Gdje ces uspoređivat delidani intel sa ryzenom, pa cak i taj tvoj najgori model 6700k u univerzumu je hladniji od tog procesorcica.
Jaoj si ga ovima ako intel pocne lem stavljat, AMD moze automatski prestat stancat procesore 
Gdje ces uspoređivat delidani intel sa ryzenom, pa cak i taj tvoj najgori model 6700k u univerzumu je hladniji od tog procesorcica.
Jaoj si ga ovima ako intel pocne lem stavljat, AMD moze automatski prestat stancat procesore 
De bgti uzmi kruva jedi ne moraš ono što se ne jede. 
Moglo bi se reći da za svakih 10% više takta dobiješ 10% veću potrošnju.
Sa 10% većim naponom dobiješ 21% veću potrošnju. Brojevi vrijede pod uvjetom da možeš držati temp konstantnom jer sa svakih 10°C dobiješ ~4.2% veću potrošnju.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Dzabe kada je delidan. MOSFET sto brze switcha to su mu i gubitci veci sto ce negativno utjecati na temperaturu, koliko ce to biti ne znam ali sumnjam da je drasticna razlika.
Pokrica su ti na stolu, jedino ti i ostali nemapojmici tucete napamet a blage nemate.
Eto ajd ti meni fino izvrti Prime 95 10min na 4GHz, smallFFT test i fino kao ja posnimi sve mobitelom, znaci kuciste (da vidimo jel sve zatvoreno i jesu filteri na mjestu), otvori CPU-z i uz to sa strane ostavi CPUID HW monitor da vidimo fino temperature.
Kada si gotov stavi mi link na forum pa da usporedimo zagrijavanje.
EDIT:
Djela, ne rijeci 
Nemam vremena za teoreticare zavjere.
Ajd' probaj ovo gurati pa javi temperature: https://github.com/tjukic/frycpumulticore/releases/tag/0.0.1
Peak 53 stupnja, stabiliziralo se na 49
Volim čitati ovu temu, ali brate mili ovaj Lucidius je otrov za forum, ja ne znam kakve on traume vuče iz djetinstva no treba mu ozbiljna medicinska pomoć. Te konstantne dječje osnovnoškolske fore nisu potrebne na IT forumu i definitivno bi BUG-ovci trebali uvesti pravilo da tko god skupi ukupno 4 crvena kartona u forumskoj karijeri dobije trajni ban.
Volim čitati ovu temu, ali brate mili ovaj Lucidius je otrov za forum, ja ne znam kakve on traume vuče iz djetinstva no treba mu ozbiljna medicinska pomoć. Te konstantne dječje osnovnoškolske fore nisu potrebne na IT forumu i definitivno bi BUG-ovci trebali uvesti pravilo da tko god skupi ukupno 4 crvena kartona u forumskoj karijeri dobije trajni ban.
Imas jedan gumb koji pomaze....tamo ispod njegovog avatara s desne strane samo stisni X

Imas jedan gumb koji pomaze....tamo ispod njegovog avatara s desne strane samo stisni X

Da ga se malo manje quota i odgovara na dječje fore bilo bi dobro, takvi forumaši poput njega mijenjaju tijek rasprave i tu jedino admini mogu pomoći.
Ma isprsio sam se za super hladnjak pa su zato temperature takve, platio sam ga pošteno!
iman isti taki, samo ja san kupija u linksa za sto cuna...
koji ste vi naivci, bolje da ste tu stotku pretvorili u ćevape i par piva
ja klincima stavio na g4560 stock hladnjak od svog i5 u minijaturnom itx kućištu i ništa više mu ne treba
ccc, mislim da ću vas prijaviti velikom vijeću bračkih škrtaca da vas izbace iz društva 
Navika, ne koristim stock hladnjake..a nekak me i sram koristiti iste. Pošteni hladnjak pokazuje moć i prestiž.
Kava na 4.7 dolazi out of the box, napon za to je dovoljan oko 1.15v, grijanje oko 60c u Prime 95, po kojoj logici ti spominjes 1.35v za 4.8GHz?? apsolutno svaka kava ce ici na 5GHz unutar 1.35v, a osrednji primjerci na 1.3v do 1.32v.
smallFFT je najzahtjevniji za proc, kakav bozji Large ili blend, opet lupas.
Realno je to da jedan ryzen delidani ide na 80c na 4GHz i to zalemljen, a kava na 5GHz sa zvakom, dok delidana kava radi na 60ak stupnjeva na 5GHz, tako da je jasno koliko je intel naprednija arhitektura i unaprijeđeniji proc.
Kava je za ryzen svemirska tehnologija, nema se tu puno za pricat.
Nista taj prime koji ti vrtis, 26.6 je za tetkice. Daj nam sliku nakon 10min prime-a 28.5+ na 5ghz bez avx offseta. To vrte ozbiljni decki ;)
Luci bude kaj od ovoga? Znači 29.3 pa da vidimo.
http://www.guru3d.com/files-details/prime95-download.html
Pokrica su ti na stolu, jedino ti i ostali nemapojmici tucete napamet a blage nemate.
Eto ajd ti meni fino izvrti Prime 95 10min na 4GHz, smallFFT test i fino kao ja posnimi sve mobitelom, znaci kuciste (da vidimo jel sve zatvoreno i jesu filteri na mjestu), otvori CPU-z i uz to sa strane ostavi CPUID HW monitor da vidimo fino temperature.
Kada si gotov stavi mi link na forum pa da usporedimo zagrijavanje.
EDIT:
Djela, ne rijeci 
Bio si suspendiran.
Znas sto je onaj tvoj Artic napravio mom Ryzenu ? Stavio ga u kocku leda :) dakle 50 stupnjeva mogu stavit napon do 1.4 bez hebemti i to je to a Artic se vrti na minimumu :)
S obzirom da mi rikava iz nekog razloga imam stock cooler i na njemu tempe ne idu iznad 65 stupnjeva meni je cisto ok s obzirom da imam fucking stock cooler :)
nisi ni ti ista bolji s tim dosadnim trolanjem od kad si se domogao tog i7 neprestajes...Lucidusovo djete
lp
Nema trolanja nego samo testovi pustite se jubitu imate svoje strojeve pa se uhvatite nekog testa pokazite da je drugacije
Navika, ne koristim stock hladnjake..a nekak me i sram koristiti iste. Pošteni hladnjak pokazuje moć i prestiž.
Ali zato pentium ne pokazuje 
Ali zato pentium ne pokazuje 
A kaj pokazuje, AMD Epyc? Uloženo/dobiveno rastura. Za 500 kn nema bolje 
Da ga se malo manje quota i odgovara na dječje fore bilo bi dobro, takvi forumaši poput njega mijenjaju tijek rasprave i tu jedino admini mogu pomoći.
Ova tema več odavno nije pod kontrolom admina.Da je pod kontrolom admina, onda ne bi bila preimenovana(tak se to ne radi) iz Zen/Ryzen teme u nekakvu Chat temu.Od kad je u trečem mjesecu izašel Ryzen CPU, malo pomalo ova tema originalnog naziva raspravom je potpuno iscurila van svojih granica.
A kaj pokazuje, AMD Epyc? Uloženo/dobiveno rastura. Za 500 kn nema bolje 
Tak je da,
single socket 7401P to je realno trenutno pa na dalje uloženo-dobiveno najbolji CPU/ili AMD CPU bez ikakve konkurencije.To nije klasičan Desktop proc ali nebitno, u single socket varijanti moš s njime radit kaj god hočeš Linux ili Windows samo biraj.Ako koristiš Cinema 4D/Cinebench R15, ili neke druge Maxon alate to je brzo trči i kupuj što brže.
Zanemari kolko košta tvoj Pentium, samo gledaj šta nudi ovaj zelenaš za 1000$ vs Intel ponuda to je ono bitno.Zelenaš službeno stiže na početku 2018, dakle masovna dostupnost za širi krug korisnika.Nije nikakvo čudo da za zelenašom vlada velika potražnja potpuno očekivano.
https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=355&jumpto=5482452&sort=asc&view=flat
https://www.servethehome.com/amd-epyc-7401p-linux-benchmarks-and-review-something-special/
"The AMD EPYC 7401P offers a unique value that is largely unprecedented in the server CPU space: pricing under $45 per core and $23 per thread on higher core count parts. Beyond that, the CPU delivers 24 cores and 48 threads to a single socket at a price point under $1100, or about what Intel will sell you a 12 core Skylake-SP part for.
The AMD EPYC 7601 is a beastly CPU and the EPYC 7351P is a great value. If we had to pick the most competitive part AMD has, it is the 7401P hands down. There is no competitive part in the market for what the AMD EPYC 7401P has to offer."
S obzirom da su u serverskom biznisu velike pare, zelenaš za tolko para udarit če ogroman pritisak na ionako strategijom izgubljeni Intel.
Jasno je to meni, zato i velim nebo je granica a tam je Epyc pa je valjda jedino on dobar za _určenje po kvartu 
Posto smo ustanovili da je Ryzen smetje, ukoliko netko ima r7 1700 pa ga se zeli riješiti dok jos nesto vrijedi, slobodno mi posaljite ponudu
Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Eo moj za 4 kile novaca! 
moze 4 kile kovanica?
(G)jokaCRO ingame
Posto smo ustanovili da je Ryzen smetje, ukoliko netko ima r7 1700 pa ga se zeli riješiti dok jos nesto vrijedi, slobodno mi posaljite ponudu
No???
Pa di su ponude???
Ja mislio da se ljudi toga smetja masovno rjesavaju...
iskreno, da mi netko ponudi threadrippera za kunu, samo bih se nasmijao...
i uzeo jel ...
i uzeo jel ...
da, i ponudio ga na njuskalu...ima onih koji bi to cak i kupili...ili bih napravio privjesak za kljuceve od njega, sto me bude volja...