Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.991.357
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: CPU chat tema
Sta ti to znaci kako kome? Daj objasni u cemu je to bolji indenticni ryzen u 6, 8, 10 core kategoriji od intela?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
18 godina
odjavljen
dery kaže...
Friday kaže...

Za sad je krvavi i7 ipak nesto bolji od ryzena u high end-u ako se ne varam.

Kako kome.

Tom's hardware clanak je best gaming cpu's for money. Tako da je "kako kome" dosta suzeno podrucje u tom slucaju

Freak Show Inc.
17 godina
CPU chat tema

o ukusima se ne raspravlja, tom's hard-u je on najbolji,a meni nije i šta čemo sad

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 17:57 (dery).
18 godina
nixass kaže...

Tom's hardware, best CPUs for the money May 2017 

Jok nisu na produženoj Intel platnoj listi, ili još bolje uvijek moraš gledat ko je vlasnik određene web stranice.Dakle web stranice veslaju kako gazda kaže, u ovom slučaju Purch koji več godinama štancaju ono smeče Top Ten Reviews.

https://en.wikipedia.org/wiki/Purch_Group

16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Sta ti to znaci kako kome? Daj objasni u cemu je to bolji indenticni ryzen u 6, 8, 10 core kategoriji od intela?

mmm, po tome što je ima dva do tri puta bolji price to performance ratio?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Stjepanj kaže...

Kad sazriješ shvatit češ da je sve to nakraju jednak reciklažni otpad. Treba ti vremena da nadiđeš opsesiju o takvim trivijalnim pitanjima što je bolje. Sve ti je to isto samo se opusti.

Stručni savjetnik za odvikavanje od hardwarea, uvijek vaš nikad svoj - Dr. Sarma

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 18:18 (dery).
14 godina
neaktivan
Friday kaže...

http://i.imgur.com/9B8tfgQ.png

hurr durr

16 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...
Friday kaže...

hurr durr

Koje unistavanje Ryzena 

11 godina
odjavljen
Friday kaže...
Glavas_ZG kaže...
Friday kaže...

A jesu cobani... Ajde jos nekako taj pentium za budget konfe ili i7 za high end. Ali ovo izmedju je smijurija...

Kakav krvavi i7 pokraj Ryzena 7.

Varaš se, nešto je bolji u gamingu, no generalno sa r7 1700 se ništa me može usporedit.

Cijenite više pitku vodu.
14 godina
neaktivan

Da, čovjek bi rekao da se radi o 300fps razlike.

10 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...
Friday kaže...

hurr durr

covjece, prvo vidim graf i mislim si sta je ovo 100 fps razlike????

onda procitam brojke 144 vs 142, stvarno neki umjetnik radio graf 

17 godina
Glavas_ZG kaže...

Varaš se, nešto je bolji u gamingu, no generalno sa r7 1700 se ništa me može usporedit.

Varaš se nije ništa bolji u gamingu.Poslušajte stručni savjet doktora Sarme: pogasiti sve programe za monitoring, upaliti voljenu igru i staviti slušalice, zavaliti se ne razmišljati šta vam je u kompu(nek se on muči a ne vi), samo se opustite te uživite u igru.Dohvatiti pićence ili čokoladicu pa da vidiš kako je sve ravno do berlina.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 18:49 (dery).
16 godina
protjeran
dery kaže...

Varaš se nije ništa bolji u gamingu.Poslušajte stručni savjet doktora sarme: pogasiti sve programe za monitoring, upaliti voljenu igru i staviti slušalice, zavaliti se ne razmišljati šta vam je u kompu(nek se on muči a ne vi), samo se opustite te uživite u igru.Dohvatiti pićence ili čokoladicu pa da vidiš kako je sve ravno do berlina.

Odi dijelit svoje sramotne, blasfemicne savjete negdje drugdje! Da ugasim monitoring?!? - Tebi stvarno nije dobro... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 18:49 (ansha).
14 godina
CPU chat tema

Koristim komp samo za surf, office i gaming(ne tim redosljedom :)), ne triba mi novi Cpu jos. Ali ako se naljutim, uzet cu Ryzen 1700 samo radi monitoringa, i core/thread counta i seruckanja po forumu. ;)

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
ansha kaže..

Odi dijelit svoje sramotne, blasfemicne savjete negdje drugdje! Da ugasim monitoring?!? - Tebi stvarno nije dobro... 

"Blasfemicne savjete" čemo staviti u razmatranje što je autor teksta htio kazati.Ako si mene shvatio da bogohulim savjetujem ti da odmah baciš komp kroz prozor.Loše je kad ne prepoznaješ ironiju na uvijek isto smiješno prepucavanje čiji je veči.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 19:19 (dery).
18 godina
metallic kaže...

Koristim komp samo za surf, office i gaming(ne tim redosljedom :)), ne triba mi novi Cpu jos. Ali ako se naljutim, uzet cu Ryzen 1700 samo radi monitoringa, i core/thread counta i seruckanja po forumu. ;)

i strimanja si zaboravio.

ipak kada strimas i igras dotu imas vise fpsa :)

16 godina
protjeran
dery kaže...

"Blasfemicne savjete" čemo staviti u razmatranje što je autor teksta htio kazati.Ako si mene shvatio da bogohulim savjetujem ti da odmah baciš komp kroz prozor.Loše je kad ne prepoznaješ ironiju na uvijek isto smiješno prepucavanje čiji je veči.

Srami se i ispovijedi se! Djecu sam morao poslat u drugu sobu da slucajno ne vide sramote koje pises...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 19:24 (ansha).
17 godina
ansha kaže...
dery kaže...

Srami se i ispovijedi se! Djecu sam morao poslat u drugu sobu da slucajno ne vide sramote koje pises...

prevario si doktora za liječenje ovisnosti o hardweru,svaka ti dala baš si me nasmija

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.5.2017 19:31 (dery).
16 godina
protjeran
dery kaže...
ansha kaže...

prevario si doktora za liječenje ovisnosti o hardweru,svaka ti dala baš si me nasmija

I mene je cudilo kako iz prvog posta nisi skuzio ;-)

11 godina
odjavljen
CPU chat tema

Svaka firma što pravi gpu-e ima besplatan program za monitoring gpu-a i mjenjanje postavki, čini mi se da je ta plaća koju daju tom jednom programeru koji im to radi ujedno i naj isplativija investicija, na osnovu tih programa se karice naj više mjenjaju.

GTX 1060 na srednjim/visokim postavima ima približne performasne kao i 1070 na ultra.

Onaj tko vidi razliku između visokih i ultra postava laže.

Razlika se vidi samo na brojaču.

Zato svi moramo imati broječe uključene.

Uskoro više grafičke neče radit ako brojač nije ON.

18 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
Friday kaže...
Glavas_ZG kaže...
Friday kaže...

A jesu cobani... Ajde jos nekako taj pentium za budget konfe ili i7 za high end. Ali ovo izmedju je smijurija...

Kakav krvavi i7 pokraj Ryzena 7.

Komentiramo clanak tom's hardware best GAMING cpu's for money.

Freak Show Inc.
11 godina
odjavljen
Friday kaže...

Komentiramo clanak tom's hardware best GAMING cpu's for money.

I članak je u krivu.

18 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Svaka firma što pravi gpu-e ima besplatan program za monitoring gpu-a i mjenjanje postavki, čini mi se da je ta plaća koju daju tom jednom programeru koji im to radi ujedno i naj isplativija investicija, na osnovu tih programa se karice naj više mjenjaju.

GTX 1060 na srednjim/visokim postavima ima približne performasne kao i 1070 na ultra.

Pisal sam to isto pa buthurt kupci preskupih kartica dobe ospice 

16 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Mozda se u nekim naslovima ne vidi pretjerano razlika izmedju medium i ultra, al se zato i te kako osjeti 40% vise fps-a na istim postavkama..

A i postoje rezolucije vise od 1080p...

13 godina
XXX kaže...

Pisal sam to isto pa buthurt kupci preskupih kartica dobe ospice 

nedavno na nekoj temi lik je pitao da uzme rx460 sa 4gb, pa su mu rekli da je to nepotrebno na toj grafi

onda sam na primjeru gta5 pojasnio da se mogu staviti postavke koje traže više od 2gb vrama, blizu 3gb ili malo preko, i koje rx460 bez problema pogoni u 40-60 fps, pa su mi rekli da rx460 nije grafička za gta5

druga je stvar što je ta verzija grafe možda preskupa

a uz very high teksture, one slidere za udaljenost i broj stvari na ekranu do maks i što već jesu tri slidera, ostalo na mid/high, s travom na low i slično, igra izgleda fantastično i trebala bi ići dobro, kad je išla dobro na mojoj bivšoj gtx570 koja je slabija od rx460 i zbog manjka vrama je svako malo bio stutter fest

ali jbga kad se gledaju recenzije u kojima se pukne sve na ultra i onda takva grafa ima 10-15 fps, pa kao ne valja

15 godina

Da, velika većina recenzija krivo radi. Treba testirati sve na max da bude usporedivo ali treba kao što neki i rade dodati i testove tih slabijih grafi na postavkama s kojima mogu ostvariti 60 fps (jer je to refresh rate od preko 90% gamera sigurno). Netko pogleda recenziju u par novijih zahtjevnih igara recimo GTX 1050Ti na 1920 x 1080 rezoluciji i vidi da ima 35fps, pa 42fps i 27fps i misli da je to sranje grafa i da se ne može igrati !! Naravno, ne razmišlja ili obrati pažnju da je testirano sve na max. Te tri iste testne igre samo spustiš sa ultra na high ili very high ili ugasiš odnosno staviš level dva niže postavke i dobiješ oko 60fps, igra izgleda i dalje super ako je dobra i možeš se igrati super.  Tako trebaju recenzirati.

14 godina
protjeran
Teoretski to bi bilo najbolje, ali previse vremena bi se gubilo kad bi se za svaku karticu trazile specificne postavke za tih 60 fps, sumnjam da bi se nekom od recenzenata dalo zajebavati s tim, pogotovo kad se testira vise igara.
9 godina
neaktivan
CPU chat tema

Upravo zato se traže recenzije samo za te grafičke

14 godina
Glavas_ZG kaže...

Dodao bih i "ako gledaš gameplay više od brojača, prodaj grafu momentalno i bavi ase nekim drugim sportom"...

18 godina
neaktivan
CPU chat tema
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice