Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.332.433
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
CPU chat tema

17 godina
CPU chat tema

Here we go .. Interneti se mogu počet rastapat

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 15:12 (hrvooje).
18 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
D3lBoy kaže...

Nismo mi Intel huligani, vi ste AMD huligani

Ryzen se ne clocka dobro, ne prelazi 4ghz cak ni uz jace overvoltanje i hlađenje, treba mu 3000mhz memorija da bi dao normalne performanse.... Cemu uzdizanje onda? Dobar je CPU, da ima više jezgri - super, "imao je" i FX i bolje je išlo streamanje na njemu nego na novom i5, ali tu možeš povuci crtu, nigdje mi više nisu pomogle te "jezgre" iako koristim sve i svašta od programa.

Ja isto ne vidim nikakav problem, Ryzen razvaljuje u svemu uključujući i gaming kad se uspoređuje po cijeni sa Intelom. Cijenovno i5 nije u stanju držati ni slabašnu GTX 1060 za razliku od Ryzena iste cijene tj. jeftiniji je od i5 7600K. 

Frame time katastrofa, na Ryzenu ravan ko špaga  Znači i5 na 4.8, pa svejedno potop  na GTX 1060...udavio se jadan  Preporučam intelašima da ne kliknu na donji link, bude ih srce zgrabilo 

Znači to je gaming...a bolje da ne uspoređujemo na profi alatima, totalna kršiona od Intela 

9 godina
neaktivan
chaselol kaže...

To je FX era 

Sad 4 jezgre stavis na bilo koju plocu b350 plocu, 3.7ghz uz stock hladjenje(4ghz uz nesto bolje)koje je odlicno i rokaj 

p.s. doci ce mi jedan r3 1200 i r5 1600 za nekih 6-7 dana, pa cu bas malo se poigrati s njima sto se tice clocka i ovo sto stjepko hejta OC RAM memorije 

Neće li to "malo" narušiti "upgrade path" na više jezgri?

Govori šta hoćeš ali sva ova zezancija da bi dobio performanse intelovog ekvivalenta se ne isplate bez obzira na cijenu oc ploča.

9 godina
neaktivan
XXX kaže...
D3lBoy kaže...

Nismo mi Intel huligani, vi ste AMD huligani

Ryzen se ne clocka dobro, ne prelazi 4ghz cak ni uz jace overvoltanje i hlađenje, treba mu 3000mhz memorija da bi dao normalne performanse.... Cemu uzdizanje onda? Dobar je CPU, da ima više jezgri - super, "imao je" i FX i bolje je išlo streamanje na njemu nego na novom i5, ali tu možeš povuci crtu, nigdje mi više nisu pomogle te "jezgre" iako koristim sve i svašta od programa.

Ja isto ne vidim nikakav problem, Ryzen razvaljuje u svemu uključujući i gaming kad se uspoređuje po cijeni sa Intelom. Cijenovno i5 nije u stanju držati ni slabašnu GTX 1060 za razliku od Ryzena iste cijene tj. jeftiniji je od i5 7600K. 

Frame time katastrofa, na Ryzenu ravan ko špaga  Znači i5 na 4.8, pa svejedno potop  na GTX 1060...udavio se jadan  Preporučam intelašima da ne kliknu na donji link, bude ih srce zgrabilo 

Znači to je gaming...a bolje da ne uspoređujemo na profi alatima, totalna kršiona od Intela 

Opet 1600, zašto ne razmotriš 1200,1300,1400 i 1500x modele?Što se tiče tog df benchmarka kada su ga radili početkom ove godine tog trzanja nije ni bilo, pogledaj taj prvi video, frame time ravan kao daska u FC primalu (10-15 Ms) a sada odjednom skače sa 10 ms na 30 ms.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ha ha znači urota  1400 sam ti pokazao stranicu ranije i usporedbu sa zaključanim i5 7400 iste cijene. 

U stvari AMD ima toliko dobar yield koji iznosi vrtoglavo viskoh 80% pa brijem da se nisu ni trebali zajebavati sa zaključavanjem jezgri. Mogli su komotno pustiti samo 1700 i 1600 proceve ali to bi bilo prebrutalno 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 15:14 (XXX).
12 godina
XXX kaže...

Ha ha znači urota 

Uvijek je negdje urota i uvijek će biti samo ovisi s koje strane gledaš.

ništa mi se neda
13 godina
neaktivan
DaShip kaže...

Neće li to "malo" narušiti "upgrade path" na više jezgri?

Govori šta hoćeš ali sva ova zezancija da bi dobio performanse intelovog ekvivalenta se ne isplate bez obzira na cijenu oc ploča.

Koliko para toliko muzike, ali sve i jedan Ryzen ce ti raditi na sve i jednoj ploci bez problema.
Za OC kod Ryzena

4 jezgre = najjeftinija ploca

6 jezgri = bolja ploca ali opet nista pretjerano, x370 socket nije potreban

8 jezgri = top of the line, vrhunske b350 ili x370 ploce

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Here we go .. Interneti se mogu počet rastapat

Ripper im upravo izbušio novi šupak 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 15:29 (XXX).
17 godina
odjavljen

Mogao je bit i brži u zadnja dva testa.

Nope.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Stvarno je monstrum od procesora jbt...

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
XXX kaže...

Uh baš ga je "rasturio" doslovno par fpsa razlike u Crysis 3 protiv arhitekture iz 2015. Ako tako gledaš rezultati u gamingu su loši, trebalo je biti vece s obzirom da tu snagu vec imamo godinama.

Btw. evo i drugih igara gdje ga baš i ne rastura, osobito ne u GTA V gdje Ryzen na trenutke gubi i do 20fpsa, Project Cars i do 30 fpsa manje, kao i u Fallout 4 gdje sveti Ryzen drži "slabašnu 1060" na 60% ... Witcher 3 u pocetku ima koji fps više, ali kasnije se stvari okrenu... Necemo čeripikat sa jednom/dvije igre, i naravno da može držati GTX 1060 pa i 1070 u vecini igara.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 15:48 (D3lBoy).
15 godina
Tonči kaže...

Premiere nije baš najoptimiziraniji komad softwarea na svijetu.
Ne scalea baš sa CPU jezgrama,a sa više GPU-u nikako.

robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Uh baš ga je "rasturio" doslovno par fpsa razlike u Crysis 3 protiv arhitekture iz 2015. Ako tako gledaš rezultati u gamingu su loši, trebalo je biti vece s obzirom da tu snagu vec imamo godinama.

20+ frejmova je sad par?

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

20+ frejmova je sad par?

U Crysisu, a sad pogledaj gore video sto sam stavio gdje svemoguci ryzen gubi i do 30 fpsa u više igara od 7600

17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Btw. evo i drugih igara gdje ga baš i ne rastura, osobito ne u GTA V gdje Ryzen na trenutke gubi i do 20fpsa, kao i u Fallout 4... Witcher 3 u pocetku ima koji fps više, ali kasnije se stvari okrenu... Necemo čeripikat sa jednom/dvije igre, i naravno da može držati GTX 1060 pa i 1070 u vecini igara.

Niti ga gejmeri mogu platiti niti im je namijenjen. Za igre ti ne treba ništa više od 1800X

robimarko kaže...
Tonči kaže...

Premiere nije baš najoptimiziraniji komad softwarea na svijetu.
Ne scalea baš sa CPU jezgrama,a sa više GPU-u nikako.

Da, ali mogli su biti mrvicu bolji

Nope.
18 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
XXX kaže...

Btw. evo i drugih igara gdje ga baš i ne rastura, osobito ne u GTA V gdje Ryzen na trenutke gubi i do 20fpsa, Project Cars i do 30 fpsa manje, kao i u Fallout 4 gdje sveti Ryzen drži "slabašnu 1060" na 60% ... Witcher 3 u pocetku ima koji fps više, ali kasnije se stvari okrenu... Necemo čeripikat sa jednom/dvije igre, i naravno da može držati GTX 1060 pa i 1070 u vecini igara.

Nije par fpsa nego 10-15 uz užasan frame time na i5 7600K klokan na 4.8. Sve se fino vidi. Čovjek napominje izraženi shutter na i5.

Inače u tvom testu su koristili ram na 2400 mhza a zna se da to ne iskorištava puni potencijal Ryzen proca. Brijem da je ovo test sa ranim MBO firmewareom...

System: 
Windows 10
AMD Ryzen 5 1600 3.8Ghz
RAM 2400Mhz
Asus PRIME B350M-A
Intel i5 7600k 4.7Ghz
Asus Z170-P
GTX 1060 6gb
16Gb RAM

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 15:57 (XXX).
12 godina
neaktivan

Pricam o R6 1600 vs 7600k, ne o threadripperu

EDIT: Koristi isti ram kao i za 7600k, možemo tako mrcvarit do beskraja, pricamo o procesoru ne o ramu, vecina ljudi ima 2133 ddr4, to što je AMD tako bangavo napravio je njihov problem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 15:59 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

U Crysisu, a sad pogledaj gore video sto sam stavio gdje svemoguci ryzen gubi i do 30 fpsa u više igara od 7600

Pogledao sam digital foundry i vidio sam.

Te razlike nema, 1600 je bolji cpu od sve i jedne i5.

EOD

12 godina
neaktivan

Samo radikalno, kako ti kažeš! Gledaj samo ono što se tebi sviđa, Ryzen i 50ghz ram memorija to je jedina fer usporedba, a to što vecina ljudi koristi 2133 ddr4 to je zato što su debili jel? Ne zato što AMD mora krpat svoje performanse sa drugim skupim komponentama.

EOD

18 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Pricam o R6 1600 OC koji gubi vs stock 7600k, ne o threadripperu

EDIT: Koristi isti ram kao i za 7600k, možemo tako mrcvarit do beskraja, pricamo o procesoru ne o ramu, vecina ljudi ima 2133 ddr4, to što je AMD tako bangavo napravio je njihov problem.

Nema potrebe mrcvariti, video koji sam ja stvaio pokazuje realniju dnašnju situcaiju nakon softverskih nadogradnji. 

Točka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 15:58 (XXX).
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Hahahah super ste, pravi AMD mentalitet (bez uvrede) ali to je ono, ako Doom radi dobro na AMDu onda cemo samo prikazivati Doom, sve ostalo je zavjera i ne optimizirano smece sponzorirano od Intela i Nvidije koji planiraju unistiti covjecanstvo, a Raja i Doom guy ce nas spasiti iz ovog tehnološkog pakla.

Viva la Ryzen, povlacim se, izgubio sam!.........

13 godina
neaktivan

How2OC

P.S. sva ova prica o brzini RAM memorije, tebi jasno da se napokon vidi razlika (IKAKVA) izmedju 1600mhz ddr3 i 3200mhz ddr4 memorije?
Jel mislis da se ta razlika ne bi trebala vidjeti i kod intela?

Mislim duplo brzi ram i opet banana sto se tice gaminga, neki cap stao na toj brzini i cao 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ovdje jedino vidim da zavjeru spominju Intel huligani. Ja samo napominjem da je razlika između starog videao sa počenim firmwareom na poloči i ramom na 2400 mhza i takvom usporedbom na bržem ramu i pokrpanom sustavu.

Tip je jedino imao shutter na i5 7600K 4.8 u igrama koje je vrtio 

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Mislim duplo brzi ram i opet banana sto se tice gaminga, neki cap stao na toj brzini i cao 

Banana sto se tice gaminga na intelu? Jesam ja upao u neki paralelni svemir odjednom?

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ovdje jedino vidim da zavjeru spominju Intel huligani. Ja samo napominjem da je razlika između starog videao sa počenim firmwareom na poloči i ramom na 2400 mhza i takvom usporedbom na bržem ramu i pokrpanom sustavu.

Tip je jedino imao shutter na i5 7600K 4.8 u igrama koje je vrtio 

Ja shutter imam na Canonu, ali nisam vidio to na procesoru. Što radi?

Nope.
13 godina
neaktivan
Friday kaže... 

Banana sto se tice gaminga na intelu? Jesam ja upao u neki paralelni svemir odjednom?

Ne citas opet, kazem da je isto imao 1600mhz ili 3200mhz ram na intelu nema nikakve razlike, osim sto ce ovaj cpu sa ddr4 (novija platforma) izvuci vise frejmova ali ne zahvaljujuci brzoj memoriji

15 godina
Pa lijepo, imas zavjesice na monitoru, da se ne prasi... i vezeni tabletic pride.

Hijaooooo :D :D
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Friday kaže... 

Ne citas opet, kazem da je isto imao 1600mhz ili 3200mhz ram na intelu nema nikakve razlike, osim sto ce ovaj cpu sa ddr4 (novija platforma) izvuci vise frejmova ali ne zahvaljujuci brzoj memoriji

Mozes to okrenuti i naopako - mozda je na intelu toliko sve usavrseno da cak i sa sporijom memorijom sve radi jednako dobro. 

Uostalom, jasno je da ne mogu sve aplikacije profitirati od brze memorije.

Freak Show Inc.
18 godina
odjavljen
Tonči kaže...

OK, krivi izraz sttuer/sttutering 

Netabilan frame time, lošije gaming iskustvo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.8.2017 16:20 (XXX).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice