Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.522.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Cijene R7 u laganom padu u Njemackoj , R7 1700 je za oko 30 € jeftiniji.... oko 330 je sada....a bio je preko 360€ na pocetku ozujka, isto vrijedi i za ostale modele....

16 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
Fanu kaže...

glavno da je ansha objavio da ce dati svoje racunalo a u biti je uz tu objavu vezan disclaimer na 2 strane (sitna slova, koda uzimas kredit u svicarcima)

i sad skace na svakog tko se iole priblizi tome da mu drpi komp 

kakvih likova ima lel

Pa evo, bilo bi pozeljno da taj kome cu dat komp zapravo posjeduje Ryzen cpu, ili ti mislis da bi trebalo biti dovoljno da skinu neciji screenshot s interneta?

Zasto pises tako jako strasno glupe postove?

13 godina
AMD Ryzen CPU

neces ti nikome dati komp niti si planirao lol

te spike mozes prodavati kerumovim glasacima

16 godina
protjeran
Fanu kaže...

Tvoga mi zdravlja da cu ga dat! 

Prekini bit naporan, kad netko to uspije napravit a ja ne dam komp, onda me napadaj, do tad kenjas.

14 godina
Glavas_ZG kaže...
Friday kaže...
hrvooje kaže...

Sad mi ništa nije jasno. Cijeli interneti kažu da ne ide preko 4.1 i sad dođe volimroštilj i naroštilja do 4.5 😕

Poznati cheater

Ovi ovdje neznaju priču iz Battlefielda...

@ volegradele zašto je problem validacija ?

Da,koristio sam cheet prije para godina i svi znaju da sam loša osoba,iskvaren do bola i obožavam lagat i sve na forumu zezat,ne treba s mnom imat posla,izbjegavat me u širokom luku,jer jednom cheeter uvijek cheeter!!

btw ovo je isto cheet nije moje btw ovo je isto cheet nije moje
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 15:57 (volegradele).
14 godina
ansha kaže...

Ma nije to njegov score, ne budite naivni...

Nisam ni rekao da je moj score,zna se koju konfu imam i moji rezultati!Nisam ni ja vjerovao za ovo ali procesor je kupljen odmah po izlasku i novim fleshanjem matične OC potencijal se povečavao,i može stabilno radit na tim frekvencijama,XFR u igrama ga drži od 4.2-4.5GHz,Cinebench prolazi bez problema koliko god treba!!

Budem poslije stavio još što treba da dokažem nevjernim Tomama!!

Btw prvo je kuplje R7 1800X ali se 1700X pokazao puno boljim!!

I da ovo je tema o Ryzenu morao sam ovo pokazat da se zna da i među Ryzenom ima zlatne koke!!

(ali da se razumimo,Ryzen na 4.0 je zvijer od procesora i svaka čast AMD da je napokon pokazao zube!!)

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 15:55 (volegradele).
10 godina
odjavljen
Fanu kaže...

I Pervanovim.

Cijenite više pitku vodu.
17 godina
odjavljen
volegradele kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ovi ovdje neznaju priču iz Battlefielda...

@ volegradele zašto je problem validacija ?

Da,koristio sam cheet prije para godina i svi znaju da sam loša osoba,iskvaren do bola i obožavam lagat i sve na forumu zezat,ne treba s mnom imat posla,izbjegavat me u širokom luku,jer jednom cheeter uvijek cheeter!!

Ne vidim ništa loše u tome da koristiš cheat, dok god koristiš moj i ne sa mnom na serveru. Cheat je za ljude koji ne vole igrati bez cheata protiv ljudi koji igraju s cheatovima, a u BF uvijek 30% ljudi ima cheat. 

Trolanje na stranu, Ryzen ne ide na 4.5... sigurno ne na 0,6V. :)

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
16 godina
AMD Ryzen CPU

Zanimljivo lik slika ryzena na 4.5ghz sa mobitelom a samo dvije tipke imas na tipkovnici koje treba pritusnuti i naparaviti screenshot ovo je laz kao i iz ovog mog linka prva slika za fx 8350, kad je se iz nekog razloga cpu-z zeznuo pa napisao ovakva ocitavanja http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/5-ghz-oc-club/23806.aspx?page=26&jumpto=4345622&sort=asc&view=flat

9 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Izgleda da su poboljšanja u brzini daleko od kraja:

14 godina
protjeran

Gluposti, ja tu vidim teski BN s gtx 1080(pogotovo u fcpe), 3.8ghz nije dovoljno ni za cevape ispec kamoli za ozbiljan gaming! lose, lose...Nikakav vanzemaljski update biosa nemoze to popravit! Trenutno sam razmislio dvaput da se s intelovih hladnih 4.8ghz nebi ni za zivu glavu vracao na 1ghz manje. Sljedeci prag ovih mjeseci je napokon granica od 5ghz za 0/24 na zraku naravnolp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.4.2017 21:03 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen

Ah opet se vraćamo na isto,sve je u taktu...   Onda uzmi fx9590, on ti standardno boosta do 5.0, ne moraš ga ni klokati...

Pogledaj koliki single score u cpuz ima ryzen na 3.0 i usporedi to sa 7700k ili nekim drugim intelom. A onda pogledaj na 3.9 što svaki može dostići bez beda...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
protjeran

Sto ce biti upgrade za tih 5.0 GHz? Bolji cip je tesko naci, a najbolji air cooler vec imas, maticna nova?

14 godina
AMD Ryzen CPU

Još mi nije jasno zašto se neki pucaju još sa velikim OCom a sve drugo zanemaruju,kao kad ekipa kupuje Golfa 3 zato što je Švabo ,bez obzira što je star i ima bolji od njega!!

Imam dojam da ih 5GHz toliko fascinira da im samo to treba bez obzira što jedan Ryzen na 4Ghz sasvim dobro parira u gotovo svemu a tamo gdje je bolji govorimo o miljama razlike!!

AUDIOFIL
15 godina
AMD Ryzen CPU

Ja bi najradije da sad doleti neki arhitekturalno dotjeran čip koji na 1ghz pere ove današnje puste frekvencije. To ko neki sveti gral za određene ljude a od toga nema ništa irl. Samo pumpanje ega. Ako trebaš za rad, pojede te mašina s više jezgri za manje para. Ako trebaš za igre, on par si s mašinom koja je jeftinija i ima više jezgri. Ako trebaš oc samo za bencheve, onda baš i nemam lijepih riječi 

18 godina
dax-lax kaže...

Ja bi najradije da sad doleti neki arhitekturalno dotjeran čip koji na 1ghz pere ove današnje puste frekvencije. To ko neki sveti gral za određene ljude a od toga nema ništa irl. Samo pumpanje ega. Ako trebaš za rad, pojede te mašina s više jezgri za manje para. Ako trebaš za igre, on par si s mašinom koja je jeftinija i ima više jezgri. Ako trebaš oc samo za bencheve, onda baš i nemam lijepih riječi 

Nešto slično se već dogodilo prije 10-tak godina kad je Intel izdao prvi Core2Duo (natjeran od AMD-ovog Athlona64, da budem ontopic :)) ... E4300 na 1.8 je bio jači od Pentiuma 4 D na 3.0 GHz.

Samo teško da će se ikad više ponoviti takav skok a da se očuva x86 kompatibilnost.

18 godina
AMD Ryzen CPU

Asrock x370 taichi. Nakon updatea fw 20% više fps-a u gta5

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
14 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Dobar video. Uglavnom dosta malene razlike za sad, koliko se sjecam (sinoc sam u polu snu gledao) dvije igre koje su imale najvisi skok su u meduvremenu dobile patch pa covjek kaze da ce jos istraziti taj dio, uglavnom bit ce jos nastavakao na ovaj video.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.4.2017 9:25 (war3_tft).
12 godina
Stjepanj kaže...

Gluposti, ja tu vidim teski BN s gtx 1080(pogotovo u fcpe), 3.8ghz nije dovoljno ni za cevape ispec kamoli za ozbiljan gaming! lose, lose...Nikakav vanzemaljski update biosa nemoze to popravit! Trenutno sam razmislio dvaput da se s intelovih hladnih 4.8ghz nebi ni za zivu glavu vracao na 1ghz manje. Sljedeci prag ovih mjeseci je napokon granica od 5ghz za 0/24 na zraku naravnolp

Postaješ lagano Paskov miljenik.

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Inace za normalan narod ovo znaci:

Intelovih hladnih je tipa 70*C

AMD-ovih vrelih 72*C

A necemo zaobici ni skalpiranje intelovih procesora da se skine ona smola ili zvaka izmedju sto drzi sve na okupu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Još mi nije jasno zašto se neki pucaju još sa velikim OCom a sve drugo zanemaruju,kao kad ekipa kupuje Golfa 3 zato što je Švabo ,bez obzira što je star i ima bolji od njega!!

Imam dojam da ih 5GHz toliko fascinira da im samo to treba bez obzira što jedan Ryzen na 4Ghz sasvim dobro parira u gotovo svemu a tamo gdje je bolji govorimo o miljama razlike!!

jbga ovako ima 125 fpsa u b4 a sa ryzenom bi imao 122 .. puno je to pajdo. a i treba platit kojeg soma vise za ta 3 frejma.. to je biznis.

xfact
14 godina
protjeran

Dobili 2 jezgre vise za iste pare, ploce duplo skuplje a kad bi u kalkulaciju ubacili h110 cipset kuku lele za amd...u pocetku sam mislio gle super, mozda nekome tko slaze komplet novu konfu je to odlicno ostalima mehh..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.4.2017 11:38 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Dobili 2 jezgre vise za iste pare, ploce duplo skuplje a kad bi u kalkulaciju ubacili h110 cipset kuku lele za amd...u pocetku sam mislio gle super, mozda nekome tko slaze komplet novu konfu je to odlicno ostalima mehh..lp

Nekad se upitam jel s ovog accounta pišu dvije osobe. Imamo testove gdje je Ryzen na 4 Ghz u gamingu doslovno u frejm gore dole s 7700K na 5 Ghz. Znači situacija je već danas al pari a kada optimiziranje igara za više od 4 jezgre postane standard taj 7700K neće imati šta tražiti u istoj rečenici s Ryzenom.

My pleasure darlin
16 godina
AMD Ryzen CPU

Ili je samo podvojena licnost ;)

16 godina
odjavljen
Dakle ti procesori i maticne su jedva mjesec dana na trzistu, zadnja amdova arhitektura za koju se optimiziralo je bila prije 6 godina, svakog dana se vidi kako optimizacije dize rezultate, i kako je ryzen na skoro 1 ghz manje u vecini igara jednak ili bolji, i ti donosis takve zakljucke? Ocekivao sam malo vise od tebe.

H110 ne moras spominjati jer ce doci a320 matine a i sada ima vec jako pristojnih b350 za 750 kn.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
18 godina
Jakovp kaže...
Dakle ti procesori i maticne su jedva mjesec dana na trzistu, zadnja amdova arhitektura za koju se optimiziralo je bila prije 6 godina, svakog dana se vidi kako optimizacije dize rezultate, i kako je ryzen na skoro 1 ghz manje u vecini igara jednak ili bolji, i ti donosis takve zakljucke? Ocekivao sam malo vise od tebe.

H110 ne moras spominjati jer ce doci a320 matine a i sada ima vec jako pristojnih b350 za 750 kn.

Huh! Nisam znao za ovo, jel ovo posle tih bios updatea ili je nešto novo?

13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Link?

14 godina
protjeran
ivanzgg kaže...
Jakovp kaže...

Link?

Da taj dio i mene zanima, zadnje sto sam bio nasao je video koji sam postao stranicu prije gdje se vide maleni pomaci.

9 godina
protjeran
ivanzgg kaže...
Jakovp kaže...

Link?

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=217&jumpto=5344029&sort=asc&view=flat

My pleasure darlin
18 godina
Jim Raynor kaže...
ivanzgg kaže...
Jakovp kaže...

Link?

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=217&jumpto=5344029&sort=asc&view=flat

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/61ccp5/ryzen_7_397ghz_vs_7700k_5ghz_retest_with_faster/

Ryzen je definitivno brži u igrama od 7700K, ali moraš imati zadnji Windows update, moraš imati DDR4 proizvedenu na sjevernom dijelu Tajvana, silicij mora biti iskopan sjeverno od Tunguske, BIOS mora biti noviji od zadnje subote u mjesecu nakon pomrčine istog. I tako, još neki nebitni uvjeti. Al doći će to na svoje

Uglavnom, recezenti moraju dnevno tri puta raditi nanovo kritike, jer ako sunce udara kroz prozor na PC, navodno se dobije 5 fps-a

Data from MindBlank Tech's latest review: 

He claims the recent Windows Update changed the results so his previous review numbers didn't match and he had to do it again, even for the 3200mhz DDR4. Now he manages a 3600mhz DDR4 clocks and with worse timings, saw a performance uplift.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.4.2017 13:19 (hrvooje).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice