Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.344.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: CPU chat tema
Kant kaže...
Opalaa !! kaže...

Best buy 

Prodo sam ga isti dan!

Sada sam na nekom celeronu i osjecam se puno bolje i mocnije! 

Pa skini oglas 

10 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Jel to znači da se i vega prodavala kao kokice pa je cijena rasla iz dana u dan ili je to jer ih ima malo pa kad stigne koji komad, naplate ga kao dragi kamen?

Sa ryzenom je bila specifična situacija, nitko se nije htio zaletit i kupit potpuno novu platformu koja je tek izdana. Sa kavom se sve već znalo kad se radi o istoj stvari još od 2015.

No, čak i nakon što je intel forsirao nove ploče zbog "potrebe za boljom faznom regulacijom", imamo z370 ploče na kojima se vrm pregrijava, sva sreća pa se na h i b pločama (kad izađu, jel) ne može klokat.

Kaj pricas ti? pa gdje ti vidis na forumu ikoju Vegu?? to smece je kupilo troje ljudi na cijelom globusu 

Kaj se tice poca, uvijek su postojali i postojat ce skartovi od ploca, otkrio si toplu vodu  dok za 1200kn imas ploce stani pani kao moja sa regulacijom u rangu 2000kn ploca 

18 godina

Budem

:)

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
14 godina
CPU chat tema

14 godina
protjeran
Problema sa vrm-om nemaju niti najjeftinije ploce

Ova msi z370-a pro cak i u najgorem scenariju bez ikakvih fanova okolo, kako je gospodin pro overkloker objasnio, nema problema s vrm-om, ima odlican llc, podrzava memoriju do 3866mhz ak se ne varam, ako imas losiji cip mozes proci sa dosta visokim naponom bas zbog dobrog hladenja vrm-a.
13 godina
neaktivan

Eno TTL ima video za giginu gaming ultra (koja košta 1500kn btw) i vrm ima problema. Moguće da je giga odlučila malo uštedit na vrm komponentama jer pojedine ploče i na x299 i b350 imaju sličnih problema.

14 godina
protjeran
Da primjetio sam da giga kiksa nesto u zadnje vrijeme. Iako sa trenutnom gigom nemam problema, iduca ploca nakon svega ovog kaj sam vidio sigurno nece biti njihova.
15 godina
CPU chat tema
Kaj se gejminga tiče, i5 8400 je bolji od R5 1600. Čak i jeftiniji od AMD, ko bi reko...
10 godina
protjeran
CPU chat tema

To znamo jos od Haswella, eto i ansha je fino demonstrirao razlike u temi sa igrama 

17 godina
zuper kaže...
Kaj se gejminga tiče, i5 8400 je bolji od R5 1600. Čak i jeftiniji od AMD, ko bi reko...

evo ja kupujem proc i plocu. daj mi link da kupim. uzeo bi sutra ako ima u Zg..

hvala..

(G)jokaCRO ingame
10 godina
protjeran
red_bull kaže...

hvala..

Nema za tebe, drz se sad ryzena kad si vec i do sada stajao na toj strani, sad bi svi napustali brodkoji tone, e pa nema 

EDIT:

Al naravno da ima KLIK

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 19:59 (Lucidius).
12 godina
odjavljen
CPU chat tema

Odlazi mi haso na kavu.  Stiže kroz par dana, velika kava s ladnim mlikom, sa dvi kocke šećera, pravo na bosanski.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
red_bull kaže...
zuper kaže...

hvala..

nabava.net, traži i5 8400 i najjeftiniju z370 ploču i to je to

14 godina
CPU chat tema

Petko jesi ti blizu ?

klik

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 20:47 (DarthMarkus).
14 godina
CPU chat tema

Koja je logika stavljati z370 na 8400..

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 20:46 (ivanzu).
9 godina
Covjek oce top vrm i sve ostalo,a i ustvari zasto ne?
14 godina
dabar_solta_V2 kaže...

Zato sto je overkill za 8400, a sumnjam da ce ikada raditi upgrade na 8700K ili 8600K.

14 godina
ivanzu kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Zato sto je overkill za 8400, a sumnjam da ce ikada raditi upgrade na 8700K ili 8600K.

Kakav overkill na matičnoj ? Ne postoji to !

17 godina
zuper kaže...
red_bull kaže...
zuper kaže...
Kaj se gejminga tiče, i5 8400 je bolji od R5 1600.Čak i jeftiniji od AMD, ko bi reko...

hvala..

nabava.net, traži i5 8400 i najjeftiniju z370 ploču i to je to

Forumski udruženi dječiji vrtič ponovo u akciji, epizoda kaj ja znam 3, ali bit če opet novih epizoda to sigurno.

Nema pametnije kupnje, neko stavit zaključani Intel proc na okvirno skoro 900kn matičnu ploču.

https://www.nabava.net/search.php?q=Intel+Z370

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=384&jumpto=5498409&sort=asc&view=flat

Forumski dječiji vrtič ne zna niti računat, pa moram pisat na ploču kao u vrtiču kaj drugo.

- R5 1600=1600kn

- Asrock AB350M=550kn

Kulike te košta, da nije možda 2150Kn?

Za kraj opet isto, ne mješati zaključani 6/6 i Unlocked 6/12 procesor to su kruške i jabuke.

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=406&jumpto=5508472&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:10 (rambox).
16 godina

Zakljucan je onoliko koliko moze jedan ryzen ponuditi i vise nego dovoljno sto se tice kloka

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:12 (dreadmoore).
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Nešto se šuška da asrock nudi non k oc na svojim pločama, iako je intel već izbacio microkod koji bi to onemogućio, ne znači da ga se mora koristit. U tom slučaju je 8400 vrlo dobra kupnja sa z370 pločom.

15 godina
CPU chat tema
Neš ti otključanog Ryzena na kojem dobiješ max 300MHz i 5% performansi
Z370 su zasad jedine dostupne i zato takav combo. I cjenovno ispada jednak R5 1600 i poštenoj B350 ploči. Kada dođu H370 i B370 to će još biti 300-400kn manje.
15 godina
CPU chat tema

Dok mi stave spdif na plocu od 500kn cu je uzet. A posto nijedna ploca ispod 900kn nema opticki utor, ne gledam ih. Po meni nije grijeh stavit na z370 od cca 1300kn i5 8400. Nebi bio grijeh ni stavit privjesak v2 kad dode (al ce mu bit cijena paprena).

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
10 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Odlazi mi haso na kavu.  Stiže kroz par dana, velika kava s ladnim mlikom, sa dvi kocke šećera, pravo na bosanski.

Kakav finjak 

EDIT:

Za mjesec dana ce pola foruma bit na kavi 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:24 (Lucidius).
8 godina
protjeran
CPU chat tema

errr, ja radije ne bih asrockicu...bilo amd bilo nevidija, imao sam ih 6 i sve su imale coil whine...

14 godina
CPU chat tema

Vec jesam na kavi od 6 ujutro.

10 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

errr, ja radije ne bih asrockicu...bilo amd bilo nevidija, imao sam ih 6 i sve su imale coil whine...

coil whine na maticnoj 

8 godina
protjeran
CPU chat tema

a cuj, mozda sam se krivo izrazio, ali sve do jedna je cvilila u radu...kak se to zove?

evo dva videa ima https://www.youtube.com/results?search_query=asrock+coil+whine

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:35 (Gorstak79).
14 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

a cuj, mozda sam se krivo izrazio, ali sve do jedna je cvilila u radu...kak se to zove?

Dobar je naziv, al to je pojava kod grafickih kartica, nema tog kod maticnih.

14 godina
CPU chat tema

Pištanje kondenzatora.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice