Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.313.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: CPU chat tema
Stjepanj kaže...

majoneza s boljim vodenim ce izdurati do 1.4v na 5ghz, tako da se ovih 1.3V ne cini strasnim za taj novi i5 tj stari i7

evo i procesora samo za pickice:

https://www.overclockers.co.uk/intel-core-i7-8700k-5.2ghz-coffee-lake-socket-lga1151-pre-binned-processor-oem-cp-642-in.html

Aj priznaj da bi ga volio imat više neg išta:-)

"A moj Miško je vozio I7 na air cooleru 5,2 Ghz bez rušenja ! Jel mi verujete ?....VERUJEMO"

Zamisli da ga imaju svi na forumu, tema za bottleneck bi bila lockana i sam forum bi propao ili izgubio svrhu.

_mark0_69 kaže...

Mislim da je Tom Logan rekao da će veće količine kave, kao i ostali modeli ploča bit dostupni tek za CES (dakle polovica siječnja iduće godine).

Jebeš Tom Logana, pitaj Ramba.

EDIT : evo ga, lol

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.10.2017 12:46 (DarthMarkus).
17 godina
_mark0_69 kaže...

Mislim da je Tom Logan rekao da će veće količine kave, kao i ostali modeli ploča bit dostupni tek za CES (dakle polovica siječnja iduće godine).

Je ali to treba objasnit po Rajzenovski, dakle recimo da se R5 1600 ne može kloknut ali ipak moraš kupit ovu duplo skuplju MSI klokersku matičnu.Nemaš drugog izbora, jer recimo da nema drugih jeftinijih matičnih ploča stižu tek za Mačkare.Bez obzira na to AMD je odradio dobar posao, ekipa plješče za R5 1600(vrlo loše glumi i5 8400) i bacanje duplo više love na beskorisnu matičnu ploču. 

https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-msi-b350-tomahawk-sam4-atx/119327

https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-msi-a320m-provds-sam4-matx/124609

Kad smo več kod testova, eto ovaj očelinko je odradio realan Review svih ostalih večinom nadrkanih Kavovina Review zbrčkala.

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.10.2017 15:47 (rambox).
14 godina
protjeran
CPU chat tema

Evo jos jedna recenzija, maticne doduse, gdje 8600k opet radi sa niskih 1.28v na 5.1GHz. Ovo je vec jako nizak napon, a koliko bi tek nizi bio na 5.0 ili 4.9GHz, u prevedenom na tim frekvencijama i naponima ga mozes ohladiti nekim jacim zracnim hladnjakom, pogotovo u gamingu za sto ce se ovaj cpu i koristiti. 

Svi se sretni kad se prikazuje 8700k na nekim naponima tipa 1.35-1.4v na maksimalnim (nepotrebnim) 5.1GHz klokovima u stres testovima gdje temperature divljaju, kad se pokaze druga strana price to se naravno ignorira i ljudi zanjeme. U jednu ruku je jasno da je to tako posto je intel sa obicnim refreshom (muznjom 2 godine stare arhitekture) i dodavanjem dodatne dvije jezgre na sesterojezgrenim procesorima postigao performanse osmerojezgrenih procesora svoje konkurencije i tu ne mislim na gaming. Sto se gaminga tice dovoljan je jedan non K i5 na nekoj jeftinoj h ploci kojeg konkurencija opet ne moze sustici. 

P.S. Ne moras cak niti paziti koji ces ram uzeti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.10.2017 12:51 (war3_tft).
13 godina
neaktivan

A320 ne podržava klokanje.

14 godina

https://www.computerbase.de/2017-10/intel-coffee-lake-8700k-8400-8350k-8100-test/

Ponajbolji članak pa pročitajte i prosudite sami što kome paše ili još bolje treba i po kojoj cijeni !

16 godina
protjeran
itomic009 kaže...

https://www.computerbase.de/2017-10/intel-coffee-lake-8700k-8400-8350k-8100-test/

Ponajbolji članak pa pročitajte i prosudite sami što kome paše ili još bolje treba i po kojoj cijeni !

8400 ispada trenutno najbolji omjer ulozeno/dobiveno, pogotovo za igre...

14 godina
ansha kaže...
itomic009 kaže...

A ne sad "češ" ti vidjet, što je uloženo dobiveno.

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Sad ce bit zutanjak/zelenas/majoneza/streaming/cb navala od strane izvjesnog forumasa...

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

8400 je devinitivno best buy, kod nas ce vjerojatno bit oko 1500kn. Dobar clock, 6 core, ako to nije dobro ulozeno dobiveno onda nije nista.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
Na koju foru je 8400 najbolji izbor za uloženi dobiveno? 6/6 za 200eur a ryzen 1600 6/12 za 200eur. Neznam kud su ciljali s tim procesorom ali po meni fail zbog visoke cijene naspram konkurencije.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

8400 je devinitivno best buy, kod nas ce vjerojatno bit oko 1500kn. Dobar clock, 6 core, ako to nije dobro ulozeno dobiveno onda nije nista.

Spremaju se argumenti o upgrade path-u. Jer jednom kad uzmes taj procesor - osudjen si ga koristiti do kraja svijeta i vremena...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...
Na koju foru je 8400 najbolji izbor za uloženi dobiveno? 6/6 za 200eur a ryzen 1600 6/12 za 200eur. Neznam kud su ciljali s tim procesorom ali po meni fail zbog visoke cijene naspram konkurencije.

Znaci bolji je u cinebenchu?

Freak Show Inc.
14 godina
Patrick_cro kaže...

Best buy ako si gamer, ako radis 3D i sl. stvari onda R5 1600.

17 godina
odjavljen
Friday kaže...
D3lBoy kaže...

Spremaju se argumenti o upgrade path-u. Jer jednom kad uzmes taj procesor - osudjen si ga koristiti do kraja svijeta i vremena...

Što je to upgrade path? To je ono kad držiš komp par godina pa trebaš mijenjati ploču jer su izašli novi USB standardi i novi standardi za diskove? 

Nope.
14 godina
CPU chat tema

Ovi likovi su mi totalno okej.

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Friday kaže...
D3lBoy kaže...

Što je to upgrade path? To je ono kad držiš komp par godina pa trebaš mijenjati ploču jer su izašli novi USB standardi i novi standardi za diskove? 

Neeee, Tonci...

To ti je ono kad istu plocu imas po 8-9 godina jer je socket isti i onda se ne moras opterecivati sa brzom memorijom, novim suceljima i slicnim bedastocama jer ti ploca nista ne podrzava. Ali u zamjenu za to - uspio si ustedjeti enormnu hrpu love. Jer opce je poznato da (mi) ljudi koji imamo intela svake godine kupujemo novu plocu. I to u najboljem slucaju samo jednom godisnje.

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
ivanzu kaže...
Patrick_cro kaže...

Ako radiš "3D i slicno" onda nije ni jedan... Po 500ti put, ako ces radit nešto "pro" onda neces kupit CPU za 1500-2000kn... Jer ti je ocito bitan jak CPU, ako ti nije toliko bitan i dovoljan ti je 1600 onda ti je dovoljan bilo koji. Argumenti koji lijepo izgledaju na papiru.

17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ako radiš "3D i slicno" onda nije ni jedan... Po 500ti put, ako ces radit nešto "pro" onda neces kupit CPU za 1500-2000kn...

Ma pusti, majmunska cajanka od argumentacije...

Freak Show Inc.
14 godina
D3lBoy kaže...
ivanzu kaže...
Patrick_cro kaže...

Ako radiš "3D i slicno" onda nije ni jedan... Po 500ti put, ako ces radit nešto "pro" onda neces kupit CPU za 1500-2000kn... Jer ti je ocito bitan jak CPU, ako ti nije toliko bitan i dovoljan ti je 1600 onda ti je dovoljan bilo koji. Argumenti koji lijepo izgledaju na papiru.

Idi na polycount pa citaj sta ljudi uzimaju, u 3D vodama sam od 2008 i ne trebaju ti nikakvi xeon/threadripper i druge sl. pizde materine. R5 1600 je sasvim dovoljan za 3D modeliranje za igre gdje polycount rijetko prijelazi 15mil i to sam dok se radi detaljni model u zbrushu.

17 godina
8400 ide do 3.8ghz turbo boost dok ryzen 1600 ide isti klinac na 3.8-3.9ghz bez beda za istu cijenu, ja ne vidim smisao kupnje 8400 pored ryzena 1600.
12 godina
neaktivan

Znaci da ti je 8400 također sasvim dovoljan, kao i npr. 3770?

17 godina
odjavljen
ivanzu kaže...

Idi na polycount pa citaj sta ljudi uzimaju, u 3D vodama sam od 2008 i ne trebaju ti nikakvi xeon/threadripper i druge sl. pizde materine. R5 1600 je sasvim dovoljan za 3D modeliranje za igre gdje polycount rijetko prijelazi 15mil i to sam dok se radi detaljni model u zbrushu.

Ma jasno, koji kreten bi uzeo xeon radnu stanicu kad mozes renderirat kod kuce na vesmasini

Freak Show Inc.
17 godina
Dobro gdje ti vidiš smisao uzimanja 8400 naprema ryzena 1600? Ajde mi pojasni gdje je to 6/6 procesor bolji od 6/12? Možda sam ja blesav ali za istu cijenu da uzmem slabiji procesor mi ne pada na pamet.
17 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...
Dobro gdje ti vidiš smisao uzimanja 8400 naprema ryzena 1600? Ajde mi pojasni gdje je to 6/6 procesor bolji od 6/12? Možda sam ja blesav ali za istu cijenu da uzmem slabiji procesor mi ne pada na pamet.

https://www.tweaktown.com/reviews/8363/intel-core-i7-8700k-i5-8400-coffee-lake-cpu-review/index6.html

Freak Show Inc.
15 godina

Testovi drugacije kazu

14 godina
D3lBoy kaže...

Znaci da ti je 8400 također sasvim dovoljan, kao i npr. 3770?

I i5 8400 je dvoljan za 3D ali je losiji izbor naspram R5 1600 koji isto kosta.

17 godina
I po tom testu opet ne vidim smisao kupnje 8400 nasprem ryzena, i na jednom i na drugom ćeš igrati bez beda uz minimalne razlike u pojedinim igrama, tako da opet nema smisla. Ajde da ima veći turbo boost cca 4.5ghz onda bi bio ok kupnja isključivo za gaming ali nisu ludi u Intelu da daju non k sa tolikim turbo boostom kada mogu prodavati 8600k po 100eur većoj cijeni.
14 godina
ansha kaže...
itomic009 kaže...

A nisi to triba napisat,sad ce se onaj što boji sve javit 

14 godina
Friday kaže...
ivanzu kaže...

Ma jasno, koji kreten bi uzeo xeon radnu stanicu kad mozes renderirat kod kuce na vesmasini

Drži se ti programiranja i baza podataka.

17 godina
Patrick_cro kaže...
I po tom testu opet ne vidim smisao kupnje 8400 nasprem ryzena, i na jednom i na drugom ćeš igrati bez beda uz minimalne razlike u pojedinim igrama, tako da opet nema smisla. Ajde da ima veći turbo boost cca 4.5ghz onda bi bio ok kupnja isključivo za gaming ali nisu ludi u Intelu da daju non k sa tolikim turbo boostom kada mogu prodavati 8600k po 100eur većoj cijeni.

To je realno da, ali forumski dječiji vrtič jednostavno ne kuži razliku između 6/6 i Unlocked 6/12 procesora.Vjerojatno nekad davno recimo 2011 godine, pa niti onda nisu kužili razliku između i5 2500K 4/4 ili i7 2600K 4/8 koji je bio 100$ skuplji.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=17&jumpto=5386512&sort=asc&view=flat

Drugi problem su trenutne Intel matične ploče, ili puno preskupe za okrljašteni Intel proc bez K oznaka.

Na kraju opet isto, upučeni kupci ne cjene Intel proc bez K oznaka to je odavno poznata priča.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=95&jumpto=5489542&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice