Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.519.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen CPU

ansha

Sve kaj je isti cijenovni rang ili u ovom slučaju što jednako košta se može usporediti, zašto ne.

D3lBoy

Hebiga, performanse nisu samo hardver :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 22:07 (The_Fichek).
17 godina
AMD Ryzen CPU

Kod 4k mali R5 1400 jednak i7 6700k,  pitam se onda ko je tu mali, a u fhd sve dobro prati. https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-5-1400-review-posted-ahead-of-launch#disqus_thread

kradem mine iz minskog polja
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Svaka cast znanstvenice, otkrio si da su na 4k procesori poravnati jer ne postoje jos dovoljno jake grafe da na toj rezi bace CPU u BN 

16 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

ansha

Sve kaj je isti cijenovni rang ili u ovom slučaju što jednako košta se može usporediti, zašto ne.

Ne moze jer usage kod procesora sa smt/ht-om nije realan usage, windowsi vide 8 jezgri na 4 jezgrenom procesoru, teoretski ti moze javljat 50% usage a da je procesor na 100%.

17 godina
AMD Ryzen CPU

ludius

ajde ajde šminkeru nečemo govorit šta bi bilo, tako je kako je i u fhd je podjednak očemo rezat žile za par fps-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 22:18 (dery).
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ha?

18 godina
D3lBoy kaže...

EDIT: toninho Razocaran sam jer su najavljivali revoluciju i fanovi i sam AMD. Kao stiže nazad lik iz ere kada je AMD bio dobar suparnik, a onda nakon toliko godina dobijemo copy paste Intel CPUa iz 2015. sa više threadova. Nisam nezadovoljan, ali jel uvijek amd mora biti no.2?

Pa dobio si uloženo-dobiveno revoluciju, samo toga izgleda uopče nisi svjestan to je onako realno 1000% točna procjena.

AMD Ryzen paket je veči uspjeh od nekadašnjeg Athlona 64 jurišnika. Možda to sad čudno zvuči, ali za godinu dana vidit češ da je to itekako točna procjena.

- 8/16 CPU je upao u srednju cjenovnu klasu, do nedavno moguče samo u Zoni Sumraka

- Ryzen procesori troše manje energije od Intelovih

- AMD-ov SMT je bolji od Intelovog Hiperthreding

Intel je AMD uloženo-dobiveno ponudom totalno demoliran, čekaj samo dok još izađe AMD-ova high end platforma za Desktop 16/32 procovi pa da vidiš belaja za Intel.S obzirom da je Ryzen u idealnim granicama vrlo štedljiv proc, Ryzen serverski CPU dio postat če iznimno jak i vrlo tražen.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=166&jumpto=5326022&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=163&jumpto=5325341&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 22:41 (rambox).
17 godina
D3lBoy kaže...

Nisam nezadovoljan, ali jel uvijek amd mora biti no.2?

bitno je samo na kojem je mjestu tebi osobno

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ne znamo jos cijenu kod nas, ali sam razocaran. Ako je vama za zadovoljit se da toliko cekamo na cpu koji ce bit apsolutno isti (pa cak i slabiji) od onog kojeg vec imamo ohoho na tržištu, onda ok, ali ja ocekujem vise od apsolutno novog hardwarea. A i btw. i5 6400 stvarno nije skup

3 puta skuplji od g4560 to nije u redu nikako a dobijes 2 jezgre bez HT

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Ne znamo jos cijenu kod nas, ali sam razocaran. Ako je vama za zadovoljit se da toliko cekamo na cpu koji ce bit apsolutno isti (pa cak i slabiji) od onog kojeg vec imamo ohoho na tržištu, onda ok, ali ja ocekujem vise od apsolutno novog hardwarea. A i btw. i5 6400 stvarno nije skup

3 puta skuplji od g4560 to nije u redu nikako a dobijes 2 jezgre bez HT

Koji procesor od spomenutih ima 2 jezgre bez HT ??? Valjda misliš 4 jezgre? 
Pričekajte u tom rangu R3 1200. On bi po procjenama trebao biti ispod 100$
https://www.computerbase.de/2017-04/amd-ryzen-3-1200-spezifikationen/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ako je istina Ryzen opet iznenađuje performansama

Ryzen 5 1600 OVERCLOCKING Benchmarks, Cinebench, CPU-Z, Blender

A uz čini se nisku temperaturu

Ryzen 5 1600 Temps Overclocked

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 8:28 (lega72).
16 godina
protjeran
lega72 kaže...
Ako je istina Ryzen opet iznenađuje performansama

Stvarno je iznenadjujuce sta 6-core ryzen ima tocno 3/4 performansi 8-core ryzena 

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Koji procesor od spomenutih ima 2 jezgre bez HT ??? Valjda misliš 4 jezgre? 
Pričekajte u tom rangu R3 1200. On bi po procjenama trebao biti ispod 100$
https://www.computerbase.de/2017-04/amd-ryzen-3-1200-spezifikationen/

mislio sam sa g4560 2c/4t prelazis na quada za 3 puta vecu cijenu, nisi me shvatio 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

G4560 je izuzetak...maknuli su mu neke instrukcije u odnosu na i3 ali gameru i kućnom korisniku skroz nebitno. Sve ostalo Intel naplaćuje poštenski.

Eto sad po prvim testovina 1400/1600 se klokaju isto kao i 1700. 1400 cilja na i5 7400 i uz današnju cijenu ploča košta nešto više od Intel konkurenta, a u gamingu podjednak ili lošiji. Lagano razočaran, tekšo će uz tu cijenu pridobiti nove korisnike iako za "istu" cijenu daje SMT. Jer ako pričamo o gameskom procu onda su to baš Ryzen 1400/i5 7400 za prosjećnog korisnika.

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA24G5HG7964

Na linku je cijena najjaceg u seriji R5, nekako mi se cini da je isplativije kupit R7 1700 koji kosta 30 dolara vise.....

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ryzen 1700 kao punokrvni Ryzen i otključan je po ovim cijenama apsolutno najbolji Ryzen u kompletnoj ponudi...kome treba takva zvijer od proca.

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

kompic za povremeno igranje
kosta oko 840 dolara kod newegg ukljucujuci dostavu

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 11:34 (Maksimus).
9 godina
neaktivan
XXX kaže...

G4560 je izuzetak...maknuli su mu neke instrukcije u odnosu na i3 ali gameru i kućnom korisniku skroz nebitno. Sve ostalo Intel naplaćuje poštenski.

Eto sad po prvim testovina 1400/1600 se klokaju isto kao i 1700. 1400 cilja na i5 7400 i uz današnju cijenu ploča košta nešto više od Intel konkurenta, a u gamingu podjednak ili lošiji. Lagano razočaran, tekšo će uz tu cijenu pridobiti nove korisnike iako za "istu" cijenu daje SMT. Jer ako pričamo o gameskom procu onda su to baš Ryzen 1400/i5 7400 za prosjećnog korisnika.

Ploče su skuplje zato što gledaš B350 ploče a ne A320 (ekvivalent H110), trenutno ih jedino Gigabyte ima ali ih ni u jednoj trgovini ne možeš naći (čudi me da AMD nije natjerao partnere da ih izbace pred izlazak r5 procesora).Usput mislim da će r3 biti bolji izbor za gejmere (ako otklanjanje jezgra ne uništi performanse ili manjak keš memorije).

Btw nemojte porediti iskorišćenja 4c/4t i 4c/8t procesora.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 12:13 (DaShip).
17 godina
Maksimus kaže...

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA24G5HG7964

Na linku je cijena najjaceg u seriji R5, nekako mi se cini da je isplativije kupit R7 1700 koji kosta 30 dolara vise.....

bome mi je ža šta nisam uzea 1700 u njem s popuston u jednom dućanu je bia 313€,

ako cijena 1600x bude približno 290€, a mala razlika između 1600 u odnosu na performanse

odluka će biti ili 1700 ili 1600

18 godina
odjavljen
DaShip kaže...
XXX kaže...

Ploče su skuplje zato što gledaš B350 ploče a ne A320 (ekvivalent H110), trenutno ih jedino Gigabyte ima ali ih ni u jednoj trgovini ne možeš naći (čudi me da AMD nije natjerao partnere da ih izbace pred izlazak r5 procesora).Usput mislim da će r3 biti bolji izbor za gejmere (ako otklanjanje jezgra ne uništi performanse ili manjak keš memorije).

Btw nemojte porediti iskorišćenja 4c/4t i 4c/8t procesora.

Koja korist od A320 ako chipset ne dozvoljava overklok otključanih procesora?

http://www.gamersnexus.net/guides/2763-amd-chipset-comparison-x370-b350-a320

"A320 does not allow overclocking where B350 and X370 do"

U tom slučaju je 1400 na stock frekvencijama još lošiji izbor od i5 7400...čak štoviše gubi ponegdje i o od G4560 koji košta tri puta manje.

Ovoi zeleno, gdje sam ja to usporedio? Napisao sam da AMD za sličnu ciujenu daje i SMT ali po ovim testovima do sada to ne donosi nikavu prednost u gamingu u usporedbi sa i5 7400. 

Znači da bi Ryzen 1400 bio približno dobar kao i i5 7400 treba ga klokati na 3.9-4.0 za što ti treba B350 chipset, ili se varam?

9 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Mislio sam na sve one koji porede te procesore, zato sam i napisao u odvojenom pasusu.

Ni ne moraš overclockovati kao što ne moraš sve ostale intelove procesore, a što se tiče inferiornijih performansi na stock radnom taktu onda osim OC ploče moraš uračunati i hladnjak, tako da je definitivno bolje kupiti i5 7400, samo što ćeš u tom slučaju morati sljedeći put kupiti novu ploču i izgubićeš SMT.Zato je bolje umjesto r5 sačekati neki 4ghz r3.Usput još nema pouzdanih benchmarkova tako da možda neće biti velika razlika.

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Ne treba ti dodatni hladnjak za Ryzena, može se uredno klokati i na stock hladnjaku i staviti ga na 100% okretaja...i dalje je ultra tih.

17 godina
XXX kaže...

Ne treba ti dodatni hladnjak za Ryzena, može se uredno klokati i na stock hladnjaku i staviti ga na 100% okretaja...i dalje je ultra tih.

samo oni koji nisu X

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Pa ni ne pričamo o X, tko te uopće razmatra za kupovinu?

9 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Uzmite u obzir da bi 4c procesori mogli doći sa wraith stealth hladnjakom koji je slabiji od wraith spirea.

18 godina
XXX kaže...

Koja korist od A320 ako chipset ne dozvoljava overklok otključanih procesora?

http://www.gamersnexus.net/guides/2763-amd-chipset-comparison-x370-b350-a320

"A320 does not allow overclocking where B350 and X370 do"

U tom slučaju je 1400 na stock frekvencijama još lošiji izbor od i5 7400...čak štoviše gubi ponegdje i o od G4560 koji košta tri puta manje.

Ovoi zeleno, gdje sam ja to usporedio? Napisao sam da AMD za sličnu ciujenu daje i SMT ali po ovim testovima do sada to ne donosi nikavu prednost u gamingu u usporedbi sa i5 7400. 

Znači da bi Ryzen 1400 bio približno dobar kao i i5 7400 treba ga klokati na 3.9-4.0 za što ti treba B350 chipset, ili se varam?

Koji ti forum pratiš ribički jel, jesi ti svjestan činjenice da je ovaj Intel žutanjak 3ghz/3.5ghz Turbocore.

Kupovina Intel žutanjka nema nikakvog smisla, bilo da su igrice u pitanju ili bilo šta drugo.Uostalom ajd opet pogledaj usporedbu, Intel 4/8 vs Ryzen 4/8 procovi na istoj CPU frekvenciji dakle Zolkorn test.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=176&jumpto=5329022&sort=asc&view=flat

http://www.zolkorn.com/en/amd-ryzen-7-1800x-vs-intel-core-i7-7700k-mhz-by-mhz-core-by-core-en/2/

Samo nemojte gledat Hrvatsku situaciju, i kakvih kod nas ima AM4/350 matičnih ploča za koju cijenu.Hrvatska situacija je zanemariva, mi smo pokradena i opljačkana država na kvadrat.

Dakle eto realne situacije, najeftinija AM4/350 matična za klokanje košta 79eura.Točnije Asrock matična ploča, 5+2 naponska regulacija za Ryzen proc od 65W=klokanje na 3.7ghz bez ikakvih problema.

https://www.computeruniverse.net/en/props/30000099/10000141/30252919/mainboards-sockel-am4.asp

https://www.computeruniverse.net/en/products/90686039/asrock-ab350m-hdv.asp

As ti gospe na kvadrat, u odnosu na 65W Ryzen pa pogledaj na čemu ja klokam svoj neusporedivo rastrošniji proc od 125W TDP-a.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=94&jumpto=5310675&sort=asc&view=flat

18 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Pa ako gledaš svjetsku situaciju na tom istom sajutu ti je MSI H110M Pro-D ti je ispod 50 eura i taj proc na toj smješnoj frekvenciji za manje pare parira/pobjeđuje skuplji klokani Ryzen 1400.

Atisadpjevajborbene 

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 14:22 (XXX).
16 godina
neaktivan
ansha kaže...
The_Fichek kaže...

ansha

Ne moze jer usage kod procesora sa smt/ht-om nije realan usage, windowsi vide 8 jezgri na 4 jezgrenom procesoru, teoretski ti moze javljat 50% usage a da je procesor na 100%.

Jel mozes ovo podkrijepit nekim konkretnim dokazima, materijalima, linkovima ili govoriš isključivo kao neki svoj zaključak?

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
18 godina
XXX kaže...

Pa ako gledaš svjetsku situaciju na tom istom sajutu ti je MSI H110M Pro-D ti je ispod 50 eura i taj proc na toj smješnoj frekvenciji za manje pare parira/pobjeđuje skuplji klokani Ryzen 1400.

Atisadpjevajborbene 

Specifični igrači dječiji vrtič i sumanuta opsjednutost sa FPS-om me uopče ne zanima.Ajd ti pogledaj opet taj svoj linkani video, pa vidi kolka je zapravo razlika dakle glupost na kvadrat.

Cijene matičnih ploča su druga priča, ja ti govorim o procesorima i kompletnim performansama za buduča vremena tak se to gleda.Za par mjeseci taj i5 7400, pa izgledat če još dvostruko više posran nego kaj je eto danas uloženo-dobiveno posran.

17 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...
ansha kaže...

Jel mozes ovo podkrijepit nekim konkretnim dokazima, materijalima, linkovima ili govoriš isključivo kao neki svoj zaključak?

mene više fascinira kako uspije netko tako nešto napisat. mislim da ne razumije HT/SMT sistem.

on radi tako da program vrti nešto na jezgri i ni sa kakvim čudom on uspije iskoristit 50% od jezgre. i tu nastupa HT/SMT koji windowsima ili bilo kojem OS pokazuje da su 2 jezgre dostupne, te program šalje tih svojih 50% na drugu jezgru te tako uspije iskoristit jednu jezgru do max 100%. to je ukratko princip HT/SMT. ovo što sam ja napisao je idealno. u stvarnosti te brojke su nemoguće...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice