Ma ako je besplatno, uzmi intela i delidaj ga - šta te briga, nisi ga platio 
a ne znam ja to radit-ne namjeravam overclockati procesor-imam već i h115i a dobit cu i noctua nh d15 cou hladilo
Ma ako je besplatno, uzmi intela i delidaj ga - šta te briga, nisi ga platio 
a ne znam ja to radit-ne namjeravam overclockati procesor-imam već i h115i a dobit cu i noctua nh d15 cou hladilo
može pomoć-dobivam besplatno procesor i matičnu-mogu birat između intel7820x ili amd1800x.Koja je vasa preopruka?Nikako da se odlučim
a za šta ti treba procesor ???
za sve pomalo-igranje,video editiranje/konverzija.Već imam gtx1080ti,32gb ddr4 corsair lpx 2400 ram,evga 850w napajanje
uzmi intel i7 7820x on se bolje smalazi sa sporijom memorijom a i ima jaču jezgru
Evo sad igram escape from tarkov grafa na 99%, CPU na 29%... Bitno da je quad core mrtav.
Jbg ako ti samo gledas CPU zauzece dok igras, sve je ok

Stvarno si lik, tu kao ovo ono bitne jezgre bitan clock, kad ti objasnim za sta ga sve koristim u programima i da je sve ok, a u vecini igara se ne guši onda kažeš da ljudi gledaju samo zauzece i FPS. Odluci se jesi li casual gamer ili te zanima hardware i njegove perfromanse.
Šteta je ne klokat bilo koji od navedenih procesora. Makar sa nekim auto profilom od matične.
Kak rade serije na osam jezgri? Mora da je brutalno dobro.
Bude ti zao sto nemas vise ociju
Dijamant koji prihvata činjenice koje rubini ne vide, i5 7400 na 3.0 GHz ponekad mlati r3 na 3.8 ghz, eto nek nije Sandy već Ivy -.-
Bude ti zao sto nemas vise ociju
Kužim, možeš gledati osam različitih epizoda istovremeno. Multitasking.
Nelose:
Preskupo ...
The Show Must Go On
Nelose:
Preskupo ...
E pa jebi ga, sa plocom i hladnjakom... Koliko bi ti?
Kod mene u dnevnoj celeron N3050 (u NUC-u). Malac glaba mediu bez greske 
Cure cak i minecraft igraju na njemu
Taj procesor je idealan za dva oka, šta će ti više. Ubio se za serija.
Nelose:
Preskupo ...
E pa jebi ga, sa plocom i hladnjakom... Koliko bi ti?
To je onaj stari i7 koji je još bio 4c / 4t, uskoro će svi govorit.
Nije ta ploča za njega ko ni moja za moj.
Previše...
Negdje oko 2o5o kn to vrijedi, možda 21oo maks.
The Show Must Go On
Ali to je bilo prije 6 godina.Problem buldožera je bio sam buldožer, sada su bliži nego tada (iako prema svim recenzija vidim da je zen na nivou Sandy Bridgea, samo kasne 6 godina
).
Kakav Sandy Bridge
Ryzen IPC je jednak Broadwell-E IPC-u što je cca 10% slabije od Kaby Lakea. Pošto Coffee Lake ponovno neće donijeti nikakav pomak što se IPC-a tiče (u najboljem slučaju par %), a AMD za Ryzen 2 planira poboljšat IPC cca 5-15% znači da će im uskoro IPC-ovi biti doslovno tu negdje u razini statističke pogreške.
nema ovdje zajebancije samo ozbiljno!
lp
Kaze i uzme 120 mm AIO umjesto Noctue... 
ali najbolje 120mm, i nema vise smede boje
...
cringe...
Broadwell-E IPC-u što je cca 10% slabije od Kaby Lakea.
Niti toliko. 10% je u idealnom slučaju kad koristiš specijalizirani 4K... bla bla. Realno IPC nije skoro uopće bolji.
Intel mulja s brojkama. Skylake je čak imao lošiji IPC prema Broadwellu u nekim situacijama (u gamingu mahom), a KabyLake nije donio baš ništa naspram Skylakea.
"Overall, Skylake is not an earth shattering leap in performance. In our IPC testing, with CPUs at 3 GHz, we saw a 5.7% increase in performance over a Haswell processor at the same clockspeed and ~ 25% gains over Sandy Bridge. That 5.7% value masks the fact that between Haswell and Skylake, we have Broadwell, marking a 5.7% increase for a two generation gap."
"In our discrete gaming benchmarks, at 3GHz Skylake actually performs worse than Haswell at an equivalent clockspeed, giving up an average of 1.3% performance."
Tako da se toplo nadam da će Cannon Lake donijeti barem nešto osim 8 jezgara za "9700K" zbog Ryzena 2.
može pomoć-dobivam besplatno procesor i matičnu-mogu birat između intel7820x ili amd1800x.Koja je vasa preopruka?Nikako da se odlučim
Intel je nešto jači, ali puno nezgodniji za hlađenje i troši osjetno više, pa uzmi to u obzir.
Mislio sam na sirove performanse, ne gaming. Tu se nije nešto pokazao. Ali nekako sumnjam da mu je to primarno za gaming.
Mislio sam na sirove performanse, ne gaming. Tu se nije nešto pokazao. Ali nekako sumnjam da mu je to primarno za gaming.
Pored Ryzena s 8(16) jezgara(niti), nema baš nikakve šanse.
Pa ne mogu svi procesori biti za serije
Pored Ryzena s 8(16) jezgara(niti), nema baš nikakve šanse.
Sorry, ne znam jel pričamo o istoj stvari, 7820x je isto 8 jezgreni procesor:
Sorry, ne znam jel pričamo o istoj stvari, 7820x je isto 8 jezgreni procesor:
Da i što s time hoćeš reći? I dalje stoji ovo što je prijatelj rekao, pored Ryzena taj procesor nema šanse,
a sada ti prouči zašto je to tako.
Ne znam koliko si pratio o čemu se priča, ali čovjek će besplatno dobit il intel 8c il ryzen 8c pa je usporedba isključivo u performansama između ta dva proca. Cijena nije bitna.
Ne znam koliko si pratio o čemu se priča, ali čovjek će besplatno dobit il intel 8c il ryzen 8c pa je usporedba isključivo u performansama između ta dva proca. Cijena nije bitna.
Znam ja to sve, sve sam ja to pročitao prije nego sam krenuo pisati svoj post. Ali svejedno hvala na informaciji.
Intel je mrtav, samo kreteni kupuju njihove procesore sad...
*cries in high TDP