Znači samo treba brzi ram?Ok, zaboravio sam da ryzen treba poseban tretman jer je to ipak AMD-ova arhitektura.
EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=WnLRfhnHcx4 
Znači samo treba brzi ram?Ok, zaboravio sam da ryzen treba poseban tretman jer je to ipak AMD-ova arhitektura.
EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=WnLRfhnHcx4 
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
slabo je to, treba čekati ddr5 8000+ mhz negdje u sljedećoj godini pa da vidiš kad rajzen poleti 
Ajd' što treba brzi ram, nego što platforma čak ima problema sa brzim ramom
sada je nešto kao bolje, ali ni sada nije bajno, ali eto, bitno je da kupci low end-a mogu i moraju imati najbrži ram
slabo je to, treba čekati ddr5 8000+ mhz negdje u sljedećoj godini pa da vidiš kad rajzen poleti 
Tako je to sa AMD-om, naprave nešto a svijet nije spreman za njihovu tehnologiju 
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Koliko sam vidio ryzen radi bez problema i na 3800mhz ddr4. Ne treba nikakva skupa memorija za ryzena, dovoljan je crucial balistik 2400mhz koji se bez ikakvih problema overclocka na 3200mhz i rijesen problem. Treba malo provjeriti koji kitovi se dobro oc, isti klinac kao i kod ddr2, ddr3 memorija
sada je nešto kao bolje, ali ni sada nije bajno, ali eto, bitno je da kupci low end-a mogu i moraju imati najbrži ram
Imaš li kojeg Ryzena? Jer ja radim na Threadripperu već tjedan dana i na RAM-u na 3,6 bez ikakvih problema.
Tako je to sa AMD-om, naprave nešto a svijet nije spreman za njihovu tehnologiju 
Očekivao sam više od tebe; nakon nadobudnog nastupa oko grafike, razočaran sam.
- A što misliš, čija je tehnologija u Intelima? Intelova? Intelov 64-bitni procesor je neslavno umro, a ono što danas koristiš je AMD-ova tehnologija, zato su svi Intelovi procesori AMD64 procesori zapravo. I nije to jedina stvar. Inače, za razliku od intelove mesh katastrofe koja je devastirala pristup kešu na X299, AMD-ov InfinityFabric barem možeš ubrzati RAM-om.
Tvoj bi komentar bio još smješniji na grafičkom forumu. :)
- A što misliš, čija je tehnologija u Intelima? Intelova? Intelov 64-bitni procesor je neslavno umro, a ono što danas koristiš je AMD-ova tehnologija, zato su svi Intelovi procesori AMD64 procesori zapravo. I nije to jedina stvar. Inače, za razliku od intelove mesh katastrofe koja je devastirala pristup kešu na X299, AMD-ov InfinityFabric barem možeš ubrzati RAM-om.
Mislim da bi vise prilicilo jednom moderatoru da ne drzi stranu nikome i da ne siri dezinformacije. AMD64 je set instrukcija, isto kao i i386 od Intela i nista vise. I AMD i Intel procesori u sebi imaju instrukcije od onog drugog.
Mislim da bi vise prilicilo jednom moderatoru da ne drzi stranu nikome i da ne siri dezinformacije. AMD64 je set instrukcija, isto kao i i386 od Intela i nista vise. I AMD i Intel procesori u sebi imaju instrukcije od onog drugog.
Nemaju, odnosno neke imaju ali ima i doooosta razlike u instrukcijama. Konkretno AMD64 nema kod intela, uostalom pogledaj na ovom linku koje instrukcije koji podržava. Usporedio sam Ryzen 1800x sa mojim i7 6850k http://hwbench.com/cpus/amd-ryzen-7-1800x-vs-intel-core-i7-6850k
Imaš li kojeg Ryzena? Jer ja radim na Threadripperu već tjedan dana i na RAM-u na 3,6 bez ikakvih problema.
Očekivao sam više od tebe; nakon nadobudnog nastupa oko grafike, razočaran sam.
Ne znam šta je sa TR-ovima, znam samo da je bilo problema sa RAM-om na ryzenima i da ih vjerovatno još ima.Usput, o kakvoj grafici pričaš?Hrpu neuspjeha pokušavaš opravdati jednim uspjehom, zaj*bali su se sa buldožerom, za*ebali su se sa vegom, Zen baš i ne izgleda tako sjajno ispod r5 1600 modela, a nedostatke treba krpati brzim ramom kojeg sigurno neće svi imati (još kada bi rekao da je ponekad na nivou sandy bridgea kamenovali bi me).
DaShip, kako to da ja imam skoro isti FPS kao i5 7500 u GTA 5
kada benchmarki govore da to nije moguce?
Šta?r5 1600 ima isti FPS kao i5 7400?
Šta?r5 1600 ima isti FPS kao i5 7400?
Imam isti FPS kao i7 7700K sto tvoj omiljeni gamernexus pokazuje da nije moguce. Oni za testiranje koriste GTX1080 dok ja RX470 kako to da imamo identican FPS?
GTA5 postavke su mi sve na max. osim MSAA i nista nije OC.
Frames Per Second (Higher is better) Min, Max, Avg
Pass 0, 17.792965, 136.511093, 81.301888
Pass 1, 56.217979, 120.616470, 92.286079
Pass 2, 62.347931, 133.662247, 91.487450
Pass 3, 50.406307, 155.459641, 103.390213
Pass 4, 48.297276, 168.967606, 104.629532
Time in milliseconds(ms). (Lower is better). Min, Max, Avg
Pass 0, 7.325412, 56.201988, 12.299837
Pass 1, 8.290742, 17.787903, 10.835871
Pass 2, 7.481544, 16.039024, 10.930461
Pass 3, 6.432538, 19.838787, 9.672095
Pass 4, 5.918294, 24.214672, 9.557531
Što je pisac htio reći? Malo si se zbunio? Dakle, AMD je kreirao x86-64 i prvi ga implementirao. Intel ga je bio prisiljen implementirati na svojim 32-bitnim procesorima, a njihova 64-bitna arhitektura je sad pokojna. To je to, ništa više.
Odluči se, da li imaš performanse na nivou i5ice ili i7ice?Usput igre se testiraju na najnižim detaljima i rezoluciji ;)
Što je pisac htio reći? Malo si se zbunio? Dakle, AMD je kreirao x86-64 i prvi ga implementirao. Intel ga je bio prisiljen implementirati na svojim 32-bitnim procesorima, a njihova 64-bitna arhitektura je sad pokojna. To je to, ništa više.
Je, da. A tko je kreirao x86? I čije su AMD-ove tehnologije zapravo?
Odluči se, da li imaš performanse na nivou i5ice ili i7ice?Šta mi znači taj grafikon kada nije ni naveden GPU, usput igre se testiraju na najnižim detaljima i rezoluciji ;)
Hmm. Dakle, performanse se namjerno testiraju na najnižim detaljima i rezoluciji, jer se jedino tada vide razlike procesora. Na višim detaljima i rezoluciji procesori će imati iste rezultate. GPU je irelevantan, sve dok je dovoljno brz da prati procesor.
Od kada? Ja ne planiram igrati na low ako vec dajem novce da mogu igrati na high+. Los ti je ovaj pokusaj izvlacenja, a kako vidim vecina testira na very high i 1080p.
Testirano je na ugradenom GTA5 benchmarku koji standard pogotovo zadnji pass sa scenom F16 i voznjom auta. Pogledaj video od drugih ljudi po yt nitko ne dobiva FPS kao oni sa i7 7700.
Od kada? Ja ne planiram igrati na low ako vec dajem novce da mogu igrati na high+. Los ti je ovaj pokusaj izvlacenja, a kako vidim vecina testira na very high i 1080p.
Pa koja je poanta poređenja ako je GPU potencijalni bottlenecku?Spominješ izvlačenje?A ono moje pitanje o i7 i i5?
Pa koja je poanta poređenja ako je GPU potencijalni bottlenecku?Spominješ izvlačenje?A ono moje pitanje o i7 i i5?
Nikakva. Za većinu stvarnih uvjeta gejmera, sasvim je svejedno koji procesor imaju.
Nikakva. Za većinu stvarnih uvjeta gejmera, sasvim je svejedno koji procesor imaju.
Ne baš, ako poredimo Pentium/i3 i r5 1600 ispada da je r5 potpuno neisplativ na 60 Hz (isto važi i za sve ostale ryzene), ovo je još važnije za 144 Hz gejmere, sa takvim načinom benchmarkanja se može i vidjeti trenutna i buduća snaga procesora.
Bit toga je sto nitko ne dobija rezultate kao oni sa identicnim setup-om. Svejedno rekao ja i5 ili i7 kada i dalje R5 1600 ima identican FPS kao i7 7770 sto kod nekih nije slucaj nego bude ogromna razlika i ako svi testiraju na gtx1080. Sve benchmarke koje usporedujem su testirani na zadnjom testu u GTA5.
Bit toga je sto nitko ne dobija rezultate kao oni sa identicnim setup-om. Svejedno rekao ja i5 ili i7 kada i dalje R5 1600 ima identican FPS kao i7 7770 sto kod nekih nije slucaj nego bude ogromna razlika i ako svi testiraju na gtx1080. Sve benchmarke koje usporedujem su testirani na zadnjom testu u GTA5.
Svi imaju različite rezultate, vidio sam i da je i5 7500 bolji od r5 1600 dok neki pokazuju da je r3 daleko od 1600 a na nivou i5 7400/7500, svako stavlja šta hoće, tu je i digital foundry kojem se onaj i5 očito drastično promijenio.
Poanta svega toga je jasna,
kolko je koštal novi i5 2500K i kaj se danas može kupit za tu lovu to znamo=R5 1600.
Dakle ako Intelovac oče upgrade, skok sa žutanjka na zelenaša je jedini logičan izbor=moš mirno spavat sljedečih pet godina.
Ryzen R3 1200 košta 110dolara, a neki čak laju da je malo preskup, ili kao da su prespavali/bili u komi prošlih sedam godina.
kolko je koštal novi i5 2500K
Koji si ti lik haha
Ovak ja zamišljam ramboa.
Čovjek srednje životne dobi, odma izjutra se naroka rakijom, upali komp (OBAVEZNO SASTAVLJEN OD AMD KOMPONENTI), rakija ga prebaci u AMD mod, na radnom stolu ima pješčani sat podešen za taj dan, pokrene sat i počinje sa radom (hvaljenjem AMD proizvoda), istodobno štanca postove na 30-40 foruma što stranih što naših.
kolko je koštal novi i5 2500K
Koji si ti lik haha
Ovak ja zamišljam ramboa.
Čovjek srednje životne dobi, odma izjutra se naroka rakijom, upali komp (OBAVEZNO SASTAVLJEN OD AMD KOMPONENTI), rakija ga prebaci u AMD mod, na radnom stolu ima pješčani sat podešen za taj dan, pokrene sat i počinje sa radom (hvaljenjem AMD proizvoda), istodobno štanca postove na 30-40 foruma što stranih što naših.
Meni je fascinantno da odrasla informaticki pismena osoba ima toliko problema sa izrazavanjem. A da ne spominjem fanboyizam koji je nadjebao sve moguce fanboye ovdje na forumu zajedno...