godina
CPU chat tema

Eto materijala za forumski dječiji vrtič, i to pogotovo u CPU temi bez voznog CPU reda i rasporeda.Dakle šest godina stari Intel CPUvs i7 8700K gejming CPU.Realno jedino kaj treba gledat, to je GTX 1080 TI 1080p rezultate a sve ostalo zanemarit.Fala bogu da nema 720p testova, ipak nisu tolke budaletine(takvih testova ima dosta) pa se nisu usudili ugazit u takve budalaštine.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/76333-i7-2600k-vs-i7-8700k-upgrading-worthwhile.html

R5 1400 je moderni i7 2600K, ali AMD zelenaš kao novi košta samo 165$.

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=17&jumpto=5386512&sort=asc&view=flat

Na kraju opet isto R5 1600=nije za gejming, ali i dalje sjedi na vrhu i tak če ostat još dugo vremena.

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice