Nisam se nespretno izrazio, IPC je također malkoc veci, testirao sam.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To znači da je rađena optimizacija, ne druga arhitektura..
Da veci je mozda na razini statisticke pogreske...
To znači da je rađena optimizacija, ne druga arhitektura..
Pa naravno, usavrsen je dodatno 14nm proces i postizu se veci taktovi i manje temperature i to sa 2 jezgre vise u odnosu na Kaby, dok je i IPC sitno isao gore.
Još nitko nije pokazao da ima napretka u ipc-u još od skyjezera.
Nemoj tako, Luci je davno jos rekao da se dizanjem clocka dize i IPC 
Ne mora ni imat kad ima već Skyjezero ima dobar IPC, a kava samo ubacila još dvije jezgre /4t i vjerojatno malo optimizacije... Sasvim dovoljno, a to i recenzije pokazuju.
^ stavi pauzu
Ja se nadam da se salis, na takav nacin sa vjecnim cekanjem se moze u nedogled. 
Meni je taj 8400 kilav proc, slabasan multithread i mali taktovi mi nisu bitni ulaganja, dok za 500tinjak kuna vise imas i5 8600k kojeg gotovo poduplas kada ga stavis na 5.2GHz.
Jedan i7 6700k i i7 7700k ga poderu u svemu i to na stocku, oces multithread, oces single core performanse, pa do boljeg performansa u igrama (hint 144+Hz)
Jel ide Mugen 3 rev B na 8th gen procesore? Pošto je isti socket vjerujem da ide, da nisu i to promijenili i zeznuli duplo stare korisnike koji oće uštedit (makar nema smisla štedit kad se govori o Intelu jel?). 
i5 8400 je bomba od cpu-a, 2-3 fps-a je razlike naspram 6700k/7700k koji kostaju 1000kn vise
6core s 4ghz bi svakom trebalo trajati barem 3g da nezna za njega.lp
i5 8400 je bomba od cpu-a, 2-3 fps-a je razlike naspram 6700k/7700k koji kostaju 1000kn vise
Najbolji CPU sto je intel izbacio zadnjih 4-5 godina realno 
Bice apsolutni best buy kad dodju jeftine ploce
Nitko ne govori da ces kupovati novi 7700k jer za manje pare imas i5 8600k, kazem da velik broj ljudi ima skylake sisteme, i bez problema sada polovno uzmu za cca 1900kn jedan 7700k sa garancijom bez potrebe za mijenjanjem ploce i nekim velikim troskom, a imat ce jaci sistem u svemu od i5 8400 i to na stocku.
Multithread:
Anandtech, KitGuru, HardwareCanucks, GamersNexus
Za gejming lako provjerite
Nego s obzirom da se super igrate s tim super mocnim procesorima recite kako napreduje igranje, sto ste zadnje prosli s tih super viska extra fpsa?
Najbolji CPU sto je intel izbacio zadnjih 4-5 godina realno 
Bice apsolutni best buy kad dodju jeftine ploce
tih 500-600kn koje trebas dati za "K" model daleko pametnije uloziti u gtx 1080 koja je taman toliko skuplja od gtx1070(primjer), jos ti ostane za cevape i pivo. Onaj tko ne mjenja cpu ko carape a takve na ovom forumu mozes nabrojati na prste( ja vise ne spadam tu:) i5 8400 nije best-buy vec cisti grand prix, mislim za 1600kn si do prosle godine mogao kupiti neki krljavi i5 valjda na 3.1ghz, sjecam se da je cak jedno vrijeme i5 4440/4460 prodavao za 1400kn
Hvala AMD živio vjecno!
lp
Prije godinu dana za 1500kn si mogao samo kupiti smetlarski zakljucani i5 6400.
Nitko ne govori da ces kupovati novi 7700k jer za manje pare imas i5 8600k, kazem da velik broj ljudi ima skylake sisteme, i bez problema sada polovno uzmu za cca 1900kn jedan 7700k sa garancijom bez potrebe za mijenjanjem ploce i nekim velikim troskom, a imat ce jaci sistem u svemu od i5 8400 i to na stocku.
Pa onda napisi na sta si mislio, 7700k niti u snovima ne vrijedi 1900kn pogotovo ne polovan, 1600kn kosta ovaj "lažni šestak" i5 8400
blize bi rekao 1000kn
! Hvala AMD!
lp
Nego s obzirom da se super igrate s tim super mocnim procesorima recite kako napreduje igranje, sto ste zadnje prosli s tih super viska extra fpsa?
Ja Dark Souls 3 sa svim DLC-ovima, Rise of the Tomb Raider, i sada cekam da dobim novu grafu ili povrat love pa nastavljam.
EDIT:
7700k vs 8400
Multithread:
Anandtech, KitGuru, HardwareCanucks, GamersNexus
Za gejming lako provjerite
Zaboli nas kitos za multitredos
, 6700/7700k su proslost, pokopani prvo od strane Ryzena sad od i5 8400
Hvala AMD!lp
Najbolju igru svih vremena - witcher <3- take 2 :)
Al iskreno, W3 mi je jedna od naj igara ikada. Diablo 1 i 2 su mi bili na vrhu ljestvice dugo vremena, al mislim da je vrijeme da na tron stavim nešto modernije.
btw, za w3 fanove:
gušt je gledat ove developere kako i koliko ulažu u sitnice, a onda to i vidiš u igri.
a razocarali ste me .
Bar kao ekipu koja brije na 144 + fpsa sam ocekivao da igrat FPS igre online kad ono igre za koje je i 30 fpsa dosta :)
Ljudi moji vise gejmanja manje briga koliko slicica u sekundi. Bez stresa molim.
Ja upravo igram Evil Within 2 i moram reci da igra ima problem s optimizacijom jednostavno na 4k gpu usage ne ide iznad cca 85% . Mislio sam da je Ryzen problem ali nije.. ljudi s i7icama i gtx 1080ti imaju problem kao i oni s gtx 1070 i slicnim setupovima ali igra je odlicna.
bas se pitam kad bude suplementboy opet dobio kartončić....

(G)jokaCRO ingame
Meni je novi Resident Evil 7 odlicno pogoden dugo nisam igrao tako atmosfericni horor. Jos sluske i sam u sobi u 02:00 😂. I igra je odlicna optimizirana
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Auh na taj drugi dio sam zaboravio totalno, prvi me odusevio koliko je mocno i dobro odradjeno!
Sjecam se da ni 1080ti ne moze vriti 60fps na 4k u prvom dijelu 
Do djavola, moram gledati neku grafu sad za praznike izgleda, na 260x necu ni u meni uci 
Meni je novi Resident Evil 7 odlicno pogoden dugo nisam igrao tako atmosfericni horor. Jos sluske i sam u sobi u 02:00 😂. I igra je odlicna optimizirana
odigrao.
ja fakat igram puno igri. malo me WOT udalji od toga no vracam se..
Evil Within 2, pa mozda Shadow of War iako mi nije dobar kao prvi dio.
Cekam neku postenu SP igru..
Sada mi za ps4 pro dolazi GT Sport i tak.
Uzeti za igre i7 8700k pokraj i5 8600k moraš biti slijepac jer apsolutno nikakve razlike među njima nema osim razlike u cijeni koja je tolika da je i slijepac vidi, te šta je ovaj lakše ohladit uz veči oc. Pitam se što slijepac uopče igra na pc-u kad ne vidi?