Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.351.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
CPU chat tema

XXX  ti nisi razmažen kao fanboyevi koji doživljavaju hardwaregazam jer misle da imaju naj naj a ono uvalili im istu stvar za duplo više

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 23:55 (dery).
10 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
dreadmoore kaže...

Pa intel je napokon skontao da je bolje pocupati igpu i nabacati jezgri a svemu tome mozemo zahvaliti amd-u i njihovim ryzenima.A opet ova srednja klasa dere guzove amd-u u gejmingu jer mu je to i namjena.

Ti si izgleda bio u vegetativnom stanju zadnjih 5 godina kad mislis da je intel tek sad izbacio igpu iz HEDT platforme posto na HEDT platformi nikad nije ni bilo igpu 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Koliko vidim u svim gejming testovima je 7700k gaming king, a posto se ja izricito time bavim kad sam na kompu sasvim mi je opravdana investicija 

I fx 8350 drzi rekord kao proc sa najvisim taktom pa im prodaja nije bila nesto extra, ni tu nisam cuo "hocu taj proc jer drzi svjetski rekord za najvisi takt" prilikom savjetovanja sa kupcima, eto i 7700k je pod dusikom najklokaniji intelov proc pa ga nekako ekipa ovdje na BUG-u nevoli previse.

Neznam, izgleda da cu stvarno morat zvat u ASUS i rec da poprave stanje sa tim reklamiranjem dusika 

Ali ljudi kupuju Intel jer je najbrži, iako im ne treba tako brz. Kupuju Nvidiu jer je najbrža, iako im ne treba tako brza. Ti si odličan procesor zamijenio odličnim uz nadoplatu za ništa. Imaš li 240Hz monitor? 1440@144Hz? 1440@200Hz? Nemaš? Imaš li Titan Xp? Nemaš? - Dobro, što će tebi 7700K kad isti posao odrađuje i 2600K

Marketing Luci, marketing.

Nope.
13 godina
neaktivan
X3M kaže...

Computex cijene za Intel:

Sky Lake-X

• Core i9-7980XE: 18C/36T, $1,999
  • Core i9-7960X: 16C/32T, $1,699
  • Core i9-7940X: 14C/28T, $1,399
  • Core i9-7920X: 12C/24T, $1,199
  • Core i9-7900X: 10C/20T, $999
  • Core i7-7820X: 8C/16T, $599
  • Core i7-7800x: 6C/12T, $389

Kaby Lake-X

• Core i7-7740X: 4C/8T, $339
  • Core i5-7640X: 4C/4T. $242

What about the entry-level 16C/32T ThreadRipper @ $849? ;)

https://twitter.com/BitsAndChipsEng/status/870373386391891968

https://www.techpowerup.com/233966/amd-trims-prices-of-the-ryzen-7-1700-and-1700x

Ryzen 7 1800X  USD $499 launch price to $469

Ryzen 7 1700X  USD $399 launch price to $349

Ryzen 7 1700   USD $329 launch price to $319

http://hwbot.org/signature/u135800.png
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ali ljudi kupuju Intel jer je najbrži, iako im ne treba tako brz. Kupuju Nvidiu jer je najbrža, iako im ne treba tako brza. Ti si odličan procesor zamijenio odličnim uz nadoplatu za ništa. Imaš li 240Hz monitor? 1440@144Hz? 1440@200Hz? Nemaš? Imaš li Titan Xp? Nemaš? - Dobro, što će tebi 7700K kad isti posao odrađuje i 2600K

Marketing Luci, marketing.

Tonči, ajde se priberi malo, stvarno ti netreba ovo...

Ljepis mi test u kojem je najjaca grafa mainstream gtx 980 koja je 50 posto slabija od moje 1080ke i vuces politiku da nema razlike između procesora, a kako bi i bilo kad je to preslab rang grafe da se ocituju neke bitne razlike.

Radio ti je stjepanj testove sa gtx 1070 pa je pokazao koliki je bottleneck taj i7 2600k, tj on je imao jos jaci 2700k na testiranju.

I netreba mi nikakav 144Hz monitor zato jer kad se odvrnu detalji u igri tesko je i 60FPS odrzavat na 1440p a kamoli vise, a tu ti brz proc dosta pomaze kod minimalnih taktova i bolje odrzava peformanse na zeljenom nivou.

16 godina
Lucidius kaže...
dreadmoore kaže...

Pa intel je napokon skontao da je bolje pocupati igpu i nabacati jezgri a svemu tome mozemo zahvaliti amd-u i njihovim ryzenima.A opet ova srednja klasa dere guzove amd-u u gejmingu jer mu je to i namjena.

Ti si izgleda bio u vegetativnom stanju zadnjih 5 godina kad mislis da je intel tek sad izbacio igpu iz HEDT platforme posto na HEDT platformi nikad nije ni bilo igpu 

Odlicno drago mi je sto si ti u toku u svemu tome ali ocito nisi shvatio moj post doci ce vrijeme, na kraju jel ti vidis jesam li ja uopce spomenu gdje HEDT platformu. 

10 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Odlicno drago mi je sto si ti u toku u svemu tome ali ocito nisi shvatio moj post doci ce vrijeme, na kraju jel ti vidis jesam li ja uopce spomenu gdje HEDT platformu. 

Hahaha sta nisam shvatio, kazes intel je krenuo napokon sa vađenjem igpu i nabijanjem jezgri, pa o cemu si pricao nego o SkyX platformi posto su jedino na nju sada i krenuli nabijat jezgre i jedino ona nema igpu kao i sve ostale HEDT paltforme?

Vec sam ti i prije rekao najpametniji si kad sutis 

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Inače kad netko kaže "mala serija" i "non issue", krši sve moguće zakone logike masovne industrijske proizvodnje. "Mala serija" i "non-issue" su k'o partizan i ustaša. Ne vole se. (jesmo uspješno godwinali raspravu?)

Namjerno se pravis blesav ili?

16 godina
Lucidius kaže...

Hahaha sta nisam shvatio, kazes intel je krenuo napokon sa vađenjem igpu i nabijanjem jezgri, pa o cemu si pricao nego o SkyX platformi posto su jedino na nju sada i krenuli nabijat jezgre i jedino ona nema igpu kao i sve ostale HEDT paltforme?

Vec sam ti i prije rekao najpametniji si kad sutis 

Znas tesko je tebi to objasniti.

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

I netreba mi nikakav 144Hz monitor zato jer kad se odvrnu detalji u igri tesko je i 60FPS odrzavat na 1440p a kamoli vise, a tu ti brz proc dosta pomaze kod minimalnih taktova i bolje odrzava peformanse na zeljenom nivou.

A da, gdje ti je to CPU usko grlo u igrama, imaš neki konkretan primjer?

ansha  da. :) 

Nope.
10 godina
protjeran
CPU chat tema

Kazem da brzi proc daje veci FPS, a tamo gdje ti je svaki FPS potreban da imas magicnih 60 lock (znaci da je 60 minimum) proc sa jakom jezgrom i velim taktovima je savrsen za to. Nemora tu nuzno bit BN, recimo mozes ti sa FX-om vozit grafu na 50FPS i da proc nije BN dok u istom slucaju sa 7700k mozes imat 20FPS vise. Isto tako i sa Ryzenom mozes imat recimo 55 negdej a sa 7700k 63 a nijedan nije BN, ali sa 7700k imas lock 60, dok sa ryzenom imas screen taring 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 0:49 (Lucidius).
10 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Znas tesko je tebi to objasniti.

Važi, ajde mi sad reci kad vec nemozes bit tiho kad trebas o kojem procesoru si ti pricao d aje intel krenuo vadit igpu a nabijat jezgre, eto samo da cujem sta ces smisliti 

17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Kazem da brzi proc daje veci FPS, a tamo gdje ti je svaki FPS potreban da imas magicnih 60 lock (znaci da je 60 minimum) proc sa jakom jezgrom i velim taktovima je savrsen za to. Nemora tu nuzno bit BN, recimo mozes ti sa FX-om vozit grafu na 50FPS i da proc nije BN dok u istom slucaju sa 7700k mozes imat 20FPS vise. Isto tako i sa Ryzenom mozes imat recimo 55 negdej a sa 7700k 63 a nijedan nije BN, ali sa 7700k imas lock 60, dok sa ryzenom imas screen taring 

Aha, to je zato jer se procesor, kad nije i7-7700K, ne trudi dovoljno. Može, ali lijen je, ne daje svoj maksimum. Dok, 7700K, on je odlikaš, on i kad ne mora, daje više. 

Kad već spominješ, mislim da je tebe najviše primamio upravo taring koji spominješ, ali procesora, ne ekrana. Mene taring ne interesira, već sadržaj. Moguće je da je za neke monitore (eng. screen taring) zaista riječ o masivnoj hrpi kartona, ali ne vidim vezu s temom?

Ako si (ali ne vjerujem) mislio na pucanje slike (eng. tearing), onda si opet nešto pomiješao, jer taj efekt imaš kad su i procesor i grafička toliko brzi da izbacuju puno više nego monitor može. Ne bi me čudilo da su Ryzeni toliko superiorni nad 7700K, ipak je to low-end procesor sa samo 4 jezgre, nije niti HEDT četverojezgrenac.

Nope.
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Aha, to je zato jer se procesor, kad nije i7-7700K, ne trudi dovoljno. Može, ali lijen je, ne daje svoj maksimum. Dok, 7700K, on je odlikaš, on i kad ne mora, daje više. 

Kad već spominješ, mislim da je tebe najviše primamio upravo taring koji spominješ, ali procesora, ne ekrana. Mene taring ne interesira, već sadržaj. Moguće je da je za neke monitore (eng. screen taring) zaista riječ o masivnoj hrpi kartona, ali ne vidim vezu s temom?

Ako si (ali ne vjerujem) mislio na pucanje slike (eng. tearing), onda si opet nešto pomiješao, jer taj efekt imaš kad su i procesor i grafička toliko brzi da izbacuju puno više nego monitor može. Ne bi me čudilo da su Ryzeni toliko superiorni nad 7700K, ipak je to low-end procesor sa samo 4 jezgre, nije niti HEDT četverojezgrenac.

Neznam cemu se ti iscuđavas, pa razlicite arhitekture sa razlogom imaju drugacije performanse, Kaby sa najjacom i najbrzom jezgrom zasluzeno drzi distancu u igrama, to je davno ustanovljen slucaj. Sta mislis zasto i5 daje veci skor od Ryzena 1400 iako ima manje thread-ova kada je vise opterecen?

Bezveze radis cirkus i trolas, izostavio sam "e" u brzini, a izgleda da nemas pojma ni o manifestiranju screen tearinga, jer se on ne događa samo kada je FPS veci od refresh rate-a monitora vec i kada je manji, ali u vecem dijelu se manifestira kada je FPS manji nego veci. Uostalom kada je FPS veci, onda igru jednostavno zakljucas i to je to, a kada je premal mozes se slikat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 1:20 (Lucidius).
15 godina
Lucidius kaže...

Kaby sa najjacom i najbrzom jezgrom zasluzeno drzi distancu u igrama

A daj nemoj opet gluposti pisat.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
17 godina
Lucidius kaže...

Bezveze radis cirkus i trolas, izostavio sam "e" u brzini, a izgleda da nemas pojma ni o manifestiranju screen tearinga, jer se on ne događa samo kada je FPS veci od refresh rate-a monitora vec i kada je manji, ali u vecem dijelu se manifestira kada je FPS manji nego veci. Uostalom kada je FPS veci, onda igru jednostavno zakljucas i to je to, a kada je premal mozes se slikat.

moram se složit s tončijem. ti miješaš screen tearing i vsync. problem sa vsyncom je kad ti igra padne ispod 60fps, on automatski baca na prvi niži vsync 30 fps. ali kad igra ide preko 60fps, tj preko mogućnosti monitora onda nastaje screen tearing. zato ja koristim nvidijin adaptive sync, nije savršen ali radi posao kako treba. tu i tamo ga primjetim, ali većinom je jako dobar. naravno u svakoj igri gasim vsync!

16 godina
CPU chat tema

Off topic: Nije Tončijem, nego Tonćom, nije Anteom nego Antom, nije Baretom, nego Barom. I za Ramboxa, ne piše se "as ti gospe" nego "asti gospe". 

17 godina
Punti kaže...

Off topic: Nije Tončijem, nego Tonćom, nije Anteom nego Antom, nije Baretom, nego Barom. I za Ramboxa, ne piše se "as ti gospe" nego "asti gospe". 

drago mi je da uočavaš greške. ali moraš uzet u obzir da je jezik podložan promjenama. tako da ovo što danas mi pišemo možda u dogledno vrijeme postane standard. :P

e i gramar naci više nije neka meme šala. od nedavno je provedeno da su to ljudi sa OKP (OCD) oboljenjem. tako da se nemoj previše hvalit što pronalaziš greške po tekstovima.

17 godina
odjavljen
Punti kaže...

Zapravo ne. :) Tončijem je ispravno.

Lucidius mislim da ti se svašta pomiješalo. Odspavaj, proguglaj pa se vrati. 

Nope.
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

ne znam jel istinito ali dobar video 

13 godina
CPU chat tema

Kako se odvila duza rasprava o materijalu izmedju cipa i ihs-a, moram primjetiti da vecina kupaca HEDT platformi zna sto kupuje i zeli.

Dalje to znaci da vjerojatno zele lem umjesto paste jer ne rokaju sub-zero hladjenje i to dodaje bodove za AMD u teoriji, sve dok praksa i temperature ne pokazu drukcije.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
Punti kaže...

Sve ti je to do regionalnog slenga. Kužiš?

17 godina
odjavljen

Govorimo o standardnom jeziku, gramatički ispravnom. Dijalekti i narječja mogu imati razlika, ali to nije tema. :P

Nope.
16 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 11:19 (Punti).
10 godina
protjeran
Tonči kaže...

Lucidius mislim da ti se svašta pomiješalo. Odspavaj, proguglaj pa se vrati. 

Evo ti kako nastane screen tearing kad padne refresh rate-a monitora, bez vsync 

Ako ti i dalje nije dosta da shvatis snimit cu ti ja pa pokazat.

Sta se tice onoga o procesorima, eto ti primjer i o tome, pa da vidis da cak i kad je kaby puno vise opterecen od Ryzena daje bolji FPS 

10 godina
protjeran
ranko091 kaže...

moram se složit s tončijem. ti miješaš screen tearing i vsync. problem sa vsyncom je kad ti igra padne ispod 60fps, on automatski baca na prvi niži vsync 30 fps. ali kad igra ide preko 60fps, tj preko mogućnosti monitora onda nastaje screen tearing. zato ja koristim nvidijin adaptive sync, nije savršen ali radi posao kako treba. tu i tamo ga primjetim, ali većinom je jako dobar. naravno u svakoj igri gasim vsync!

Ne mjesam nista, pricam o scenarijima bez vsynca, naravno da ce bit tearing ako ukljucis vsync a nemres odrazavt potreban FPS da drzis igru zakljucanom na refresh rate monitora. Tearing se događa kad god FPS nije u razini refresh rate-a monitora bio manji ili veci od njega, iskusio miljon puta tokom testiranja (ako ne koristis neki od sync-ova)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 12:51 (Lucidius).
17 godina
Lucidius kaže...
ranko091 kaže...

Ne mjesam nista, pricam o scenarijima bez vsynca, naravno da ce bit tearing ako ukljucis vsync a nemres odrazavt potreban FPS da drzis igru zakljucanom na refresh rate monitora. Tearing se događa kad god FPS nije u razini refresh rate-a monitora bio manji ili veci od njega, iskusio miljon puta tokom testiranja (ako ne koristis neki od sync-ova)

neznam ja kako ti to slažeš. ali tearing se dešava samo kada se monitoru isporučuje više sličica nego što on može prikazivat. ne postoji niti jedna druga metoda da se to replicira. to što bf to tako prikazuje sliku nemora biti uopće do toga. možda je nešto od enginea, drivera ili trećeg.

po meni ti ako se želiš riješit tearinga, kupi monitor na cca 75 hz, i koristi lock na 60fps. jer nikad nije dobro da su u istom 60/60, jer uvijek će se desit da će preletit koji frejm gore dole a to se vidi kod naglih pokreta i okreatanja. vidi se to vjerovatno i na 144hz, samo što to ljudsko oko ne vidi. da se snimi sa nekom high speed kamerom siguran sam da bio se tearing vidio i na 144hz.

14 godina
protjeran
Ljudsko oko to sve "vidi" neznam od kud ti to da ne vidi? screen tearing i je izrazeniji kad imas nizi fps, ja ga osobno primjecujem vec i pri 90fps-a, na nize od 60 mi se povraca, takoder i na 144hz, cak i paneli od 1-2ms vs 4-6 mi je nebo i zemlja razlika..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
protjeran
ranko091 kaže...

neznam ja kako ti to slažeš. ali tearing se dešava samo kada se monitoru isporučuje više sličica nego što on može prikazivat. ne postoji niti jedna druga metoda da se to replicira. to što bf to tako prikazuje sliku nemora biti uopće do toga. možda je nešto od enginea, drivera ili trećeg.

po meni ti ako se želiš riješit tearinga, kupi monitor na cca 75 hz, i koristi lock na 60fps. jer nikad nije dobro da su u istom 60/60, jer uvijek će se desit da će preletit koji frejm gore dole a to se vidi kod naglih pokreta i okreatanja. vidi se to vjerovatno i na 144hz, samo što to ljudsko oko ne vidi. da se snimi sa nekom high speed kamerom siguran sam da bio se tearing vidio i na 144hz.

Netocno, imas primjer pred sobom, a ja ti osobno porucujem da sam se također prilikom testiranja uvjerio u to masu puta da se tearing desava i kad je FPS manji od refresh rate-a, kada mu se pokaze vise slicica nego sta treba u tom slucaju je tearing puno manji nego kad nemas dovoljno slicica. Naravno enma to nikakve veze sa drjaverima, engineo i encim trecim jer bi se to onda samo u jednoj igri desilo, i desavalo bi se stalno, a niti to ima previse veze sa drjaverima.

I za kraj ja nemam nikkav tearing jer zakljucam igru svaki put, kazem ti da sam tokom testiranja narednih godina dosta puta iskusio te probleme i nacin manifestiranja.

9 godina
Neznam jeli se sta promjenilo u zadnje vrime ali kad san zadnji put gledascreen tearing je bia kad novi frame dodje prije starog na monitor,tj kad je vise frameova nego ih monitor moze prikazat u toj sekundi, i monitor u pola framea pocme iscrtavat drugi,nije moguc screen tearing na manje fps od refres ratea monitora jer je tad situacija da monitor iscrta frame i ceka drugi, neznam sta tocno radi dok ceka drugi frame ali znam da ne crta novi jer nema odakle.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice