Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.993.948
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Baš tak, suditi prema forumu sa dvadeset aktivnih korisnika je smiješno pa je tako i ta anketa.

Pa po tome vi sudite cijelo vrijeme i spominjete tih usranih 60hz, kad se pita za neku statistiku nema vam ni glasa, a nije 144hz moinitor danas neznam sta i onaj tko uzimta takav monitor nece se niti sekunde dvoumiti sto uzeti.

Lol, da postoji takva statistika bila bi ti linkana, a ako ti vjeruješ da ljudi više kupuju takve monitore više nego od 60 hza vjeruj i dalje. Ja sam siguran da večina gleda prema 4K gamingu koji će jako brzo biti masmarket.

13 godina
ivanzu kaže...

Igre redovito koriste preko 4gb VRAM-a. Par igri mi je koristilo oko 6GB.

koriste i trebaju su dva različita pojma, o tome se već raspravljalo dosta puta

stvar je u tome da će neke igre koristiti više od 4gb vrama ukoliko ga ima na raspolaganju pa se pruže i preko nužnog, no ako grafa ima "samo" 4gb toliko će i koristiti bez da ima ikakve razlike u perfomansama

tek kad na grafi od 4gb počne stutter fest na istim postavkama gdje tebi nema tih problema, možeš reći da neka igra treba više od 4gb

no, i to nije neki problem čak i kod rijetkih takvih igara, primjerice za tomb rider smanjiš teksture sa ultra na very high i problem stutteringa nestaje, a da vizualne razlike gotovo i nema

na drugim igrama sa gtx 970 nisam nigdje naišao da bi nedostajalo vrama i da bi bilo stutteringa, iako po postavkama može ganjati istu razinu kao i tvoja rx 470

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Lol, da postoji takva statistika bila bi ti linkana, a ako ti vjeruješ da ljudi više kupuju takve monitore više nego od 60 hza vjeruj i dalje. Ja sam siguran da večina gleda prema 4K gamingu koji će jako brzo biti masmarket.

Nikad nebi tvrdio takvu glupost, ali ljudi koji daju 2-3k na cpu si uzimaju takve monitire, to sta si ti "siguran" i sto se tebi 4k osobno vise svida opet nista ne znaci u cijeloj prici.

10 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Njubovsko pitanje...

Koliki impact na kompletnu cijenu konfe ima ovo poskupljenje memorije (Ryzen platforma).

Dakle, govorim Ryzen + jeftina ploča +  brža memorija (da zasja u punom smislu)

vs Intel konfa ? 

samsung b die G.Skill Ripjaws V Series 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz

Asus matična ploča CROSSHAIR VI HERO DDR4, SATA3, USB3.1Gen2, AM4 ATX

maticna mora biti TOP ako zelis da radi na 3600MHz...

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Nikad nebi tvrdio takvu glupost, ali ljudi koji daju 2-3k na cpu si uzimaju takve monitire, to sta si ti "siguran" i sto se tebi 4k osobno vise svida opet nista ne znaci u cijeloj prici.

Kako onda objašnjavaš prodajne rezultate linkane više puta sa njemačkog tržišta...1600 kao trenutno najprodavaniji proc? Ne kuže se u hardver pa kupuju pogrešni proc za njihove 144 hz monitore?

10 godina
protjeran
Jakovp kaže...

Da zamisli, ljudi se igraju i nemaju se potrebe dokazivati po forumu i opravdavati preskupu robu i ulupane pare.

Onda se igraj i suti i ne srackaj o tome kako radi i grije se 7700k jer ispadas smijesan. Mene kad se prozove ja dokazem svoje, vas problem je sta nemate kako odgovorit na prozivke jer sam u svemu u pravu, u suprotnom bi snimio gameplay, dokazao svoje i reko mi da pricam gluposti, posto toga nema sve je jasno 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2017 23:15 (Lucidius).
10 godina
protjeran
XXX kaže...

Kako onda objašnjavaš prodajne rezultate linkane više puta sa njemačkog tržišta...1600 kao trenutno najprodavaniji proc? Ne kuže se u hardver pa kupuju pogrešni proc za njihove 144 hz monitore?

Pa jeftiniji je 1000kn, jasno da je prodavaniji od 7700k, ali prodaje se sitno bolje sa obzirom na dosta nizu cijenu, tako da ne blista previse u toj rasprodaji. 7700k je uvjerljivo drugi najprodavaniji proc i debelo prodavaniji od 1700 modela koji mu je konkurent, to je ono bitno.

Nitko ni ne kupuje 1600 za 144Hz...

18 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
XXX kaže...

Pa jeftiniji je 1000kn, jasno da je prodavaniji od 7700k, ali prodaje se sitno bolje sa obzirom na dosta nizu cijenu, tako da ne blista previse u toj rasprodaji. 7700k je uvjerljivo drugi najprodavaniji proc i debelo prodavaniji od 1700 modela koji mu je konkurent, to je ono bitno.

Nitko ni ne kupuje 1600 za 144Hz...

Pa da, kuže kaj valja pa to i kupuju. Sve je jasno.

10 godina
protjeran
CPU chat tema

To kao da ja sad kazem da je Fiat punto prodavaniji od Mclarena i da je zbog toga bolji 

18 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

To kao da ja sad kazem da je Fiat punto prodavaniji od Mclarena i da je zbog toga bolji 

Da su oba jednako dobra kao picolovac mogao bi to napisati. Procesori nisu picolovci tak da ti usporedba ne stoji  

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Kaj ti baljezgas? daj odi malo pod tuš da se dozoves 

18 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Kaj ti baljezgas? daj odi malo pod tuš da se dozoves 

Priznaj poraz, delider je samo za posebne, specijalne korisnike.

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Pa nemogu svi biti elita, to je samo za uzi i imucniji krug, za ostalu sirotinju i amatere tu su ryzeni, pentiumi, celeroni i i3-ce, ajd dobro i FX-evi su jos tu 

15 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ovdje je nekima mentalni sklop na razini osnovnoškolaca .

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Reci si to kad buš na jubito gledao kako drugi igraju RDR 2 i sl. 

15 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Pa nemogu svi biti elita, to je samo za uzi i imucniji krug, za ostalu sirotinju i amatere tu su ryzeni, pentiumi, celeroni i i3-ce, ajd dobro i FX-evi su jos tu 

Pa tvoj procesor je mainstream, onaj tko ima novaca kupuje Intelove osmerojezgrene i više procesore, i AMD-ove ryzen od 8 jezgri pa na više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2017 23:34 (Shockwave).
15 godina
Lucidius kaže...

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Za moje potrebe je bitnija brzina nego puno jezgri, tako da mi je 7700k puno jaci od tih radnih konjeva iz hedt platforme 

15 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Za moje potrebe je bitnija brzina nego puno jezgri, tako da mi je 7700k puno jaci od tih radnih konjeva iz hedt platforme 

Naravno, kad budeš završio školu i našao neki dobar posao bavit ćeš se i drugim stvarima osim igricama, pa ćeš si kupiti neki bolji procesor .

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2017 23:41 (Shockwave).
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Meni je komp sredstvo za opustanje a ne za buljenje u ekran i nerviranje, bavim se dosta unosnijim poslovima od rendanja i web developinga 

15 godina
CPU chat tema

Mislim da bih se trebao prijaviti na socijalu, vjerovatnu cu je i dobiti kada vide da imam ryzen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2017 23:43 (ivanzu).
14 godina
protjeran
XXX kaže...

Ne nego 1600 kupuje ekipa sa rx570 pa na dalje i naravno da ce bit najprodavaniji uz to sto je jeftiniji, 7700k ipak kupuje ekipa sa malo boljim konfiguracijama, a takvih je ljudi ipak manje. Ako je istina kaj Luci kaze da je prodaja 1600 sitno bolja onda je to isto meh... Izgleda da ipak ima puno vise ekipe na 100+ hz monitorima nego sto se misli. 

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

Ne nego 1600 kupuje ekipa sa rx570 pa na dalje i naravno da ce bit najprodavaniji uz to sto je jeftiniji, 7700k ipak kupuje ekipa sa malo boljim konfiguracijama, a takvih je ljudi ipak manje. Ako je istina kaj Luci kaze da je prodaja 1600 sitno bolja onda je to isto meh... Izgleda da ipak ima puno vise ekipe na 100+ hz monitorima nego sto se misli. 

Ne nego 1600 kupuje ekipa sa gtx 1080ti i spaja ih na 55" 4K TV koji se danas prodaju više nego monitori.

14 godina
protjeran
XXX kaže...

Ne nego 1600 kupuje ekipa sa gtx 1080ti i spaja ih na 55" 4K TV koji se danas prodaju više nego monitori.

To jos jedna od tvojih "pouzdanih statistika" il? 

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Prica napamet, mos mislit kolko ljudi igra na 4k i ima gtx 1080ti ili SLI gtx 1080...

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ili statistika njemačkog tržišta gdje je 1600 najprodavaniji procesor. Mora da su neuki pa ga uparuju sa 144 hz monitorima 

10 godina
protjeran
CPU chat tema

1600 je proc za srednji stalez, 1600kn proc, isto tolko grafa ili malo vise i ostatak kak se nagura... dok su konfe sa 7700k high end-ovi sa premium komponentama i sasvim jasno i logicki prihvatljivo da ce takvih konfi biti manje od ovih sa 1600 procesorom...

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

To zaboravi, ne kužim zašto bi itko kupovao i7 7700k za 4K gaming kad je 1600 jeftiniji i ima više jezgri...a elita su 4K gameri a ne ovi ispod.

10 godina
protjeran
CPU chat tema

4K je jos uvijek nebitan, puno rasirenije i popularnije su konfe na 2560x1440p 144-165Hz i sve popularnijim Ultra wide monitorima 3440x1440 100Hz navise, za to ti treba skuplji hardver nego za 4k 60fps...

15 godina
neaktivan
CPU chat tema

Danas kupiti četverojezgreni procesor je po meni čista glupost.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice