Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.993.515
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
CPU chat tema

this thread is like...

12 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema

Kad je izgrađena na temeljima prve Ryzen teme

Battlelog: D3lBoy-00
18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

I opet uspoređuješ babe i žabe, i te razlike ovise o korisniku kaj bu više preferirao...to si sam zaključio na kraju. I ryzen 1600 je bog i batina za i5 7600 po pitanju performansi...pogle crysis kak se i5 zaguši i kakav mu je frame time...rizen 6/12 se tam zajebava.

I pogledaj onda ostalih 56345708435 igara gdje je 7600k bolji sto u avrg sto u 1% low FPS. 

Evo gledam, na Ryzenu je sve glatko a debelo klokani i5 7600K se doslovno guši u Crysisu...na istome mjestu ryzen to obrađuje iz zajebancije. Ali da, i5 ima igpu 

It's an AMD Win!

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 23:30 (XXX).
18 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Tako da necu o tome raspravljat, to je fanboy stav, bez obzira šta imaš u kucistu.

Slažem se, Intel huliganizam je neizlječiv 

16 godina
protjeran
XXX kaže...
war3_tft kaže...
XXX kaže...

I opet uspoređuješ babe i žabe, i te razlike ovise o korisniku kaj bu više preferirao...to si sam zaključio na kraju. I ryzen 1600 je bog i batina za i5 7600 po pitanju performansi...pogle crysis kak se i5 zaguši i kakav mu je frame time...rizen 6/12 se tam zajebava.

I pogledaj onda ostalih 56345708435 igara gdje je 7600k bolji sto u avrg sto u 1% low FPS. 

Evo gledam, na Ryzenu je sve glatko a debelo klokani i5 7600K se doslovno guši u Crysisu...na istome mjestu ryzen to obrađuje iz zajebancije. Ali da, i5 ima igpu 

It's an AMD Win!

Prije nego si ti i ostala fenboj ekipa bez znanja citanja i dara razumijevanja jednostavnih recenica upali, pricali smo o 6 core i5 kao konkurentu ryzenu 1600...

18 godina
odjavljen

Ne pričamo o i5 7600

https://ark.intel.com/products/97150/Intel-Core-i5-7600-Processor-6M-Cache-up-to-4_10-GHz

Ovo kaj ti guraš non stop, o tome bumo pričali kad izađe i kad vidimo usporedive cijene kao i možebitni odgovor AMD-a na te cijene. Ne trči pred rudo, Tito je bio bolji taktičar.

16 godina
protjeran
XXX kaže...

Ne pričamo o i5 7600

https://ark.intel.com/products/97150/Intel-Core-i5-7600-Processor-6M-Cache-up-to-4_10-GHz

Ovo kaj ti guraš non stop, o tome bumo pričali kad izađe i kad vidimo usporedive cijene kao i možebitni odgovor AMD-a na te cijene. Ne trči pred rudo, Tito je bio bolji taktičar.

Ne ja nego ja i par normalnih sugovornika. Sta se onda hvatas igpu-a kad je ovo neka druga prica? igpu je spomenut kao manje bitna stvar al dovoljno bitna da presudi u korist intela onda kad su performanse u egalu. 

4 core i5 je puno slabiji procesor od ryzena 1600 i tu igpu ne pomaze...

12 godina
neaktivan
XXX kaže...
war3_

It's an AMD Win!

I opet ti po Crysisu hahah, pa cirkus od rasprave. Ostavit cu ovo, debelo stockani 7600k (dakle kao non k) vs 1600. Ima i Crysis! Malo je drugacija situacija u ovoj sceni. Ali dobro tješite se usageom koji je nizak i na FX 6300 od 500kn, to ocito govori puno, necu više sudjelovat u ovoj Crysis/Doom trakavici.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 23:57 (D3lBoy).
9 godina
protjeran
CPU chat tema

koliko ja vidim, ryzen je bolji samo zbog vise jezgri. IPC mu je i dalje manji od intelovog, a iskoristivost mu je upitna s obzirom vecina appz/gejmz/whateva nije optimizirano za rad sa vise od 4 jezgre...tocnije, 4 dretve, moze biti i dvojzgreni proc sa HT-om....sto nas dovodi do zakljucka, da pod uvjetom da ne koristite neku iber app koja koristi 6 ili vise jezgri, trebate kupiti proc sa 4 dretve, sa sto visim taktom. G4560 radi na 4 dretve na 3.5ghz sa pristojnim IPC-em za 500kn i po meni je best buy sto se tice intela. Pa nazivajte ga vi privjeskom ako zelite, ali proc jede malu djecu. Mozda mu jedino fali kesa da moze brze obradjivat stvari kod multiplejer igara, i tu mozda amd ima neku pinku sanse, jer je amd poznat da stavlja vise kesa na svoje proceve a trenutno je ipc priblizan intelu, i amd je nesto povoljniji. Nisam bas upratio sto su sve izbacili, ali da kupujem amd, nesto ispod 500kn proceve sa 4 dretve, bar 3.2 ghz i sto vise cachea bi gledao ubost...sve ostalo je za specijalizirane svrhe ili porez na budale. Koji kurac ce meni 16 jezgri? Da mi idle-aju 90% vrimena?

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 0:13 (Gorstak79).
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Dobio je nadimak privjesak, jer su me kolege tu sprdale kad sam ga valjda prvi na forumu kupio 

9 godina
protjeran
XXX kaže...

Dobio je nadimak privjesak, jer su me kolege tu sprdale kad sam ga valjda prvi na forumu kupio 

ja sam na pcekspert forumu prije valjda vise od godinu dana napisao da cekam upravo nesto takvo. I cim se pojavio u uzi shopu sam ga narucio. Best buy eva...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 0:22 (Gorstak79).
14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

kod profi klokanja sa LN2 se moze dogoditi da lem popuca, dok kod paste tog rizika nema.

Pa i pasta puca, pogotovo ako se dogodi da ti se cpu ugasi tijekom heavy loada usljed nestabilnosti pa imaš velike promjene temp u jako kratkom vremenu. A i to nije neki argument protiv lema ako se uzme u obzir koliko ljudi kloka pod ln2 u usporedbi sa brojem ljudi koji kupe proc.

10 godina
protjeran
CPU chat tema

Kaj ima pasta puknut? pogotvo ova od tekuceg metala koja se i koristi za najbolje performanse... 

EDIT:

U ovoj temi trebat pocet skupljat bisere, jako brzo bi se obogatio 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 1:02 (Lucidius).
14 godina
neaktivan

Tekući metal se ne koristi za ln2.

A pasta "puca" (kaže se pucanje jer se često glasno čuje trenutak pucanja, zapravo gubi kontakt sa cpu-om, ihs-om i/ili hladnjakom) zbog različitih koeficijenata toplinskog istezanja.

16 godina
odjavljen
Ipak bi najveci biser bio tvoje objasnjenje sta je IPC.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

I opet ti po Crysisu 

Kaj nisi znao da logika tako funkcionira? Imas rijeci "bog i batina" u argumentu i onda to potkrijepis jednim izoliranim slucajem, kad ti se dokaze suprotno vratis se na pocetak i opet ponovis tu istu glupost u nadi da ce ona jednog dana imati smisla.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ali moraš priznati da je video čist fino informativan za svakog Intel huligana.

14 godina
protjeran

Definitivno, on govori da ako igras iskljucivo crysis 3 uzmes 1600.

18 godina
odjavljen

Ma kakvi. Govori uzmi 1600 jer je odličan u svemu a nemoj 7600k jer se guši.

14 godina
protjeran
Ak pod svemu podrazumjevas crysis 3 i rad u "pro" programima koje naravno svaki gamer koristi dok rendera 8k video slazem se.
15 godina
CPU chat tema

Trenutačni i5 lineup je mrtvo puhalo pokraj R5 1600.

16 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Trenutačni i5 lineup je mrtvo puhalo pokraj R5 1600.

Zato su ga i ubrzali 50% za iduci lineup

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Ak pod svemu podrazumjevas crysis 3 i rad u "pro" programima koje naravno svaki gamer koristi dok rendera 8k video slazem se.

Taman da pc koristim samo za multimediju više bih volio imat višejezgreni proc nego bilo koji i5.  Danas, sa ovom trenutnom ponudom proceva, ako neko kupuje sve novo, proc-ploča-ram, nije normalna osoba ako kupi bilo koji i5K pored ryzena r5 1600, nebitno za što mu pc služio.

Ako imaš haswell-skylake-kabylake i3/pentač/i5 si isto budala ako ideš mijenjat cijelu platformu zbog ryzena, kupuješ tad polovni i7 ili i5 ako tije dovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 11:00 (honor8).
14 godina
protjeran
honor8 kaže...

Taman da pc koristim samo za multimediju više bih volio imat višejezgreni proc nego bilo koji i5.  Danas, sa ovom trenutnom ponudom proceva, ako neko kupuje sve novo, proc-ploča-ram, nije normalna osoba ako kupi bilo koji i5K pored ryzena r5 1600, nebitno za što mu pc služio.

Ako imaš haswell-skylake-kabylake i3/pentač/i5 si isto budala ako ideš mijenjat cijelu platformu zbog ryzena, kupuješ tad polovni i7 ili i5 ako tije dovoljan.

Ma kolega gore malo prca pa sam se i ja ubacio u igru, slazem se sa svime sto si rekao pogotovo s time da je 1600 bolje uzeti ako se ide na novo. Ovo sto se tice upgrejda na i7 si ja razmisljam napraviti, al definitivno cu pricekati da vidim kako se ponasa coffee i5 i kakva ce mu biti cijena. Trenutno se polovni 6700k moze nabaviti za 1900-2000kn, ako novi i5 bude oko 2200kn mislim da se isplati dati malo vise za cpu + doplata za novu maticnu.

9 godina
protjeran
CPU chat tema

moze li itko pronaci neki nuc ili laptop ili stolno racunalo, bilo sto, bazirano na i3-71670U procesoru?

edit: nvm, nasao, medion akoya p7402 laptop

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 13:06 (Gorstak79).
11 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
honor8 kaže...

Ma kolega gore malo prca pa sam se i ja ubacio u igru, slazem se sa svime sto si rekao pogotovo s time da je 1600 bolje uzeti ako se ide na novo. Ovo sto se tice upgrejda na i7 si ja razmisljam napraviti, al definitivno cu pricekati da vidim kako se ponasa coffee i5 i kakva ce mu biti cijena. Trenutno se polovni 6700k moze nabaviti za 1900-2000kn, ako novi i5 bude oko 2200kn mislim da se isplati dati malo vise za cpu + doplata za novu maticnu.

Na ovu grafiku sa ni sa i7 6700k nećeš ništa dobit tog si svjestan jel

14 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Na ovu grafiku sa ni sa i7 6700k nećeš ništa dobit tog si svjestan jel

Naravno, na tu opciju bi isao jedino ako se stanje sa vegom 56 stabilizira pa prvo rijesit gpu i onda cpu.

14 godina
neaktivan

Kažu da je nvidia najavila refresh 1070ice kako bi bolje konkurirala vegi 56 pa dok čekaš rasplet sa cijenama i dostupnošću, možda dočekaš i ovo.

14 godina
protjeran

Ostajem na AMD-u zbog freesynca, da g-sync nije porez na budale pikirao bi neku 1070 svakako.

11 godina
odjavljen
CPU chat tema

Nema čekanja, treba kupit odmah, jer ako se igraš igre čekanja onda možeš čekati zauvijek, za nekoliko mjeseci izlazi šta, volta koja je refresh pascala, no već je u pripremi ona iza serija koja će pojest i voltu i pascal, ista stvar i kod cpu-a, sprema se ryzen 2, i i7 8700k killer, no već je u planu i7 koji će imat 8/8 jer će usavršeni ryzen 2 vjerovatno nudit više u odnosu na taj i7 koji je ipak 6/6 i tako u nedogled to ide ...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice