Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.531.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: CPU chat tema
DarthMarkus kaže...

Pusti zajebanciju. Problem je ako 8700k digne ljestvicu cijenom.

Onda imamo i5 po cijeni dosadašnjeg i7, i3 po cijeni i5 etc.

Plati sve, ništa đabe.

Pa nego da ce biti tako. Sta se vi stvarno nadate da cete kupovati dosadasnji i5 "upakovan" kao i3 za oko 1.000kn koliko danasnji kostaju? Nema sanse. 

16 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
ansha kaže...
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Sad ga kupit stvarno nema smisla jer ce covfefe i5 bit brzi i bitno jeftiniji...

Opet bubaš neprovjerene informacije.

Nemaš pojma kakve će cijene biti.

Bit ce takve da ce i5 sigurno bit jeftiniji od i7. A mozda i3 bude najskuplji a i9 najjeftiniji?

Pusti zajebanciju. Problem je ako 8700k digne ljestvicu cijenom.

Onda imamo i5 po cijeni dosadašnjeg i7, i3 po cijeni i5 etc.

Plati sve, ništa đabe.

I da se intel upuca u nogu tim potezim? Nema sanse... HEDT ti je najava onog sta dolazi u mainstream, vise jezgri za isto novaca... 

17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Samo, poznavajući Intel, mogli bismo dobiti samo i9 u consumer dijelu. ;) 

Nope.
13 godina
neaktivan
fic1003 kaže...

AMD Ryzen 3 1300x ili Intel Pentium g4560? Graficka je GTX 1050ti 4gb, a PC bi sluzio uglavnom za gaming. Znaci zanima me koji je procesor bolji za uporabu, ne zanima me cijena, znam da je Pentium dosta jeftiniji samo me zanima koji je bolji. Overclockati Ryzena ne mislim.

Rajzen je bolji jer u startu ima 4 jezgre kratko i jasno.

Ako ces igrati samo uzmi taj pentium i vozi.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...
fic1003 kaže...

AMD Ryzen 3 1300x ili Intel Pentium g4560? Graficka je GTX 1050ti 4gb, a PC bi sluzio uglavnom za gaming. Znaci zanima me koji je procesor bolji za uporabu, ne zanima me cijena, znam da je Pentium dosta jeftiniji samo me zanima koji je bolji. Overclockati Ryzena ne mislim.

Rajzen je bolji jer u startu ima 4 jezgre kratko i jasno.

Ako ces igrati samo uzmi taj pentium i vozi.

Nije sve u jezgrima kada se porede različite arhitekture, r3 nije daleko bolji od i3ca kada se uzme u obzir da ima duplo više jezgri.Za čisti gejming Pentium izgleda kao bolji procesor, mada bi radije sačekao coffee lake.

14 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Pa nego da ce biti tako. Sta se vi stvarno nadate da cete kupovati dosadasnji i5 "upakovan" kao i3 za oko 1.000kn koliko danasnji kostaju? Nema sanse. 

Gledam malo te cijene i jedan i3 7300 dođe ok 1150kn, a i5 7400 koji ima 3GHz base clock oko 1300. Ako su ovi leakovi o specifikacijama točni klik to bi značilo da bi sa novim i3 dobili 4/4 procesor koji je cca 100-150kn jeftiniji od trenutnog 4/4 7400 i povećanje od 600 MHz base clocka. Po mome to i nisu neka velika očekivanja pogotovo ako uzmemo u obzir kako je ryzen napokon uzdrmao Intel.

9 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
ibme74 kaže...

Gledam malo te cijene i jedan i3 7300 dođe ok 1150kn, a i5 7400 koji ima 3GHz base clock oko 1300. Ako su ovi leakovi o specifikacijama točni klik to bi značilo da bi sa novim i3 dobili 4/4 procesor koji je cca 100-150kn jeftiniji od trenutnog 4/4 7400 i povećanje od 600 MHz base clocka. Po mome to i nisu neka velika očekivanja pogotovo ako uzmemo u obzir kako je ryzen napokon uzdrmao Intel.

Zar je iko ikad obraćao pažnju na i3 x300 procesore?i3 8100 je najzanimljiviji, pogotovo ako bude imao 3.6 GHz base clock, i5 8400 bi mogao biti jeftinija alternativa r5 1600 (navodno boosta sva jezgra na 3.6 GHz).

13 godina
neaktivan
DaShip kaže...

Nije sve u jezgrima kada se porede različite arhitekture, r3 nije daleko bolji od i3ca kada se uzme u obzir da ima duplo više jezgri.Za čisti gejming Pentium izgleda kao bolji procesor, mada bi radije sačekao coffee lake.

Jeste ako hoces jacu graficku karticu da stavljas 
Jer uz grafu jacu od 1060/480 pentium ne moze dalje, dok sve iznad r3 se izjednaci modernim i5 procesorima tipa 7400/7500 

17 godina
DaShip kaže..

i5 8400 bi mogao biti jeftinija alternativa r5 1600 (navodno boosta sva jezgra na 3.6 GHz).

mora bit jeftiniji jer je r5 1600 bolji izbor

kradem mine iz minskog polja
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...
DaShip kaže...

Jeste ako hoces jacu graficku karticu da stavljas 
Jer uz grafu jacu od 1060/480 pentium ne moze dalje, dok sve iznad r3 se izjednaci modernim i5 procesorima tipa 7400/7500 

Ko uparuje gtx 1070 sa pentiumom kako bi igrao u više od 60 fps na 60 Hz monitoru?Vrućina udarila?Usput nešto si se utišao nakon što sam rekao da mi objasniš ono "gaženje" 

dery kaže...
DaShip kaže..

i5 8400 bi mogao biti jeftinija alternativa r5 1600 (navodno boosta sva jezgra na 3.6 GHz).

mora bit jeftiniji jer je r5 1600 bolji izbor

Gdje si našao vremeplov?i5 8400 bi trebao imati msrp od 180$ dok r5 1600 ima msrp od 220-230$, to što nema smt ništa ne znači, uporedi i3 sa r3 i i5 sa quad r5, vidiš kako se razlikuju arhitekture?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 9:54 (DaShip).
18 godina

dok coffee lake izadje AMD ima vremena 2x spustit cijene, sto ce se i dogadjat posto ce i refresh zena bit blize..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran
Cl je najavljen za deveti/deseti mjesec, ajmo bit konzertvativni pa rec da ce izaci krajem desetog. Na koju foru AMD ima vremena 2x puta smanjit cijene do tad kad o Zenu + jos nema ni glasa?
9 godina
neaktivan
Ljudi, Intel je shvatio da mora progutati govna i najbrži i najbolji coffee lake procesor za desktop neće koštati više od 7800X modela, što je do 400€..možemo se okladiti. Današnji i7 7700K će koštati nešto više nego sadašnji i5 7600K, do 300€..evo, već mnogi sajtovi spuštaju cijenu 7700K i možete ga nabaviti za 325€, prije 2 mjeseca je koštao 375€
9 godina
neaktivan
Ljudi, Intel je shvatio da mora progutati govna i najbrži i najbolji coffee lake procesor za desktop neće koštati više od 7800X modela, što je do 400€..možemo se okladiti. Današnji i7 7700K će koštati nešto više nego sadašnji i5 7600K, do 300€..evo, već mnogi sajtovi spuštaju cijenu 7700K i možete ga nabaviti za 325€, prije 2 mjeseca je koštao 375€
13 godina
neaktivan
DaShip kaže...

Ko uparuje gtx 1070 sa pentiumom kako bi igrao u više od 60 fps na 60 Hz monitoru?Vrućina udarila?Usput nešto si se utišao nakon što sam rekao da mi objasniš ono "gaženje" 

Za dvije godine ili godinu vec 1070 ce ti biti kartica od 200$ i sto je ne bi stavio u komp 

evo ti pa pogledaj, mali quad R3 je sve sto ti treba i za jace grafe i totalno je i5 zanemaren jer je postao entry level 

14 godina
protjeran
Kad mi ovako pricamo r3 je bolja solucija ajmo rec zbog tog upgrade patha, al realna slika je ta da se vecini ljudi ne da klokat cpu nego jednostavno zele plug and play. Po tom pitanju je intel ipak bolji jer za istu cijenu daje jednake il nesto bolje rezultate nego r3.
17 godina
DaShip kaže..                                                                                                  Gdje si našao vremeplov?i5 8400 bi trebao imati msrp od 180$ dok r5 1600 ima msrp od 220-230$, to što nema smt ništa ne znači, uporedi i3 sa r3 i i5 sa quad r5, vidiš kako se razlikuju arhitekture?

ma đaba mu 6 jezgri kad je zaključan, hebo intela koji je zaključan, ne bi ga više uze za lijek

kradem mine iz minskog polja
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Kad mi ovako pricamo r3 je bolja solucija ajmo rec zbog tog upgrade patha, al realna slika je ta da se vecini ljudi ne da klokat cpu nego jednostavno zele plug and play. Po tom pitanju je intel ipak bolji jer za istu cijenu daje jednake il nesto bolje rezultate nego r3.

Sve ima prednosti i nedostatke, nije sve crno i bijelo jer, kod AMD-a svaki procesor je otkljucan i entry ploce za OC su po 70-80eur (4-6 jezgri, jer za 8 ti treba jace) a i kod intela imas otkljucane i zakljucane, a to sto ploca za OC kod intela kosta osjetno vise to je isto negativna strana.
Uglavnom 4 jezgre u odnosu na 2c/4t je bolja opcija jer mozes jacu grafu staviti i bez problema vrtiti dok ces na pentacu ostati na nivou 480/1060

p.s. a ovi sto hoce plug n play i ne osjete razliku izmedju 50 i 70 fps-a tako da.. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 12:45 (chaselol).
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...
DaShip kaže...

Za dvije godine ili godinu vec 1070 ce ti biti kartica od 200$ i sto je ne bi stavio u komp 

evo ti pa pogledaj, mali quad R3 je sve sto ti treba i za jace grafe i totalno je i5 zanemaren jer je postao entry level 

Dijete ti nemas pojma o čemu pričaš, šta će ti više od 60 fps na 60 hz monitoru?Shvataš li da kada izađu jači gpuovi da će i igre postati zahtjevnije tako da ćeš opet imati isti fps.I više vjeruješ jednom od nekoliko desetina no name kanala nego gamers nexusu, divno.

dery kaže...
DaShip kaže..                                                                                                  Gdje si našao vremeplov?i5 8400 bi trebao imati msrp od 180$ dok r5 1600 ima msrp od 220-230$, to što nema smt ništa ne znači, uporedi i3 sa r3 i i5 sa quad r5, vidiš kako se razlikuju arhitekture?

ma đaba mu 6 jezgri kad je zaključan, hebo intela koji je zaključan, ne bi ga više uze za lijek

A i zaključani kabyji deru ryzene (i3 - r3, i5 - r5, i7 r7), ništa mogućnost klokanja ne znači, kod Intela ima smisla jer performanse zbilja možeš podići, kod amd-a je jeftino jer bez oc-a ni ne mogu parirati intelovom ekvivalentu (ponekad).

chaselol kaže...
war3_tft kaže...

Sve ima prednosti i nedostatke, nije sve crno i bijelo jer, kod AMD-a svaki procesor je otkljucan i entry ploce za OC su po 70-80eur (4-6 jezgri, jer za 8 ti treba jace) a i kod intela imas otkljucane i zakljucane, a to sto ploca za OC kod intela kosta osjetno vise to je isto negativna strana.
Uglavnom 4 jezgre u odnosu na 2c/4t je bolja opcija jer mozes jacu grafu staviti i bez problema vrtiti dok ces na pentacu ostati na nivou 480/1060

p.s. a ovi sto hoce plug n play i ne osjete razliku izmedju 50 i 70 fps-a tako da.. 

Opet ignoriraš onaj link koji sam dao?Bolje ti je da šutiš posto očito ne shvataš da radni takt i jezgra ništa ne znače kada se porede različite arhitekture.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 12:53 (DaShip).
13 godina
neaktivan

Znaci procitao koji clanak na internetu/forumima i misli da je popio pamet svijeta, da ti Luci nije nesto u krvnoj liniji mozda 

Objasnis mu, pokazes a on opet (pored toga sto si informaticki neobrazovan i ne razumijes) ali ne dozvoljavas drugima priliku ni da ti se sta objasni vec samo napadas k'o kakav pubertetlija jer nije otisao na koncert omiljenog boy banda 

Ignore.

P.S. Cinjenica je da ides od teme do teme, pljujes, hejtas i provociras govori dovoljno o tebi, ne zelim biti dio toga vise niti citati takve gluposti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 13:48 (chaselol).
16 godina
protjeran
dery kaže...

Ma kakvi, pa non-K 8700 ce imat 4.3ghz all core turbo, nema smisla uzimat K verziju i zajebavat se sa clockanjem i skupljom plocom i hladjenjem.

A i taj i5 ce imat 3.8ghz all core turbo tako da bi ga ja uzeo prije nego ryzena 1600...

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
dery kaže...

Ma kakvi, pa non-K 8700 ce imat 4.3ghz all core turbo, nema smisla uzimat K verziju i zajebavat se sa clockanjem i skupljom plocom i hladjenjem.

A i taj i5 ce imat 3.8ghz all core turbo tako da bi ga ja uzeo prije nego ryzena 1600...

upravo to. 

OC u danasnje vrijeme, cisto za gaming, je gubljenje vremena i novaca za apsolutno nikakav benefit

jos jedan od divnih intelovih psycho marketing fora za progurat high margin proizvod 

18 godina
CPU chat tema

Oc nikad nije bilo gubljenje vremena niti novaca, vec usteda novaca. Danas nije neki problem oc neki proc jer imas pun klinac tutoriala za oc. Davnih kada kada sam kupio 775 socket uzeo sam jeftiniji proc( e4400- def 2ghz) i dobru plocu i bez beda ga dignuo na 3.6ghz stabilno. Tko ne treba dodatne perfomanse u par klika neka kupuje non k proc i obicnu plocu. Danas je problem sta intel izbacuje posebno modele za oc i posebno chipset za oc i to dobro naplati, dok si prije mogao sa bilo kojom plocom i procesorom oc do neke granice, doba 775, 1366, 1156. Normalno da si sa boljom plocom postizao bolji oc, ali opet si i sa obicnom entry plocom mogao oc. Danas dosta intelovih procesora dolazi defaultno na visokom taktu, tako da se kod nekih prakticki ne isplati oc jer nije toliko veliki dobitak kao prije. Ja kao oc nebih nikad uzeo plocu na kojoj ne mogu oc, a mislim da nas je vecina takva koja vole izvuci dodatne perfomanse. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
18 godina
Timo kaže...

OC u danasnje vrijeme, cisto za gaming, je gubljenje vremena i novaca za apsolutno nikakav benefit

Oc kod Intela.

Amd ne radi razliku u cijenama otključanih i neotključanih ( tj. nema ove zadnje), ploče su iste za oc i non-oc pa čak i stock hladnjaci idu na oc. Tako da što je za jedne skup sport, za druge se podrazumjeva po defaultu

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina
protjeran
hrvooje kaže...
Timo kaže...

Oc kod Intela.

Amd ne radi razliku u cijenama otključanih i neotključanih ( tj. nema ove zadnje), ploče su iste za oc i non-oc pa čak i stock hladnjaci idu na oc. Tako da što je za jedne skup sport, za druge se podrazumjeva po defaultu

Nije stvar da je skup sport nego su dobici klokanja sa 4.3 na 4.7-4.8ghz mizerni dok kod ryzena 1600 ima smisla dignut ga na 4ghz...

18 godina
hrvooje kaže...
Timo kaže...

Oc kod Intela.

Opcija klokanja na Intelu je hm, otprilike kao "vrlo ugodan Američki porez" na smrdljive septičke jame.

IntelKoznaka=overkloking porez ili harač

Kak se zove klokanje na stock CPU hladnjaku, jer to kod Intela realno danas ne postoji fučkaj ga sad.

AMD je fakat bolesno pošten, pa mogli su fino udarit porez na "klokerski stock CPU hladnjak" i nema frke.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

14 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Oc kod Intela.

Pod ovo skup sport pretpostavljam da misliš na kulere. Ajmo sad pogledati stvari iz jedne druge perspektive, testovi pokazuju da je ryzen 3 u rangu jednog g4560 dok se ne klokne, najjednostavnije je kupiti neku jeftiniju b350 ploču i kloknuti ga (tu je i skuplji RAM al zanemarit ćemo to za sad) i evo nas već u rangu jednog i5 7400, problem je taj što se na taj način gubi upgrade path jer stavljanje 6/12 il 8/16 cpu-a na takvu ploču je u najmanju ruku "hrabro".

Ako želiš danas sutra nadograditi, a to se spominje kao najveća prednost ryzena, moraš uložiti u malo bolju ploču, a za 6/12 i pogotovo 8/16 cpu-e ćeš ionako uzeti aftermarket kuler kao i kod intela, doduše možeš uzeti jeftiniji to je istina, ali razlika u cijeni se sad svela na minimum. Osim toga ulaganje u kuler je ulaganje na duge staze i to po mome nikad nije loše. Što se tiče ploča kod intela isto imaš entry z170 ploče po 800-900 kn, ja uvijek volim za primjer uzeti Stjepkovu Asus z170p na kojem je silovano neznam kolko cpu-a do 5 GHz i problema nije bilo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 15:48 (war3_tft).
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Oc nikad nije bilo gubljenje vremena niti novaca, vec usteda novaca. Danas nije neki problem oc neki proc jer imas pun klinac tutoriala za oc. Davnih kada kada sam kupio 775 socket uzeo sam jeftiniji proc( e4400- def 2ghz) i dobru plocu i bez beda ga dignuo na 3.6ghz stabilno. Tko ne treba dodatne perfomanse u par klika neka kupuje non k proc i obicnu plocu. Danas je problem sta intel izbacuje posebno modele za oc i posebno chipset za oc i to dobro naplati, dok si prije mogao sa bilo kojom plocom i procesorom oc do neke granice, doba 775, 1366, 1156. Normalno da si sa boljom plocom postizao bolji oc, ali opet si i sa obicnom entry plocom mogao oc. Danas dosta intelovih procesora dolazi defaultno na visokom taktu, tako da se kod nekih prakticki ne isplati oc jer nije toliko veliki dobitak kao prije. Ja kao oc nebih nikad uzeo plocu na kojoj ne mogu oc, a mislim da nas je vecina takva koja vole izvuci dodatne perfomanse. 

gdje sam napisao da je OC bio gubljenje vremena i novaca?

bilo da se radi o Intelu ili AMD-u, OC u danasnje vrijeme u gamingu nema apsolutno nikakvog benefita

dobitak od 5 - 6 - 7 fps-a u igrama nije vrijedan niti truda niti novaca, pa sve da se i svodi na 1 klik

pogotovo kod Intela

H270 i 7700 vs Z270 i 7700K - razlika u cijeni brutalna, a gain u FPS-u nikakav

ne kazem da nije to zanimljivo, zabavno i nama nekima hobi, sve to stoji i nemam nista protiv, ali nemojmo se zavaravati da u gamingu ista dobijem s time 

14 godina
protjeran
Kakvih 5-6fps-a ja u bf4 mp dobijem 50...lol
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Kakvih 5-6fps-a ja u bf4 mp dobijem 50...lol

ti is neki "special snowflake" ?

evo bubnem bezveze search za 

stvarno me zanima na koju foru ti dobijes 50 fps u BF1 sa OC procesora?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice