Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.311.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

9 godina
Re: CPU chat tema
8th gen je odlicno lansiran
...
14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ovo je deseti mjesec, jos tri mjeseca i 2018 (10/11/12 2017) onda ako sam rekao 3,5-4 to je sami pocetak kvartala i godine, ti mislis da ce biti ploca 1.1.2018?

Really nigga oO

Ryzen je izbacio R7 seriju koja je high end, to je druga prica, dok je R5 dosao imao si sve ploce na trzistu a to je lupam bilo mjesec dva nakon R7.

Los marketing od intela, nista vise. 8th gen je lose lansiran

Ok jos mi je rano, isprike. Ne mora bit 1.1., al lako moguce da kroz prvi mjesec izadu.

R7 je high end isto koliko i 8700k i 8600k, r5 i r3 su dosli tek par mjeseci kasnije, da ne pricamo o a320 plocama koje su ekvivalent H i B plocama, to je opravdano i odlican launch, a ovo drugo nije, klasika...

EDIT: Gledam bas video sto je stavio XXX , ovaj 8100 ce biti no brainer za budget buildove kad izadu H ploce, jeftiniji combo od konkurencije, a u najmanju ruku jednak po performansama . 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 9:41 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Kakva super situacija, moš` napokon birat CPU iz kojeg god tabora oćeš i neš fulat. Čak i relativno jeftino možeš proć. Sljedeći CPU će mi bit ryzen samo zato jer može i jer mi se nedaju pare intelu

steam: skank666 origin:IhrvojeI
14 godina
CPU chat tema

Pa za gamere intel za sve ostalo ryzen slažem se.

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Pa Ryzen nije ništa bitno lošiji za gejmere. Mislim, jest ako igraš CS:GO, ali ako igraš novije igre, a ne prastare twitch shootere, nema nikakve razlike, dapače, više jezgara je bolje za Civ 6, Tomb Raider... i bit će sve bolje. 

Profi gejmeri trebaju maksimalno brzu jednu jezgru, a tu se Intel mnogo bolje overclocka od Ryzena. Međutim, za sve ostale... 

U profi tržištu također: ja sam prešao na Threadripper umjesto na Skylake-X primarno zbog NVMe RAID-a. Imam 4 grafičke i 4 M2 diska u RAID-u, što je nemoguće na Intelu, jer šupci ne samo da traže hw key za RAID, nego ni je podržavaju ništa osim svojih govnavih Intel diskova, od kojih je Samsung brži 3 puta. Na diskovima sad imam sekvencijalno 16gbps što mi je vrlo lijepo za streaming podataka u RAM. 

Kako ću uzeti i Intel mašinu, napravit ću par testova, ali nekako sam razočaran ponuđenim.

Nope.
17 godina

na ryzenu igre ne rade?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
nixass kaže...

na ryzenu igre ne rade?

Pa rade naravno ali na intelu bolje po ovim testovima koje sam vidio. I gotovo sam siguran da će 80% novih high end gaming mašina završit sa intelovim procesorom iako je ryzen dosta blizu po performansama. Jednostavno to je tako tko hoće maximum od maximuma bira intel, a velika većina koja kupuje takve strojeve ne pita za cijenu i jednostavno hoće best case scenario.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 10:11 (mislioc).
17 godina
mislioc kaže...
 a velika većina koja kupuje takve strojeve ne pita za cijenu

mozda u Nigdjezemskoj

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
9 godina
Csgo na ryzenu i na gtx 1050 na 4k pa mi ne pada ispod 80 ,neznam tocno napravim bas bench kad dodjem doma...
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Csgo na ryzenu i na gtx 1050 na 4k pa mi ne pada ispod 80 ,neznam tocno napravim bas bench kad dodjem doma...

Svi znaju da se CS mora igrati u barem 300 fps...

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa Ryzen nije ništa bitno lošiji za gejmere. Mislim, jest ako igraš CS:GO, ali ako igraš novije igre, a ne prastare twitch shootere, nema nikakve razlike, dapače, više jezgara je bolje za Civ 6, Tomb Raider... i bit će sve bolje. 

Ne znam da li si mislio na coffee i3 ili i5/i7, ali ako je slucaj ovo drugo nije bas da je bolji samo u prastarim shooterima 

, na ta dva videa su ryzen 1800x i 1700x na stock, al i ako se doda tih nekih 10% sto maksimalno u nekim igrama mogu dobiti na performansama opet to nije ni blizu. Na ovom videu 
 je 8700k kloknut na 5Ghz, a ryzen 1700x na 3.9, igorm slucaja jedina igra koju je tako testirao je bila Tomb Raider.

14 godina
CPU chat tema

Tonči, kad budeš prodavao "staru kramu" javi se, dogovorit cemo se, ljudi smo... 

Nisam ja ništa prčko.
17 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ryzen je za lidliće. 

Ono što je zanimljivo je da Intel ovdje igra catch-up igru. AMD dade 6 jezrgi u mainstream za povoljne novce cca 200$ i Intel u tom cjenovnom rangu nadogradi sa 4 na 6. Ako žele da se njih slijedi zašto nisu išli na 8? Sad će opet AMD u tom cjenovnom rangu ponuditi 8 jezgri pa će opet Intel za godinu dana napraviti isto. 

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 11:12 (hrvooje).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Onaj tko prvi u intel managementu predlozi da se 8 jezgri ponudi kao mainstream - taj ce dobit otkaz

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...

Onaj tko prvi u intel managementu predlozi da se 8 jezgri ponudi kao mainstream - taj ce dobit otkaz

Očigledno ih je strah da ne prođu kao onaj što je lemio IHS

MISCREATED
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 11:20 (nicky.sl).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

This time, next year ...

12 godina
hrvooje kaže...
Friday kaže...

This time, next year ...

Ako Ryzen 2 ne ojača barem 25% ništa od toga

MISCREATED
14 godina
protjeran

A sta ce ti 8 jezgri u manstreamu do 200$? Velika vecina kupaca u tom cjenovnom rangu su gameri, a njima ne treba vise od 6 jezgri tj 4.

9 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

A sta ce ti 8 jezgri u manstreamu do 200$? Velika vecina kupaca u tom cjenovnom rangu su gameri, a njima ne treba vise od 6 jezgri tj 4.

Ako ne budu imali sta za ponuditi kako bi ostali konkurentni naravno da ce nuditi, isto je bilo i sa FX-om.

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Tonči kaže...

Ne znam da li si mislio na coffee i3 ili i5/i7, ali ako je slucaj ovo drugo nije bas da je bolji samo u prastarim shooterima 

, na ta dva videa su ryzen 1800x i 1700x na stock, al i ako se doda tih nekih 10% sto maksimalno u nekim igrama mogu dobiti na performansama opet to nije ni blizu. Na ovom videu 
 je 8700k kloknut na 5Ghz, a ryzen 1700x na 3.9, igorm slucaja jedina igra koju je tako testirao je bila Tomb Raider.

Može jedno pitanje? - Dakle, što će tebi 157 FPS umjesto 143 FPS? Koja je svrha toga? Imaš li 144 ili brži monitor? Većina nema. Ja imam i takav pa mi je svejedno, jer na njemu igram samo Overwatch. Većina kupaca gejmerskih mašina nema niti će imati brži monitor od 144Hz. Većina grafičkih kartica ionako ne može postići tu brzinu bez rušenja rezolucije na, danas jadnih, 1080px.

Ryzen ili Intel, u većini slučajeva je sasvim svejedno. 

Nope.
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...
war3_tft kaže...
Tonči kaže...

Može jedno pitanje? - Dakle, što će tebi 157 FPS umjesto 143 FPS? Koja je svrha toga? Imaš li 144 ili brži monitor? Većina nema. Ja imam i takav pa mi je svejedno, jer na njemu igram samo Overwatch. Većina kupaca gejmerskih mašina nema niti će imati brži monitor od 144Hz. Većina grafičkih kartica ionako ne može postići tu brzinu bez rušenja rezolucije na, danas jadnih, 1080px.

Poprilično sam siguran da priča o slučajevima gdje ryzen ima oko 90 fps a i5/i7 oko 140.

17 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Moraš razmišljat izvan kutije

14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa nije samo stvar u avrg fps-u, jednako je bitan i ovaj 1% low fps koji ce padat puno nize na coffee, a pogledaj i recimo gta v kolika je razlika i to sve u domeni do 144hz, ima tu naravno jso primjera. Sve je to stvar ukusa, nekome je jadno 60hz, a nekome 1080p.

14 godina
war3_tft kaže...

Šta će ti 4 kotača na autu kada može i 3.

17 godina
odjavljen
DaShip kaže...

Poprilično sam siguran da priča o slučajevima gdje ryzen ima oko 90 fps a i5/i7 oko 140.

Takvi slučajevi ne postoje.

war3_tft kaže...

Pa nije samo stvar u avrg fps-u, jednako je bitan i ovaj 1% low fps koji ce padat puno nize na coffee, a pogledaj i recimo gta v kolika je razlika i to sve u domeni do 144hz, ima tu naravno jso primjera. Sve je to stvar ukusa, nekome je jadno 60hz, a nekome 1080p.

Neće, davat će jako blizu. Razlika će uvijek biti u jednakom omjeru. Jako je mali broj onih koji imaju brže monitore od toga, a i kad imaju, razlike su puno manje od ovih budalaština gore.

Nope.
15 godina
neaktivan
Ja sam mislio da ljudi gledaju prema naprijed kad ono na bug forumu se benchaju igre u 720p u 2018-oj.. :D

A ja gledam da bi uzeo 1440p monitor, ocito nesto nije u redu sa mnom lol
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
14 godina
protjeran
ivanzu kaže...
war3_tft kaže...

Usporedba ti je na zavidnoj intelektualnoj razini, nadmasio si onu o 3d modeliranju. Ak nemas kaj pametno za reci ne moras niti trolati sa tim butthurt komentarima, ak se to uopce moze nazvati komentarom...

16 godina
protjeran
ivanzu kaže...
war3_tft kaže...

Cijenim ovoliko glupe postove. Bravo.

14 godina
CPU chat tema

Dovesti što više jezgra u mainstream po što manjoj cijeni i je bit svega ali očito pro gejmeri to ne shvaćaju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice