Uzeo bi mbo za Ryzena 5 pa se dvoumim između :
| 22 | GIGABYTE GA-AB350-GAMING_3 |
|---|---|
| 5 | MSI B350 Tomahawk |
Uzeo bi mbo za Ryzena 5 pa se dvoumim između :
| 22 | GIGABYTE GA-AB350-GAMING_3 |
|---|---|
| 5 | MSI B350 Tomahawk |
OCaju se vjerojatno jednako. MSI ima 3 šarafa više s desne strane, a Giga na tom mjestu ima RGB led traku. I/O si sam pogledaš kaj ti odgovara. Dealbreaker bi meni bio audio. MSI ima prastari ALC892 Codec, a Giga najnoviji ALC1220 (iako se to vjerojatno osjeti samo na boljim sluškama ili zvučnicima, ali svejedno).
Zašto b150 ploča sa k procesorom, bolje uzeti k cpu + z170 ili non k cpu + b150/h170. Čak i z170 sa non k procom bi bilo bolje.
Prvotravanjska sala 

, nisam moga odoljeti 
Dosta sale za 1.travnja
, nisam presao na Intel.
Upravo dobio novi update od MS za Win7 x64.
Ima li on veze sa Ryzen-om, zna li netko??
Nije to update za Windowse, to je dio AMDov drivera za chipset.
AdoredTV did a very interesting video "Ryzen of the Tomb Raider" ( http://bit.ly/2oHrTOc ), which shows how Ryzen suffers by the single threaded nature of Nvidia's DirectX 12 drivers in Tomb Raider and missing high end Radeon GPU's. I wondered, if we could see the same in The Division, another title that supports Dx11 and Dx12. The answer is yes.
Nakon Škotovog otkrića sad to svi testiraju na igrama koje podržavaju dx11 i 12. Amd dx12 vs Nvidia dx12 nudi neke zaista iznenađujuće rezultate. Do 30% bolje za crvene. Zapravo toliko je parametara da možeš rezultate prikazati kako god želiš
Ostaje pitanje koliko je Nvidia motivirana da poboljša drivere da pomogne AMD-u
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Nije to update za Windowse, to je dio AMDov drivera za chipset.
Da, samo Catalyst nije nista pokazao, ovo se pojavilo kroz Windows update na kompu za igranje, a sad tipkam preko HTPC u dnevnoj upravo sam instalira taj isti update, pojavilo se... Na sluzbenoj stranici zadnji driveri su s pocetka ozujka... mah..nema veze...potajno se nadam da ce nesto ipak iscuriti od MS inzenjera ...
Drivere sam uspio raspakirati ,u jednom folderu sam nasao podrsku za Zeppelin, kodno ime za Ryzen i odnosi se na 8-cu, za 7-cu nisam nasa...
hm, malo krive informacije 3.7 turbo
hahahahahahahah ... svi svasta pisu, vise ne znam kome vjerovati, naravno mislim na ove stranice koje "dilaju" informacije
.....
hahahahahahahah ... svi svasta pisu, vise ne znam kome vjerovati, naravno mislim na ove stranice koje "dilaju" informacije
.....
jos samo 10 dana, nadam se da nece bit veca konverzija od 1=1
.....
po meni 1600x bi trebao bit 1800x sa jednom ili dvije loše jezgre.
I ta jedna ili dvije loše jezgre su isključene jer je 6 Core :)
Nije loše ako je istinito
Ryzen 5 1400 OC vs i5 7400 vs G4560 - RX 480 8GB - 8 Games Tested - Gaming Performance! - Benchmarks
.....
po meni 1600x bi trebao bit 1800x sa jednom ili dvije loše jezgre.
Cesto je svih 8 ispravno al se 2 hardwareski onemoguci.
Nije loše ako je istinito
Ryzen 5 1400 OC vs i5 7400 vs G4560 - RX 480 8GB - 8 Games Tested - Gaming Performance! - Benchmarks
Valja primjetit da je Ryzen na 3.8ghz sa 1.35V, toliko o boljem clockanju quad-ova...
Valja primjetiti da je R5 bolji na amd grafici u svim dx12 igrama (na videu prikazanim). Da vidimo recezente koji ce hw koristiti
Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Sex od matične i vrhunska ponuda
Btw. pazi ovo, Z170 Asus Ranger za 135 eura lol:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/CROSSHAIR-VI-HERO/CROSSHAIR-VI-HERO_DRAM_QVLforAMDRyzenProcessors_0316.pdf?_ga=1.193459562.617223950.1491134595
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/CROSSHAIR-VI-HERO/CROSSHAIR-VI-HERO_DEVICE_QVL.pdf?_ga=1.130538952.617223950.1491134595
Na prvom linku je podrzana memorija, a na drugom ostale komponente koje se mogu upariti sa navedenim modelom maticne ploce
https://www.mindfactory.de/product_info.php/Asus-ROG-Maximus-VIII-Ranger-Intel-Z170-So-1151-Dual-Channel-DDR4-ATX-R_1009408.html
Eh, to ti je vani klasika, firesale čim izadje nesto novo, kod nas malo morgen...
ja naručia asus rog, sad samo triba dočekat procesore
https://www.mindfactory.de/product_info.php/Asus-ROG-Maximus-VIII-Ranger-Intel-Z170-So-1151-Dual-Channel-DDR4-ATX-R_1009408.html
perverzija od ploce da je to strasno kako jeftino 
Neloše :) ... znači, treba preskočit pokušaje na 4.1, 4.2 ... i odmah napadat 4.5. Uz koji napon ? RAM je 2x8 ili 2x16 keksi ?