Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.344.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: CPU chat tema
Evo moj se prodaje, mozda cak i kombo cpu mbo ram plus hladnjak..
Sve staro par mj.
18 godina
CPU chat tema

Pa daj ponudu, izuj me iz cipela...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Ovo mi je najbolja izjava

Ti mora da si zaljubljen u mene kad cuvas screenshote mojih izjava, javi se u private da ti posaljem DNA.

Enivej i dalje ista prica, 8 jezgri sa HT se osjetno manje grije, osjetno manje trosi, ne treba ti delid, ne treba ti skupo hladjenje, ne treba ti skupa ploca. 

Intel kupis danas, sutra si bez garancije cim ga izvadis iz kutije.

Bar high end.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Evo moj se prodaje, mozda cak i kombo cpu mbo ram plus hladnjak..
Sve staro par mj.

Pa koji po redu vec sa foruma da prodaje Ryzen... ocel ostat itko sa Ryzenom do nove godine na forumu 

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ja cu kupit threadrippera - samo da odrzim ravnotezu.

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ti mora da si zaljubljen u mene kad cuvas screenshote mojih izjava, javi se u private da ti posaljem DNA.

Enivej i dalje ista prica, 8 jezgri sa HT se osjetno manje grije, osjetno manje trosi, ne treba ti delid, ne treba ti skupo hladjenje, ne treba ti skupa ploca. 

Intel kupis danas, sutra si bez garancije cim ga izvadis iz kutije.

Bar high end.

Tih osam jezgri je kao intelovih 6 to govori dovoljno o kvaliteti, nema AVX, nema iGPU, ima prethistorijske taktove na ulasku u 2018.g, ocajan je u single threadu itd itd...

Dok intela vozis na 5.1-5.2GHz bez ikakvog delida, 5GHz bez problema ide na svim cipovima, maticna ti je uvrh glave od 1200kn (znam da je to za tebe puno), hlađenje ovisno o taktovima i koliko zelis iscjedit proc, recimo za 4.7GHz ti je dosta LC CC 120.

Kad intel delidas ganjas 5.4GHz, sa temperaturama do 60-65c 

i pokazujes koliko je zapravo bolji od ryzena kada su oba zalemljena (ako delid hipotetski uzmemo kao lem, iako ce lem biti jos malo bolji).

Velim problem ryzena su i veliki naponi (1.4v+) potrebni za tih smijesnih 4GHz, i cipovi ce ubrzano degradirati i spasti na jos smijesnije taktove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 17:22 (Lucidius).
8 godina
protjeran
Friday kaže...

samo pijanac bi to izjavio, tako da je to pametan potez :D

10 godina
protjeran
Friday kaže...

Al treba i dat nesto kredita ovima koji kupuju tu smijuruju od Ryzena pored daleko naprednijih i modernijih perjanica iz intela, ipak odrzavaju tu neku koliku toliku konkurentnost na trzistu pa mi koji uzimamo intel na kraju bolje prolazimo sa jacim i jeftinijim procesorima za sebe 

#JesuisRyzen

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Tih osam jezgri je kao intelovih 6 to govori dovoljno o kvaliteti, nema AVX, nema iGPU, ima prethistorijske taktove na ulasku u 2018.g, ocajan je u single threadu itd itd...

Dok intela vozis na 5.1-5.2GHz bez ikakvog delida, 5GHz bez problema ide na svim cipovima, maticna ti je uvrh glave od 1200kn (znam da je to za tebe puno), hlađenje ovisno o taktovima i koliko zelis iscjedit proc, recimo za 4.7GHz ti je dosta LC CC 120.

Kad intel delidas ganjas 5.4GHz, sa temperaturama do 65-70c 

i pokazujes koliko je zapravo bolji od ryzena kada su oba zalemljena (ako delis hipotetski uzmemo kao lem, iako ce lem biti jos malo bolji).

Velim problem ryzena su i veliki naponi (1.4v+) potrebni za tih smijesnih 4GHz, i cipovi ce ubrzano degradirati i spasti na jos smijesnije taktove.

Sta tebi znaci 4 ili 5ghz kad ne znas iliti ne vidis razliku izmedju?
Isto tako i AVX = pojma nemas cemu sluzi

Ovo da je lc cc 120 dovoljan za 4.7ghz ne znam koga lazes, dobro sto mene, ali sto druge ljude covjece 

Kakve ti vjetrenjace ganjas covjece, sta ti je 

Ovo o degradaciji je jos jedan dokaz koliko nemas pojma o cemu laprdas, tacno te neke blebeknuo jako u glavu tamo gdje radis ko izbacivac pa lupas gluposti na forumima 

14 godina
CPU chat tema

AMD podrzava AVX, izuzev 512bit...

16 godina
CPU chat tema

Da usput potvrdim ovo sto je na videu receno da necete osjetiti razliku u kloku iskreno jucer sam bas bio iznenadjen sa ovim bencmarkom od Tomb Raidera kad sam sputsao klok za forumasa ivanzu da vidi kave su temperature usput sam uradio i taj benchmark.Rezultati testova od neki dan sa teme pc igre benchmark gdje je procesor klokan na 4.6ghz Klik  i ova slika ispod gdje je sputen klok.

https://imgur.com/CBU6hFB https://imgur.com/CBU6hFB
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 17:30 (dreadmoore).
10 godina
protjeran
chaselol kaže... 

Sta tebi znaci 4 ili 5ghz kad ne znas iliti ne vidis razliku izmedju?
Isto tako i AVX = pojma nemas cemu sluzi

Ovo da je lc cc 120 dovoljan za 4.7ghz ne znam koga lazes, dobro sto mene, ali sto druge ljude covjece 

Kakve ti vjetrenjace ganjas covjece, sta ti je 

Ovo o degradaciji je jos jedan dokaz koliko nemas pojma o cemu laprdas, tacno te neke blebeknuo jako u glavu tamo gdje radis ko izbacivac pa lupas gluposti na forumima 

Mi ovdje ne pricamo subjektivno to si vec trebao shvatiti, nebitno je sta cu ja ili ti raditi i osjetiti sa tim procesorom, bitno je kada ces nesto raditi kako ce stvari izgledati i prema tome usporediti proc sa nekim drugim.

Opet kazem, nebitno je sta ja znam ili neznam, AVX je tu nekom treba nekom ne, ali je tu.

Za lc cc 120 zna svaka budaletina izgleda osim tebe da je sasvim sposobna ohladiti proc na 1.15v za koliko ti treba da imas 4.7GHz na kavi.

EDIT:

Za degradaciju ti je sve jasno kada je koliko se sjecam i sam AMD rekao da je 1.35v max sigurni napon za Ryzen, a kamoli 1.42-1.45v koliko ustavri treba prosjecno za 4GHz.

EDIT 2:

A ono najbitnije i sta potvrduje sve o cmeu cijelo vrijeme govorim je to da ljudi masovno prodaju ryzene i prelaze na intel, dok sa druge strane ja jos nijednog, ali fucking nijednog covjeka nisam vidio da je sa nekog i7 6700k/7700k presao na ryzena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 17:36 (Lucidius).
13 godina
neaktivan

Ja jos uvijek cekam da se nadje jedan procesor koji je osjetio cari degradacije.

Kad se nadje jedan, molim da me obavijestite 

Do tad, suplja prica.

14 godina
CPU chat tema

Lucidus sigurni napon je 1.425V ne lupetaj bezveze.

16 godina
dreadmoore kaže...

Da usput potvrdim ovo sto je na videu receno da necete osjetiti razliku u kloku iskreno jucer sam bas bio iznenadjen sa ovim bencmarkom od Tomb Raidera kad sam sputsao klok za forumasa ivanzu da vidi kave su temperature usput sam uradio i taj benchmark.Rezultati testova od neki dan sa teme pc igre benchmark gdje je procesor klokan na 4.6ghz Klik  i ova slika ispod gdje je sputen klok.

Ta igra dobro iskoristava GPU cak i na mom phenomu dobro radi. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
CroVandal kaže...
dreadmoore kaže...

E sad dobro pogledaj ako vec iskoristava u onoj temi imas forumasa Viatora i benchmark gtx 1080ti sa ryzenom 1600 1920x1080 rezza prva slika Klix iste postavke i razlika je 10fps u korist njega  a ta kartica je duplo skuplja od 1070

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Hebote zivot bas gledam nabavu, ja prije tjedan dana kupio i7 8700k za 3300kn, sada su ga vec digli na 3500kn, kava se prodaje ko kokice... 

Sve sta stigne odma se proda, dok je za prvi ryzen na forumu trebalo cekat 2 mjeseca...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 17:48 (Lucidius).
16 godina
dreadmoore kaže...
CroVandal kaže...
dreadmoore kaže...

E sad dobro pogledaj ako vec iskoristava u onoj temi imas forumasa Viatora i benchmark gtx 1080ti sa ryzenom 1600 1920x1080 rezza prva slika Klix iste postavke i razlika je 10fps u korist njega  a ta kartica je duplo skuplja od 1070

Ali je i razlika u min fps ogromna

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Upariti ista jace od GTX1070 sa 1080p monitorom je bogohuljenje i neupucenost u hardver.
Naravno ako se ne prica o PRO upotrebi kompa.

Kul ovi markeri 

16 godina

Ti kad budes imao ista jace od ovog javi se a ovako samo mozes samo  plakati i igrati csgo na low detaljima 

14 godina
CPU chat tema

Ovaj forum je propao ko hrvatska.

10 godina
odjavljen
CPU chat tema

ajd da i ja nešto napišem

18 godina
CPU chat tema

Pa di su ti Ryzeni???

Dobio samo jednu ponudu, ali cijena ko da se Intel prodaje a ne smece od Ryzena!

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Ti kad budes imao ista jace od ovog javi se a ovako samo mozes samo  plakati i igrati csgo na low detaljima 

Kakve to veze ima sa bilo cime, ako ja igram odredjen XYZ naslov i uzivam u tome koliko i ti u cinebenchu i raznim chmarkovima, zar ne bi trebao biti zadovoljan 

p.s. 240fps 1080p sve low, texture na ultra jer ipak imam inventar od 1500$ pa mi je stalo da fino izgledaju skinovi u igri 

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Ti nisi cuo za njuskalo, i sta mislis da svi na svijetu citaju ovu temu i vide tvoj post da trazis proc 

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Hebote zivot bas gledam nabavu, ja prije tjedan dana kupio i7 8700k za 3300kn, sada su ga vec digli na 3500kn, kava se prodaje ko kokice... 

Jel to znači da se i vega prodavala kao kokice pa je cijena rasla iz dana u dan ili je to jer ih ima malo pa kad stigne koji komad, naplate ga kao dragi kamen?

Sa ryzenom je bila specifična situacija, nitko se nije htio zaletit i kupit potpuno novu platformu koja je tek izdana. Sa kavom se sve već znalo kad se radi o istoj stvari još od 2015.

No, čak i nakon što je intel forsirao nove ploče zbog "potrebe za boljom faznom regulacijom", imamo z370 ploče na kojima se vrm pregrijava, sva sreća pa se na h i b pločama (kad izađu, jel) ne može klokat.

17 godina
CPU chat tema

Best buy 

18 godina
Lucidius kaže...

Ti nisi cuo za njuskalo, i sta mislis da svi na svijetu citaju ovu temu i vide tvoj post da trazis proc 

Pa da, vlasnici Ryzena su ocajni!

Svugdje gledaju samo da nalete na neku naivcinu pa da mu uvale Ryzena...

8 godina
protjeran
Kant kaže...

Pa da, vlasnici Ryzena su ocajni!

Svugdje gledaju samo da nalete na neku naivcinu pa da mu uvale Ryzena...

i to ispod cijene, ko ti onog 1600 za 1350kn 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 18:40 (honor8).
18 godina
Opalaa !! kaže...

Best buy 

Prodo sam ga isti dan!

Sada sam na nekom celeronu i osjecam se puno bolje i mocnije! 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice