Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.520.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Sta mislite kada ce r5 serija bit u ponudi u nasim ducanima?

16 godina
Re: AMD Ryzen CPU
s_zlikovski kaže...

Za 4-5 dana.

16 godina
neaktivan

mislis 4-5 dana nakon sluzbenog launcha?

17 godina
s_zlikovski kaže...

imaš već na ekpui prednarudžbe, šta znači da će 11.4 vrlo vjerojatno bit dostupno

EDIT: kaže 12.4 kreće dostava

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 10:39 (Makić).
13 godina
Friday kaže... 

Ma htio sam uzeti ryzena zbog politicke korektnosti 

pa na djeci treniraš političku korektnost, jel

šalim se, ja sam isto bio baš zagrijan za tu opciju, no jednostavno mi se nije da čekati, pogotovo jer im je stari komp bio na izdisaju i zahtijevao otvaranje kante i drkenjanje po njoj svakih par dana

bez razmišljanja bi dao i 50% više za ryzen apu, koji će biti dosta jači, no i ovako im je više nego dosta

ako se prebace na kakve zahtjevnije igre, lako dodam soma kuna za neku low profile gtx1050 i miran sam par godina s dječjim kompom

ryzen apu neće biti puno bolji od te kombinacije, a vjerojatno niti jeftniji, tako da se jednostavno ne isplati čekati da trava naraste

15 godina
neaktivan
Slazem frendu komp i najvjerojatnije ce nutra ic 1600 al ne znam koju plocu da mu predlozim posto sam uspio izmedu svog offtipica razaznati da nije bas najbolje stanje kaj se toga tice. Imate kakve preporuke za plocu i ram? Ili ne konkretno preporuke nego savjete na sta da pazim? Tnx.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
Sale_ds kaže...
Slazem frendu komp i najvjerojatnije ce nutra ic 1600 al ne znam koju plocu da mu predlozim posto sam uspio izmedu svog offtipica razaznati da nije bas najbolje stanje kaj se toga tice. Imate kakve preporuke za plocu i ram? Ili ne konkretno preporuke nego savjete na sta da pazim? Tnx.

svugdi do sad su najviše hvaljeni gigabyte gaming 5 i k7, msi je napravia a-xmp za postavljanje brzine memorije

ja sam na akciju naletia i uzea asus rog imaš i test u bugu za travanj.

opet ovisi jel iden a x370 ili b350

ako je b350 tu je msi tomahawk jedan od boljih

16 godina
neaktivan
Zna freak da se brand loyalty gradi od malih nogu.

Blago djeci danas , meni je u toj dobi stari kupio gameboy i tetris igru , i s obzirom kolilko je to tad kostalo verbalno mi zacrtao na kalendaru da zaokruzim sljedeci put igre ili kompove koje on bude financirao budu jedno 8-10 godina poslje :) tj. Nadaj se sine.

@ freak pentium g4560 sa nekom 1050ti grafom ili pak jeftinije ako je samo minecraft i my pony princess magic . to je kod vas ginger iraca jeftino ;)
Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
18 godina
odjavljen
Colossus7 kaže...

@ freak pentium g4560 sa nekom 1050ti grafom ili pak jeftinije ako je samo minecraft i my pony princess magic . to je kod vas ginger iraca jeftino ;)

Da, mogao bi i taj pentiumcic uletit...

Sad sam se sjetio, imam jedan AMD based server u pogonu 24/7 kod kuce pa jhe to onda OK 

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
@Makic

Ta oba chipseta su klokabilna?

A kakva je to shema s memorijom, jel treba uzimat cim brze ili bas pazit na proizvodaca ili nesto drugo (latencije)?

Ugl proc nece bit klokan odmah ali uzima plocu za klokanje zlu ne dalo da zatreba jel..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
Sale_ds kaže...
@Makic

Ta oba chipseta su klokabilna?

A kakva je to shema s memorijom, jel treba uzimat cim brze ili bas pazit na proizvodaca ili nesto drugo (latencije)?

Ugl proc nece bit klokan odmah ali uzima plocu za klokanje zlu ne dalo da zatreba jel..

oba chipseta su za OC, samo x370 je još za sli/crossfire

za proizviđača kažu da je bolje kad je samsung, a ne hynix

također šta brže to bolje.

16 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/04/06/amd-ryzen-community-update-3

https://www.youtube.com/watch?v=H3zg-LfxkN4&feature=youtu.be 

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 14:25 (Colossus7).
14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Teorija o "krivom" prikazivanju Ryzen temperature kod 1700x i 1800x 

.

18 godina
Friday kaže...
skank666 kaže...
Friday kaže...

Ajd ja cu kad nitko nece - koji su najslabiji najavljeni ryzeni (makar samo glasine bile)? Treba mi nesto za klinke da mogu igrati minecraft i takve bedastoce.

Valjda sad za 4 dana... Vidio na instagramu da se je i bug dočepao r5-ica, tako da... Očekuj i od njih testove.

Ma meni treba nesto puno slabije - sad se trenutno igraju na NUC-u sa celeronom N3050 i radi solidno

Kad pogledaš CPU kompatibilnost na pojedinoj stranici proizvođača matičnih, kaže lista da su za AM4 izašli i APUi Bristol Ridge generacije - npr. ovaj 35Wattni mališan.  
A jučer je na Asrockovoj compatibility listi izašao i Ryzen3 1200 Summit Ridge, quadcore 3.1GHz, 65W... To je pretpostavljam i dalje prejako 
za tvoje klince osim ako ne odrastaju brzo i raste im apetit. https://liliputing.com/2017/04/amd-ryzen-3-1200-chip-details-leaked-ahead-schedule.html

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
10 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Gdje su Ryzen 5 game benchmarci

Cijenite više pitku vodu.
18 godina
war3_tft kaže...
hrvooje kaže...

At the High preset (which is the setting that AMD used in its performance data for the press release), we see a 31% jump in performance when running at the higher memory speed

https://www.pcper.com/reviews/Processors/Ashes-Singularity-Gets-Ryzen-Performance-Update

Dobro to je vec vise puta postano i jedan jedini je slucaj gdje se tako nesto dogodilo, ja se vec ponadao da sam nesto propustio...

Total war 10%

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Ryzen 5 izlazi 11.4, biti će tada.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Keep in mind da je Ryzen na visem clocku i ima vise threadova. Iako bi onda realnija usporedba bila sa i7 (core to core i clock to clock, iako po videu u nekim igrama gubi i od naj slabijeg skylake i5)

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 20:43 (D3lBoy).
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

keep in mind da je Ryzen na visem clocku i ima vise threadova. Iako bi onda realnija usporedba bila sa i7 (core to core i clock to clock, iako po videu u nekim igrama gubi i od naj slabijeg skylake i5)

Znači želiš reći da nudi više za novac :) 

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan

Ne znamo jos cijenu kod nas, ali sam razocaran. Ako je vama za zadovoljit se da toliko cekamo na cpu koji ce bit apsolutno isti (pa cak i slabiji) od onog kojeg vec imamo ohoho na tržištu, onda ok, ali ja ocekujem vise od apsolutno novog hardwarea. A i btw. i5 6400 stvarno nije skup

12 godina

Iskorištenost Ryzena je prema tom videju ~30% manja od i5 i prema tome nisu ni blizu toga da su isti. Pitanje je kako se drži clockani r5 1400, a kaj se toga tiče imamo onaj video, evo opet:

makar je najbolje čekati službeni release i još recenzija.

12 godina
neaktivan

I usage mog FXa je bio 30-40% u igrama, pa ga je gazio i3 koji je bio na 99% u nekim igrama .

Usage nije mjerilo. BF3 je davne 2011. tjerao quadove sa jacim grafama u 90% zonu, pa su isto mislili da je gotovo sa quadovima, a vid' cuda 2017. quadovi još uvijek praše i to cak neke vise jezgrene.

12 godina

Kul, ali ovaj i5 ne gazi ovaj Ryzen, makar je gaženje vrlo subjektivna riječ. Usage nije mjerilo u igrama, ali je mjerilo u procesorskoj moći.

Osobno ne očekujem da ijedan Ryzen bude brži od Intela u igrama jer su iz samog AMDa više puta u postotak rekli koliko zaostaju za Intelom i koliko kada se Kaby clocka, što se IPCa tiče. Stvar je što ne zaostaju previše, a iskorištenost zna bit drastično manja, zavisi kaj se uspoređuje. Druga stvar je što su no brainer za nekog kome trebaju ili tko bez posebnog razloga želi silne threadove i jezgre. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 21:16 (The_Fichek).
16 godina
D3lBoy kaže...

Ne znamo jos cijenu kod nas, ali sam razocaran. Ako je vama za zadovoljit se da toliko cekamo na cpu koji ce bit apsolutno isti (pa cak i slabiji) od onog kojeg vec imamo ohoho na tržištu, onda ok, ali ja ocekujem vise od apsolutno novog hardwarea. A i btw. i5 6400 stvarno nije skup

Cijena na izlasku ce sigurno biti visa nego sto je realno. Takoder 6/12 nemoj uopce stavljat u isti kos sa tim intelom. 

Drugo, meni opet nije jasno koji k ljudi ocekuju? cpu na 6ghz i 60w sa load temp od 10C i cijenom od 100 $ ? Jbt pa prije u intelu nije bilo ikakve brige za konkurenciju, sad kad se napokon nesto dogodilo, uzburkalo se trziste, imas i alternativni odabir osim intela i opet nevalja. Valjda je jasno da je cijena slicna intelu jer gada taj segment trzista, i da ce tako bit i dalje. Da neki i7 dode 2k kuna onda bi vjv i amd izbacio svoj po cijeli slicnoj toj. 

Ovo je nov proizvod i samo oni najoptimisticniji su ocekivali da ce izac van nesto do sad nevideno, sa takvim performance boostom da pomete sve pred sobom. Oni su sad postavili dobar temelj i nastavit ce nadogradivat i ispeglavat svoj cpu koji ce zasigurno postat i nesto brzi kroz mjesec-dva uz optimizacije biosa, winsa,.. koje su ocito nuzne.

Mislim realno koliko ti je dobitak prelaska sa jednog i5 2500k na najnoviji model? Nije da ces dobit neki brutalan boost a pogotovo ne kod nekog casual gaminga za mase. Ovo je super za ljude koji uzimaju novi komp pa imaju izbor, a one kojima jak cpu sluzi za posao necu komentirat jer to oni znaju sta im treba i sta ce im pomoc u tome. 

Osobno sam i ja mrvicu razocaran , ali ne toliko u cpu nego u cijene maticnih ploca jer sam ocekivao da ce kombo cpu-mbo-ram biti jeftiniji nego sto za sad je.

12 godina

Nesretno je za one koji misle preći na DDR4 kaj je krajem prošle god krenula navala za ponajprije Samsung memorijom u mobitelima. Razlog za skupim matičnama mi nije ni najmanje jasan, ali bome ni zašto su "AMD certificirane" memorije skuplje od "običnih" DDR4 sličnih frekvencija i latencija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 21:20 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Cijena ce presuditi, ali ako bude skuplji od i5 7400 onda nije nikako best buy. Jer u videu koji si stavio 7400 vodi u svim igrama, cak i AMD naslovima kao Hitman, a čak i na sv. Dx12. A za one kojima treba sirova CPU snaga... Oni sigurno nece gledati CPU od 2000kn, za neke "profesionalne" akcije. To je cpu namjenjen za gaming.

Kad se sjetim live showova gdje su uspoređivali R7 i i7 u Bf1, hypeali su puno više. Mene jedino zamara taj uzastopni AMD hype hype hype, a onda kad stigne "ma treba sacekat bios, ma treba ovo optimizirat, ma dobro blizu je intela, ma dobro to nije za igrice..."

Samo opravdanja, a nigdje meda . Zato jedino cijena moze biti odlucujuci faktor

EDIT: toninho Razocaran sam jer su najavljivali revoluciju i fanovi i sam AMD. Kao stiže nazad lik iz ere kada je AMD bio dobar suparnik, a onda nakon toliko godina dobijemo copy paste Intel CPUa iz 2015. sa više threadova. Nisam nezadovoljan, ali jel uvijek amd mora biti no.2?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 21:30 (D3lBoy).
10 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ista prica ista rana... al dobro za 3 godine ce Ryzen 5 sigurno presisat i5 u igrama, future proof ne 

A ove DDR4 memorije kao sa podrskom za Ryzen po nekoliko stotina kuna visoj cijeni naspram standardnih koje također normalno rade su porez na budale kakve svijet nije vidio.

12 godina

Realno mislim da će R5 1600 biti best buy u tom rangu, što se tiče AMDa, ali otom potom. Njihov princip je fixanje bugova u hodu, a ne prije izlaska i tak će izgleda ostati. Nije to ni loše, ako se uz praktički svaki update optimizira koji program, igra ili što već.

Čuj copy paste, ali sa više threadova, lol. Pa intel ti više threadova naplati 100 dolara u najboljem slučaju. Uostalom, kolko sam čitao o onom famoznom fabricu, nije ni blizu copy pastea. Nadalje, koliko znam, Intel kao i Nvidia baš i nije open source friendly, za razliku od AMDa.

16 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Iskorištenost Ryzena je prema tom videju ~30% manja od i5 i prema tome nisu ni blizu toga da su isti. Pitanje je kako se drži clockani r5 1400, a kaj se toga tiče imamo onaj video, evo opet:

makar je najbolje čekati službeni release i još recenzija.

Usage kod procesora sa ht/smt-om se ne moze direktno usporedjivat sa usage-om procesora bez tih tehnologija.

12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Čuj copy paste, ali sa više threadova, lol. Pa intel ti više threadova naplati 100 dolara u najboljem slučaju. Uostalom, kolko sam čitao o onom famoznom fabricu, nije ni blizu copy pastea. Nadalje, koliko znam, Intel kao i Nvidia baš i nije open source friendly, za razliku od AMDa.

Govorim o performansama, naravno da nije isti cpu.......

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice